Autoritatea Norvegiană de Protecţie împotriva Radioactivităţii: Vladimir Putin a detonat bomba atomică la Pol? Rușii sunt bănuiți că au efectuat teste nucleare în Cercul Arctic

Alarmă nucleară! Presa britanică a publicat cu litere de o şchioapă rezultatele monitorizării realizate de Autoritatea Norvegiană de Protecţie împotriva Radioactivităţii (NRPA). În mai multe ţări europene au fost detectate în luna mai mult|more »

Norvegia – Val de cersetorii români în Hordaland. Se pot adaposti în timpul noptii în primaria de la Bergen

Hjemløse kan få sove i rådhuset. Årsaken til at denne situasjonen har oppstått er at det er veldig mange tilreisende rumenere i byen for øyeblikket. – Normalt sett har vi opplevd at mai mult|more »

Preşedintele Comitetului Nobel din Norvegia a murit la vârsta de 65 de ani

Preşedintele Comitetului Nobel din Norvegia, Kaci Kullmann Five, organismul care acordă Premiul Nobel pentru Pace, a murit după o lungă luptă cu cancerul, la vârsta de 65 de ani, notează Agerpres. Președintă mai mult|more »

Temeri în Norvegia cu privire la „secarea“ celui mai mare fond suveran

Atât guvernatorul băncii centrale a Norvegiei, cât şi Partidul de Centru, o formaţiune cu agendă populistă care urcă în sondaje şi vrea să joace un rol esenţial în îndepărtarea de la putere mai mult|more »

Norvegia alege submarinele germane în detrimentul celor făcute de francezi

Norvegia şi-a exprimat vineri preferinţa pentru constructorul german TKMS, în defavoarea francezului DCNS pentru furnizarea a patru submarine, aceasta constituind o mini-revanşă pentru grupul german după pierderea unei megacontract cu Australia, relatează mai mult|more »

Norvegia renunță la radiourile FM

Norvegia este prima țară din lume care renunță la posturile radiofonice FM. Majoritatea populației se opune trecerii la radiourile digitale exclusiv și mișcarea este urmărită îndeaproape de alte țări care vor să mai mult|more »

Bravo Iohannis ! Romania får ikkje kvinne som statsminister. Dragnea og Tariceanu vil ødelegge Romania

Romanias president seier nei til å la den sosialdemokratiske statsministerkandidaten Sevil Shhaideh danne ny regjering. Shhaideh (52) kunne blitt Romanias første kvinnelege og også muslimske statsminister. – Eg har gjort ein grundig mai mult|more »

Norvegia, a şaptea oară campioană europeană la handbal feminin

Naţionala de handbal feminin a Norvegiei a câştigat, duminică, la Goteborg, titlul european pentru a şaptea oară, după ce a învins, în finala Campionatului European din Suedia, reprezentativa Olandei, cu scorul de mai mult|more »

Autorităţile norvegiene au descoperit o poartă care ar putea să provină din lagărul de concentrare Dachau

Anchetatorii germani şi norvegieni încearcă să determine dacă o poartă cu mesajul „Arbeit macht frei” (n.r. – „Munca te eliberează”), care a fost descoperită recent în localitatea Bergen, este aceeaşi cu poarta mai mult|more »

Norvegia, apel disperat adresat lui Trump: RUSIA a inceput sa faca manevre periculoase

Guvernul Norvegiei a lansat un apel catre Donald Trump, sa clarifice politica fata de Rusia, pe fondul temerilor legate de intensificarea activitatii militare in nordul extrem. Ine Eriksen Soreide, ministrul de Aparare mai mult|more »

Norvegia: Curtea Supremă validează extrădarea mollahului Krekar

Curtea Supremă norvegiană a refuzat miercuri să examineze recursul mollahului Krekar, predicator fundamentalist kurd irakian, validând astfel extrădarea sa în Italia unde el este suspectat într-un caz de „asociație teroristă”, informează AFP. mai mult|more »

Autoturism Toyota furat din Norvegia, depistat la Galaţi. Maşina a fost sechestrată până la lămurirea situaţiei

Şoferul maşinii, deşi a declarat că nu ştia că autoturismul este furat, s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire şi riscă inclusiv o pedeapsă cu închisoarea. În data de mai mult|more »

Norvegia își cumpără avioane americane de un miliard de dolari

Norvegia vrea să cheltuiască peste un miliard de dolari pe cinci avioane militare Boieng Poseidon. Aeronavele sunt specializate în monitorizare, iar norvegienii susţin că au nevoie de ele penru a-şi controla mai mai mult|more »

Norvegia investeşte 425 milioane de dolari în 250 de zone de picnic

Pentru mulţi, zonele de picnic sunt locuri în care se găsesc măsuţe, băncuţe şi coşuri de gunoi şi cam atât. Există însă ţări care ţin ca ieşirile la picnic ale cetăţenilor lor mai mult|more »

Avocați și politicieni de top din Norvegia, arestaţi pentru PEDOFILIE împotriva SUGARILOR

În Norvegia au fost arestați douăzeci de bărbați într-o amplă anchetă ce privește o rețea de pedofilie din această țară, acesta fiind cel mai mare caz de pedofilie din Scandinavia până în mai mult|more »

Cea mai bună brânză din lume este albastră şi se face în Norvegia

Juriul Festivalului Internaţional al Brânzei, organizat în Spania, la San Sebastian, a desemnat drept câştigător brânza Kraftkar. Este făcută din lapte de capră şi are un gust picant, după cum spun membrii mai mult|more »

Trei români condamnati în Norvegia. Vindeau droguri, amfetamina, cocaina, halucinogene… la Stavanger

Tre rumenere dømt i stor pillesak. Rumenere fengslet i pillesak i Stavanger Stavanger (NTB): Tre rumenske statsborgere er i Stavanger tingrett dømt til ubetinget fengsel for oppbevaring av 6.000 rivotril-tabletter. De illegale mai mult|more »

Turbine eoliene pentru consumatorii casnici, produse in Romania. Cum s-a dezvoltat o afacere locala, cu bani de la norvegien

O firma locala a lansat in acest an pe piata primele turbine eoliene verticale realizate la noi in tara, un proiect in care a investit peste 274.000 de euro, o parte din mai mult|more »

Închisoarea din Norvegia unde toți infractorii visează să ajungă. Condiții de LUX

Închisoarea Halden din Norvegia nu prea poate fi numită închisoare sau penitenciar. Asta din cauza luxului în care stau prizonierii. Bineînțeles, este un lux pentru noi, cei care suntem obișnuiți cu închisorile mai mult|more »

Rusia ameninta Norvegia ca ar putea deveni o tinta nucleara: Populatia va suferi !

Un oficial rus de rang inalt a amenintat Norvegia ca ar putea deveni o tinta pentru Moscova si armele sale nucleare. Afirmatia a fost facuta in contextul in care SUA au anuntat mai mult|more »

 

Autoritatea Norvegiană de Protecţie împotriva Radioactivităţii: Vladimir Putin a detonat bomba atomică la Pol? Rușii sunt bănuiți că au efectuat teste nucleare în Cercul Arctic

Alarmă nucleară! Presa britanică a publicat cu litere de o şchioapă rezultatele monitorizării realizate de Autoritatea Norvegiană de Protecţie împotriva Radioactivităţii (NRPA). În mai multe ţări europene au fost detectate în luna ianuarie particule de iod radioactiv 131. Conform raportului emis de Autoritatea Norvegiană de Protecţie împotriva Radioactivităţii, particulele de iod-131 provin de la catastrofe nucleare precum explozia de la Cernobâl, de la Fukushima, dar şi de la detonarea bombelor nucleare.

Primele înregistrări, în Norvegia

Forţele Aeriene americane au trimis la baza militară britanică Mildenhall un avion de tip WC-135 Constant Phoenix, de la baza din Florida, folosit pentru depistarea unei detonări sau efectuarea unor teste nucleare, ce au drept rezultat împrăștierea în aer a unor elemente radioactive. Doar două avioane de acest tip mai sunt în serviciul Escadronului 45 Recunoaștere. Primul raport în care se constata scurgerea de iod radioactiv este din a doua săptămână a lunii ianuarie și provenea de la stația Svanhovd, la câteva sute de metri de granița Norvegiei cu Peninsula rusească Kola.

Șoc și revoltă în Norvegia. Postul national norvegian NRK prezinta cazul celor 3 români care jefuiau batrăni în Oppland. Pensionarii norvegieni victimele cu predilecție ale tălharilor din Romania

Lurte til seg penger fra eldre ved å distrahere dem. Politiet har pågrepet tre rumenere og siktet dem for å ha stjålet 25.000 kroner fra to eldre personer i Oppland. De tre ble tatt etter tips fra publikum.

Politiet har pågrepet tre rumenere og siktet dem for å ha stjålet 25.000 kroner fra to eldre personer i Oppland. De tre ble tatt etter tips fra publikum. SIKTET: Politiet pågrep tre rumenere for å stå bak tyverier fra to eldre i Oppland. De er siktet for grovt tyveri.

– Det er snakk om grovt tyveri og det er en alvorlig sak, sier leder for etterforskningsseksjonen ved Gjøvik politistasjon, Siv Anita Opsahl.

Mandag formiddag ble en eldre mann på Gjøvik frastjålet 15.000 kroner. Mannen hadde tatt ut pengene på et postkontor. Noen timer senere ble en eldre kvinne frastjålet 10.000 kroner ved Amfi-senteret på Raufoss.

Norvegia vrea sa fie inclusa in discutiile legate de Brexit, purtate de Marea Britanie si UE

Norvegia a cerut sa fie inclusa in discutiile legate de negocierile care se poarta in aceasta perioada intre Marea Britanie si liderii UE pentru Brexit.

Tara nordica nu este membra a UE, insa plateste pentru a avea acces la piata comuna europeana, fapt stabilit printr-un acord, aminteste The Independent.

Aceasta cerere a fost facuta de un ministru norvegian, Frank Bakke-Jensen, catre ambasadorii UE, la Oslo.

„Suntem gata sa discutam o viitoare cooperare in termeni specifici, indata ce situatia o va permite”, a declarat Frank Bakke-Jensen.
Anterior, acelasi oficial norvegian afirma ca decizia premierului britanic, Theresa May, ca UK sa paraseasca total piata unica a UE e una „inteleapta”.

Trei români, doua femei si un barbat, arestati la Oppland în Norvegia dupa ce au jefuit mai multi batrani

Tre rumenere pågrepet for eldretyverier.  To rumenske kvinner og en mann er pågrepet etter at flere eldre er blitt utsatt for tyverier i Oppland.

Pågripelsene skjedde i Buskerud etter tips fra publikum. Politiet i Søndre Buskerud takker et observant vitne som gjenkjente de tre tyvene da de var godt i gang med den samme fremgangsmåten i Konnerud-senteret i Drammen, melder TV 2.

Vitnet hadde sett programmet „Åsted Norge” på fjernsynskanalen mandag der to eldre mennesker ble svindlet i Oppland.

En eldre mann ble frastjålet 15.000 kroner som han hadde tatt ut på postkontoret i Gjøvik. Halvannen time senere slo de til igjen, denne gangen ved Amfi-senteret på Raufoss.

Overvåkningsbildene viser at tre personer samarbeider om å oppholde en eldre kvinne som har gjort et kontantuttak på post i butikk på senteret. De stjeler deretter lommeboken hennes før de forlater senteret.

Norvegia – Val de cersetorii români în Hordaland. Se pot adaposti în timpul noptii în primaria de la Bergen

Hjemløse kan få sove i rådhuset. Årsaken til at denne situasjonen har oppstått er at det er veldig mange tilreisende rumenere i byen for øyeblikket.

– Normalt sett har vi opplevd at det akutte overnattingstilbudet vårt noenlunde har dekket behovet, selv om det har hendt at noen har blitt avvist. Dersom dette viser seg å være vedvarende, må vi finne en mer permanent løsning, sier Lynngård.

– Vi vil derfor følge utviklingen fremover. I øyeblikket er det vanskelig å vite om det er en topp akkurat nå, eller en varig situasjon.

Ifølge prosjektleder for akuttovernattingen Sebastian Schwalbach har de lenge sett seg om etter nye, større lokaler, men det er vanskelig å finne noe som er egnet i sentrum.

– Det viktigste er at folk slipper og ligge ute og fryse i kulde og regn, men at de har et tak over hodet, varme og trygghet, sier daglig leder i Kirkens Bymisjon til BA.

%d blogeri au apreciat: