Atenţionare MAE: Norvegia întăreşte controlul la frontiere. Se intra numai cu pasaportu’

MAE îi informează pe românii care călătoresc în Norvegia că, începând de joi, acest stat a întărit controlul la frontieră pentru a preveni intrarea persoanelor fără documente legale, astfel încât paşaportul este mai mult|more »

Schimbările climatice, prin experiența norvegiană

În perioada 17 – 19 noiembrie, Agenția de Protecția Mediului Sibiu, în calitate de promotor al proiectului „Calea verde spre dezvoltare durabilă“, a organizat conferința „Riscuri și vulnerabilități“ la Sibiu. La eveniment mai mult|more »

Becali în presa norvegiana după Steaua – Rosenborg 0-3 de ieri. Steaua-eieren skal ha mistet hodet etter tapet for Rosenborg

Steaua-eier Giga Becali skal ha truet med å sparke to spillere, selge andre – og kutte lønnen til resten av stallen etter ydmykende 0-3 for Rosenborg. OMSTRIDT: Gigi Becali eier Steaua, og mai mult|more »

Edward Snowden, recompensat cu un premiu în Norvegia …

Fostul consultant al Agenției de securitate americană (NSA), Edward Snowden, a primit marți un premiu în Norvegia, ceea ce ridică problema delicată a eventualei sale veniri în țara scandinavă, aliat apropiat al mai mult|more »

Breaking news. Adrian Davidoiu, numit ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Regatul Norvegiei

În conformitate cu prevederile constituționale (art. 91 al. 2 din Constituția României) privind numirea/rechemarea reprezentanţilor diplomatici ai României şi în baza consultărilor cu primul ministru şi cu ministrul Afacerilor Externe, Preşedintele României, mai mult|more »

Ce este de ştiut înainte de a începe munca în Norvegia?

Norvegia este renumită nu numai pentru peisaje și frumoasa aurora boreală, ci mai ales pentru salariile mari. Din această cauză, tot mai mulți oameni decid să plece din țara lor de origine mai mult|more »

Aventurile unei femei din Norvegia în Marea Britanie: A fost violată de două ori într-o noapte

O turistă norvegiană a fost victima a două violuri într-o singură noapte. Cei doi violatori au acţionat separat, fără să ştie unul de celălalt. Norvegianca de 23 de ani care a fost mai mult|more »

Trei moldoveni si doi români arestati pentru o spargere spectaculoasa si furtul unui seif de la o statie de benzinarie din Flesland, Norvegia

Fem pågrepet for tyveri av safe. Natt til tirsdag ble fem menn, hvorav tre moldovere og to rumenere i alderen 20-30 år, pågrepet av politiet. Safen som ble stjålet fra Statoil på mai mult|more »

Norvegia, speriata de cersetori – ce a decis guvernul de la Oslo

Guvernul Norvegiei a renuntat, joi, la un plan de a interzice cersetoria, dupa ce partidele de opozitie si activistii pentru drepturile omului au spus ca prevederile ar urma sa ii incriminalizeze pe mai mult|more »

Poliția a arestat doi români la Moss în Norvegia pentru furt de cupru

Pågrep svette rumenere Politiets operasjonssentral melder på Twitter at to „svette rumenere” ble pågrepet i Moss i natt. De to skal ha stjålet kobber i Industriveien og siden løpt fra en vekter. mai mult|more »

Breaking news. 3 români arestati la Bygdøy, Oslo pentru mai multe furturi de haine de marcă si cosmetice din magazine

Rumenere tatt med merkeklær. Vektere reagerte på mistenkelig oppførsel fra tre rumenere. En lang kjøretur senere viste det seg at vekterne hadde rett i sine mistanker. LIER: Like før klokken 17 meldte mai mult|more »

Norvegia va interzice prin lege întrajutorarea cerşetorilor

Multă lume în Oslo, capitala Norvegiei, este revoltată de noua propunere legislativă: oamenii consideră că vor fi pedepsiţi pentru simplul gest de a ajuta pe cineva mai puţin norocos în viaţă decât mai mult|more »

Unii norvegieni nu sint de acord cu interzicerea cersetoriei. Chiar mai mult , ei îi ajuta îsi pun casele si terenurile la dispozitia cersetorilor români

Ba tiggerne inn  Noen nordmenn vil mer enn å kaste småmynt i en kopp. re unge rumenere og en norsk 50-åring tar en pause i arbeidsøkten på kunstnercampen i Fredrikstad. Bordet i mai mult|more »

Jurnal de Nord : Daca ajutati cersetorii din Norvegia in orice fel, s-ar putea sa riscati inchisoare de pana la un an

Oricine ajuta oamenii strazii ar putea risca pana la un an de inchisoare in Norvegia. Asta presupune o noua lege draconica care a ajuns pe masa Guvernului, pentru a fi discutata. Mai mai mult|more »

Noua lege din Norvegia împotriva cersetoriei prevede pedepse aspre pentru norvegienii care îi ajuta pe cersetori. Va fi ilegal sa oferi cazare, bani sau mincare cersetorilor

Regjeringen vil straffe dem som hjelper tiggere I utkastet til ny lov som skal forby tigging, omfattes også dem som hjelper tiggere med husly, reisepenger eller mat. Nå kan «Mama Inger» havne mai mult|more »

Conferinta despre cersetorii din Romania la Oslo „Romania nici nu vrea si nici nu poate sa faca ceva in problema rromilor cerseteri din Norvegia”

Tiganii din Romania vin oricum în Norvegia. Vara asta va fi invazie, dezastru. Politicienii norvegieni de la Senterpartiet promit ca daca cersitul va fi declarat ilegal în Norvegia, vor fi de acord  mai mult|more »

Omega Norwegian Solutions : consiliere privind dreptul muncii în Norvegia

Modificări ale pensiilor de handicap De la 1 ianuarie 2015, au avut loc schimbări aduse la beneficiile de handicap. Un număr de legi ce au limitat în prealabil orele de lucru ale mai mult|more »

În Norvegia va fi interzisă cerşetoria

Guvernul norvegian a finalizat o iniţiativă legislativă pentru interzicerea completă a cerşetoriei, actul normativ urmând să prevadă amenzi, inclusiv pedepse cu închisoarea în cazul celor care cerşesc, potrivit EFE. După ce a mai mult|more »

Jurnalist roman critica Romania la o intalnire despre cersetorii români de la Oslo

Measures in Romania does not help today’s beggars If Norway shall put a ban on begging, they should simultaneously give the beggars options here and now. In Romania, lays the solutions far mai mult|more »

Trei români acuzati ca au comis 11 furturi în Norvegia. Au furat în valoare de mai multe milioane de coroane norvegiene

Rumenere siktet for tyverier for flere millioner Bergen (NTB): Tre rumenere er siktet for elleve tyverier i med utbytte for millioner av kroner i Norge. Politiet utelukker ikke at det kan dreie mai mult|more »

 
romania -oslo

🚌 Oferta speciala COMATI ! Romania – Oslo : 130 €

In luna OCTOMBRIE si NOIEMBRIE 2015 poti calatori de la Bucuresti catre Oslo cu doar 130 euro biletul dus, avand 50 kg inclus in pretul biletului …
romania -oslo

salvează ✂ CUPONUL ✂ în telefonul tău si prezintă-l la autocar

COMATI PSG – travel & more

Ce trebuie sa stie toti romanii care calatoresc in Norvegia, pe mare. Cea mai recenta restrictie impusa de autoritati

Daca planuiti sa calatoriti spre Norvegia pe mare, luati-va pasaportul. Norvegia a anuntat ca doar acest document va fi acceptat pentru intrarea pe teritoriul sau, cu mijloace maritime.

Este cea mai recenta restrictie de calatorie. Si romanii care zboara cu Lufthansa, prin Germania, catre Franta, Belgia si Luxemburg trebuie sa aiba documente de identitate valide, pentru ca vor fi facute controale chiar si pentru curse din state Schengen, anunta Ministerul nostru de externe.

Masura este valabila pana la mijlocul lunii decembrie, iar nerespectarea ei poate aduce amenzi sau chiar interzicerea intrarii in tara respectiva. Totodata, cei care ajung sau tranziteaza Marea Britanie trebuie sa fie atenti si sa respecte indicatiile politiei locale.

788879-8-1275064272236

Atenţionare MAE: Norvegia întăreşte controlul la frontiere. Se intra numai cu pasaportu’

MAE îi informează pe românii care călătoresc în Norvegia că, începând de joi, acest stat a întărit controlul la frontieră pentru a preveni intrarea persoanelor fără documente legale, astfel încât paşaportul este singurul document acceptat pentru intrarea persoanelor care călătoresc pe rute maritime.

Potrivit unui comunicat de presă MAE, a fost instituită, cu caracter temporar, o primă măsură care se aplică numai persoanelor care vin în Norvegia, dinspre Europa continentală, pe rute de transport maritim. Aceste persoane pot intra în Norvegia numai dacă au un paşaport şi, după caz, viză de intrare valabile. Paşaportul este singurul document de călătorie acceptat de poliţia norvegiană de frontieră pentru a permite intrarea în Norvegia pentru toate persoanele care călătoresc pe cale maritimă.

978x

Refugiați în condiții extreme: Imigranţii trec frontiera din Rusia în Norvegia pe bicicletă

Apropierea iernii şi blocajul din zona Balcanilor îi face pe refugiaţi să pornească pe trasee extreme. Zilnic, aproximativ 100 de imigranţi trec graniţa dintre Rusia şi Norvegia. Aşa-numita rută nordică este mult mai dificilă, din cauza frigului şi a zăpezii, însă este mult mai sigură.

De la Moscova la vama ruso-norvegiană sunt 2.000 de kilometri, călătorie făcută cu trenul sau cu maşina. Dar trecerea efectivă a frontierei se face cu bicicleta pentru că autorităţile ruse nu lasă pietonii să treacă frontiera, iar cei care folosesc maşina pot fi acuzaţi de trafic de persoane.

Anul acesta, peste 5000 de oameni au intrat pe această cale din Rusia în Norvegia, faţă de doar 10 persoane anul trecut.

646x404

Noi detalii despre copiii românului din Norvegia luaţi din familie cu Poliţia: „O simplă urecheală ocazională sau o pălmuţă la fund e considerată abuz“

Fratele românului din Norvegia ai cărui copii au fost luaţi de autorităţile norvegiene aduce noi detalii din acest caz. Potrivit familiei Bodnariu, acţiunea a fost pornită în urma unui denunţ care reclama un „creştinism radical” al părinţilor, ajungându-se la acuzaţii de abuz asupra copiilor. „Nu au făcut cu nimic mai mult decât ar face un părinte care îşi iubeşte copiii”, spune Daniel Bodnariu, fratele românului din Norvegia.
646x404

La mai bine de o săptămână de la momentul în care o familie mixtă româno-norvegiană a rămas fără cei cinci copii, luaţi de autorităţile norvegiene cu Poliţia, apar noi detalii în acest caz. După o săptămână în care familia Bodnariu susţine că nu a avut acces la acuzaţiile care i se aduc, fratele românului din Norvegia, Daniel Bodnariu, a făcut, miercuri, noi precizări referitoare la acest caz. Potrivit comunicării trasmise de familia Bodnariu „sunt mai mulţi factori obiectivi care ne limitează în comunicarea ştirilor legate de acest caz, al căror succes sau insucces depind într-o mare măsură de discreţia noastră”.
rannyXcopyX2_1223912393_1223912408

Trei români arestati la Bergen, Norvegia pentru mai multe furturi si spargeri

Tre rumenere tatt for naskeri. Tre rumenske menn ble tatt av politiet på Lagunen onsdag kveld.

– De ble pågrepet ved 19-tiden og hadde varer for noen tusen kroner. Det var stjålet fra Coop Obs og Lefdal. De har sittet i arrest over natten, sier Morten Ørn, sjef ved Bergen Sør politistasjon.

LommetyvHOVED

Vurderer utvisning

Han forteller at politiet ransaket boligen til den ene av dem i Bergen sentrum. Der fant politiet en del klær.

%d blogeri ca acesta: