Ce este de ştiut înainte de a începe munca în Norvegia?

Norvegia este renumită nu numai pentru peisaje și frumoasa aurora boreală, ci mai ales pentru salariile mari. Din această cauză, tot mai mulți oameni decid să plece din țara lor de origine mai mult|more »

Aventurile unei femei din Norvegia în Marea Britanie: A fost violată de două ori într-o noapte

O turistă norvegiană a fost victima a două violuri într-o singură noapte. Cei doi violatori au acţionat separat, fără să ştie unul de celălalt. Norvegianca de 23 de ani care a fost mai mult|more »

Trei moldoveni si doi români arestati pentru o spargere spectaculoasa si furtul unui seif de la o statie de benzinarie din Flesland, Norvegia

Fem pågrepet for tyveri av safe. Natt til tirsdag ble fem menn, hvorav tre moldovere og to rumenere i alderen 20-30 år, pågrepet av politiet. Safen som ble stjålet fra Statoil på mai mult|more »

Norvegia, speriata de cersetori – ce a decis guvernul de la Oslo

Guvernul Norvegiei a renuntat, joi, la un plan de a interzice cersetoria, dupa ce partidele de opozitie si activistii pentru drepturile omului au spus ca prevederile ar urma sa ii incriminalizeze pe mai mult|more »

Poliția a arestat doi români la Moss în Norvegia pentru furt de cupru

Pågrep svette rumenere Politiets operasjonssentral melder på Twitter at to “svette rumenere” ble pågrepet i Moss i natt. De to skal ha stjålet kobber i Industriveien og siden løpt fra en vekter. mai mult|more »

Breaking news. 3 români arestati la Bygdøy, Oslo pentru mai multe furturi de haine de marcă si cosmetice din magazine

Rumenere tatt med merkeklær. Vektere reagerte på mistenkelig oppførsel fra tre rumenere. En lang kjøretur senere viste det seg at vekterne hadde rett i sine mistanker. LIER: Like før klokken 17 meldte mai mult|more »

Norvegia va interzice prin lege întrajutorarea cerşetorilor

Multă lume în Oslo, capitala Norvegiei, este revoltată de noua propunere legislativă: oamenii consideră că vor fi pedepsiţi pentru simplul gest de a ajuta pe cineva mai puţin norocos în viaţă decât mai mult|more »

Unii norvegieni nu sint de acord cu interzicerea cersetoriei. Chiar mai mult , ei îi ajuta îsi pun casele si terenurile la dispozitia cersetorilor români

Ba tiggerne inn  Noen nordmenn vil mer enn å kaste småmynt i en kopp. re unge rumenere og en norsk 50-åring tar en pause i arbeidsøkten på kunstnercampen i Fredrikstad. Bordet i mai mult|more »

Jurnal de Nord : Daca ajutati cersetorii din Norvegia in orice fel, s-ar putea sa riscati inchisoare de pana la un an

Oricine ajuta oamenii strazii ar putea risca pana la un an de inchisoare in Norvegia. Asta presupune o noua lege draconica care a ajuns pe masa Guvernului, pentru a fi discutata. Mai mai mult|more »

Noua lege din Norvegia împotriva cersetoriei prevede pedepse aspre pentru norvegienii care îi ajuta pe cersetori. Va fi ilegal sa oferi cazare, bani sau mincare cersetorilor

Regjeringen vil straffe dem som hjelper tiggere I utkastet til ny lov som skal forby tigging, omfattes også dem som hjelper tiggere med husly, reisepenger eller mat. Nå kan «Mama Inger» havne mai mult|more »

Conferinta despre cersetorii din Romania la Oslo “Romania nici nu vrea si nici nu poate sa faca ceva in problema rromilor cerseteri din Norvegia”

Tiganii din Romania vin oricum în Norvegia. Vara asta va fi invazie, dezastru. Politicienii norvegieni de la Senterpartiet promit ca daca cersitul va fi declarat ilegal în Norvegia, vor fi de acord  mai mult|more »

Omega Norwegian Solutions : consiliere privind dreptul muncii în Norvegia

Modificări ale pensiilor de handicap De la 1 ianuarie 2015, au avut loc schimbări aduse la beneficiile de handicap. Un număr de legi ce au limitat în prealabil orele de lucru ale mai mult|more »

În Norvegia va fi interzisă cerşetoria

Guvernul norvegian a finalizat o iniţiativă legislativă pentru interzicerea completă a cerşetoriei, actul normativ urmând să prevadă amenzi, inclusiv pedepse cu închisoarea în cazul celor care cerşesc, potrivit EFE. După ce a mai mult|more »

Jurnalist roman critica Romania la o intalnire despre cersetorii români de la Oslo

Measures in Romania does not help today’s beggars If Norway shall put a ban on begging, they should simultaneously give the beggars options here and now. In Romania, lays the solutions far mai mult|more »

Trei români acuzati ca au comis 11 furturi în Norvegia. Au furat în valoare de mai multe milioane de coroane norvegiene

Rumenere siktet for tyverier for flere millioner Bergen (NTB): Tre rumenere er siktet for elleve tyverier i med utbytte for millioner av kroner i Norge. Politiet utelukker ikke at det kan dreie mai mult|more »

Atentionare MAE: Greva generala in Norvegia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Regatului Norvegiei, asupra faptului că, principalele sindicate din Norvegia au anunțat participarea la o grevă generală, ce va mai mult|more »

Retragerea “fostului ambasador” Ionita Daniel arata mai degraba ca o reglare de conturi intre cei care au organizat campania electorala pentru Ponta

de Nicolae Stoica Rechemarea de catre fostul presedinte al Romaniei Basescu Traian a fostului ambasador roman Ionita Daniel de la conducerea si reprezentarea imaginii Romaniei la Oslo/ Norvegia, a fost o mare mai mult|more »

Cei trei români care au falsificat mii de bancnote norvegiene au fost condamnati la trei ani de pîrnaie

Tre rumenere som i fjor ble tatt med nesten hundre tusen kroner i falske sedler, er i Drammen tingrett dømt til tre år og en måneds fengsel for falskmyntneri. Sju av månedene mai mult|more »

Slujire arhierească la Oslo, Norvegia. A participat și Domnul Ambasador Daniel Ioniță, care la finalul mandatului său în Norvegia, și-a luat rămas bun

În Duminica după Botezul Domnului, 11 ianuarie 2015, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei românești din Oslo, Norvegia, fiind înconjurat de preoții Alin-Marius mai mult|more »

Excelența sa Daniel Ioniță, la final de mandat în Norvegia în calitate de ambasador al României

Ambasadorul român, Excelența sa, Daniel Ioniță își va încheia în curând mandatul de Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Norvegiei. Acesta va reveni în cadrul Ministerului de Afaceri Externe, în calitate mai mult|more »

 
rogozin_ii

Norvegia, agasată de vizita liderului rus, Dmitri Rogozin, declarat persona non grata

Norvegia și-a exprimat duminică dezacordul în legătură cu vizita pe teritoriul său a vicepremierului rus Dmitri Rogozin, care a încălcat astfel o interdicție decretată în urma conflictului în Ucraina, relatează AFP.

rogozin_ii

Sosit sâmbătă pe arhipelagul Svalbard, Rogozin a publicat pe Twitter fotografii ale vizitei sale, subliniind influența rusească în această parte a Arcticii. Apoi, a plecat duminică spre Rusia.

‘Nu suntem foarte încântați’, a comentat gestul pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Rune Bjaystad.

Radio-i-Norge-nett-730x480

Norvegia, prima ţară din lume care va renunţa la radiourile FM, începând din 2017

Norvegia va deveni prima ţară din lume care va renunţa la posturile de radio FM începând din anul 2017, în cadrul unui proces care vizează finalizarea tranziţiei către radioul digital.

Ministerul Culturii din Norvegia a anunţat săptămâna trecută că renunţarea la posturile radiofonice FM va începe pe plan naţional în 2017, în cadrul unui proces ce va permite acestei ţări să îşi finalizeze tranziţia către radioul digital, informează gizmodo.com.

Radio-i-Norge-nett-730x480

Potrivit site-ului Radio.no, standardul Digital Audio Broadcasting (DAB) va oferi ascultătorilor norvegieni un conţinut radiofonic mult mai diversificat. Într-adevăr, standardul DAB este utilizat deja de 22 de posturi naţionale din Norvegia, în condiţiile în care standardul FM este folosit doar de cinci posturi naţionale. Potrivit unui studiu realizat de TNS Gallup, 56% dintre norvegieni ascultă în fiecare zi programe emise de posturi radio digitale.

SPITSBERGEN-DEF1

Norvegia a cerut explicaţii Rusiei în legătură cu vizita lui Dmitri Rogozin pe Insula Spitsbergen

Ministerul de Externe al Norvegiei a cerut explicaţii Ambasadei Rusiei din Regat în legătură cu vizita efectuată de vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, pe Insula Spitsbergen, a anunţat, pentru Biroul Telegrafic Norvegian, purtătorul de cuvânt al ministerului, Frode Andersen. Menţionăm că, din luna martie 2014, Dmitri Rogozin se află pe lista neagră a politicienilor şi oamenilor de afaceri, cărora le este interzis accesul în UE. În ciuda faptului că Norvegia nu este membru al Uniunii Europene, aceasta s-a alăturat tuturor pachetelor de sancţiuni europene împotriva Rusiei, iar restricţiile de călătoriile sunt valabile inclusiv pe teritoriul regatului.

Spitzbergen_nordsyssel_hg

„Am cerut explicaţii autorităţilor ruse. Acest fapt nu este o încălcare a legislaţiei norvegiene, însă noi am informat dinainte Ambasada Rusiei de la Oslo, despre interdicţia figuranţilor de pe lista neagră a UE, de intrare în Spitsbergen.

gravferd383

Frigul arctic face victime printre cersetorii români din Verdal, Norvegia. Ion din Tg. Jiu o va conduce pe sotia sa Irina pe ultimul drum

Tiggerdamen døde til jul. I to år har ektparet Irina og Ion vært faste innslag i bybildet i Verdal. Nå må han reise alene hjem til Romania – for å ordne ting i etterkant av begravelsen hennes.

gravferd383

I to år har ektparet Irina og Ion vært faste innslag i bybildet i Verdal. Nå må han reise alene hjem til Romania – for å ordne ting i etterkant av begravelsen hennes.

Kanskje det var kulda i Verdal som tok hennes liv. Mannen forteller at det var nyrene som sviktet.

I dag står mannen Ion alene med koppen på bakken, mellom kinoen og Mega. Han vil ikke stå med koppen i handa.

– Det er det bare gipsyer som gjør, sier han.

– Jeg vil ikke stresse folk og by fram koppen. Folk gir hvis de vil.

rame-norvegia

Semne apocaliptice și în Norvegia: Au căzut din cer cu miile şi au îngrozit lumea

Meteorologii și biologii norvegieni sunt bulversați de un fenomen ieșit din comun: mii de râme au căzut din cer, în sudul-vestul țării, într-o zonă aflată sub un strat consistent de zăpadă.

rame-norvegia

La scurt timp, relatări asemănătoare au venit din mai multe zone ale țării.Potrivit presei locale, uluitorul fenomen a fost descoperit de profesorul de biologie Karstein Erstad, aflat la schi în zona Bergen . „Am văzut mii de râme pe suprafața zăpezii. Păreau moarte, dar când le-am luat în mână au început să se miște”, a povestit profesorul. Inițial a crezut că râmele au ieșit din pământ la suprafața zăpezii sau s-au târât de pe undeva de prin apropiere, dar apoi a realizat că așa ceva ar fi fost imposibil din moment ce toată zona este acoperită de un strat de zăpadă peste jumătate de metru.

%d bloggers like this: