Breaking news. Adrian Davidoiu, numit ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Regatul Norvegiei

În conformitate cu prevederile constituționale (art. 91 al. 2 din Constituția României) privind numirea/rechemarea reprezentanţilor diplomatici ai României şi în baza consultărilor cu primul ministru şi cu ministrul Afacerilor Externe, Preşedintele României, mai mult|more »

Ce este de ştiut înainte de a începe munca în Norvegia?

Norvegia este renumită nu numai pentru peisaje și frumoasa aurora boreală, ci mai ales pentru salariile mari. Din această cauză, tot mai mulți oameni decid să plece din țara lor de origine mai mult|more »

Aventurile unei femei din Norvegia în Marea Britanie: A fost violată de două ori într-o noapte

O turistă norvegiană a fost victima a două violuri într-o singură noapte. Cei doi violatori au acţionat separat, fără să ştie unul de celălalt. Norvegianca de 23 de ani care a fost mai mult|more »

Trei moldoveni si doi români arestati pentru o spargere spectaculoasa si furtul unui seif de la o statie de benzinarie din Flesland, Norvegia

Fem pågrepet for tyveri av safe. Natt til tirsdag ble fem menn, hvorav tre moldovere og to rumenere i alderen 20-30 år, pågrepet av politiet. Safen som ble stjålet fra Statoil på mai mult|more »

Norvegia, speriata de cersetori – ce a decis guvernul de la Oslo

Guvernul Norvegiei a renuntat, joi, la un plan de a interzice cersetoria, dupa ce partidele de opozitie si activistii pentru drepturile omului au spus ca prevederile ar urma sa ii incriminalizeze pe mai mult|more »

Poliția a arestat doi români la Moss în Norvegia pentru furt de cupru

Pågrep svette rumenere Politiets operasjonssentral melder på Twitter at to “svette rumenere” ble pågrepet i Moss i natt. De to skal ha stjålet kobber i Industriveien og siden løpt fra en vekter. mai mult|more »

Breaking news. 3 români arestati la Bygdøy, Oslo pentru mai multe furturi de haine de marcă si cosmetice din magazine

Rumenere tatt med merkeklær. Vektere reagerte på mistenkelig oppførsel fra tre rumenere. En lang kjøretur senere viste det seg at vekterne hadde rett i sine mistanker. LIER: Like før klokken 17 meldte mai mult|more »

Norvegia va interzice prin lege întrajutorarea cerşetorilor

Multă lume în Oslo, capitala Norvegiei, este revoltată de noua propunere legislativă: oamenii consideră că vor fi pedepsiţi pentru simplul gest de a ajuta pe cineva mai puţin norocos în viaţă decât mai mult|more »

Unii norvegieni nu sint de acord cu interzicerea cersetoriei. Chiar mai mult , ei îi ajuta îsi pun casele si terenurile la dispozitia cersetorilor români

Ba tiggerne inn  Noen nordmenn vil mer enn å kaste småmynt i en kopp. re unge rumenere og en norsk 50-åring tar en pause i arbeidsøkten på kunstnercampen i Fredrikstad. Bordet i mai mult|more »

Jurnal de Nord : Daca ajutati cersetorii din Norvegia in orice fel, s-ar putea sa riscati inchisoare de pana la un an

Oricine ajuta oamenii strazii ar putea risca pana la un an de inchisoare in Norvegia. Asta presupune o noua lege draconica care a ajuns pe masa Guvernului, pentru a fi discutata. Mai mai mult|more »

Noua lege din Norvegia împotriva cersetoriei prevede pedepse aspre pentru norvegienii care îi ajuta pe cersetori. Va fi ilegal sa oferi cazare, bani sau mincare cersetorilor

Regjeringen vil straffe dem som hjelper tiggere I utkastet til ny lov som skal forby tigging, omfattes også dem som hjelper tiggere med husly, reisepenger eller mat. Nå kan «Mama Inger» havne mai mult|more »

Conferinta despre cersetorii din Romania la Oslo “Romania nici nu vrea si nici nu poate sa faca ceva in problema rromilor cerseteri din Norvegia”

Tiganii din Romania vin oricum în Norvegia. Vara asta va fi invazie, dezastru. Politicienii norvegieni de la Senterpartiet promit ca daca cersitul va fi declarat ilegal în Norvegia, vor fi de acord  mai mult|more »

Omega Norwegian Solutions : consiliere privind dreptul muncii în Norvegia

Modificări ale pensiilor de handicap De la 1 ianuarie 2015, au avut loc schimbări aduse la beneficiile de handicap. Un număr de legi ce au limitat în prealabil orele de lucru ale mai mult|more »

În Norvegia va fi interzisă cerşetoria

Guvernul norvegian a finalizat o iniţiativă legislativă pentru interzicerea completă a cerşetoriei, actul normativ urmând să prevadă amenzi, inclusiv pedepse cu închisoarea în cazul celor care cerşesc, potrivit EFE. După ce a mai mult|more »

Jurnalist roman critica Romania la o intalnire despre cersetorii români de la Oslo

Measures in Romania does not help today’s beggars If Norway shall put a ban on begging, they should simultaneously give the beggars options here and now. In Romania, lays the solutions far mai mult|more »

Trei români acuzati ca au comis 11 furturi în Norvegia. Au furat în valoare de mai multe milioane de coroane norvegiene

Rumenere siktet for tyverier for flere millioner Bergen (NTB): Tre rumenere er siktet for elleve tyverier i med utbytte for millioner av kroner i Norge. Politiet utelukker ikke at det kan dreie mai mult|more »

Atentionare MAE: Greva generala in Norvegia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Regatului Norvegiei, asupra faptului că, principalele sindicate din Norvegia au anunțat participarea la o grevă generală, ce va mai mult|more »

Retragerea “fostului ambasador” Ionita Daniel arata mai degraba ca o reglare de conturi intre cei care au organizat campania electorala pentru Ponta

de Nicolae Stoica Rechemarea de catre fostul presedinte al Romaniei Basescu Traian a fostului ambasador roman Ionita Daniel de la conducerea si reprezentarea imaginii Romaniei la Oslo/ Norvegia, a fost o mare mai mult|more »

Cei trei români care au falsificat mii de bancnote norvegiene au fost condamnati la trei ani de pîrnaie

Tre rumenere som i fjor ble tatt med nesten hundre tusen kroner i falske sedler, er i Drammen tingrett dømt til tre år og en måneds fengsel for falskmyntneri. Sju av månedene mai mult|more »

Slujire arhierească la Oslo, Norvegia. A participat și Domnul Ambasador Daniel Ioniță, care la finalul mandatului său în Norvegia, și-a luat rămas bun

În Duminica după Botezul Domnului, 11 ianuarie 2015, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei românești din Oslo, Norvegia, fiind înconjurat de preoții Alin-Marius mai mult|more »

 
646x404

O navă de croazieră norvegiană a eşuat în Insulele Bermude

Mii de pasageri de pe o navă de croazieră din Norvegia au fost blocaţi la bord, marţi noapte, din cauză că aceasta a eşuat când încerca să părăsească Bermuda, au anunţat oficialii. Potrivit rapoartelor, pasagerii sunt în siguranţă, neexistând răniţi.
Nava de croazieră Norwegian Dawn a eşuat în Insulele Bermude
646x404
Norway-Grants_full_page_croppped_full_page

Guvernul norvegian oferă 1,4 milioane euro pentru colectarea selectivă a deşeurilor în România

Guvernul norvegian, prin Granturile Norvegiene, a co-finanţat cu 1,4 milioane de euro un proiect de colectare a deşeurilor reciclabile de la populaţia din România, implementat de Total Waste Management, a cărui valoare se ridică la 4 milioane de euro, menţionează un comunicat transmis redacţiei.

Norway-Grants_full_page_croppped_full_page

Proiectul constă în dezvoltarea şi implementarea unei infrastructuri inteligente de colectare în 25 de oraşe mari din România, cu obiectivul de a prelua anual peste 15.200 de tone de deşeuri de ambalaje şi echipamente electrice şi electronice, care să ajungă în fabricile de reciclare din ţară.

pnhYjqgtVKs9j-3w_WpROQLYpcupd-447rtOuH5PVTxA

O organizatie din Norvegia colecteaza adidasi “second hand” pentru orfelinatele din Romania

Samler inn brukte fotballsko til barneleir i Romania

Pinsemenigheten Salem har gitt en barneleir i Romania en ny kunstgressbane. Nå ønsker ungdomsgruppa å gi dem egnet fottøy.

1431699025359_1

– Kunstgressbanen er noe de har drømt om lenge, og vi vet at de trenger masse utstyr. Vi reiser for å besøke barneleiren i Romania i juni. Da ønsker vi å ta med oss noen bager med brukte fotballsko til disse barna og ungdommene, sier Marcus Wallin, ungdomsleder i Salem.

Dersom du ønsker å gi bort noen brukte fotballsko – som passer til barn og ungdom – kan de leveres til Salems lokaler i kontortida 10.00-14.00 tirsdag-torsdag.

Rv36GunnarKnudsensVeg

Un român s-a crezut mai smecher în Norvegia. A depasit ilegal mai multe masini pe autostrada. Acum, tupeistul va lua trenul

Mistet lappen for hasardiøs forbikjøring SKIEN: Det gikk vilt for seg da en rumener kjørte forbi andre biler på rv36 mandag ettermiddag.

SKIEN: Det gikk vilt for seg da en rumener kjørte forbi andre biler på rv36 mandag ettermiddag.
Rv36GunnarKnudsensVeg

Villmannskjøringen kostet ham til slutt lappen da politiet dukket opp.

De fikk nemlig melding om at bilføreren hadde foretatt flere stygge forbikjøringer på de svingete veiene mellom Helgen og Skien.

Politipatruljen fikk stoppet ham langs veien, og tok fra ham førerkortet på stedet.

Dette skjedde like før klokka to mandag ettermiddag.

Rumensk_kvinne____Ingen_land_har_behandlet_meg_sa_darlig_som_Nor

Norvegia trebuie să accepte cerşetoria

Potrivit guvernului de la Oslo, Consiliul Europei cere Norvegiei abrogarea hotărârilor de interzicere a cerşetoriei adoptate de autorităţile locale, subliniind caracterul discriminator al acestor măsuri faţă de imigranţii romi, mulţi dintre aceştia fiind originari din România, relatează AFP.

Rumensk_kvinne____Ingen_land_har_behandlet_meg_sa_darlig_som_Nor

Nils Muiznieks, comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, a trimis luni un raport în urma unei vizite întreprinse în Norvegia între 19 şi 23 ianuarie. Acesta salută decizia recentă a autorităţilor de la Oslo de a renunţa la interzicerea la nivel naţional a cerşetoriei, dar se declară ”preocupat de hotărârile municipale care interzic cerşetoria şi dormitul pe stradă”, informează Agerpres.

%d bloggers like this: