Aventurile unei femei din Norvegia în Marea Britanie: A fost violată de două ori într-o noapte

O turistă norvegiană a fost victima a două violuri într-o singură noapte. Cei doi violatori au acţionat separat, fără să ştie unul de celălalt. Norvegianca de 23 de ani care a fost mai mult|more »

Trei moldoveni si doi români arestati pentru o spargere spectaculoasa si furtul unui seif de la o statie de benzinarie din Flesland, Norvegia

Fem pågrepet for tyveri av safe. Natt til tirsdag ble fem menn, hvorav tre moldovere og to rumenere i alderen 20-30 år, pågrepet av politiet. Safen som ble stjålet fra Statoil på mai mult|more »

Norvegia, speriata de cersetori – ce a decis guvernul de la Oslo

Guvernul Norvegiei a renuntat, joi, la un plan de a interzice cersetoria, dupa ce partidele de opozitie si activistii pentru drepturile omului au spus ca prevederile ar urma sa ii incriminalizeze pe mai mult|more »

Poliția a arestat doi români la Moss în Norvegia pentru furt de cupru

Pågrep svette rumenere Politiets operasjonssentral melder på Twitter at to “svette rumenere” ble pågrepet i Moss i natt. De to skal ha stjålet kobber i Industriveien og siden løpt fra en vekter. mai mult|more »

Breaking news. 3 români arestati la Bygdøy, Oslo pentru mai multe furturi de haine de marcă si cosmetice din magazine

Rumenere tatt med merkeklær. Vektere reagerte på mistenkelig oppførsel fra tre rumenere. En lang kjøretur senere viste det seg at vekterne hadde rett i sine mistanker. LIER: Like før klokken 17 meldte mai mult|more »

Norvegia va interzice prin lege întrajutorarea cerşetorilor

Multă lume în Oslo, capitala Norvegiei, este revoltată de noua propunere legislativă: oamenii consideră că vor fi pedepsiţi pentru simplul gest de a ajuta pe cineva mai puţin norocos în viaţă decât mai mult|more »

Unii norvegieni nu sint de acord cu interzicerea cersetoriei. Chiar mai mult , ei îi ajuta îsi pun casele si terenurile la dispozitia cersetorilor români

Ba tiggerne inn  Noen nordmenn vil mer enn å kaste småmynt i en kopp. re unge rumenere og en norsk 50-åring tar en pause i arbeidsøkten på kunstnercampen i Fredrikstad. Bordet i mai mult|more »

Jurnal de Nord : Daca ajutati cersetorii din Norvegia in orice fel, s-ar putea sa riscati inchisoare de pana la un an

Oricine ajuta oamenii strazii ar putea risca pana la un an de inchisoare in Norvegia. Asta presupune o noua lege draconica care a ajuns pe masa Guvernului, pentru a fi discutata. Mai mai mult|more »

Noua lege din Norvegia împotriva cersetoriei prevede pedepse aspre pentru norvegienii care îi ajuta pe cersetori. Va fi ilegal sa oferi cazare, bani sau mincare cersetorilor

Regjeringen vil straffe dem som hjelper tiggere I utkastet til ny lov som skal forby tigging, omfattes også dem som hjelper tiggere med husly, reisepenger eller mat. Nå kan «Mama Inger» havne mai mult|more »

Conferinta despre cersetorii din Romania la Oslo “Romania nici nu vrea si nici nu poate sa faca ceva in problema rromilor cerseteri din Norvegia”

Tiganii din Romania vin oricum în Norvegia. Vara asta va fi invazie, dezastru. Politicienii norvegieni de la Senterpartiet promit ca daca cersitul va fi declarat ilegal în Norvegia, vor fi de acord  mai mult|more »

Omega Norwegian Solutions : consiliere privind dreptul muncii în Norvegia

Modificări ale pensiilor de handicap De la 1 ianuarie 2015, au avut loc schimbări aduse la beneficiile de handicap. Un număr de legi ce au limitat în prealabil orele de lucru ale mai mult|more »

În Norvegia va fi interzisă cerşetoria

Guvernul norvegian a finalizat o iniţiativă legislativă pentru interzicerea completă a cerşetoriei, actul normativ urmând să prevadă amenzi, inclusiv pedepse cu închisoarea în cazul celor care cerşesc, potrivit EFE. După ce a mai mult|more »

Jurnalist roman critica Romania la o intalnire despre cersetorii români de la Oslo

Measures in Romania does not help today’s beggars If Norway shall put a ban on begging, they should simultaneously give the beggars options here and now. In Romania, lays the solutions far mai mult|more »

Trei români acuzati ca au comis 11 furturi în Norvegia. Au furat în valoare de mai multe milioane de coroane norvegiene

Rumenere siktet for tyverier for flere millioner Bergen (NTB): Tre rumenere er siktet for elleve tyverier i med utbytte for millioner av kroner i Norge. Politiet utelukker ikke at det kan dreie mai mult|more »

Atentionare MAE: Greva generala in Norvegia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Regatului Norvegiei, asupra faptului că, principalele sindicate din Norvegia au anunțat participarea la o grevă generală, ce va mai mult|more »

Retragerea “fostului ambasador” Ionita Daniel arata mai degraba ca o reglare de conturi intre cei care au organizat campania electorala pentru Ponta

de Nicolae Stoica Rechemarea de catre fostul presedinte al Romaniei Basescu Traian a fostului ambasador roman Ionita Daniel de la conducerea si reprezentarea imaginii Romaniei la Oslo/ Norvegia, a fost o mare mai mult|more »

Cei trei români care au falsificat mii de bancnote norvegiene au fost condamnati la trei ani de pîrnaie

Tre rumenere som i fjor ble tatt med nesten hundre tusen kroner i falske sedler, er i Drammen tingrett dømt til tre år og en måneds fengsel for falskmyntneri. Sju av månedene mai mult|more »

Slujire arhierească la Oslo, Norvegia. A participat și Domnul Ambasador Daniel Ioniță, care la finalul mandatului său în Norvegia, și-a luat rămas bun

În Duminica după Botezul Domnului, 11 ianuarie 2015, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohiei românești din Oslo, Norvegia, fiind înconjurat de preoții Alin-Marius mai mult|more »

Excelența sa Daniel Ioniță, la final de mandat în Norvegia în calitate de ambasador al României

Ambasadorul român, Excelența sa, Daniel Ioniță își va încheia în curând mandatul de Ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Norvegiei. Acesta va reveni în cadrul Ministerului de Afaceri Externe, în calitate mai mult|more »

“O dolce vita | Det søte, gode liv :) ” Pentru platitorii de taxe din Romania va prezentam salariile (exemple) băieţilor de la Ambasada Romaniei la Oslo

Echipa Ambasadei este dedicată promovării relaţiilor de prietenie dintre România şi Norvegia, a valorilor noastre europene, a imaginii românilor în Norvegia, a dezvoltării şi aprofundării în continuare a relaţiilor excelente care există mai mult|more »

 
PENGER

Fondul suveran al Norvegiei riscă şi investeşte în imobiliare în căutarea randamentelor mai mari

Fondul Pensiilor de Stat din Norvegia, unul din cele mai mari fonduri de investiţii cu capital integral de stat din lume, a devenit unul dintre cei mai mari proprietari de active imobiliare la nivel global după ce anul trecut a investit peste 7,6 miliarde de dolari în achiziţia de proprietăţi, mai mult decât oricare alt fond, se arată într-un raport al Real Capital Analytics.
PENGER

Decizia fondului norvegian face parte dintr-o strategie amplă de a îmbunătăţi profitul prin asumarea unor riscuri mai mari, scrie The Wall Street Journal.

SK

Trei români acuzati în Norvegia de zeci de spargeri si jafuri in zonele Hordaland si Sogn si Fjordane

Utvider siktelsen mot tre rumenere

Tre rumenere er til nå siktet for 21 lovbrudd i Hordaland og Sogn og Fjordane. Tyveri og skadeverk er hovedpunktene.

SK

olitiet har tidligere antydet at det kan dreie seg om opp til 30 saker.

  • Det er en kraftig økning. Basert på en del etterforskningssteg mener vi nå det er grunnlag for å sikte dem for ytterligere forhold, sier Bernt Erik Olsen ved Hordaland politidistrikt, ifølge NRK.
natioanla-u18

Norvegia i-a solicitat României trei jocuri amicale în handbalul feminin. Naţionala U19, cea mai căutată echipă din sportul românesc

În 11 martie, Liga Naţională de handbal feminin se va întrerupe pentru a face loc activităţilor de la echipa naţională. În perioada 20-22 martie, toate cele trei naţionale (junioare, tineret şi senioare) au examene importante.

natioanla-u18

Naţionala de tineret (U19), pregătită de Aurelian Roşca şi Gavril Kozma, va avea la rândul ei trei jocuri de verificare, la Chiajna, cu reprezentativa similară a Norvegiei. Interesant este faptul că Laslo & Co au fost solicitate de nordici pentru aceste trei jocuri. Un aspect care nu trebuie omis, având în vedere că Norvegia este ţara care deţine titul olimpic en-titre.

 

1544366_506952179408106_4359089036787612666_n

Norvegia va spori eforturile împotriva fraudei

1544366_506952179408106_4359089036787612666_nSpălarea de bani, munca ilegală sau controale lipsă la locurile de muncă – din păcate, acest fenomen devine din ce în ce mai comun, mai ales în industria construcţiilor. Norvegia s-a decis să lupte împotriva acestora mai eficient, astfel alocând resurse adiţionale acestui scop.

1544366_506952179408106_4359089036787612666_nPoliţia din Oslo a primit 2.6 milioane NOK pentru noul proiect al cărui scop este lupta împotriva fraudei în cadrul industriei construcţiilor.
Noul proiect va fi unul interdepartamental, implementat în cooperare strânsă cu alte instituţii.

10671458_513147012121956_7975522305219273127_n
1544366_506952179408106_4359089036787612666_n- “Cooperarea interdepartamentală ne va duce spre succes. Rapoarte din regiuni individuale indică faptul că munca la negru şi spălarea de bani sunt foarte întâlnite, şi rezultă în probleme sociale mari,” spune Hans Sverre Sjøvold de la departamentul de poliţie din Oslo pentru ziarul norvegian Aftenposten.
Proiectul se va desfăşura de-a lungul a trei ani. Pentru a lupta împotriva crimei la locul de muncă, poliţia va lucra nu doar cu autorităţile de control şi procurorii, ci şi cu sectorul privat.

mercedes

Viata scumpa în Norvegia. Ambasada îsi vinde din angarale: scoate la vânzare prin licitație a un Mercedes

Ambasada României la Oslo dorește să informeze că va scoate la vânzare prin licitație autoturismul Mercedes Benz E200, fabricat în anul 1998. Autoturismul este în general într-o stare bună de funcționare, prezentând mici pete de rugină și zgârieturi, și are toate filtrele și uleiul schimbate de curând. Acesta prezintă 147534 km la bord și va fi vândut atât cu cauciucuri de iarnă cât și cu cele de vară. Prețul de pornire a licitației este de 35.000 NOK.

mercedes

Licitația se va desfășura în data de 27 februarie 2015, ora 15.00, la sediul Ambasadei României din Oscars gate 51, 0244 Oslo.

B53A5740

Norvegia, interesata de colaborarea cu judetul Timis. Ambasadorul Norvegiei – in vizita de informare in Timis

Ambasadorul Regatului Norvegiei la Bucureşti, Excelența Sa Tove Bruvik Westberg, s-a întâlnit joi cu autorităţile din judeţul Timiş. Au avut loc discuţii despre viitoare colaborări între cele două ţări.
 B53A5740Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, şi vicepreşedintele instituţiei, Florian Zanfir, au primit joi, la sediul Palatului Administrativ, vizita Excelenţei sale, alături de prefectul de Timiş, Eugen Dogariu. În debutul întrevederii, Titu Bojin a făcut o scurtă prezentare privind organizarea administrativă a judeţului, infrastructura de drumuri, dezvoltarea economică şi proiectele aflate în derulare.

10978624_10153119870735320_2013190718658928519_n

Un grup de tineri musulmani din Norvegia plănuiesc să formeze un așa-numit „cerc al păcii” în jurul unei sinagogi din Oslo

Un grup de musulmani tineri din Norvegia plănuiesc să formeze un așa-numit „cerc al păcii” în jurul unei sinagogi din Oslo în urma seriei de atacuri efectuate de extremiști islamiști asupra unor evrei europeni.

10978624_10153119870735320_2013190718658928519_n

Într-o invitație pe Facebook la evenimentul din 21 februarie de la Oslo, organizatorii au spus: „Musulmanii vor să arate că resping cu fermitate orice tip de anti-semitism și că suntem aici ca să ajutăm”. Șeful comunității evreiești din Oslo, Ervin Kohn, a salutat inițiativa și a spus că speră într-o participare cât mai mare. Până acum au acceptat invitația cam 1500 de oameni. Gradul de securitate la sinagoga din Oslo a fost ridicat după atacurile armate ucigașe de la Copenhaga, de săptămâna trecută.

Hibiscus-Expands-Licence-Portfolio-in-Norway

Norvegia va deveni rezervorul de energie al Germaniei

Fermele solare din Germania vor fi legate din 2020 cu un cablu submarin de 623 de kilometri de hidrocentrale din Norvegia într-un proiect care va ajuta „revoluţia“ energiei verzi din Germania, ţara europeană cu cel mai ambiţios plan de a înlocui energia poluantă cu energie din surse regenerabile.
Hibiscus-Expands-Licence-Portfolio-in-Norway

În marşul Germaniei şi al Europei spre energie verde, cablul sumarin dintre Germania şi Norvegia reprezintă un foarte important pas înainte, scrie Deutsche Welle. În oraşul norvegian Haugesund, operatorul sistemului energetic Statnett, deţinut de statul norvegian, şi operatorul naţional olandez al sistemului de tranport al energiei TenneT au semnat contractul pentru construirea NordLink.

021DRUNK_468x314

Aventurile unei femei din Norvegia în Marea Britanie: A fost violată de două ori într-o noapte

O turistă norvegiană a fost victima a două violuri într-o singură noapte. Cei doi violatori au acţionat separat, fără să ştie unul de celălalt.

Norvegianca de 23 de ani care a fost victima celor două violuri în aceeaşi noapte fusese la un barbecue şi consumase alcool fără măsură. După ce femeia a petrecut, a vrut să se ducă acasă. Dar abia se mai putea ţine pe picioare, scrie Daily Mail. binge-drinking-682_1296796a

Disperată şi ameţită, femeia a cerut ajutor să ajungă acasă.  Era atît de beată, încât a crezut că se găsea pe aeroportul Heathrow. Atunci au apărut doi indivizi. Era Marius Stakele cu un prieten de-al său. Femeia le-a cerut ajutorul.

rumenere2

5 români condamnati la Sandefjord în Norvegia, pentru zeci de furturi din magazine

:) Purtau pe dedesuptul hainelor costume de baie de dama în care facusera gauri pentru a introduce rapid obiectele furate :)

Koffertene som ble åpnet inneholdt mengder av barberblader, parfyme, sjampo og annen kosmetikk, i tillegg til sjokolade og klær som fremstod som nye.

 

Var iført badedrakt med hull Rumenere skyldte på araber

Fem rumenere er i Sandefjord tingrett dømt for heleri.Retten trodde i hovedsak ikke på fem rumeneres forklaring da sakene mot dem ble behandlet i Sandefjord tingrett.

%d bloggers like this: