Breaking news. Adrian Davidoiu, numit ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Regatul Norvegiei

În conformitate cu prevederile constituționale (art. 91 al. 2 din Constituția României) privind numirea/rechemarea reprezentanţilor diplomatici ai României şi în baza consultărilor cu primul ministru şi cu ministrul Afacerilor Externe, Preşedintele României, mai mult|more »

Ce este de ştiut înainte de a începe munca în Norvegia?

Norvegia este renumită nu numai pentru peisaje și frumoasa aurora boreală, ci mai ales pentru salariile mari. Din această cauză, tot mai mulți oameni decid să plece din țara lor de origine mai mult|more »

Aventurile unei femei din Norvegia în Marea Britanie: A fost violată de două ori într-o noapte

O turistă norvegiană a fost victima a două violuri într-o singură noapte. Cei doi violatori au acţionat separat, fără să ştie unul de celălalt. Norvegianca de 23 de ani care a fost mai mult|more »

Trei moldoveni si doi români arestati pentru o spargere spectaculoasa si furtul unui seif de la o statie de benzinarie din Flesland, Norvegia

Fem pågrepet for tyveri av safe. Natt til tirsdag ble fem menn, hvorav tre moldovere og to rumenere i alderen 20-30 år, pågrepet av politiet. Safen som ble stjålet fra Statoil på mai mult|more »

Norvegia, speriata de cersetori – ce a decis guvernul de la Oslo

Guvernul Norvegiei a renuntat, joi, la un plan de a interzice cersetoria, dupa ce partidele de opozitie si activistii pentru drepturile omului au spus ca prevederile ar urma sa ii incriminalizeze pe mai mult|more »

Poliția a arestat doi români la Moss în Norvegia pentru furt de cupru

Pågrep svette rumenere Politiets operasjonssentral melder på Twitter at to “svette rumenere” ble pågrepet i Moss i natt. De to skal ha stjålet kobber i Industriveien og siden løpt fra en vekter. mai mult|more »

Breaking news. 3 români arestati la Bygdøy, Oslo pentru mai multe furturi de haine de marcă si cosmetice din magazine

Rumenere tatt med merkeklær. Vektere reagerte på mistenkelig oppførsel fra tre rumenere. En lang kjøretur senere viste det seg at vekterne hadde rett i sine mistanker. LIER: Like før klokken 17 meldte mai mult|more »

Norvegia va interzice prin lege întrajutorarea cerşetorilor

Multă lume în Oslo, capitala Norvegiei, este revoltată de noua propunere legislativă: oamenii consideră că vor fi pedepsiţi pentru simplul gest de a ajuta pe cineva mai puţin norocos în viaţă decât mai mult|more »

Unii norvegieni nu sint de acord cu interzicerea cersetoriei. Chiar mai mult , ei îi ajuta îsi pun casele si terenurile la dispozitia cersetorilor români

Ba tiggerne inn  Noen nordmenn vil mer enn å kaste småmynt i en kopp. re unge rumenere og en norsk 50-åring tar en pause i arbeidsøkten på kunstnercampen i Fredrikstad. Bordet i mai mult|more »

Jurnal de Nord : Daca ajutati cersetorii din Norvegia in orice fel, s-ar putea sa riscati inchisoare de pana la un an

Oricine ajuta oamenii strazii ar putea risca pana la un an de inchisoare in Norvegia. Asta presupune o noua lege draconica care a ajuns pe masa Guvernului, pentru a fi discutata. Mai mai mult|more »

Noua lege din Norvegia împotriva cersetoriei prevede pedepse aspre pentru norvegienii care îi ajuta pe cersetori. Va fi ilegal sa oferi cazare, bani sau mincare cersetorilor

Regjeringen vil straffe dem som hjelper tiggere I utkastet til ny lov som skal forby tigging, omfattes også dem som hjelper tiggere med husly, reisepenger eller mat. Nå kan «Mama Inger» havne mai mult|more »

Conferinta despre cersetorii din Romania la Oslo “Romania nici nu vrea si nici nu poate sa faca ceva in problema rromilor cerseteri din Norvegia”

Tiganii din Romania vin oricum în Norvegia. Vara asta va fi invazie, dezastru. Politicienii norvegieni de la Senterpartiet promit ca daca cersitul va fi declarat ilegal în Norvegia, vor fi de acord  mai mult|more »

Omega Norwegian Solutions : consiliere privind dreptul muncii în Norvegia

Modificări ale pensiilor de handicap De la 1 ianuarie 2015, au avut loc schimbări aduse la beneficiile de handicap. Un număr de legi ce au limitat în prealabil orele de lucru ale mai mult|more »

În Norvegia va fi interzisă cerşetoria

Guvernul norvegian a finalizat o iniţiativă legislativă pentru interzicerea completă a cerşetoriei, actul normativ urmând să prevadă amenzi, inclusiv pedepse cu închisoarea în cazul celor care cerşesc, potrivit EFE. După ce a mai mult|more »

Jurnalist roman critica Romania la o intalnire despre cersetorii români de la Oslo

Measures in Romania does not help today’s beggars If Norway shall put a ban on begging, they should simultaneously give the beggars options here and now. In Romania, lays the solutions far mai mult|more »

Trei români acuzati ca au comis 11 furturi în Norvegia. Au furat în valoare de mai multe milioane de coroane norvegiene

Rumenere siktet for tyverier for flere millioner Bergen (NTB): Tre rumenere er siktet for elleve tyverier i med utbytte for millioner av kroner i Norge. Politiet utelukker ikke at det kan dreie mai mult|more »

Atentionare MAE: Greva generala in Norvegia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Regatului Norvegiei, asupra faptului că, principalele sindicate din Norvegia au anunțat participarea la o grevă generală, ce va mai mult|more »

Retragerea “fostului ambasador” Ionita Daniel arata mai degraba ca o reglare de conturi intre cei care au organizat campania electorala pentru Ponta

de Nicolae Stoica Rechemarea de catre fostul presedinte al Romaniei Basescu Traian a fostului ambasador roman Ionita Daniel de la conducerea si reprezentarea imaginii Romaniei la Oslo/ Norvegia, a fost o mare mai mult|more »

Cei trei români care au falsificat mii de bancnote norvegiene au fost condamnati la trei ani de pîrnaie

Tre rumenere som i fjor ble tatt med nesten hundre tusen kroner i falske sedler, er i Drammen tingrett dømt til tre år og en måneds fengsel for falskmyntneri. Sju av månedene mai mult|more »

Slujire arhierească la Oslo, Norvegia. A participat și Domnul Ambasador Daniel Ioniță, care la finalul mandatului său în Norvegia, și-a luat rămas bun

În Duminica după Botezul Domnului, 11 ianuarie 2015, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei românești din Oslo, Norvegia, fiind înconjurat de preoții Alin-Marius mai mult|more »

 
s1.ziareromania.ro

Alternativă la închisoare, pentru infractori. Soluţii oferite de Norvegia

Specialiştii din cadrul Direcţiei Naţionale de Probaţiune vor organiza, mâine, la Constanţa, o conferinţă de promovare a proiectului „Consolidarea capacităţii sistemului românesc de probaţiune de a furniza servicii eficiente alternative închisorii”.

s1.ziareromania.ro

Proiectul, desfăşurat în parteneriat cu reprezentanţii instituţiei similare din Norvegia, are drept scop îmbunătăţirea performanţei sistemului românesc de probaţiune, privind asistenţa oferită persoanelor de etnie romă, ca alternativă la închisoare, astfel încât măsurile să fie în conformitate cu standardele europene şi să se asigure reintegrarea cu succes în societate a persoanelor condamnate. La evenimentul care se va desfăşura în staţiunea Mamaia vor participa oficiali ai serviciilor de probaţiune din întreaga ţară.
ambasada-romaniei-oslo

Programul de audiențe la Ambasada României la Oslo

În sensul unui dialog direct și constructiv, Ambasada României la Oslo face cunoscut tuturor celor interesați că doamna Alina Beldescu, însărcinat cu afaceri a.i., acordă audiențe în fiecare zi lucrătoare de luni, între orele 15.00 – 17.00, la sediul ambasadei (Oscars gate 51, Oslo).

