Becali în presa norvegiana după Steaua – Rosenborg 0-3 de ieri. Steaua-eieren skal ha mistet hodet etter tapet for Rosenborg

Steaua-eier Giga Becali skal ha truet med å sparke to spillere, selge andre – og kutte lønnen til resten av stallen etter ydmykende 0-3 for Rosenborg. OMSTRIDT: Gigi Becali eier Steaua, og mai mult|more »

Edward Snowden, recompensat cu un premiu în Norvegia …

Fostul consultant al Agenției de securitate americană (NSA), Edward Snowden, a primit marți un premiu în Norvegia, ceea ce ridică problema delicată a eventualei sale veniri în țara scandinavă, aliat apropiat al mai mult|more »

Breaking news. Adrian Davidoiu, numit ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Regatul Norvegiei

În conformitate cu prevederile constituționale (art. 91 al. 2 din Constituția României) privind numirea/rechemarea reprezentanţilor diplomatici ai României şi în baza consultărilor cu primul ministru şi cu ministrul Afacerilor Externe, Preşedintele României, mai mult|more »

Ce este de ştiut înainte de a începe munca în Norvegia?

Norvegia este renumită nu numai pentru peisaje și frumoasa aurora boreală, ci mai ales pentru salariile mari. Din această cauză, tot mai mulți oameni decid să plece din țara lor de origine mai mult|more »

Aventurile unei femei din Norvegia în Marea Britanie: A fost violată de două ori într-o noapte

O turistă norvegiană a fost victima a două violuri într-o singură noapte. Cei doi violatori au acţionat separat, fără să ştie unul de celălalt. Norvegianca de 23 de ani care a fost mai mult|more »

Trei moldoveni si doi români arestati pentru o spargere spectaculoasa si furtul unui seif de la o statie de benzinarie din Flesland, Norvegia

Fem pågrepet for tyveri av safe. Natt til tirsdag ble fem menn, hvorav tre moldovere og to rumenere i alderen 20-30 år, pågrepet av politiet. Safen som ble stjålet fra Statoil på mai mult|more »

Norvegia, speriata de cersetori – ce a decis guvernul de la Oslo

Guvernul Norvegiei a renuntat, joi, la un plan de a interzice cersetoria, dupa ce partidele de opozitie si activistii pentru drepturile omului au spus ca prevederile ar urma sa ii incriminalizeze pe mai mult|more »

Poliția a arestat doi români la Moss în Norvegia pentru furt de cupru

Pågrep svette rumenere Politiets operasjonssentral melder på Twitter at to “svette rumenere” ble pågrepet i Moss i natt. De to skal ha stjålet kobber i Industriveien og siden løpt fra en vekter. mai mult|more »

Breaking news. 3 români arestati la Bygdøy, Oslo pentru mai multe furturi de haine de marcă si cosmetice din magazine

Rumenere tatt med merkeklær. Vektere reagerte på mistenkelig oppførsel fra tre rumenere. En lang kjøretur senere viste det seg at vekterne hadde rett i sine mistanker. LIER: Like før klokken 17 meldte mai mult|more »

Norvegia va interzice prin lege întrajutorarea cerşetorilor

Multă lume în Oslo, capitala Norvegiei, este revoltată de noua propunere legislativă: oamenii consideră că vor fi pedepsiţi pentru simplul gest de a ajuta pe cineva mai puţin norocos în viaţă decât mai mult|more »

Unii norvegieni nu sint de acord cu interzicerea cersetoriei. Chiar mai mult , ei îi ajuta îsi pun casele si terenurile la dispozitia cersetorilor români

Ba tiggerne inn  Noen nordmenn vil mer enn å kaste småmynt i en kopp. re unge rumenere og en norsk 50-åring tar en pause i arbeidsøkten på kunstnercampen i Fredrikstad. Bordet i mai mult|more »

Jurnal de Nord : Daca ajutati cersetorii din Norvegia in orice fel, s-ar putea sa riscati inchisoare de pana la un an

Oricine ajuta oamenii strazii ar putea risca pana la un an de inchisoare in Norvegia. Asta presupune o noua lege draconica care a ajuns pe masa Guvernului, pentru a fi discutata. Mai mai mult|more »

Noua lege din Norvegia împotriva cersetoriei prevede pedepse aspre pentru norvegienii care îi ajuta pe cersetori. Va fi ilegal sa oferi cazare, bani sau mincare cersetorilor

Regjeringen vil straffe dem som hjelper tiggere I utkastet til ny lov som skal forby tigging, omfattes også dem som hjelper tiggere med husly, reisepenger eller mat. Nå kan «Mama Inger» havne mai mult|more »

Conferinta despre cersetorii din Romania la Oslo “Romania nici nu vrea si nici nu poate sa faca ceva in problema rromilor cerseteri din Norvegia”

Tiganii din Romania vin oricum în Norvegia. Vara asta va fi invazie, dezastru. Politicienii norvegieni de la Senterpartiet promit ca daca cersitul va fi declarat ilegal în Norvegia, vor fi de acord  mai mult|more »

Omega Norwegian Solutions : consiliere privind dreptul muncii în Norvegia

Modificări ale pensiilor de handicap De la 1 ianuarie 2015, au avut loc schimbări aduse la beneficiile de handicap. Un număr de legi ce au limitat în prealabil orele de lucru ale mai mult|more »

În Norvegia va fi interzisă cerşetoria

Guvernul norvegian a finalizat o iniţiativă legislativă pentru interzicerea completă a cerşetoriei, actul normativ urmând să prevadă amenzi, inclusiv pedepse cu închisoarea în cazul celor care cerşesc, potrivit EFE. După ce a mai mult|more »

Jurnalist roman critica Romania la o intalnire despre cersetorii români de la Oslo

Measures in Romania does not help today’s beggars If Norway shall put a ban on begging, they should simultaneously give the beggars options here and now. In Romania, lays the solutions far mai mult|more »

Trei români acuzati ca au comis 11 furturi în Norvegia. Au furat în valoare de mai multe milioane de coroane norvegiene

Rumenere siktet for tyverier for flere millioner Bergen (NTB): Tre rumenere er siktet for elleve tyverier i med utbytte for millioner av kroner i Norge. Politiet utelukker ikke at det kan dreie mai mult|more »

Atentionare MAE: Greva generala in Norvegia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Regatului Norvegiei, asupra faptului că, principalele sindicate din Norvegia au anunțat participarea la o grevă generală, ce va mai mult|more »

Retragerea “fostului ambasador” Ionita Daniel arata mai degraba ca o reglare de conturi intre cei care au organizat campania electorala pentru Ponta

de Nicolae Stoica Rechemarea de catre fostul presedinte al Romaniei Basescu Traian a fostului ambasador roman Ionita Daniel de la conducerea si reprezentarea imaginii Romaniei la Oslo/ Norvegia, a fost o mare mai mult|more »

 

Serialul norvegian care i-a suparat pe rusi chiar inainte de a fi difuzat. “Vor sa intimideze telespectatorii”

O productie de televiziune norvegiana i-a deranjat pe diplomatii Kremlinului, deoarece scenariul porneste de la o invazie ruseasca.

Iata trailerul seriei:

Serialul “Sub ocupatie” (“Okkupert”) – cea mai scumpa productie TV realizata vreodata in Norvegia – prezinta soarta acestei tari dupa o invazie ruseasca. Este vorba insa de o invazie “comandata” de Uniunea Europeana, dupa ce in Norvegia a luat puterea un partid ecologist radical care opreste productia de petrol si gaze pentru a lupta impotriva incalzirii globale. Locuitorii rezista insa invaziei iar consecintele sunt dramatice, spun scenaristii.

2416271_anders-breivik-madeleine

Iubita lui Anders Breivik, cel care a ucis 77 de oameni în Norvegia, în 2010, mărturisiri şoc

Criminalul care a luat viaţa a 77 de oameni este blamat de o lume întreagă după atrocităţile comise. Dar pentru o suedeză timidă, Anders Breivik este singurul bărbat pe care l-a iubit şi pe care este pregătită să-l aştepte întreaga viaţă, relatează „Daily Mail“, într-un articol exclusiv despre iubita teroristului, scrie Adevarul.

2416271_anders-breivik-madeleine

Madeleine, 26 de ani, din Suedia, este decisă să arate lumii adevărata faţă a lui Anders Breivik, cel care a ucis 77 de oameni nevinovaţi în Norvegia. Pentru ea, spune femeia, Breivik, 36 de ani, este primul şi singurul bărbat pe care îl iubeşte, cel care a ajutat-o să-şi depăşească timiditatea şi să accepte faptul că suferă de o tumoare pe creier, notează „Daily Mail“.

Cel puţin 100 de sirieni au reuşit să ajungă în Norvegia, la Cercul Polar

Potrivit presei, cel puţin 100 de refugiaţi au intrat în Norvegia. Ei au trecut pe biciclete prin singurul punct de frontieră dintre Rusia şi Norvegia, situat dincolo de cercul polar, acolo unde temperaturile din timpul zilei sunt, în această perioadă, de 12-14 grade Celsius şi scad sub zero noaptea. Sirienii au venit prin Turcia, Georgia, pe lângă Marea Neagră, şi au traversat Rusia de la sud la nord ca să ajungă la frontiera acesteia cu Norvegia. Ei au profitat de o prevedere a legislaţiei norvegiene, potrivit căreia o persoană poate trece graniţa pe jos sau pe bicicletă, fără să-i fie cerute actele la control.

goliat_and_norwegian_flag

Norvegia deţine un întreg arsenal în lupta cu petrolul ieftin

Petrolul Brent la aproximativ 50 de dolari barilul loveşte dur Norvegia. Dar, din fericire, factorii de decizie politică de la Oslo deţin ceva ce mulți dintre omologii lor internaționali nu au: un adevărat arsenal de instrumente pentru a-i ajuta să iasă dintr-o eventuală recesiune, scrie Bloomberg.

goliat_and_norwegian_flag

În timp ce șomajul a depășit nivelurile observate în timpul crizei financiare globale, 4,5% este o cotă încă scăzută în comparație cu situaţia din ţările învecinate. De fapt, gradul de ocupare al forței de muncă este în continuă creștere.

Cei care și-au pierdut joburile sunt susținuţi de un sistem de bunăstare generos, care le oferă beneficii în plăţi reprezentând peste 62% din venitul brut din ultimii doi ani.

politi norge

Trei români arestati în Norvegia. Suspecti de mai multe furturi inclusiv jaful asupra unui cuplu de pensionari norvegieni din Steinkjer

De tre rumenerne ble stanset av tollvesenet i Lierne, idet de var på veg ut av landet. Tollerne gjenkjente rumenerne som etterlyste, og holdt dem inntil politiet kom og pågrep dem.

– De tre er mistenkte for flere tyverier, blant annet fra et eldre ektepar i Steinkjer 23. juli, sier fungerende etterforskningsleder Erik Mørkved ved Steinkjer politistasjon.

PL5A4746

Stjal minibankkort

Rumenerne stjal lommebøker og minibankkort fra ekteparet mens de var på handlerunde på Amfi. Bankkortet ble kort tid senere tappet for nærmere 20.000 kroner.

Overvåkningskameraet fra kjøpesenteret ga politiet bilder av tyvene, og de ble derfor etterlyst internt i politiet og hos tollvesenet.

%d bloggers like this: