În fine ! Un articol relevant în Aftenposten cel mai mare si mai serios cotidian norvegian

„Norway, stop child kidnapping!” I 22 land verden over demonstrerer titusenvis av mennesker mot norsk barnevern, på grunn av ett vedtak i en bygd på Vestlandet. Hva skjedde etter at fem barn mai mult|more »

Biatlon: Norvegia a câștigat ștafeta masculină de tineret, la Mondialele de la Cheile Grădiștei; România s-a clasat pe 9

Echipa Norvegiei s-a impus în proba masculină de ștafetă tineret (3×7,5 km), luni, la Campionatele Mondiale de biatlon pentru juniori și tineret de la Cheile Grădiștei, în timp ce România s-a clasat mai mult|more »

Familia NAN, căreia Barnevernet i-a luat copiii, a PIERDUT PROCESUL în Norvegia. Cum a motivat instanța decizia de a nu-i repune în drepturi pe părinții români

Familia NAN a primit astăzi decizia finală în procesul care a avut loc săptămâna trecută în Norvegia. Din păcate, familia de maramureșeni a PIERDUT PROCESUL. Instanța și-a motivat decizia astfel: părinții nu mai mult|more »

Arhitect român din Norvegia, către PARLAMENTARII care s-au implicat în cazul Bodnariu: „Soţii Bodnariu fac obiectul unei anchete penale. Statul român are drept cutumă să intervină în anchete penale ale altor state!?”

Ioana Christenson este de profesie arhitect şi trăieşte la Oslo. Aceasta a fost invitată la Ambasada României de la Oslo pentru a participa la o întâlnire cu grupul de parlamentari din România mai mult|more »

O delegatie din deputati inepti face o vizta complet inutila în Norvegia. Incompetenta si aberatie românesca în vizita la Oslo „ca sa nimic”

Iar Ambasada le pune de’o de cafea cu piscoturi. Stim, stim, „in onoarea demnitatii si functiei detinute” , am mai auzit-o si cind  a fost în capitala Norvegiei „onorabilul „CheFeRist” dom’ Zgonea. mai mult|more »

”Cântec și poezie” cu Sofia Vicoveanca, la Oslo – Sâmbătă, 23 ianuarie

”Cântec și poezie” cu Sofia Vicoveanca, la Oslo – Sâmbătă, 23 ianuarie, orele 17:00, la sala Rommen Scene (adresa Karen Platous vei 31, 0988 Oslo). Spectacolul este organizat de Asociaţia Concordia Oslo, mai mult|more »

Ipoteză șocantă în cazul copiilor răpiți în Norvegia

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu a lansat, vineri, o ipoteză șocantă: cel mai mare criminal din istoria Norvegiei, Anders Breivik, care a ucis cu sânge rece 77 de oameni în 2011, ar fi mai mult|more »

Primele poze de la protestul din fata Ambasadei Norvegiei din Dublin, Irlanda

Foarte multi romani uniti pentru cauza familiei Bodnariu si in apararea valorilor familiei. Multumim romanilor care au fost prezenti (multi dintre ei si-au luat zi libera de la munca). impreuna cu copiii mai mult|more »

Norvegia va retrimite 5.000 de refugiați către țări membre ale Uniunii Europene

Norvegia va începe să returneze solicitanții de azil către alte țări din Europa, a anunțat luni premierul norvegian Erna Solberg, relatează thelocal.no. ‘Prima țară în care solicitanții de azil sunt înregistrați trebuie mai mult|more »

Măsură DRASTICĂ în Norvegia: Cei născuţi după acest an nu mai au voie să fumeze, tutunul nu reprezintă un drept fundamental al omului

În încercarea de a elimina fumatul până în anul 2035, Asociaţia Medicală Norvegiană susţine interzicerea vânzării de produse fabricate din tutun către cetăţenii născuţi după anul 2000. Demersul este realizat în special mai mult|more »

Norvegienii şi-au închis ambasada de la Londra în ziua protestului pentru cazul Bodnariu

Se pregăteşte un nou val de proteste legate de cazul familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost instituţionalizaţi de statul norvegian în baza unor acuzaţii de abuz (disciplinarea prin corecţii fizice). Protestele mai mult|more »

Povestea halucinantă a unui român, azilant politic în Norvegia | Refuzul de a accepta să muncească „la negru” l-a costat scump

Despre cazul tânărului Mircea Negară, ziarul PUTEREA a mai scris. Așa cum a promis, el a cerut azil politic în Norvegia pentru încălcarea drepturilor în ţara sa, cererea sa fiind considerată ca mai mult|more »

Cazul Bodnariu, drama nedescifrată a românului din Norvegia rămas fără cei 5 copii. Sunt anunţate proteste în oraşe importante din Europa şi America

Mii de români din ţară şi diaspora s-au mobilizat pe reţelele de socializare şi chiar în cadrul unor proteste de stradă pentru a susţine cauza familiei Bodnariu, o familie mixtă româno – mai mult|more »

Înca un caz. Statul norvegian i-a luat copilul

O tânără din municipiul Târgu-Jiu poartă în suflet o suferință imensă. Fetița sa, în vârstă de un an și opt luni, se află la o distanță de mii de kilometri. Copila se mai mult|more »

Atenţionare MAE: Norvegia, condiţii meteorologice nefavorabile

MAE informează cetăţenii români care călătoresc în Norvegia că Institutul norvegian de Meteorologie a emis o avertizare meteo de vreme severă pentru regiunile din sud-vestul, vestul şi nord-vestul Norvegiei, valabilă până sâmbătă. mai mult|more »

Denunţ penal fără precedent în relaţiile dintre România şi Norvegia. Cazul familiei Bodnariu

PNŢCD a anunţat că a depus un denunţ penal fără precedent în relaţiile dintre România şi Regatul Norvegiei în cazul familiei românului Bodnariu din Norvegia căruia i-au fost luaţi din îngrijire copiii. Denunţul mai mult|more »

Cu aplicatia Libon pentru smartphone puteți apela mai ieftin în rețeaua fixă și mobilă, în peste 140 de țări din lume

În prezent, apelurile către România sunt încă prea scumpe, dar aplicațiile pentru smartphone-uri vă permit să beneficiați de tarife mai mici pentru apelurile naționale și internaționale. De exemplu, cu Libon, o aplicație mai mult|more »

Atenţionare MAE: Norvegia întăreşte controlul la frontiere. Se intra numai cu pasaportu’

MAE îi informează pe românii care călătoresc în Norvegia că, începând de joi, acest stat a întărit controlul la frontieră pentru a preveni intrarea persoanelor fără documente legale, astfel încât paşaportul este mai mult|more »

Schimbările climatice, prin experiența norvegiană

În perioada 17 – 19 noiembrie, Agenția de Protecția Mediului Sibiu, în calitate de promotor al proiectului „Calea verde spre dezvoltare durabilă“, a organizat conferința „Riscuri și vulnerabilități“ la Sibiu. La eveniment mai mult|more »

Becali în presa norvegiana după Steaua – Rosenborg 0-3 de ieri. Steaua-eieren skal ha mistet hodet etter tapet for Rosenborg

Steaua-eier Giga Becali skal ha truet med å sparke to spillere, selge andre – og kutte lønnen til resten av stallen etter ydmykende 0-3 for Rosenborg. OMSTRIDT: Gigi Becali eier Steaua, og mai mult|more »

 
romania -oslo

? Oferta speciala COMATI ! Romania – Oslo : 130 €

In luna OCTOMBRIE si NOIEMBRIE 2015 poti calatori de la Bucuresti catre Oslo cu doar 130 euro biletul dus, avand 50 kg inclus in pretul biletului …
romania -oslo

salvează ✂ CUPONUL ✂ în telefonul tău si prezintă-l la autocar

COMATI PSG – travel & more

norwegian solutions 2

NORVEGIAN SOLUTIONS : Antreprenor sau angajat în Norvegia?

norwegian solutions 2Un număr de oameni, în special cei care au propria întreprindere în țara lor de origine, merg în Norvegia pe bază de contracte, fiind convinşi că vor fi liber-profesionişti. Sunt adesea dezamăgiți pentru că instituțiile norvegiene îi tratează ca pe nişte angajati ai companiilor pentru care lucrează pe bază de comision, lucru ce presupune adesea un impozit uriaş de plătit în Norvegia. Diferența dintre a fi angajat de o companie mai mare și a fi subcontractantul acesteia nu este ușor de definit.

norwegian solutions

norwegian solutions 2Pentru a evita capcana menționată mai sus, merită ştiuţi indicatorii de bază ce caracterizează subcontractantul:

 • care au mai mult de o persoană care comandă în acelaşi timp, sau unul direct după altul,
 • acoperirea costurilor proprii legate de desfășurarea activității,
 • grija pentru materialele utilizate pentru a efectua munca,
 • propriile birouri şi echipamente,
 • angajaţi proprii,
  comisionul nu este limitat în timp, dar se referă la o anumită sarcină,
 • nicio posibilitate de a cere ca angajatorul să asigure contracte viitoare,
 • plata se face sub forma de valoare fixă, nu în ore de lucru,
 • dreptul de a angaja persoane care își vor desfășura activitatea în locul subcontractantului,
 • responsabilitatea pentru rezultatul activității desfășurate (persoana ce comandă poate să dea în judecată subcontractantul),
 • luarea deciziilor cu privire la metoda de efectuare a muncii (persoana ce comandă nu poate impune acest lucru).
ny+versjon,romania

O reflecţie Norvegiană din diferite puncte de vedere asupra cazului Bodnariu si în ziarul local din Bergen

O reflectie din diferite puncte de vedere asupra cazului a reactiilor pe care le-a generat si a motivelor acestor reactii. (A.L)

„Norway, stop child kidnapping!”

I 22 land verden over demonstrerer titusenvis av mennesker mot norsk barnevern, på grunn av ett vedtak i en bygd på Vestlandet. Hva skjedde etter at fem barn i Naustdal ble tatt fra foreldrene?

Bare vinden høres ved den vesle husklyngen i Naustdal kommune. Ingen barn som leker, ingen som roper. I andre etasje er barnerommene tomme og mørke i det velstelte huset på tunet. Kun de fargerike figurene i vinduskarmen vitner om at det inntil nylig bodde fem små barn her.

Ingen som går forbi vil tenke at dette huset, og familien som bodde der, er sentrum i en sak som har skapt voldsomt oppstyr verden rundt.

ny+versjon,romania

PROTEST faţă de măsurile radicale asupra copiilor români în Norvegia: Sute de oameni au ieşit în stradă la Braşov pentru a susţine famila Bodnariu

Câteva sute de braşoveni au participat, sâmbătă, la un protest faţă de măsurile autorităţilor norvegiene, care au decis luarea copiilor din familii de români, transmite corespodentul MEDIAFAX.

Protestatarii s-au strâns în Piaţa Sfatului din Braşov, având asupra lor steaguri norvegiene, dar şi pancarte cu mesaje împotriva autorităţilor din Norvegia, atât în limba română, cât şi în engleză şi norvegiană.

Acţiunea, care a început la ora 11.00, la iniţiativa Alianţei Evanghelice din România, a fost pentru susţinerea familiilor de români cărora le-au fost luaţi copiii de către Autoritatea de Protecţie a Copilului din Norvegia, cel mai cunoscut caz fiind cel al familiei Bodnariu, dar şi împotriva măsurilor radicale ale autorităţilor norvegiene.

romania084

În fine ! Un articol relevant în Aftenposten cel mai mare si mai serios cotidian norvegian

„Norway, stop child kidnapping!”

I 22 land verden over demonstrerer titusenvis av mennesker mot norsk barnevern, på grunn av ett vedtak i en bygd på Vestlandet. Hva skjedde etter at fem barn i Naustdal ble tatt fra foreldrene?

Bare vinden høres ved den vesle husklyngen i Naustdal kommune. Ingen barn som leker, ingen som roper. I andre etasje er barnerommene tomme og mørke i det velstelte huset på tunet. Kun de fargerike figurene i vinduskarmen vitner om at det inntil nylig bodde fem små barn her.

Ingen som går forbi vil tenke at dette huset, og familien som bodde der, er sentrum i en sak som har skapt voldsomt oppstyr verden rundt.

romania084

_MG_3285

2 români arestati la Lyngdal pentru furt de fier vechi. În instanta românii au declarat ca au ramas fara bani la 3 zile de la intrarea în Norvegia si s-au apucat de furat

Rumenere og tysker pågrepet på ferjekaia.

Gikk tom for penger etter én dag i Norge – fikk panikk og stjal skrap

To rumenere og én tysker er dømt til fengsel for å ha stjålet store mengder skrap fra en skraphandler i Lyngdal.

Innbruddet skjedde natt til onsdag 9. desember i fjor på en skraphandler i Kvavik indistriområde i Lyngdal.

To rumenske menn på 24 og 29 år, samt en tysk mann på 29 år, klippet over hengelåsen til en kjøreport og rev av bølgeblikksplater i et hjørne av et lagerbygg.

_MG_3285

Dømt til fengsel

I Lister tingrett ble 24-åringen fra Romania dømt til fengsel i 90 dager. Bilen hans, en 1995-modell Mercedes-Benz varebil som var gått 300.000 kilometer, ble inndratt.

29-åringen fra Romania ble også dømt til fengsel i 90 dager. Den 29 år gamle tyskeren ble dømt til fengsel i 120 dager, i tillegg til at han ble dømt før å ha kjørt bilen med en totalvekt på nesten to tonn mer enn det som var tillatt. Han får heller ikke kjøre motorvogn i Norge de to neste årene, og må avlegge førerprøve for å få kjøre bil i Norge igjen ved en senere anledning.

Alle tre ble også dømt til å betale 10.000 kroner i erstatning til eieren av skraphandelen.

64_full

Biatlon: Norvegia a câștigat ștafeta masculină de tineret, la Mondialele de la Cheile Grădiștei; România s-a clasat pe 9

Echipa Norvegiei s-a impus în proba masculină de ștafetă tineret (3×7,5 km), luni, la Campionatele Mondiale de biatlon pentru juniori și tineret de la Cheile Grădiștei, în timp ce România s-a clasat pe locul nouă.

Endre Stroemsheim, Aleksander Fjeld Andersen și Harald Oeygard au ocupat prima poziție cu timpul cumulat de 59 min 30 sec 6/10, devansând Rusia (Egor Tutmin, Viaceslav Maleev, Igor Malinovski), cu 39 sec 1/10, și Italia (Michael Durand, Peter Tumler, Daniele Cappellari), cu 2 min 06 sec 9/10, etc.

România, în componența Raul Antonio Flore, Daniel Munteanu, Florin Ungureanu, a ocupat locul 9, la 5 min 05 sec 5/10 de primul loc.

10714431_547777548704942_5470234867967927596_o-740x490

%d blogeri au apreciat: