Cat_B_Well_Intervention

Norvegia este în favoarea implicării Rosneft în proiectele petroliere din apele sale teritoriale

Norvegia, cel mai mare producător de petrol şi gaze din Europa Occidentală, este deschisă implicării Rosneft în proiectele petroliere din apele sale teritoriale, grupul rus fiind deja partener al companiei norvegiene Statoil la un perimetru din Marea Barents, relatează Bloomberg.

Norway4

Cum a scăpat Norvegia de „blestemul petrolului“

Landschaft am Sognefjord, Westnorwegen, Norwegen

Înconjurat de munţi şi cocoţat pe o coastă de fiorduri, Bergen, cel de-al doilea oraş ca mărime al Norvegiei, oferă imagini demne de vederi. Fiind un centru în plin avânt al industriei de petrol şi gaze a Norvegiei, Bergen este şi un oraş foarte bogat.  Şi totuşi, bogăţia nu se manifestă cu ostentaţie: nu există supermaşini pe străzi, firme de poşete de marcă sau cozi în faţa cluburilor de fiţe.

Astazi la tribunalul din Nedre Telemark a început procesul celor doi români acuzati de zeci de spargeri în Norvegia

Innbruddstyver i retten

I dag starter rettssaken mot to rumenere som er tiltalt for til sammen 11 innbrudd i Telemark og Agder-fylkene. Mennene i 30-årene skal være omreisende tyver, som kom til Norge for å gjennomføre innbruddene sist vinter.nnbruddene foregikk i desember 2013 og januar 2014, og de to har sittet varetektsfengslet siden i vinter. Saken kommer opp i Nedre Telemark tingrett i dag.

53f796f484aedc8a07ba829d+v2

Românii lucreaza pe salarii de scalvi în Norvegia. Sindicatele norvegiene sînt furioase

Her jobber rumenere for 7,50 kr i timen for Netcom

Rumenske arbeidere tjente syv kroner og femti øre timen for å bygge ut 4G-nettet for Netcom i Norge. Fagforeningene og LO raser mot slavekontrakter.

En ettermiddag i vår er en ansatt i Arbeidstilsynet i Bergen på vei for å handle. Utenfor butikken ser hun to arbeidere, usikret på et tak.

Handbal (f) – O jucătoare din Norvegia a ajuns la Craiova

Echipa feminină de handbal SCM Craiova este aproape să-și asigure serviciile unei jucătoare din Norvegia. Ane Eidem are 21 de ani, evoluează pe postul de inter, iar în sezonul trecut a evoluat la Levanger. Eidem a ajuns în Bănie, a efectuat un prim antrenament alături de echipa SCM, și urmează să efectueze vizita medicală. Dacă nu va fi nici o problemă, handbalista nordică va semna cu formația antrenată de Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora.

Anca Tînc face pâine în Norvegia: ”E foarte fain să hrănești sute de persoane zilnic și să primești câte un mulțumesc de la fiecare”

Anca Tînc în brutăria care aparține de The Norwegian Fishing Village Museum. (foto : andreeavasile.ro)

Anca Tînc este o tipă de 28 de ani care s-a mutat în Norvegia cu soțul ei, fotograful Alex Conu. Toată aventura asta a început de la un vis mai vechi: Alex voia să fotografieze Aurora Boreală, așa că au plecat amândoi în 2013 în insulele Lofoten, deasupra Cercului Polar. Din una în alta, locul le-a plăcut foarte mult așa că în martie anul acesta au spus “pa” României și duși au fost. Între timp, Anca face senzație pe Facebook cu imagini cu pâini care mai de care mai apetisante care ies din mâinile ei și-ajung pe buzele localnicilor și turiștilor care sunt prin zonă.