Audiența trebuie să fie solicitată în scris, împreună cu o prezentare succintă și clară a temelor care se doresc a fi discutate și notificată de către solicitant, de preferință cu cel puțin două săptămâni în avans, prin mesaj e-mail la adresa oslo@mae.ro sau fax la numărul 22.43.16.74.

ambasada-romaniei-oslo

Programul de audiențe este deschis discuțiilor într-un spectru larg de teme – de la propuneri de promovare a imaginii României, inclusiv proiecte culturale ale comunității de români din Norvegia, la inițiative și parteneriate de promovare economică sau situații care au legătură cu serviciile și asistența consulară.

OJkAtjIanvCF1xKJaGFsMw0-RxDqu-yhoLVa8f23H9Og

Un român si-a pierdut un deget într-un accident de munca la DRANGEDAL

Fikk kuttet av seg fingeren

DRANGEDAL: En rumener fikk kuttet av seg fingeren i dag onsdag.Det var i forbindelse med en arbeidsulykke, at dette skjedde.

OJkAtjIanvCF1xKJaGFsMw0-RxDqu-yhoLVa8f23H9Og

Rumeneren blir behandlet på Sykehuset Telemark nå, forteller politiet i Telemark.

Arbeidstilsynet er varslet, melder politiet.

450x258_q95

O suta de avioane militare din SUA si opt state europene desfasoara un exercitiu in Norvegia si nordul Europei

Circa 100 de avioane de vanatoare apartinand armatelor SUA si unui numar de opt state europene au inceput luni un exercitiu militar in zona arctica, in nordul Norvegiei, Suediei si Finlandei, relateaza Agerpres.
libya6-e1300879687889

Exercitiul are ca scop testarea cooperarii intre tarile nordice, o regiune ingrijorata de intensificarea actiunilor militare ale Rusiei. El a fost planificat inainte ca anexarea regiunii ucrainene Crimeea de catre Rusia, anul trecut, sa creasca tensiunile la nivel regional.

“Obiectivul consta in antrenarea unitatilor in mod orchestrat si desfasurarea de operatiuni aeriene complexe, in stransa relatie cu partenerii NATO”, a precizat generalul norvegian Jan Ove Rygg, comandantul operatiunii, intr-un comunicat.

DSC_0466-e1365760819693

O gălăţeancă, PROFESOR în Norvegia/ Ce înseamnă să faci ŞCOALĂ în Ţara Fiordurilor

Ghiozdanul – cât o piatră de moară, materiile de studiu – multe şi stufoase, programa – încărcată, temele – prea solicitante şi mâncătoare de timp, culegerile – nenumărate şi grele, teoria – nesfârşită, practica – aproape inexistentă. Sunt doar câteva dintre criticile aduse învăţământului românesc. Pentru că n-ar fi rău să învăţăm din experienţa altora, am încercat să aflăm ce înseamnă să faci şcoală în Norvegia, de la o gălăţeancă stabilită în Ţara Fiordurilor, Marlena Chirilă Røimål, despre care aţi mai putut citi în pagina de Diaspora a ziarului „Viaţa liberă”.

706019c0857e8fbc29e69ec4b41b24b9_L
Cadru didactic atât prin pregătirea profesională, cât mai ales prin vocaţie, Marlena Chirilă Røimål a schimbat şcoala română cu cea din Norvegia. După ce a profesat ca învăţătoare în Galati timp de 16 ani, în 1994 a plecat în Norvegia, prin căsătorie şi a urmat cursurile Facultăţii de Filologie, secţia norvegiană, pentru a primi dreptul de a preda.

%d bloggers like this: