Norvegian.net devine Norvegian.ro

Ne-am mutat la www.Norvegian.ro Similare mai mult|more »

Un antreprenor plecat din ţară acum 15 ani şi-a înfiinţat o agenţie de turism în Norvegia şi aduce scandinavi să viziteze România

Antreprenorul român Cristian Turc a plecat din ţară acum 15 ani către Marea Britanie, iar în 2011 s-a mutat în Norvegia, unde locuieşte şi astăzi. Acolo, în una dintre cele mai dezvoltate mai mult|more »

Scandal diplomatic între Norvegia și Polonia. Gestul consulului polonez la Oslo

Autoritățile norvegiene le-au solicitat celor poloneze rechemarea consulului de la Oslo, pe care îl acuză de „comportament inacceptabil” față de funcționarii săi. „Putem confirma că Ministerul de Externe a îndemnat Polonia să-l mai mult|more »

La 24 de ani, e cel mai bogat om din Norvegia. Cum a ajuns Gustav Magnar Witzøe la averea uriașă

Viața celui mai bogat om din Norvegia – și, totodată, al treilea cel mai tânăr miliardar din lume -, Gustav Magnar Witzøe, reprezintă un studiu de caz interesant pentru presă. La doar mai mult|more »

Norvegia : Cine şi cât de influent este conducătorul celui mai mare fond de investiţii din lume: „Când ia o decizie, investitorii din întreaga lume îşi iau notiţe” | FOTO

Yngve Slyngstad este CEO-ul Fondului Suveran de Investiţii din Norvegia, cel mai mare fond suveran din lume, parte din Banca Centrală a Norvegiei. Când Yngve Slyngstad ia o decizie, investitorii din întreaga mai mult|more »

„Sunt PREA MULȚI norvegieni în GUVERNUL norvegian!”

Centrul Norvegian de Combatere a Rasismului a criticat noul guvern al premierului Erna Solberg pentru că „nu reflectă populația”. Rune Beerglund Steen, șeful acestui ONG, a explicat că lipsa de diversitate reprezintă mai mult|more »

Acum doi ani visa la nationala, azi da probe in liga a doua din Norvegia! Cazul senzational al unui stranier roman

Acum o luna a decis sa plece iar din Romania. Destinatia sa a luat si de aceasta data pe toata lumea prin surprindere. Dupa ce a jucat in Malaezia, Victoras Astafei incearca mai mult|more »

Norvegia doneaza 18 milioane de coroane norvegiene pentru restaurarea si crearea unui muzeu al icoanelor în Alba Iulia

I byen Alba Iulia i Transylvania åpnet Museikon 1. desember. Et sykehus for sinnslidende, reist på 1700-tallet, er bygget om for å vise frem områdets rike ikontradisjon. 18 millioner kroner i norske mai mult|more »

Norvegia a exportat anul trecut fructe de mare in valoare de peste 12 miliarde de euro

Norvegia a exportat anul trecut 2,6 milioane de tone de fructe de mare, in valoare de 94,5 miliarde de coroane norvegiene, adica 12,69 miliarde de euro, un nivel record, a anuntat Consiliul mai mult|more »

Norvegia îşi suspendă vânzările de armament către Emiratele Arabe Unite

Norvegia şi-a suspendat exporturile de armament şi muniţie către Emiratele Arabe Unite (EAU), de teamă că acestea pot fi folosite în Războiul din Yemen, a anunţat miercuri Ministerul norvegian de Externe, scrie mai mult|more »

Norvegia, tara care ne arata cum se dezvolta cu adevarat viitorul industriei auto

Nu mai este nicio noutate ca masinile electrice reprezinta viitorul industriei auto, dar rapiditatea cu care lucrurile evolueaza in Norvegia este de-a dreptul admirabila. Aproape o treime dintre masinile noi vandute in mai mult|more »

Ambasada României în Norvegia/Romanias ambassade i Norge : Sărbătoarea Pomului de Crăciun la Ambasada României la Oslo

Copii și tineri din comunitate au colindat în tradiția românească și s-au întâlnit cu Moș Crăciun, duminică, 17 decembrie 2017, la Ambasada României la Oslo. Le mulțumim tuturor celor mici și mari mai mult|more »

În Norvegia se intra numai cu pasaportul. Controale severe la granita

Pentru calatorii in afara granitelor Norvegiei, chiar si la cumparaturi la Svinnesund, sa aveti pasaport sau documente valabile de calatorie. In urmatoarele 10 zile se vor intensifica controalele vamale, atat pe uscat mai mult|more »

MASACRU în Norvegia! Țara se află în mijlocul celui mai mare SCANDAL, după uciderea a 100 de reni

Norvegia se află în mijlocul celui mai mare scandal din ultimii ani după uciderea a 100 de reni. Cifra enormă de victime a fost înregistrată în doar patru zile, sâmbătă având loc mai mult|more »

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi ministrul norvegian al Apărării, Frank Bakke-Jensen, şi-au cerut scuze faţă de Turcia. Dictatorul sîngeros Erdogan nu le accepta. Erodgane, hai sictir !

Recep Tayyip Erdogan respinge scuzele NATO cu privire la incidentul din Norvegia. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins sâmbătă scuzele transmise de către NATO după ce numele său a apărut pe mai mult|more »

Cea mai bogată femeie din Norvegia, condamnată la 18 zile de închisoare și o amendă de 26.000 de euro

Cea mai bogată femeie din Norvegia a primit o pedeapsă de 18 zile de închisoare cu suspendare și o amendă de aproape 26.000 de euro, după ce a fost oprită de polițiștii mai mult|more »

Cersetorii din Romania se bat pe locurile de cersit din Norvegia. Dupa o bataie ca-n filme cu bîte, lanturi si cutite, 5 cetateni români au fost arestati la Verdal

Tiggere sloss om tiggerplasser. Fem rumenere har vedtatt forelegg på 8000 kroner hver, etter å ha slåss på en bensinstasjon om hvem som skal tigge i Verdal.Inne på YX-bensinstasjonen i Verdal gikk mai mult|more »

Noi investitori la Dinamo. Un grup din Norvegia vrea să vină în Ştefan cel Mare

La o zi după ce Ionuţ Negoiţă a anunţat că renunţă la Dinamo, iar decizia sa este ireversibilă, există informaţii că un grup de oameni de afaceri sunt pregătiţi să preia clubul mai mult|more »

Primul restaurant sub apă, în Norvegia!

Clienţii vor mânca la adâncime, printre peşti. Clădirea va fi finalizată în anul 2019. Veţi putea mânca printre peşti, în Europa! Primul restaurant subacvatic de pe continent se va deschide în Norvegia. mai mult|more »

Delicatesele Norvegiene ridicate la rang de artă îşi fac loc în bucătăria românească. Preţul unui păstrăv afumat

Afumătorile româneşti, ocupate în general de cârnaţi şi şuncă, au mai nou şi pește. Fie că vorbim de păstrăv ori somon, delicatesele ridicate la rang de artă în ţările nordice îşi fac mai mult|more »

 

Abuz al poliției norvegiene: un microbuz care efectua curse de persoane și coletărie intre Norvegia si România a fost oprit de poliție la o benzinărie. Toți cei 5 călători, inclusiv șoferul, au fost reținuți


Informație de ultima oră, care, la prima vedere, pare a fi un abuz al poliției norvegiene (sau o decizie bazată pe probe insuficiente sau declarații false ori greșit interpretate), din informațiile pe care le dețin:

Joi după amiază (25 aprilie), un microbuz care efectua curse de persoane și coletărie intre Norvegia si România a fost oprit de poliție la o benzinărie. Toți cei 5 călători, inclusiv șoferul, au fost reținuți, li s-au pus cătușe la mâini, și au fost ținuți 3 zile într-o încăpere strâmtă, fără curent electric. Li s-a dat de mâncare doar pâine cu margarină. Între ei se afla și o femeie în vârstă de 58 de ani.

Le-au fost oprite toate bunurile și banii ce-i aveau asupra lor. Au fost amendați cu cel puțin 20 000 nok fiecare. Au primit interdicție de a intra in Norvegia pentru 2 ani. De asemenea, microbuzul care efectua cursa a fost reținut în custodia poliției.

Pe toată durata reținerii, celor 5 persoane nu li s-a permis să ia legătura cu familiile lor, nici autoritățile nu au anunțat familiile celor reținuți. Astăzi, cetățenii români au fost îmbarcați fiecare în avioane separate și trimiși către România.

Nu dețin informații, până în acest moment, dacă firma de transport deținea licență pentru acest lucru și dacă serviciul de coletărie se desfășura cu respectarea normelor legale (document de însoțire a coletului, declarația proprietarului, etc).

Update 1.

Revin la cazul prezentat ieri, în care vorbeam despre 5 români ținuți 3 zile in arest de politia norvegiană – amendati cu cel putin 20 mii nok fiecare, bunurile confiscate (inclusiv banii găsiți asupra lor), interdicție pentru 2 ani de a intra in Norvegia.

Între acei pasageri se putea afla oricare dintre noi, cei care am citit anunțurile transportatorului postate pe un grup facebook. Drept urmare, se impun câteva întrebări, pentru a preîntâmpina situații asemănătoare și pentru a mă lămuri dacă a fost abuz sau ilegalitate. Personal, nu doresc să se repete și în Norvegia ”istoria emigranților români” din Spania sau Italia.

1. Așadar, pasagerii din microbuz au primit bilet (chitanță) în momentul când au urcat in microbuz?

Biletul confirmă că intre pasager si transportator există, in primul rand, o relatie comercială, un contract. Lipsa lui poate sugera o relație de prietenie (cunoștințe) intre pasager si transportator. (Sunt curios dacă cei cinci pasageri se cunoșteau intre ei, pentru a fi considerați ”grup infracțional organizat”.)

2. Coletele aveau documente de însoțire – datele expeditorul coletului (nume, prenume, adresă, cnp, eventual copie după ID), datele destinatarul coletului, declarația privind conținutul coletului?

Dacă nu existau aceste documente, coletele sunt asumate de transportator (si de pasageri, dacă sunt intr-o relație de prietenie). În colete se puteau afla bunuri furate (reclamate la poliție de un Club Sportiv din zona Bergen, de ex.), sau se puteau găsi arme, droguri etc.

3. Declarațiile celor reținuți au fost luate respectând legislația? Ceea ce ei au declarat verbal este conform cu ceea ce au semnat în scris? Li s-a oferit cel puțin un translator (dacă nu un avocat) care să traducă ceea ce oamenii au avut de spus si nu ceea ce dorea să audă poliția? Sub tensiunea momentului, se pot strecura erori de interpretare (recomand, acolo unde este posibil, să se solicite înregistrarea traducerilor verbale, pentru a putea fi confruntate cu o variantă ulterioară scrisă a discuțiilor respective).

Dacă toate acestea au fost respectate, și totuși pasagerii microbuzului au fost ”condamnați” pentru o vină comună, se pare că poliția norvegiană a comis un abuz. Pasagerii, dacă se simt nevinovați, pot să se adreseze poliției, pentru recuperarea bunurilor, a banilor, pentru anularea amenzilor și a interdicției. Dacă ei consideră că au fost atrași într-o cursă, pot depune plângere pentru înșelăciune.

Update 2.

Dacă măcar o persoană, dintre cei 5 pasageri implicati in evenimentul cu poliția norvegiană, consideră că a fost victima unui abuz, îi recomand să se adreseze in scris:


1. Ambasadei României la Oslo (care are obligația de a verifica și clarifica situația pt a preveni repetarea unor asemenea cazuri);

Dacă nu obțineți un răspuns in 30 de zile redirecționați plângerea către Departamentul Românilor de Pretutindeni și către Ministerul Afacerilor Externe.

2. Ambasadei Norvegiei la București;

3. Organizațiilor (Asociațiilor) pentru apărarea drepturilor omului din Norvegia și România;

4. Poliției din România (dacă persoana se consideră victima unei înșelăciuni).

..Citeşte mai departe

Daniel Apetrei

Comentarii

Comentarii

One Response to Abuz al poliției norvegiene: un microbuz care efectua curse de persoane și coletărie intre Norvegia si România a fost oprit de poliție la o benzinărie. Toți cei 5 călători, inclusiv șoferul, au fost reținuți

 1. ana spune:

  dada gogosi tiganesti
  erau tinuti intr-o camera fara curent electric in care lumina un bec slab.
  ce coincidenta, un club sportiv a reclamat furtul si inculpatul avea in bagaje 32 de rachete de tenis
  saracul hot
  by the way, un infractor care se considera nedreptatit sare imediat si face o mie de reclamatii nu scrie povesti pe facebokk ca ala

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: