Un antreprenor plecat din ţară acum 15 ani şi-a înfiinţat o agenţie de turism în Norvegia şi aduce scandinavi să viziteze România

Antreprenorul român Cristian Turc a plecat din ţară acum 15 ani către Marea Britanie, iar în 2011 s-a mutat în Norvegia, unde locuieşte şi astăzi. Acolo, în una dintre cele mai dezvoltate mai mult|more »

Scandal diplomatic între Norvegia și Polonia. Gestul consulului polonez la Oslo

Autoritățile norvegiene le-au solicitat celor poloneze rechemarea consulului de la Oslo, pe care îl acuză de „comportament inacceptabil” față de funcționarii săi. „Putem confirma că Ministerul de Externe a îndemnat Polonia să-l mai mult|more »

La 24 de ani, e cel mai bogat om din Norvegia. Cum a ajuns Gustav Magnar Witzøe la averea uriașă

Viața celui mai bogat om din Norvegia – și, totodată, al treilea cel mai tânăr miliardar din lume -, Gustav Magnar Witzøe, reprezintă un studiu de caz interesant pentru presă. La doar mai mult|more »

Norvegia : Cine şi cât de influent este conducătorul celui mai mare fond de investiţii din lume: „Când ia o decizie, investitorii din întreaga lume îşi iau notiţe” | FOTO

Yngve Slyngstad este CEO-ul Fondului Suveran de Investiţii din Norvegia, cel mai mare fond suveran din lume, parte din Banca Centrală a Norvegiei. Când Yngve Slyngstad ia o decizie, investitorii din întreaga mai mult|more »

„Sunt PREA MULȚI norvegieni în GUVERNUL norvegian!”

Centrul Norvegian de Combatere a Rasismului a criticat noul guvern al premierului Erna Solberg pentru că „nu reflectă populația”. Rune Beerglund Steen, șeful acestui ONG, a explicat că lipsa de diversitate reprezintă mai mult|more »

Acum doi ani visa la nationala, azi da probe in liga a doua din Norvegia! Cazul senzational al unui stranier roman

Acum o luna a decis sa plece iar din Romania. Destinatia sa a luat si de aceasta data pe toata lumea prin surprindere. Dupa ce a jucat in Malaezia, Victoras Astafei incearca mai mult|more »

Norvegia doneaza 18 milioane de coroane norvegiene pentru restaurarea si crearea unui muzeu al icoanelor în Alba Iulia

I byen Alba Iulia i Transylvania åpnet Museikon 1. desember. Et sykehus for sinnslidende, reist på 1700-tallet, er bygget om for å vise frem områdets rike ikontradisjon. 18 millioner kroner i norske mai mult|more »

Norvegia a exportat anul trecut fructe de mare in valoare de peste 12 miliarde de euro

Norvegia a exportat anul trecut 2,6 milioane de tone de fructe de mare, in valoare de 94,5 miliarde de coroane norvegiene, adica 12,69 miliarde de euro, un nivel record, a anuntat Consiliul mai mult|more »

Norvegia îşi suspendă vânzările de armament către Emiratele Arabe Unite

Norvegia şi-a suspendat exporturile de armament şi muniţie către Emiratele Arabe Unite (EAU), de teamă că acestea pot fi folosite în Războiul din Yemen, a anunţat miercuri Ministerul norvegian de Externe, scrie mai mult|more »

Norvegia, tara care ne arata cum se dezvolta cu adevarat viitorul industriei auto

Nu mai este nicio noutate ca masinile electrice reprezinta viitorul industriei auto, dar rapiditatea cu care lucrurile evolueaza in Norvegia este de-a dreptul admirabila. Aproape o treime dintre masinile noi vandute in mai mult|more »

Ambasada României în Norvegia/Romanias ambassade i Norge : Sărbătoarea Pomului de Crăciun la Ambasada României la Oslo

Copii și tineri din comunitate au colindat în tradiția românească și s-au întâlnit cu Moș Crăciun, duminică, 17 decembrie 2017, la Ambasada României la Oslo. Le mulțumim tuturor celor mici și mari mai mult|more »

În Norvegia se intra numai cu pasaportul. Controale severe la granita

Pentru calatorii in afara granitelor Norvegiei, chiar si la cumparaturi la Svinnesund, sa aveti pasaport sau documente valabile de calatorie. In urmatoarele 10 zile se vor intensifica controalele vamale, atat pe uscat mai mult|more »

MASACRU în Norvegia! Țara se află în mijlocul celui mai mare SCANDAL, după uciderea a 100 de reni

Norvegia se află în mijlocul celui mai mare scandal din ultimii ani după uciderea a 100 de reni. Cifra enormă de victime a fost înregistrată în doar patru zile, sâmbătă având loc mai mult|more »

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi ministrul norvegian al Apărării, Frank Bakke-Jensen, şi-au cerut scuze faţă de Turcia. Dictatorul sîngeros Erdogan nu le accepta. Erodgane, hai sictir !

Recep Tayyip Erdogan respinge scuzele NATO cu privire la incidentul din Norvegia. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins sâmbătă scuzele transmise de către NATO după ce numele său a apărut pe mai mult|more »

Cea mai bogată femeie din Norvegia, condamnată la 18 zile de închisoare și o amendă de 26.000 de euro

Cea mai bogată femeie din Norvegia a primit o pedeapsă de 18 zile de închisoare cu suspendare și o amendă de aproape 26.000 de euro, după ce a fost oprită de polițiștii mai mult|more »

Cersetorii din Romania se bat pe locurile de cersit din Norvegia. Dupa o bataie ca-n filme cu bîte, lanturi si cutite, 5 cetateni români au fost arestati la Verdal

Tiggere sloss om tiggerplasser. Fem rumenere har vedtatt forelegg på 8000 kroner hver, etter å ha slåss på en bensinstasjon om hvem som skal tigge i Verdal.Inne på YX-bensinstasjonen i Verdal gikk mai mult|more »

Noi investitori la Dinamo. Un grup din Norvegia vrea să vină în Ştefan cel Mare

La o zi după ce Ionuţ Negoiţă a anunţat că renunţă la Dinamo, iar decizia sa este ireversibilă, există informaţii că un grup de oameni de afaceri sunt pregătiţi să preia clubul mai mult|more »

Primul restaurant sub apă, în Norvegia!

Clienţii vor mânca la adâncime, printre peşti. Clădirea va fi finalizată în anul 2019. Veţi putea mânca printre peşti, în Europa! Primul restaurant subacvatic de pe continent se va deschide în Norvegia. mai mult|more »

Delicatesele Norvegiene ridicate la rang de artă îşi fac loc în bucătăria românească. Preţul unui păstrăv afumat

Afumătorile româneşti, ocupate în general de cârnaţi şi şuncă, au mai nou şi pește. Fie că vorbim de păstrăv ori somon, delicatesele ridicate la rang de artă în ţările nordice îşi fac mai mult|more »

Echipajele de intervenţie norvegiene au descoperit cadavrul unei persoane decedate în urma prăbuşirii unui elicopter rus în Marea Groenlandei

Elicopterul rus prăbuşit în Marea Groenlandei. A fost descoperit cadavrul unei persoane, la 130 de metri de locul accidentului aviatic. Cadavrul a fost descoperit de un vehicul submarin la aproximativ 130 de mai mult|more »

 

Deputatul William Brinza: Expulzarea cersetorilor romani din Norvegia este un derapaj cu tenta xenofoba!


Cerşetorii români care au invadat Norvegia i-au scos din minţi pe politicieni care vor să introducă în Parlament o lege care să permită expulzarea oricăror persoane strîăine care trăiesc mila publică. În forma gândită de politicienii de centru-stânga din Guvern, actul legislativ ar treui să-i vizeze numai pe cerşetorii despre care există informaţii că ar face parte din reţele organizate de trafic de persoane, dar, spun surse diplomatice, o dată trecută de Parlament, legea va da mână liberă poliţiei să ridice de pe stradă orice cerşetor, cu precădere venit din România sau Bulgaria.
Iniţiativa politicienilor Siv Jensen şi a adjunctului său, Per Sandberg, reprezentanţi ai  Partidului Progresului din Norvegia, care vor expulzarea tuturor cerşetorilor români din Regat, chiar dacă aceştia nu au comis vreo infracţiune, l-a făcut pe deputatul William Brînză, preşedintele Comisiei parlamentare a comunităţilor de români din afara graniţelor ţării să reacţioneze dur. "Îmi exprim consternarea şi, totodatş, regretul faţă de faptul că, în anul 2012 mai există politicieni care refuză sau nu au capacitatea de a înţelege că Romania este stat membru al UE, iar mobilitatea este apanajul democraţiei care primează (sau ar trebui să primeze) în politicile europene şi în măsurile politice ale liderilor politici indiferent de ţara din care provin. Aceştia au falsa impresie că, atacându-i pe imigranţi poţi câstiga un vot, două şi pot stârni simpatia electoratului. Apreciez acest lucru ca fiind total iresponsabil, arătându-ne clar lipsa cunoaşterii de către aceştia a legilor europene atunci cand solicită "expulzarea" cetăţenilor romani. Mă refer, în mod evident, la cererea enunţată de reprezentantii Partidului Progresului din Norvegia, prin Siv Jensen şi adjunctul său, Per Sandberg, care doresc expulzarea tuturor cerşetorilor români din Norvegia, chiar dacă aceştia nu au comis vreo infracţiune. Fac apel, pe această cale, la maturitatea politică a liderilor din Norvegia şi la experienţa acestora cu privire la politicile europene şi cer sancţionarea publică a acestor derapaje cu tentă xenofobă. Fiecare ţară are uscăturile ei, fie că vorbim de România sau Norvegia, dar nu expluzarea este soluţia ci pedepsirea, conform legii, a celor care comit infracţiuni", a declarat presedintele Comisiei parlamentare pentru românii din străinatate, William Brînză.
Legea care interzicea cerşitul a fost abrogată în 2006, iar din 2007 în Norvegia a afost asaltată de cersetori din Romania si Bulgaria. Cei mai mulţi îşi petrec iernile în maşini sau în corturi ridicate pe terenurile virane de la marginea oraşelor. Problema cerşetorilor imigranţi a fost atinsă şi de ministrul norvegian al Justitiei, Grete Faremo, care a subliniat că cerşitul va rămâne în general legal şi că noua lege nu va face discriminare între norvegieni şi ceilalţi. Oficialul a precizat însă ca poliţia va supraveghea cerşetorii pentru a descoperi dacî au legătură cu reţelele traficului de fiinţe umane sau cu cele ale grupărilor de cerşetorie organizată.

Deputatul William Brinza: ?Expulzarea cersetorilor romani din Norvegia este un derapaj cu tenta xenofoba!?

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: