Cei trei români care au falsificat mii de bancnote norvegiene au fost condamnati la trei ani de pîrnaie

Tre rumenere som i fjor ble tatt med nesten hundre tusen kroner i falske sedler, er i Drammen tingrett dømt til tre år og en måneds fengsel for falskmyntneri. Sju av månedene mai mult|more »

Slujire arhierească la Oslo, Norvegia. A participat și Domnul Ambasador Daniel Ioniță, care la finalul mandatului său în Norvegia, și-a luat rămas bun

În Duminica după Botezul Domnului, 11 ianuarie 2015, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei românești din Oslo, Norvegia, fiind înconjurat de preoții Alin-Marius mai mult|more »

Excelența sa Daniel Ioniță, la final de mandat în Norvegia în calitate de ambasador al României

Ambasadorul român, Excelența sa, Daniel Ioniță își va încheia în curând mandatul de Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Norvegiei. Acesta va reveni în cadrul Ministerului de Afaceri Externe, în calitate mai mult|more »

“O dolce vita | Det søte, gode liv :) ” Pentru platitorii de taxe din Romania va prezentam salariile (exemple) băieţilor de la Ambasada Romaniei la Oslo

Echipa Ambasadei este dedicată promovării relaţiilor de prietenie dintre România şi Norvegia, a valorilor noastre europene, a imaginii românilor în Norvegia, a dezvoltării şi aprofundării în continuare a relaţiilor excelente care există mai mult|more »

Astazi începe procesul celor trei români arestati anul trecut la Drammen, Norvegia, cu zeci de mii de bancnote norvegiene false

Falskmyntneri for retten. FALSKE SEDLER: Ole Jacob Garder viser fram en bunke falske 500-lapper. Denne bunken består av 30.000 falske kroner. I dag starter rettssaken mot tre rumenere som ble tatt med mai mult|more »

Scrisoare de mulțumire, a doamnei Aurora Kanbar, adresată ambasadorului României, Daniel Ioniță, la final de mandat în Regatul Norvegiei

Gânduri la final… Știm cu toții că Ambasadorul României la Oslo, domnul Daniel Ioniță își încheie în curând misiunea diplomatică. Aș dori cu acest prilej să-mi exprim câteva gânduri aici, în acest mai mult|more »

Suceveni tepuiti cu oferte de locuri de munca in Norvegia

Este vorba despre doi barbati, din Suceava, respectiv Gura Humorului. Tepe cu locuri de munca in strainatate. Politia municipiului Suceava a fost sesizata de doi barbati, unul de 24 de ani, din mai mult|more »

Primul miting Pegida din afara Germaniei: Aproximativ 200 de persoane au manifestat în Norvegia la Oslo

Aproape 200 de persoane au defilat împotriva islamului luni, la Oslo, răspunzând apelului mişcării Pegida, apărute în Germania dar care se extinde deja în alte ţări europene. Obiectivul este “să se atragă mai mult|more »

NORVEGIA – NOUL EL DORADO PENTRU ROMANI

După schimbarea a trei avioane, cu aterizări la München şi Oslo, cu emoţii prin aeroporturi căutându-ne bagajele din cala avioanelor şi găsirea porţilor de îmbarcare, iată că am sosit în sfârşit şi mai mult|more »

O gălăţeancă traduce literatură norvegiană/ Marlena Chirilă Røimål – “pana scriitorului”

Castelul din Pirinei”, al scriitorului Jostein Gaarder, şi „Fraţi pe jumătate”, o capodoperă a lui Lars Saabye Christensen, două dintre cele mai de succes cărţi din literatura norvegiană, există şi pot fi mai mult|more »

Voi face o analiză a activității d-lui Daniel Ionita în aceasti 3 ani de ambasador la Oslo

După cum știți, ambasadorul României în Norvegia, Daniel Ioniță, a fost revocat din funcție în luna decembrie de către președintele Băsescu, iar acum câteva zile a fost numit de Victor Ponta secretar mai mult|more »

Mesajul adresat de ambasadorul României la finalul mandatului în Regatul Norvegiei

Dragi români din Regatul Norvegiei, După ceva mai mult de trei ani de mandat ca Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Norvegiei, iată că a sosit vremea să ne luăm mai mult|more »

Doi români acuzati de furturi la Kråkstad condamnati in absentia. Daca se întorc în Norvegia vor fi saltati imediat

Rumenere møtte ikke i retten – ble dømt To rumenere tiltalt for tyveri møtte ikke opp til rettssaken i desember. Etter tyveri fra en villa i Kråkstad i mai ble de varetektsfengslet, mai mult|more »

Noul numar al revistei “Oglinda Strazii” (trad. norvegiana “Gatespeilet”)

Acesta este editorialul scris de mine in noul numar al revistei “Oglinda Strazii” (trad. norvegiana “Gatespeilet”). Revista dedicata unor ample analize cu privire la persecutia (mai nou ascunsa) impotriva romiilor. Revista vinduta mai mult|more »

Iarna la Oslo

Like this:Like Loading... mai mult|more »

Schi fond: Marit Bjoergen învingătoare sâmbătă la Oberstdorf

Norvegiana Marit Bjoergen a terminat învingătoare sâmbătă în prima etapă a Turului de schi 2015, la Oberstdorf (Germania). Marit Bjoergen s-a impus clar într-un prolog de 3 km în stilul liber, cu mai mult|more »

Revelion la Oslo

Like this:Like Loading... mai mult|more »

Atenționare de călătorie în Norvegia

Avertizare meteorologica extrema pentru Norvegia MAE informeaza si ca Institutul National de Meteorologie din Norvegia a emis la data de 30 decembrie 2014 o avertizare meteorologica extrema valabila in mod special pentru mai mult|more »

Cersetoarea Lori din Romania a facut Craciunul pe strada la Kristiansand în Norvegia

Markensgate i Kristiansand er preget av julelys og stemningsfylte mennesker i en travel førjulstid. Ved et enslig juletre sitter 18 år gamle Lori fra Romania. Hun ser opp på de mange menneskene mai mult|more »

 
1097146735

Cei trei români care au falsificat mii de bancnote norvegiene au fost condamnati la trei ani de pîrnaie

Tre rumenere som i fjor ble tatt med nesten hundre tusen kroner i falske sedler, er i Drammen tingrett dømt til tre år og en måneds fengsel for falskmyntneri.

31032681533555878655603881183

Sju av månedene er gjort ubetinget, melder NRK.

– Jeg er glad for at de ble domfelt i tråd med tiltalen. Det er jeg svært godt fornøyd med. Så ser jeg jo at retten legger seg noe lavere straffeutmålingsmessig enn det jeg påsto. Det tar jeg til etterretning, sier politiadvokat Ole Jacob Garder i Søndre Buskerud politidistrikt.

slijbarhiereasca

Slujire arhierească la Oslo, Norvegia. A participat și Domnul Ambasador Daniel Ioniță, care la finalul mandatului său în Norvegia, și-a luat rămas bun

În Duminica după Botezul Domnului, 11 ianuarie 2015, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei românești din Oslo, Norvegia, fiind înconjurat de preoții Alin-Marius Țeican, Daniel Zaharia și diaconul Sorin Sîplăcan. La slujbă, alături de credincioșii din comunitate, a participat și Excelența Sa Domnul Ambasador Daniel Ioniță, care la finalul mandatului său în Norvegia, și-a luat rămas bun înainte de a se reîntoarce la București, într-o funcție superioară din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, după cum informează site-ul episcopiascandinavia.se.

DSC_2748_w747_h800_q100 Preasfințitul Părinte Macarie a tâlcuit pericopa evanghelică după Sfântul Apostol și Evanghelist Matei (IV, 12-17) care s-a citit la Sfânta Liturghie, despre începutul propovăduirii Mântuitorului Hristos. Referindu-se la cuvintele Evanghelistului Matei preluate de la Profetul Isaia: „poporul care stătea în întuneric a văzut lumină mare şi celor ce şedeau în latura şi în umbra morţii lumină le-a răsărit”, ierarhul a arătat că în ținuturile scandinave, ale soarelui-apune, reci și întunecate, mai puțin desfătate de lumină în această perioadă a anului, se simte atât de minunat cum Hristos Soarele Cel neapus ne luminează și ne încălzește lăuntric, făcând din firea noastră omenească sfeşnicul luminii dumnezeieşti.

336968458

Excelența sa Daniel Ioniță, la final de mandat în Norvegia în calitate de ambasador al României

Ambasadorul român, Excelența sa, Daniel Ioniță își va încheia în curând mandatul de Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Norvegiei. Acesta va reveni în cadrul Ministerului de Afaceri Externe, în calitate de secretar de stat pentru Afaceri Strategice.

336968458

Într-un mesaj transmis pe o rețea de socializare, ambasadorul român a realizat bilanțul celor trei ani în care reprezentat România la cel mai înalt nivel diplomatic în Norvegia.

Ambasadorul Daniel Ioniță este diplomat din 1996. Are o bogată experienţă de negocieri internaţionale, fiind parte a delegaţiei oficiale care a negociat Acordul bilateral cu SUA referitor la participarea României la sistemul de apărare antirachetă.

61598007

“O dolce vita | Det søte, gode liv :) ” Pentru platitorii de taxe din Romania va prezentam salariile (exemple) băieţilor de la Ambasada Romaniei la Oslo

Echipa Ambasadei este dedicată promovării relaţiilor de prietenie dintre România şi Norvegia, a valorilor noastre europene, a imaginii românilor în Norvegia, a dezvoltării şi aprofundării în continuare a relaţiilor excelente care există între România şi Regatul Norvegiei, contribuind cu idei şi expertiză la formularea agendei de cooperare în plan politic, economic, cultural, academic şi ştiinţific, într-o manieră care să pună în valoare profilul european al României, potenţialul său de dezvoltare economică şi modernizare a societăţii, bogatul şi prestigiosul patrimoniu cultural românesc şi multiplele resurse intelectuale şi de talent ale românilor.

Oslo.mae.ro

ambasada-romaniei-oslo

Exemplu 1. Consilier economic angajat al Ministerului Industriei si Economiei :

consilier economic ministerul economiei

sursa :  minind.ro/venituri/201402.pdf

 

Exemplu 2. Un consul / diplomat angajat al Ministerului Afacerilor Externe :

salariu consul Oslo

sursa :  mae.ro/sites/

 

Exemplu 3. si bine înteles, last but not least, Ecelenta Sa, Ambasadorul României la Oslo, angajat al Ministerului Afacerilor Externe :

ambasadoroslo

sursa :  mae.ro/sites/

MAE. Atenționare de călătorie în Norvegia: condiții meteo nefavorabile

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Regatului Norvegiei cu privire la faptul că Institutul Național de Meteorologie din acest stat a emis o atenționare meteorologică de vreme nefavorabilă cu pericol de îngheț al ambarcațiunilor, pentru zona Finmark. Prognoza meteo este valabilă pentru zilele de 14 și 15 ianuarie 2015.

Drumul-Atlanticului În cursul zilei de joi, 15 ianuarie 2015, se așteaptă furtună în Rogaland și Hordaland, iar local, în Rogaland și în zona Agder, se vor înregistra căderi mari de zăpadă și condiții dificile de condus.

31032681533555878655603881183

Astazi începe procesul celor trei români arestati anul trecut la Drammen, Norvegia, cu zeci de mii de bancnote norvegiene false

Falskmyntneri for retten. FALSKE SEDLER: Ole Jacob Garder viser fram en bunke falske 500-lapper. Denne bunken består av 30.000 falske kroner.

I dag starter rettssaken mot tre rumenere som ble tatt med et stort antall falske 500-lapper i fjor.

DRAMMEN: To menn og en kvinne, alle i 20-årene, må møte i Drammen tingrett i dag, tiltalt for å ha produsert sine egne 500-lapper, melder NRK Buskerud.

10551056_707810489297693_4789385633155018644_n

Scrisoare de mulțumire, a doamnei Aurora Kanbar, adresată ambasadorului României, Daniel Ioniță, la final de mandat în Regatul Norvegiei

Gânduri la final…
Știm cu toții că Ambasadorul României la Oslo, domnul Daniel Ioniță își încheie în curând misiunea diplomatică. Aș dori cu acest prilej să-mi exprim câteva gânduri aici, în acest spațiu virtual și să sper că voi, prietenii mei, le veți citi. Aș vrea să-l descriu pe Excelența Sa în câteva cuvinte, întâi ca ambasador dar și ca om.

(Notă: Aurora Kanbar este traducător din limba norvegiană și consultant de limba română la Biblioteca Deichmann din Oslo. )

10551056_707810489297693_4789385633155018644_n

(foto : Aurora Kanbar “Farul maritim Dyna Fyr din fiordul Oslo a fost construit in 1874. Lumina farului furnizata de lampile cu seu, uleiuri vegetale sau ulei de peste trebuia intretinuta permanent zi si noapte si de aceea locuinta paznicului farului trebuia sa se afle in imediata apropiere. In cazul farului Dyna, locuinta paznicului si farul au fost construite pe o insula care, din cauza cetii si a intunericului prelungit din iarna nordica, era putin vizibila si prezenta un oarecare pericol pentru navigatie. Din 1994 cladirea locuintei paznicului a fost transformata in restaurant si astazi poate fi inchiriata publicului pentru organizarea de aranjamente festive.” )

Ca ambasador în Norvegia în perioada imediată aderării României la Uniunea Europeană nu ai o muncă ușoară. Așa cum ne povestește dânsul în scrisoarea de rămas bun a avut de depășit unele dificultăți.Una dintre acestea a fost problematica romilor cerșetori. O alta a fost presa norvegiană care a prezentat știri care mai de care mai confuze și o a treia a fost opinia publică pe care ca ambasador ai obligația s-o informezi corect. Ambasadorul României nu a ezitat în a-și îndeplini sarcinile.

Norway4

Suceveni tepuiti cu oferte de locuri de munca in Norvegia

Este vorba despre doi barbati, din Suceava, respectiv Gura Humorului.

Tepe cu locuri de munca in strainatate. Politia municipiului Suceava a fost sesizata de doi barbati, unul de 24 de ani, din municipiul Suceava si celalalt de 31 de ani, din orasul Gura Humorului, despre faptul ca la finele anului trecut au expediat printr-un serviciu bancar unei persoane necunoscute, suma de 400 lei, urmand ca aceasta sa le intermedieze un loc de munca in Norvegia.

17th-may

Ulterior, persoana respectiva nu le-a mai raspuns celor doi la apeluri. Din cercetari, politistii au stabilit faptul ca, la data de 28 decembrie, fiind in cautarea unui loc de munca, cei doi au identificat pe un site un anunt prin care se ofereau locuri de munca in domeniul forestier in Norvegia, iar persoana care le-a raspuns la telefon, le-a comunicat faptul ca, pentru intocmirea dosarelor este necesar sa-si traduca in limba norvegiana actele personale si sa le legalizeze, dar intrucat plecarea era stabilita pentru data de 10 ianuarie 2015, s-a oferit sa se ocupe el de aceste formalitati contra sumei de 200 lei de persoana. Astfel, dupa ce victimele au trimis suma de 400 lei, persoana necunoscuta nu le-a mai raspuns la telefon. In cauza s-a intocmit dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune.

3464210_2048_1152

Primul miting Pegida din afara Germaniei: Aproximativ 200 de persoane au manifestat în Norvegia la Oslo

Aproape 200 de persoane au defilat împotriva islamului luni, la Oslo, răspunzând apelului mişcării Pegida, apărute în Germania dar care se extinde deja în alte ţări europene.

pegidaN1-640x300

Obiectivul este “să se atragă atenţia asupra faptului că există provocări mari, probleme mari, legate de imigraţia musulmanilor în Norvegia, sub influenţa islamului”, a declarat pentru AFP Max Hermansen, un profesor de liceu, aflat la originea marşului, primul organizat în afara Germaniei.

1010224_1015353978482015_7697228554956160006_n

NORVEGIA – NOUL EL DORADO PENTRU ROMANI

După schimbarea a trei avioane, cu aterizări la München şi Oslo, cu emoţii prin aeroporturi căutându-ne bagajele din cala avioanelor şi găsirea porţilor de îmbarcare, iată că am sosit în sfârşit şi pe aeroportul din Molde, unul nu aşa de mare şi nici prea departe de Oceanul Atlantic, doar la vreo 70 de km, dar cu legături directe cu acesta prin fiordurile sale. Am ajuns în sfârşit la prima destinaţie – oraşul Kristiansund, aflat în N-E judeţului Nordmøre, unde locuia fiul prietenei mele din acea vreme cu o parte din familia sa.

1010224_1015353978482015_7697228554956160006_n
În aeroport ne aştepta nora amicei, cu un alt român de prin Bistriţa Năsăud pe post de şofer, Paul, soţul său, lucrând cu firma la Tronhaim, un oraş important al zonei, cu mult mai mare decât Kristiansund, aflat la vreo 200 km depărtare de acesta. Distanţa de la Molde până la destinaţia noastră temporară era de vreo 70 km, aşa că, ne-am îmbarcat în Audi 4 de culoare neagră şi am luat-o pe lângă malul fiordului, pe şoseaua ce ne ducea spre apartamentul închiriat de viitoarele noastre gazde.

%d bloggers like this: