Lectură maraton în Norvegia pentru a demonstra „absurditatea” condițiilor de utilizare a aplicațiilor pe smartphone

Pentru a demonstra „absurditatea” condițiilor de utilizare a aplicațiilor descărcate pe smartphone, Consiliul Consumatorilor din Norvegia a inițiat citirea condițiilor generale de folosire a circa 30 de aplicații, de la Twitter la mai mult|more »

Comunicat de presă – Ambasada Norvegiei : Spune NU violenței domestice și de gen!

Spune NU violenței domestice și de gen! ? Una din trei femei din Uniunea Europeană a suferit violențe fizice sau sexuale, de cele mai multe ori însoțite de ani de abuz emoțional. mai mult|more »

Britanicii sa se uite la norvegieni. Norvegia a respins de două ori intrarea în UE

Un val de profeții apocaliptice se abate zilele acestea peste britanici, de la premierul Cameron la Fondul Monetar Internațional, de la Barack Obama la foști șefi de servicii secrete, încercând să-i sperie mai mult|more »

Norvegia cere sprijin NATO: Trimiteti mai multe nave in nord

Summit-ul NATO din luna iulie, de la Varsovia, le va oferi prilejul oficialilor norvegieni sa ceara un sprijin mai mare din partea Aliantei in fata miscarilor expansioniste pe care Rusia le manifesta mai mult|more »

Noi probleme pentru Volkswagen: Norvegia iese la atac şi-şi cere banii înapoi

Fondul suveran norvegian, cel mai mare din lume, a afirmat duminică seară pentru Financial Times că pregătește acțiuni în justiție în Germania împotriva producătorului de automobile Volkswagen – unde este unul dintre mai mult|more »

ZILE NAȚIONALE: Regatul Norvegiei – sportul

Sportul ocupă un loc de seamă în viața multor norvegieni. Cu rezultate excepționale în diverse discipline sportive, norvegienii s-au făcut remarcați, după cum era de așteptat, în special în cadrul sporturilor de mai mult|more »

Alti doi români arestati în Norvegia. Au furat parfumuri si ochelari de firma din magazinele Tax Free din Aeroportul Gardermoen, în valoare de 25.000 coroane norvegiene

Stjal varer for nesten 25.000 kroner. Politiet på Gardermoen pågrep lørdag morgen to menn som hadde forsøkt å stjele med seg taxfreevarer for nærmere 25.000 kroner. – Vi har pågrepet to rumenske mai mult|more »

Afacerile clujene „înverzesc” cu ajutorul fondurilor norvegiene

Investitorii clujeni se orientează încet, încet spre tehnologiile “verzi”, prietenoase cu mediul. Este şi cazul unei firme din Apahida, care a inaugurat, marţi, noi investiţii tehnologice, realizate prin fonduri norvegiene în cadrul mai mult|more »

(recomandam) O alta opinie din presa norvegiana: Demonizarea Norvegiei, dezinformare si prejudecata în cazul Bodnariu

At en barnevernssak fra et lite sted i Sogn og Fjordane skulle utvikle seg til å bli en internasjonal omdømmeutfordring for Norge hadde de færreste fantasi nok til å forutse. Men nå mai mult|more »

Un norvegian jefuit şi-a găsit bicicleta la Buzău

Un norvegian şi-a pus la bătaie talentele de detectiv ca să dea de urma bicicletei care i-a fost furată din curtea casei. Iar urma duce în România. Mai precis, la Buzău. Angajatul mai mult|more »

5 români arestati la Kristiansand în Norvegia. Prinsi în flagrant noaptea trecuta, chiar în timp ce spargeau o casa

Fem personer pågrepet etter innbruddsforsøk i Kristiansand I natt ble fem personer pågrepet i et hus på Strømme. De mistenkes for å stå bak et innbruddsforsøk på Søm. RISTIANSAND: Klokken 00.54 fikk mai mult|more »

Klaus, Klaus, vezi că tot noi îţi dăm RAUS ! De ce nu trimite România un ambasador cu anvergură în R. Moldova

Daniel Ioniță, viitorul ambasador al României la Chișinău este un diplomat cu o experiență de peste 20 de ani, dar despre care nu se știu multe lucruri. A fost decorat de fostul mai mult|more »

Cu toate ca românii i-au facut pedofili, zoofili, dementi, etc… , norvegienii ajuta în continuare Romania. Bani norvegieni pentru mai multe proiecte din Maramureş

Ambasadoarea Norvegiei în România, Tove Bruvik Westberg, s-a declarat mulţumită, miercuri, la Sighetu Marmaţiei de investiţiile realizate, prin ‘granturi norvegiene’, într-un proiect destinat aplicării tehnologiilor ecologice în turismul românesc. „Este o plăcere mai mult|more »

Emoţionant! O zălăuancă adoptată în Norvegia îşi caută familia

O tânără în vârstă de 23 de ani, Maritha Konstanse Maelad, pe numele din certificatul de naştere Maruşa Lăcrimioară Lingurar, născută în Zalău şi adoptată de o familie de norvegieni, îşi caută mai mult|more »

Norvegia : Țara europeană în care ateii i-au depășit pe credincioși

 Pentru prima dată în istoria acestei ţări europene, majoritatea celor întrebaţi „credeţi în Dumnezeu” a răspuns negativ, conform rezultatelor unui raport anual. Raportul realizat în Norvegia a relevat că pentru prima dată mai mult|more »

Serialul norvegian care a stârnit furia Rusiei

„Sub ocupație” (Okkuper) este cea mai scumpă producție din istoria televiziunii norvegiene, cu un buget de 90 de milioane de coroane norvegiene (10,9 milioane de dolari ). Serialul, al cărui scenariu are la mai mult|more »

Somonul norvegian ajunge în UE la tarife reduse grație procesatorilor polonezi

Mii de polonezi au un loc de muncă asigurat în marinarea și afumarea somonului norvegian grație unei diferențe de tarife impuse de Uniunea Europeană țării scandinave, care este cel mai mare exportator mai mult|more »

Norvegia va interzice vânzarea de ţigări

Cea mai mare oganizatie medicală din Norvegia vrea să interzică vânzarea de tigari adulţilor în această ţară, relatează The Independent. Asociaţia Medicală din Norvegia presează guvernul acestei ţări pentru a susţine propunerea mai mult|more »

Norvegia investeşte un miliard de euro într-un sector ce nu există în România

Norvegia, cel de-al 15 mare producător de petrol din lume, pare să fie interesată tot mai mult de energiile alternative şi investeşte masiv în proiecte ecologice. După ce, nu cu mult timp mai mult|more »

VIRUSUL ZIKA Norvegia confirmă primele trei cazuri, două dintre ele la femei însărcinate

Autoritățile medicale din Norvegia au confirmat joi primele trei cazuri de persoane infectate cu virusul Zika, dintre care două la femei însărcinate, relatează EFE. Este vorba de persoane care au călătorit în mai mult|more »

 
romania -oslo

🚌 Oferta speciala COMATI ! Romania – Oslo : 130 € 🚌

🚌 In luna OCTOMBRIE si NOIEMBRIE 2015 poti calatori de la Bucuresti catre Oslo cu doar 130 euro biletul dus, avand 50 kg inclus in pretul biletului …
romania -oslo

salvează ✂ CUPONUL ✂ în telefonul tău si prezintă-l la autocar

COMATI PSG – travel & more

Work-Norway

Norvegia caută cercetători în mai multe domenii

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Constanţa pune, periodic, la dispoziţia celor care doresc să lucreze în străinătate locurile de muncă disponibilie prin reţeaua EURES. Salariile atractive şi condiţiile de muncă promise de angajatori îi fac pe mulţi constănţeni să ia drumul străinătăţii.

Astfel, în perioada următoare sunt disponibile 432 de locuri de muncă, în Spațiul Economic European. Cele mai multe posturi vacante sunt în Germania, care are nevoie de 95 de factori poştali, electricieni în construcții, educatoare, şoferi de camion şi lăcătuşi mecanici. De asemenea, se mai caută instalatori, coordonatori pentru Departamentul de Planificare Financiară dezvoltatori de aplicații IT, tinichigii, visual designeri şi tâmplari.

La rândul ei, Marea Britanie oferă 70 de locuri de muncă pentru îngrijitori de persoane şi îngrijitori de persoane la domiciliu. Doritorii pot opta şi pentru 31 de joburi vacante în Norvegia, printre care se numără cea de tâmplar, montator şi zugrav. Totodată, norvegienii mai caută doctoranzi cercetători în comportament uman complex, doctoranzi cercetători în studii internaționale, doctoranzi cercetători în inteligență artificială, doctoranzi cercetători în sisteme inteligente, doctoranzi în Departamentul de Informatică şi doctoranzi cercetători în domeniul eticii organizaționale.

width_650.height_300.mode_FillAreaWithCrop.pos_Default.color_White

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES național sau se pot prezenta la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța, unde consilierul EURES le poate îndruma.

TO GO WITH AFP STORY SKorea-technology-IT-addiction-health,FEATURE  by JUNG Ha-Won
This picture taken on June 11, 2013 shows South Korean children displaying their smartphones after a special class on smartphone addiction at an elementary school in Seongnam, south of Seoul.  South Korea, after boasting for years advanced technology from high-speed Internet to Samsung smartphones, is now taking pains to try to pull its tech-crazed youth away from digital addiction.   AFP PHOTO / JUNG YEON-JE        (Photo credit should read JUNG YEON-JE/AFP/Getty Images)

Lectură maraton în Norvegia pentru a demonstra „absurditatea” condițiilor de utilizare a aplicațiilor pe smartphone

Pentru a demonstra „absurditatea” condițiilor de utilizare a aplicațiilor descărcate pe smartphone, Consiliul Consumatorilor din Norvegia a inițiat citirea condițiilor generale de folosire a circa 30 de aplicații, de la Twitter la Netflix, maraton care ar dura în jur de 30 de ore, relatează miercuri AFP.

Condițiile de folosire a aplicațiilor care se găsesc de obicei pe smartphone-urile din Norvegia totalizează 260.000 de cuvinte sau 900 de pagini, mai mult decât Noul Testament. Pentru a le demonstra complexitatea, Consiliul Consumatorilor, organism public, a solicitat utilizatorilor o ștafetă de lectură, pentru a efectua o citire neîntreruptă.

„Condițiile de folosire a serviciilor digitale, aplicații sau altele, sunt deplorabile — acest lucru vrem să îl demonstrăm”, a declarat pentru AFP șeful pentru probleme digitale al Consiliului, Finn Myrstad. „Ele sunt mult prea lungi și de neînțeles” a adăugat el.

Lectura, care vizează și YouTube, iTunes, Facebook, Gmail, Skype, Instagram sau Angry Birds, ar urma să dureze circa 30 de ore. Miercuri la prânz fuseseră depășite 27 de ore.

„Închipuiți-vă că toți utilizatorii cu un smartphone ar trebui să citească aceste explicații 30 de ore. Înseamnă mai mult de patru zile de muncă numai pentru a citi condițiile de folosire pe un telefon mobil”, a subliniat Myrstad.

width_410.height_190.mode_FillAreaWithCrop.pos_Default.color_White

Comunicat de presă – Ambasada Norvegiei : Spune NU violenței domestice și de gen!

Spune NU violenței domestice și de gen! ? Una din trei femei din Uniunea Europeană a suferit violențe fizice sau sexuale, de cele mai multe ori însoțite de ani de abuz emoțional.

Mai mult de jumătate din femei au fost hărțuite sexual după vârsta de 15 ani.

În acest context alarmant, Norvegia este hotărâtă să promoveze dezvoltarea socială și drepturile omului și să susțină eforturile de combatere și prevenire a acestui fenomen. Ambasada Regală a Norvegiei organizează o serie de evenimente pentru sensibilizarea publicului și mobilizarea specialiștilor români în combaterea violenței domestice și de gen.

width_140.height_150.mode_FillAreaWithCrop.pos_Default.color_White.png‘Violența domestică și de gen reprezintă o încălcare a drepturilor omului împotriva căreia trebuie să luptăm cu toții. Ea trebuie combătută prin măsuri de prevenire, protejare a victimelor și pedepsirea agresorilor, dar și prin informarea și educarea publicului larg’ afirmă dna. Tove Bruvik Westberg, ambasadorul Norvegiei în România.

nei-til-EU

Britanicii sa se uite la norvegieni. Norvegia a respins de două ori intrarea în UE

Un val de profeții apocaliptice se abate zilele acestea peste britanici, de la premierul Cameron la Fondul Monetar Internațional, de la Barack Obama la foști șefi de servicii secrete, încercând să-i sperie pe supușii Majestății Sale că o eventuală ieșire din Uniunea Europeană va atrage după sine cele mai groaznice flageluri: războiul, terorismul și, cel mai înfricoșător, prăbușirea economică și sărăcia generalizată.

Doar că, la o aruncătură de băț de Marea Britanie se află o țară care a respins de două ori intrarea în UE. Ultima oară, în 1994, după care a devenit o super-putere economică: locul V în lume după bogăția pe cap de locuitor.

000a Norway Model-008

160311 HMS Iron Duke arrives in Oslo 1

Norvegia cere sprijin NATO: Trimiteti mai multe nave in nord

Summit-ul NATO din luna iulie, de la Varsovia, le va oferi prilejul oficialilor norvegieni sa ceara un sprijin mai mare din partea Aliantei in fata miscarilor expansioniste pe care Rusia le manifesta in nordul continentului si in zona arctica.

Ministrul adjunct al Apararii din Norvegia, Oysten Bo, crede ca e timpul ca si statele membre NATO din Europa „sa faca un pas mai hotarat” pentru a contracara mutarile tot mai agresive ale Rusiei in nord, anunta Defense News, citata de business24.ro

„Domeniul maritim, in opinia noastra, necesita o atentie deosebita. NATO si aliatii trebuie sa creasca nivelul investitiilor in tehnica de lupta maritima de ultima ora”, a explicat oficialul de la Oslo, mentionand ca va solicita si modificarea planurilor de rezerva ale Aliantei in sectorul maritim.

%d blogeri au apreciat: