Edward Snowden, recompensat cu un premiu în Norvegia …

Fostul consultant al Agenției de securitate americană (NSA), Edward Snowden, a primit marți un premiu în Norvegia, ceea ce ridică problema delicată a eventualei sale veniri în țara scandinavă, aliat apropiat al mai mult|more »

Breaking news. Adrian Davidoiu, numit ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Regatul Norvegiei

În conformitate cu prevederile constituționale (art. 91 al. 2 din Constituția României) privind numirea/rechemarea reprezentanţilor diplomatici ai României şi în baza consultărilor cu primul ministru şi cu ministrul Afacerilor Externe, Preşedintele României, mai mult|more »

Ce este de ştiut înainte de a începe munca în Norvegia?

Norvegia este renumită nu numai pentru peisaje și frumoasa aurora boreală, ci mai ales pentru salariile mari. Din această cauză, tot mai mulți oameni decid să plece din țara lor de origine mai mult|more »

Aventurile unei femei din Norvegia în Marea Britanie: A fost violată de două ori într-o noapte

O turistă norvegiană a fost victima a două violuri într-o singură noapte. Cei doi violatori au acţionat separat, fără să ştie unul de celălalt. Norvegianca de 23 de ani care a fost mai mult|more »

Trei moldoveni si doi români arestati pentru o spargere spectaculoasa si furtul unui seif de la o statie de benzinarie din Flesland, Norvegia

Fem pågrepet for tyveri av safe. Natt til tirsdag ble fem menn, hvorav tre moldovere og to rumenere i alderen 20-30 år, pågrepet av politiet. Safen som ble stjålet fra Statoil på mai mult|more »

Norvegia, speriata de cersetori – ce a decis guvernul de la Oslo

Guvernul Norvegiei a renuntat, joi, la un plan de a interzice cersetoria, dupa ce partidele de opozitie si activistii pentru drepturile omului au spus ca prevederile ar urma sa ii incriminalizeze pe mai mult|more »

Poliția a arestat doi români la Moss în Norvegia pentru furt de cupru

Pågrep svette rumenere Politiets operasjonssentral melder på Twitter at to “svette rumenere” ble pågrepet i Moss i natt. De to skal ha stjålet kobber i Industriveien og siden løpt fra en vekter. mai mult|more »

Breaking news. 3 români arestati la Bygdøy, Oslo pentru mai multe furturi de haine de marcă si cosmetice din magazine

Rumenere tatt med merkeklær. Vektere reagerte på mistenkelig oppførsel fra tre rumenere. En lang kjøretur senere viste det seg at vekterne hadde rett i sine mistanker. LIER: Like før klokken 17 meldte mai mult|more »

Norvegia va interzice prin lege întrajutorarea cerşetorilor

Multă lume în Oslo, capitala Norvegiei, este revoltată de noua propunere legislativă: oamenii consideră că vor fi pedepsiţi pentru simplul gest de a ajuta pe cineva mai puţin norocos în viaţă decât mai mult|more »

Unii norvegieni nu sint de acord cu interzicerea cersetoriei. Chiar mai mult , ei îi ajuta îsi pun casele si terenurile la dispozitia cersetorilor români

Ba tiggerne inn  Noen nordmenn vil mer enn å kaste småmynt i en kopp. re unge rumenere og en norsk 50-åring tar en pause i arbeidsøkten på kunstnercampen i Fredrikstad. Bordet i mai mult|more »

Jurnal de Nord : Daca ajutati cersetorii din Norvegia in orice fel, s-ar putea sa riscati inchisoare de pana la un an

Oricine ajuta oamenii strazii ar putea risca pana la un an de inchisoare in Norvegia. Asta presupune o noua lege draconica care a ajuns pe masa Guvernului, pentru a fi discutata. Mai mai mult|more »

Noua lege din Norvegia împotriva cersetoriei prevede pedepse aspre pentru norvegienii care îi ajuta pe cersetori. Va fi ilegal sa oferi cazare, bani sau mincare cersetorilor

Regjeringen vil straffe dem som hjelper tiggere I utkastet til ny lov som skal forby tigging, omfattes også dem som hjelper tiggere med husly, reisepenger eller mat. Nå kan «Mama Inger» havne mai mult|more »

Conferinta despre cersetorii din Romania la Oslo “Romania nici nu vrea si nici nu poate sa faca ceva in problema rromilor cerseteri din Norvegia”

Tiganii din Romania vin oricum în Norvegia. Vara asta va fi invazie, dezastru. Politicienii norvegieni de la Senterpartiet promit ca daca cersitul va fi declarat ilegal în Norvegia, vor fi de acord  mai mult|more »

Omega Norwegian Solutions : consiliere privind dreptul muncii în Norvegia

Modificări ale pensiilor de handicap De la 1 ianuarie 2015, au avut loc schimbări aduse la beneficiile de handicap. Un număr de legi ce au limitat în prealabil orele de lucru ale mai mult|more »

În Norvegia va fi interzisă cerşetoria

Guvernul norvegian a finalizat o iniţiativă legislativă pentru interzicerea completă a cerşetoriei, actul normativ urmând să prevadă amenzi, inclusiv pedepse cu închisoarea în cazul celor care cerşesc, potrivit EFE. După ce a mai mult|more »

Jurnalist roman critica Romania la o intalnire despre cersetorii români de la Oslo

Measures in Romania does not help today’s beggars If Norway shall put a ban on begging, they should simultaneously give the beggars options here and now. In Romania, lays the solutions far mai mult|more »

Trei români acuzati ca au comis 11 furturi în Norvegia. Au furat în valoare de mai multe milioane de coroane norvegiene

Rumenere siktet for tyverier for flere millioner Bergen (NTB): Tre rumenere er siktet for elleve tyverier i med utbytte for millioner av kroner i Norge. Politiet utelukker ikke at det kan dreie mai mult|more »

Atentionare MAE: Greva generala in Norvegia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Regatului Norvegiei, asupra faptului că, principalele sindicate din Norvegia au anunțat participarea la o grevă generală, ce va mai mult|more »

Retragerea “fostului ambasador” Ionita Daniel arata mai degraba ca o reglare de conturi intre cei care au organizat campania electorala pentru Ponta

de Nicolae Stoica Rechemarea de catre fostul presedinte al Romaniei Basescu Traian a fostului ambasador roman Ionita Daniel de la conducerea si reprezentarea imaginii Romaniei la Oslo/ Norvegia, a fost o mare mai mult|more »

Cei trei români care au falsificat mii de bancnote norvegiene au fost condamnati la trei ani de pîrnaie

Tre rumenere som i fjor ble tatt med nesten hundre tusen kroner i falske sedler, er i Drammen tingrett dømt til tre år og en måneds fengsel for falskmyntneri. Sju av månedene mai mult|more »

 
1433318237491_1

Românul acuzat ca a violat o norvegianca din Sarpsborg, ramîne în arest

Videre varetekt for rumener

Sorenskriver Arnfinn Agnalt i Fredrikstad tingrett finner at den 38 år gamle rumeneren med skjellig grunn kan mistenkes for å ha voldtatt kvinnen i rumenerens campingvogn i romleiren på Lisleby i Fredrikstad i slutten av forrige måned.

1433318237491_1

Ifølge fengslingskjennelsen fra Fredrikstad tingrett skal politiet ha funnet kvinnens mobiltelefon uten simkort. Sarpsborg-kvinnen har forklart at den siktede rumeneren hadde tatt simkortet fra henne. I fengslingsspørsmålet støtter også retten seg til de funnene som er gjort ved Overgrepsmottaket i Fredrikstad, der kvinnen ble undersøkt etter at hun anmeldte voldtekt.

Stavanger Airport

Jurnal de Nord : Inainte sa plece din Stavanger spre Grecia, calatorii au golit bancomatele de pe aeroportul norvegian

Situației Greciei începe să fie resimțită puternic și în alte țări europene. Astăzi dimineață, bancomatele de pe aeroportul din Stavanger erau goale, deși fuseseră alimentate cu bani vineri. Se pare că de pe aeroportul din Stavanger au plecat numeroși oameni către Grecia.
Stavanger Airport
Întrucât pe teritoriul elen băncile sunt închise și s-a stabilit o limită de retragere de 60 de euro pe zi, persoanele care au plecat azi spre Grecia au luat cu asalt bancomatele norvegiene. Aproximativ două milioane de euro – atât s-a retras de la bancomatele din Aeroportul Stavanger în decurs de mai puțin de trei zile.
pågrepet

Breaking news. Trei români arestati ASTAZI la Lillehammer pentru o spargere la Biristrand

Tre rumenere pågrepet – NRK Hedmark og Oppland …

Politiet har pågrepet tre rumenske statsborgere som er mistenkt for innbrudd eller innbruddsforsøk i et bolighus på Biristrand mandag morgen. De tre ble pågrepet da politiet stanset en bil ved Strandtorget i Lillehammer.

pågrepet

Statsminister_Erna_Solberg__H

Șefa guvernului norvegian: Campania NATO pentru alocarea a 2% din PIB pentru apărare este un ‘nonsens’

Campania dusă de NATO pentru a convinge statele membre să aloce domeniului apărării cel puțin 2% din Produsul Intern Brut (PIB) este un ‘nonsens’, iar obiectivul țărilor din această organizație ar trebui să fie o capacitate de apărare cât mai mare posibilă, a declarat premierul norvegian Erna Solberg, relatează luni site-ul thelocal.no.

Statsminister_Erna_Solberg__H

Într-un interviu acordat revistei Forum a forțelor armate norvegiene, Solberg a spus că în opinia sa cel mai important lucru este capacitatea reală de apărare a statelor membre ale Alianței Nord-Atlantice și nu urmărirea obiectivului reprezentat de un buget militar de 2% din PIB.

Potrivit șefei executivului de la Oslo, țările cu creștere economică solidă vor întâmpina dificultăți mai mari în atingerea obiectivului unui buget al apărării de 2% din PIB decât țările aflate în recesiune economică.

Golul saptamanii vine din Norvegia. O foarfeca de zile mari (Video)

Cea mai frumoasa reusita a acestei saptamani vine cu siguranta din Norvegia, acolo unde un jucator a marcat spectaculos din foarfeca.

Reusita a venit in timpul partidei in care IK Start a invins-o pe Aalesund cu 3-1 in prima liga norvegiana.

Matthias Vilhjalmsson a reusit golul meciului in minutul 2, dupa ce a primit o centrare de la Espen Hoff.
Este al 12-lea gol din acest sezon pentru Vilhjalmsson. Start a urcat pe 10 dupa aceasta victorie, cu 16 puncte in 14 etape.

%d bloggers like this: