Norvegian.net devine Norvegian.ro

Ne-am mutat la www.Norvegian.ro Similare mai mult|more »

Un antreprenor plecat din ţară acum 15 ani şi-a înfiinţat o agenţie de turism în Norvegia şi aduce scandinavi să viziteze România

Antreprenorul român Cristian Turc a plecat din ţară acum 15 ani către Marea Britanie, iar în 2011 s-a mutat în Norvegia, unde locuieşte şi astăzi. Acolo, în una dintre cele mai dezvoltate mai mult|more »

Scandal diplomatic între Norvegia și Polonia. Gestul consulului polonez la Oslo

Autoritățile norvegiene le-au solicitat celor poloneze rechemarea consulului de la Oslo, pe care îl acuză de „comportament inacceptabil” față de funcționarii săi. „Putem confirma că Ministerul de Externe a îndemnat Polonia să-l mai mult|more »

La 24 de ani, e cel mai bogat om din Norvegia. Cum a ajuns Gustav Magnar Witzøe la averea uriașă

Viața celui mai bogat om din Norvegia – și, totodată, al treilea cel mai tânăr miliardar din lume -, Gustav Magnar Witzøe, reprezintă un studiu de caz interesant pentru presă. La doar mai mult|more »

Norvegia : Cine şi cât de influent este conducătorul celui mai mare fond de investiţii din lume: „Când ia o decizie, investitorii din întreaga lume îşi iau notiţe” | FOTO

Yngve Slyngstad este CEO-ul Fondului Suveran de Investiţii din Norvegia, cel mai mare fond suveran din lume, parte din Banca Centrală a Norvegiei. Când Yngve Slyngstad ia o decizie, investitorii din întreaga mai mult|more »

„Sunt PREA MULȚI norvegieni în GUVERNUL norvegian!”

Centrul Norvegian de Combatere a Rasismului a criticat noul guvern al premierului Erna Solberg pentru că „nu reflectă populația”. Rune Beerglund Steen, șeful acestui ONG, a explicat că lipsa de diversitate reprezintă mai mult|more »

Acum doi ani visa la nationala, azi da probe in liga a doua din Norvegia! Cazul senzational al unui stranier roman

Acum o luna a decis sa plece iar din Romania. Destinatia sa a luat si de aceasta data pe toata lumea prin surprindere. Dupa ce a jucat in Malaezia, Victoras Astafei incearca mai mult|more »

Norvegia doneaza 18 milioane de coroane norvegiene pentru restaurarea si crearea unui muzeu al icoanelor în Alba Iulia

I byen Alba Iulia i Transylvania åpnet Museikon 1. desember. Et sykehus for sinnslidende, reist på 1700-tallet, er bygget om for å vise frem områdets rike ikontradisjon. 18 millioner kroner i norske mai mult|more »

Norvegia a exportat anul trecut fructe de mare in valoare de peste 12 miliarde de euro

Norvegia a exportat anul trecut 2,6 milioane de tone de fructe de mare, in valoare de 94,5 miliarde de coroane norvegiene, adica 12,69 miliarde de euro, un nivel record, a anuntat Consiliul mai mult|more »

Norvegia îşi suspendă vânzările de armament către Emiratele Arabe Unite

Norvegia şi-a suspendat exporturile de armament şi muniţie către Emiratele Arabe Unite (EAU), de teamă că acestea pot fi folosite în Războiul din Yemen, a anunţat miercuri Ministerul norvegian de Externe, scrie mai mult|more »

Norvegia, tara care ne arata cum se dezvolta cu adevarat viitorul industriei auto

Nu mai este nicio noutate ca masinile electrice reprezinta viitorul industriei auto, dar rapiditatea cu care lucrurile evolueaza in Norvegia este de-a dreptul admirabila. Aproape o treime dintre masinile noi vandute in mai mult|more »

Ambasada României în Norvegia/Romanias ambassade i Norge : Sărbătoarea Pomului de Crăciun la Ambasada României la Oslo

Copii și tineri din comunitate au colindat în tradiția românească și s-au întâlnit cu Moș Crăciun, duminică, 17 decembrie 2017, la Ambasada României la Oslo. Le mulțumim tuturor celor mici și mari mai mult|more »

În Norvegia se intra numai cu pasaportul. Controale severe la granita

Pentru calatorii in afara granitelor Norvegiei, chiar si la cumparaturi la Svinnesund, sa aveti pasaport sau documente valabile de calatorie. In urmatoarele 10 zile se vor intensifica controalele vamale, atat pe uscat mai mult|more »

MASACRU în Norvegia! Țara se află în mijlocul celui mai mare SCANDAL, după uciderea a 100 de reni

Norvegia se află în mijlocul celui mai mare scandal din ultimii ani după uciderea a 100 de reni. Cifra enormă de victime a fost înregistrată în doar patru zile, sâmbătă având loc mai mult|more »

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi ministrul norvegian al Apărării, Frank Bakke-Jensen, şi-au cerut scuze faţă de Turcia. Dictatorul sîngeros Erdogan nu le accepta. Erodgane, hai sictir !

Recep Tayyip Erdogan respinge scuzele NATO cu privire la incidentul din Norvegia. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins sâmbătă scuzele transmise de către NATO după ce numele său a apărut pe mai mult|more »

Cea mai bogată femeie din Norvegia, condamnată la 18 zile de închisoare și o amendă de 26.000 de euro

Cea mai bogată femeie din Norvegia a primit o pedeapsă de 18 zile de închisoare cu suspendare și o amendă de aproape 26.000 de euro, după ce a fost oprită de polițiștii mai mult|more »

Cersetorii din Romania se bat pe locurile de cersit din Norvegia. Dupa o bataie ca-n filme cu bîte, lanturi si cutite, 5 cetateni români au fost arestati la Verdal

Tiggere sloss om tiggerplasser. Fem rumenere har vedtatt forelegg på 8000 kroner hver, etter å ha slåss på en bensinstasjon om hvem som skal tigge i Verdal.Inne på YX-bensinstasjonen i Verdal gikk mai mult|more »

Noi investitori la Dinamo. Un grup din Norvegia vrea să vină în Ştefan cel Mare

La o zi după ce Ionuţ Negoiţă a anunţat că renunţă la Dinamo, iar decizia sa este ireversibilă, există informaţii că un grup de oameni de afaceri sunt pregătiţi să preia clubul mai mult|more »

Primul restaurant sub apă, în Norvegia!

Clienţii vor mânca la adâncime, printre peşti. Clădirea va fi finalizată în anul 2019. Veţi putea mânca printre peşti, în Europa! Primul restaurant subacvatic de pe continent se va deschide în Norvegia. mai mult|more »

Delicatesele Norvegiene ridicate la rang de artă îşi fac loc în bucătăria românească. Preţul unui păstrăv afumat

Afumătorile româneşti, ocupate în general de cârnaţi şi şuncă, au mai nou şi pește. Fie că vorbim de păstrăv ori somon, delicatesele ridicate la rang de artă în ţările nordice îşi fac mai mult|more »

 

Aproape o sută de locuri de muncă disponibile în Norvegia şi Danemarca

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa–Năsăud are la acesta dată două oferte de muncă în Danemarca şi Norvegia. În total sunt disponibile aproape o sută de locuri de muncă.

Cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile în sectorul agricol, în Danemarca. Astfel sunt disponibile 30 locuri stagiari (lucrători calificaţi) în ferme de creştere a animalelor. Se lucreaza in ferme de mari dimensiuni pentru cresterea animalelor. Candidatii trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani si sa fie absolventi de liceu agricol sau facultati cu specializarea zootehnie sau medicina veterinara, doar promotiile 2011 sau 2012.

Candidatii trebuie sa cunoasca limba engleza la nivel avansat. Contractele de munca se desfasoara pe o perioada cuprinsa intre 6 si 18 luni, cu program de lucru de 37 ore pe saptamana. Salariul oferit este de 1260 euro brut /luna. Documente solicitate: CV Europass in limba engleza cu poza atasata, diploma de bacalaureat si foaie matricola – pentru absolventii de liceu si diploma de licenta sau adeverinta de la facultate si foaia matricola – pentru absolventii de facultate. Actele trebuie traduse in limba engleza si legalizate. Documentele scanate se trimit pana la data de 15 septembrie 2012, la urmatoarea adresa de mail: west@workindenmark.dk.

Tot în Danemarca sunt disponibile 35 locuri stagiari (lucrători calificaţi) in sere de flori, legume, livezi de pomi fructiferi. Se lucreaza in ferme de cultivare a legumelor si fructelor de padure, in sere de flori si legume, in livezi. Candidatii trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani si sa fie absolventi de liceu agricol sau facultati cu specializarea agricultura / horticultura, doar promotiile 2011 sau 2012.

Candidatii trebuie sa cunoasca limba engleza la nivel avansat. Contractele de munca se desfasoara pe o perioada cuprinsa intre 6 si 18 luni, cu program de lucru de 37 ore pe saptamana. Salariul oferit este de 1380 euro brut /luna. Documente solicitate: CV Europass in limba engleza cu poza atasata, diploma de bacalaureat si foaie matricola – pentru absolventii de liceu si diploma de licenta sau adeverinta de la facultate si foaia matricola – pentru absolventii de facultate. Actele trebuie traduse in limba engleza si legalizate. Documentele scanate se trimit pana la data de 08 octombrie 2012, la urmatoarea adresa de mail: jue@workindenmark.dk.

AJOFM mai anunţă că tot în Danemarca sunt disponibile 25 locuri asistenţi de grădinari în sere. Sunt oferite locuri de munca in sere de flori, de legume, de arbusti, iar pe langa activitatea practica se va desfasura o activitate teoretica prin participarea la cursurile Colegiului din Kold. Studiile se vor desfasura pe parcursul a 2 ani, de aceea contractele de munca sunt pe o perioada de 2 ani, cu program de lucru de 37 ore pe saptamana.

Se cauta lucratori tineri cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 ani, absolventi de liceu si buni cunoscatori de limba engleza, care sa doreasca sa studieze si sa munceasca in Danemarca pentru 2 ani. Salariul oferit este de 1380 euro brut/luna. Candidatii trebuie sa-si creeze un CV on-line, in engleza, pe portalul: www.workindenmark.dk. Dupa inregistrarea CV-ului se primeste un numar de referinta, care, impreuna cu numele se trimite la adresa de mail: jue@workindenmark.dk. Inregistrarea trebuie facuta pana la data de 8 octombrie 2012.

Pentru prima oferta se va organiza un interviu la Bucuresti, in prima jumatate a lunii octombrie, iar pentru celelalte doua oferte, interviul se va organiza in a doua jumatate a lunii octombrie.  Vor fi invitate la interviu doar persoanele selectate de catre danezi in urma actelor trimise prin mail. Cele 90 locuri de munca in Danemarca sunt valabile la nivelul intregii tari.

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă B-N intermediază şi ocuparea a trei locuri de muncă de inginer electric echipamente de putere – sisteme SIEMENS in petrol si gaze, posturile fiind vacante în Norvegia.

DFIND ENGINEE RING AS este o agentie de consultanta in sectorul petrolului si gazelor naturale. Se ocupa cu oferte si vanzari, studii, proiectare, planificare, achizitii si logistica, executie si instalare a 5 platforme din domeniul petrolului si a gazelor naturale. Candidatii interesati de oferta trebuie sa detina o licenta sau master in inginerie electrica si 5 ani experienta de lucru cu masini de rotatie, transformatoare de tip uscat, trafosoc, scurt circuit, THD, VFD, UPS. Se cer cunostinte de design pentru mediul marin si engleza fluent (scris si vorbit). Salariul oferit este cuprins intre 41 si 56 euro brut / ora. Se trimite CV-ul EUROPASS in limba engleza la adresa de mail: ot_eures@ajofm.anofm.ro.

Totodată sunt vacante şi 4 locuri de muncă în domeniul inginer mecanic, tot în Norvegia. Candidatii trebuie sa detina o licenta sau master in inginerie mecanica si o vechime in munca de peste 5 ani. Se cere limba engleza fluent (scris si vorbit). Candidatii trebuie sa fie familiarizati cu programe CAD 2D, AUTOCAD, AUTODESK INVENTOR. Salariul oferit este cuprins intre 41 si 56 euro brut / ora. Se trimite CV-ul EUROPASS in limba engleza la adresa de mail: ot_eures@ajofm.anofm.ro.

Ofertele de munca pentru Norvegia sunt valabile pana la data de 12 septembrie 2012, iar persoanele selectate in urma CV-urilor trimise vor sustine un interviu de angajare in data de 25 septembrie 2012 la Ploiesti.
Mai multe detalii despre aceste oferte pot fi obtinute de la sediul AJOFM Bistrita – Nasaud, din Bistrita, str. Garii, nr. 2 – 4, et.ll, camera 15 (birou EURES).

Aproape o sută de locuri de muncă disponibile în Norvegia şi

Comentarii

Comentarii

One Response to Aproape o sută de locuri de muncă disponibile în Norvegia şi Danemarca

  1. Taran Stefana spune:

    Buna,
    Suntem un cuplu care tocmai am absovit facultatea, someniul Studii de Securitate. dorim sa ne gasim un loc de munca in Norvegia, indiferent in ce domeniu.

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: