IMGP2878-710x300-crop

Norvegia, țara unde este cel bine de trăit pentru persoanele în vârstă

Norvegia se situează pe primul loc în lume într-un clasament al țărilor unde persoanele în vârstă beneficiază de condiții bune de trai, potrivit Global Age Watch 2014 publicat miercuri care analizează 96 de țări în funcție de bunăstarea economică și socială a persoanelor în vârstă, transmite AFP.

CIFRE SECI. 3 români în Norvegia. 5 spargeri în 2 zile

Tre rumenere tatt. Fem innbrudd på to dager

Tre rumenere pågrepet – men innbruddene fortsetter.

Foreløpig er tre rumenere arrestert i forbindelse med de tre første innbruddene. Det siste, derimot, skjedde etter at de tre hadde blitt anholdt av politiet. Foreløpig er holdepunktene få, men en grå bil, muligens en HH-registrert Voyager, skal ha blitt sett i nærheten av åstedet. Innbruddet i hytta på Dovrefjell samme dag, er foreløpig også et åpent spørsmål.

afp000777621

Cersetorii români din Norvegia se reprofileaza. Au început sa vînda droguri. E mai profitabil

Tiggere har begynt å selge narkotika Oppgir å være tiggere

I Oslo tingrett har det vært rundt ti saker det siste året med rumenske statsborgere som er blitt tatt for oppbevaring og salg av narkotiske legemidler som Rivotril, Xanax og Diazepam.

- Jeg vet det er galt å selge narkotika, men jeg trenger pengene, sier «Elena» til Aftenposten. Kripos melder om rekordbeslag av legemidler fra Øst-Europa i år.

 «Elena» har vært i Norge siden februar. I starten tigget hun, solgte alle gatemagasinene og pantet flasker, men markedet ble stadig trangere.

afp000417454

Trei români arestati la Gudbrandsdalen în Norvegia pentru spargeri

Flam-Valley-Norway

Tirsdag morgen ble rumenerne som var mistenkt for mandagens tre innbrudd i Gudbrandsdalen, pågrepet på en campingplass ved Randsverk.

Politiet har jaktet en grå Renault Laguna med utenlandsk registreringsnummer. Tidlig tirsdag ble bilen lokalisert, og tre rumenere er kjørt til arresten ved lensmannskontoret i Midt-Gudbrandsdal. Der skal de avhøres.

Ifølge politiet er det så langt ikke funnet tjuvgods etter de tre innbruddene.

Guvernul norvegian : Håndbok for effektiv hjemsendelse til Romania | Manual pentru a scapa în mod eficient de români

Med støtte fra EØS-midlene er det utviklet en håndbok som skal effektivisere hjemsendelsen av rumenere dømt til fengselsstraff i Norge.

– Det er vårt håp at håndboken vil sette brukerne i stand til å handle raskere og mer effektivt, skriver statssekretær Vidar Brein-Karlsen i Justis- og beredskapsdepartementet og hans rumenske kollega Simona Maya Teodoroiu i håndbokens forord.

Eveniment cultural la Oslo: Mircea Baniciu & Band

Concert cu Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici și Teo Boar pe 12 octombrie, orele 17:00, la sala Rommen Scene din Oslo (adresa Karen Platous vei 31, 0988 Oslo).

Programul va cuprinde piese din repertoriul formațiilor Phoenix, Pasărea Colibri și Mircea Baniciu & Band.

Un român din Alvdal amendat pentru ca ducea in duba sa 3 pasageri, desi scaunele din spate erau scoase

A primit o amnde de 5000 nkr. 5.000 fattigere

Politiet sjekket også 55 bilførere for promille i kontrollen. Samtlige blåste grønt, ifølge Sørheim.

En rumener bosatt i Alvdal hadde imidlertid litt mer å forklare da han ble stoppet:

– Han kjørte en kassebil der alle baksetene var tatt ut. Likevel hadde han tre passasjerer sittende der. Dette ble han ilagt 2.000 kroner i forenklet forelegg for, noe han vedtok på stedet, opplyser Sørheim.

Mannen fikk også forenklet forelegg for å kjøre med piggdekk.

politi-politiet-4

O românca arestata la Stavanger ieri noapte. A buzunarit un norvegian beat.

Norvegianul a realizat ce i se întîmpla si a tîrît-o pe românca pina la prima patrula de politisti.

politi_2

Kvinne tatt for lommetyveri

En rumensk kvinne er pågrepet for lommetyveri i sentrum av Stavanger ved 01.30 tiden. Et vitne så kvinnen stikke hånden i lommene til en mann som var uoppmerksom.