Norvegia, apel disperat adresat lui Trump: RUSIA a inceput sa faca manevre periculoase

Guvernul Norvegiei a lansat un apel catre Donald Trump, sa clarifice politica fata de Rusia, pe fondul temerilor legate de intensificarea activitatii militare in nordul extrem. Ine Eriksen Soreide, ministrul de Aparare mai mult|more »

Norvegia: Curtea Supremă validează extrădarea mollahului Krekar

Curtea Supremă norvegiană a refuzat miercuri să examineze recursul mollahului Krekar, predicator fundamentalist kurd irakian, validând astfel extrădarea sa în Italia unde el este suspectat într-un caz de „asociație teroristă”, informează AFP. mai mult|more »

Autoturism Toyota furat din Norvegia, depistat la Galaţi. Maşina a fost sechestrată până la lămurirea situaţiei

Şoferul maşinii, deşi a declarat că nu ştia că autoturismul este furat, s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire şi riscă inclusiv o pedeapsă cu închisoarea. În data de mai mult|more »

Norvegia își cumpără avioane americane de un miliard de dolari

Norvegia vrea să cheltuiască peste un miliard de dolari pe cinci avioane militare Boieng Poseidon. Aeronavele sunt specializate în monitorizare, iar norvegienii susţin că au nevoie de ele penru a-şi controla mai mai mult|more »

Norvegia investeşte 425 milioane de dolari în 250 de zone de picnic

Pentru mulţi, zonele de picnic sunt locuri în care se găsesc măsuţe, băncuţe şi coşuri de gunoi şi cam atât. Există însă ţări care ţin ca ieşirile la picnic ale cetăţenilor lor mai mult|more »

Avocați și politicieni de top din Norvegia, arestaţi pentru PEDOFILIE împotriva SUGARILOR

În Norvegia au fost arestați douăzeci de bărbați într-o amplă anchetă ce privește o rețea de pedofilie din această țară, acesta fiind cel mai mare caz de pedofilie din Scandinavia până în mai mult|more »

Cea mai bună brânză din lume este albastră şi se face în Norvegia

Juriul Festivalului Internaţional al Brânzei, organizat în Spania, la San Sebastian, a desemnat drept câştigător brânza Kraftkar. Este făcută din lapte de capră şi are un gust picant, după cum spun membrii mai mult|more »

Trei români condamnati în Norvegia. Vindeau droguri, amfetamina, cocaina, halucinogene… la Stavanger

Tre rumenere dømt i stor pillesak. Rumenere fengslet i pillesak i Stavanger Stavanger (NTB): Tre rumenske statsborgere er i Stavanger tingrett dømt til ubetinget fengsel for oppbevaring av 6.000 rivotril-tabletter. De illegale mai mult|more »

Turbine eoliene pentru consumatorii casnici, produse in Romania. Cum s-a dezvoltat o afacere locala, cu bani de la norvegien

O firma locala a lansat in acest an pe piata primele turbine eoliene verticale realizate la noi in tara, un proiect in care a investit peste 274.000 de euro, o parte din mai mult|more »

Închisoarea din Norvegia unde toți infractorii visează să ajungă. Condiții de LUX

Închisoarea Halden din Norvegia nu prea poate fi numită închisoare sau penitenciar. Asta din cauza luxului în care stau prizonierii. Bineînțeles, este un lux pentru noi, cei care suntem obișnuiți cu închisorile mai mult|more »

Rusia ameninta Norvegia ca ar putea deveni o tinta nucleara: Populatia va suferi !

Un oficial rus de rang inalt a amenintat Norvegia ca ar putea deveni o tinta pentru Moscova si armele sale nucleare. Afirmatia a fost facuta in contextul in care SUA au anuntat mai mult|more »

Huo ! :) Pîrnăiaşii români si ţigani din puşcariile norvegiene se plîng de rasism si dsicriminare. Detinutii norvegieni sînt tratati mai bine

– Slik behandler de ikke norske fanger, mener romfolk Rumenere og romfolk forteller at de opplever rasisme og diskriminering i norske fengsler. Og de mener at de ikke får det tilbudet de har rettmessig mai mult|more »

Doi bărbaţi, judecaţi în Norvegia pentru sprijin acordat Statului Islamic

Un bărbat norvegian a negat joi că recruta membri pentru gruparea teroristă Stat Islamic în Siria, în primul astfel de caz judecat în Norvegia, relatează agenţia DPA. Ubaydullah Hussain a negat de mai mult|more »

Profesori de la Universitatea ”Valahia” din Târgoviște au realizat un schimb de experiență în Norvegia

În perioada 17-20 octombrie 2016 cadre didactice din Universitatea ”Valahia” din Târgoviște au realizat un schimb de experiență în Norvegia, la Centrul Marie Plahte, în cadrul proiectului ”Parteneriate pentru egalitatea de gen mai mult|more »

Un oficial rus de rang inalt ameninta ca Norvegia va deveni o tinta pentru armele nucleare ale Rusiei: Norvegienii vor suferi

Un oficial rus de rang inalt a amenintat ca Norvegia ar putea deveni o tinta pentru armele nucleare ale Rusiei, dupa ce Statele Unite au anuntat ca vor trimite 300 de infanteristi mai mult|more »

Succesul fabricilor de peste din Vesterålen, Norvegia se datoreaza mai ales muncitorilor români. „În 10 ani am crescut vînzarile de peste 10 ori. Nu am fi reusit fara români”

Passerer 400 millioner i omsetning i 2016: – Det er helt vilt! Salgssjef Trine Knudsen ved Myre fiskemottak bød på godt humør og store tall under Vesterålskonferansen.  På ti år har bedriften mai mult|more »

SUA vor desfășura 330 de soldați în Norvegia

Statele Unite ale Americii (SUA) vor desfășura 330 de soldați în Norvegia, țară membră a NATO ce are frontieră comună cu Rusia, a anunțat luni guvernul norvegian, relatează France Presse. Staționați prin mai mult|more »

Mesajul sincer al unui ministru norvegian pentru imigranții musulmani: „Aici mâncăm carne de porc, bem alcool și ne arătăm fața”

Ministrul norvegian pentru migrație șii integrare este supus unui val puternic de critică după ce oferit instrucții foarte dure musulmanilor care au migrat în Norvegia despre stilul de viață de acolo. „Cred mai mult|more »

Norvegia a acordat companiilor si ONG-urilor romanesti finantari de 26,6 mil. euro pentru investitii in tehnologii verzi

Norvegia a acordat finantari de 26,6 mil. euro unui total de 50 de companii si ONG-uri romanesti, banii fiind investiti in tehnologii verzi si pentru imbunatatirea eficientei energetice. Cele mai mari finantari mai mult|more »

Romania primeste fonduri de 500 de milioane de euro de la Norvegia, Islanda si Liechtenstein

Romania primeste fonduri nerambursabile in valoare de peste 500 de milioane de euro de la guvernele din Norvegia, Islanda si Liechtenstein. Oamenii de afaceri, organizatiile non-guvernamentale si ceilalti posibili beneficiari vor putea mai mult|more »

 

Despre întîlnirea de la Ambasada Romaniei la Oslo si delegatia de parlamentari inepti din Romania. O punere in scena patetica presarata de aberatii, elucubratii si misticism tembel. Titus, Dolha & Co., niste penibili chiloţari

parlamentari-norvegia-3-696x390

Despre intilnirea organizata la ambasada Romaniei la Oslo cu membrii delegatiei parlamentare române
IOANA CHRISTENSON·24. JANUAR 2016

Ambasada Romaniei la Oslo a organizat o intilnire la care au participat membrii delegatiei parlamentare române si cetateni romani rezidenti in Norvegia. Probabil la initiativa parlamentarilor, dornici sa acumuleze capital electoral.

Dupa o discutie despre legea votului prin corespondenta, pe care multi dintre noi o considera greoaie si incompleta, s-a trecut la subiectul mentionat in invitatie, respectiv cazul Bodnariu. Nu inainte ca unul dintre conationali sa declare ca a venit inarmat cu un fluier, pe care il va folosi de cite ori se vor face declaratii anti-românesti. O inedita forma de intimidare ….

Au fost destule interventii care, in opinia păstorului, se incadrau in categoria declaratiilor anti-românesti, dar fara acordul celor implicati, ma rezum sa redau interventia mea. In intervalul relativ scurt avut la dispozitie am reusit sa le spun politicienilor :

1. Că exista zeci, poate chiar sute de cazuri in care copii ai imigrantilor romani din Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, etc. au fost indepartati din familiile lor biologice si pusi sub protectia autoritatilor statelor respective. Fara ca aceste cazuri sa fie mediatizate in Romania si fara ca autoritatile romane, respectiv Ministerul de Externe, Primul Ministru, Presedintele si parlamentarii romani sa intervina….

2. Că in scrisoarea oficiala adresata domnului Pastor Moise Ardelean, presedintele cultului penticostal, de catre Minstrul de Externe al Romaniei, domnul Lazar Comanescu se precizeaza urmatoarele :
« In legatura cu motivatia masurilor dispuse de catre serviciile locale de protectie a copiilor, atragem atentia asupra faptului ca ultimele informatii obtinute de Ambasada României la Oslo, inclusiv in urma intrevederii cu sotii Bodnariu, nu concorda cu afirmatiile vehiculate la nivel mediatic sau prin retelele de socializare din România. »

« Pe de alta parte, acest sistem este complet descentralizat, nefiind admise imixtiuni din partea autoritatilor guvernamentale centrale in activittaea serviciilor locale cu atributii in materie. In egala masura, institutiile locale sint refractare fata de interventiile externe, exercitate pe canale diplomatice si consulare »

« In consecinta, asigurarea protectiei copiilor in cauza este privita pe plan local drept un domeniu de suveranitate exclusiva a statului norvegian »
3. Că cele mai cunoscute publicatii crestine din Norvegia, Vårt Land, respectiv Dagen au publicat articole in care se afirma fara echivoc ca nu este vorba de persecutie religioasa, ci este un caz ordinar de interventie a Barnevernet, motivat de abuzurile parintilor (Vårt Land – Do not use the word persecution lightly; Dagen – Norway is not the Soviet Union)

4. Că sotii Bodnariu fac si obiectul unei anchete penale pentru infractiuni definite de articolul 282 din codul penal norvegian, ceea ce nu este decit rareori cazul altor parinti ai caror copii sint luati in grija de Protectia copilului. In contextul acesta i-am intrebat daca statul român are drept cutuma sa intervina in anchete penale ale altor state sub motivul ca cei anchetati sint cetateni români.

5. Că timpul de asteptare pentru eliberarea unor documente pentru cetatenii romani domiciliati in strainatate este de luni, si citeodata de ani de zile si multi parinti decid sa calatoreasca in Romania pentru a inregistra certificatele de nastere ale copiilor lor. De aceea este surprinzatoare si discriminatorie celeritatea cu care au fost emise acte care sa dovedeasca cetatenia romana a copiilor Bodnariu, cind acestia aveau de la nastere cetatenia norvegiana, iar parintii, la data la care au cerut inregistrarea certificatelor, erau in practica decazuti din drepturile parentale.

6. Că la o emisiune la antena 3 despre cazul Bodnariu, Titus Corlatean a vorbit laudativ despre contributia Norvegiei la reforma institutiilor si economiei romanesti prin intermediul fondurilor de restructurare, al grant-urilor de care au beneficiat atitea institutii si organizatii din Romania. Coroborind aceste informatii cu afirmatiile din scrisoarea ministrului de externe despre felul in care privesc autoritatile norvegiune imixtiunile in functionarea sistemului de protectie a copilului si cu faptul ca Norvegia este recunoscuta ca fiind tara cu cele mai bune conditii de locuit, ca toate statisticile si rapoartele Consiliului Europei si ale UNICEF arata ca Norvegia se afla la ani lumina in fata Romaniei la capitolul apararii drepturilor copilului, eu consider ca vizita delegatiei parlamentare romane este deplasata si potential contraproductiva.

N.B. La momentul respectiv nu citisem pe pagina NRK ca delegatia româna a amenintat partea norvegiana ca acest caz va avea consecinte negative pentru relatiile bilaterale ! Daca as fi stiut le-as fi spus ca in opinia mea a periclita interesul national din dorinta de a satisface clientela politica si religioasa, echivaleaza cu un act de tradare.
Prezenta lui Corlatean in delegatie mi s-a parut o insulta, dupa ce la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014 a tratat cu dispret zeci de mii de cetateni romani domiciliati in strainatate prin modul in care a organizat alegerile. Si prin afirmtia potrivit careia : „Pe lângă oamenii de bună-credință care au dorit să voteze și trebuie să le respectăm acest lucru, au fost și provocatori. Acest sistem securist pe care Traian Băsescu l-a menținut in acesti ani » Din pacate restrictiile de timp si atmosfera m-au impiedicat sa-i spun si asta Uttrykksikonet frown
Au fost si alte interventii care au ridicat problema imixtiunii parlamentarilor români in sistemul de administratie si de justitie norvegian. Am publicat acum citeva zile scrisoarea pe aceasta tema adresata de un grup de români domiciliati in Norvegia ambasadei române la Oslo. Scrisoare pe care intiatoarele ei nu au fost lasate sa o prezinte la intilnire. De fiecare data cind interventia era una critica la adresa demersului parlamentarilor, acestia intrebau insinuant daca persoana respectiva lucreaza cumva pentru statul norvegian. Cind interventiile le erau pe plac, intrebarile despre profesie si angajator lipseau.
Interventiile celor care considera ca amestecul parlamentarilor romani este abuziv si ca poate periclita relatiile norvegiano-române, au fost boicotate. Interventiile agreate de parlamentari erau cele de genul : Copilul meu de 3 ani a mintit ca ar fi fost batut de mama sau un frate mai mare, deci si copiii familiei Bodnariu mint ca ar fi fost batuti. Sau cea a unui alt penticostal care sustinea ca si-a urcat copiii in masina la miezul noptii si a fugit din Norvegia pentru ca stia ca cei de la gradinita ii tin familia sub supraveghere. Sic ! Faptul ca se intorsese cu tot cu familie nu a produs nici o ridicare de sprincene din partea alesilor. Iar senatorul Vasiliev nu se sfieste sa prezinte aceasta elucubratie drept un argment pentru a incrimina « abuzurile Protectiei Copilului »
Am auzit si un mic discurs despre libertatea care este mai importanta decit piinea pusa pe masa copiilor, asa ca mi-am permis sa-i intreb retoric pe cei care sustin ca traiesc sub teroarea Barnevernet de ce nu parasesc Norvegia. Si aici a venit geniala replica, urlata in urechea mea, a unuia dintre « frati ». Vor pleca din Norvegia, sigur ca da, Norvegia nu ii merita, dar inainte de a pleca vor schimba legea in Norvegia. No further comment.
Parlamentarii nostri au raspuns, fiecare dupa puteri si tupeu. Corlatean, pe care il detest de ani de zile, a fost cel mai abil dintre ei, raspunzind la intrebari fara sa raspunda de fapt, mutind discutia din domeniul faptelor in cel al supozitiilor si insistind in continuare ca este vorba de un caz de prigoana religioasa. El a acuzat printre altele autoritatile norvegiene ca ar fi incalcat principiul inviolabilitatii domiciliului. Pentru el si cei ca el (vezi Neamtu & co), la adapostul acestui principiu, poti sa iti bati linistit nevasta si copilul, pentru ca autoritatile nu ar trebui sa intervina. Inca un jurist stralucit iesit de sub pulpana lui Adrian Nastase!

Mai departe Corlatean a incercat sa sugereze ca oficialii norvegieni intilniti nu s-ar fi suparat pentru imixtiune de vreme ce le-au intins mina si le-au zimbit. Un fost ministru de externe care nu stie ca norvegienii sint gazde politicoase si cu musafirii neinvitati si pe deasupra si prost crescuti! A invocat, incercind sa ne impresioneze, vechimea relatiilor diplomatice si contactele avute « pe sub mina » in epoca Ceausescu. De unde sa stie domnul ministru ca il cunosc pe profesorul Seim, care a tradus toata corespondenta diplomatica intre Romania si Norvegia cu ocazia centenearului stabilirii relatiilor diplomatice intre cele doua tari ? (Pentru ca informatia, in sine, era irelevanta pentru caz). Asa cum nici eu nu stiam la ora dialogului ca bravii nostri parlamentari tocmai amenintasera partea norvegiana ca afacerea Bodnariu va influenta negativ relatiile bilaterale.

Celalalt parlamentar care a sustinut ca e vorba de prigoana religioasa este Ben-Oni Ardelean, un monument de tupeu si semidoctism. L-a invocat de citeva ori pe Jürgen Habermas, ca sa intelegem ce lecturi elevate are, a vorbit despre fabrica de diplome pe care a fondat-o si a sustinut cu tarie ca Barnevernet indeparteaza in fiecare an din familiile biologice zeci de mii de copii, repetind, spunea el, informatiile oferite de Barnevernet. Un exemplu fie de mistificare, fie de prostie, pentru ca cifra anuala este de 1100 copii, restul fiind copii care au fost luati in custodie de autoritati in anii anteriori, totalul copiilor aflati in ingrijire anual fiind de ca. 9600 copii.

Cel mai amuzant moment a fost cel in care, atunci cind nu ne mai aflam in lumina reflectoarelor camerelor de luat vederi, m-a acuzat ca i-as fi discriminat pe penticostali cind am citat din scrisoarea adresata de Ministrul de externe presedintelui cultului penticostal. In viziunea acestui mare specialist in drepturile omului, faptul ca citezi un document oficial de raspuns adresat liderului unui cult este un act de discriminare la adresa membrilor cultului!

Si ei sint cei care ii acuza pe occidentali de corectitudine politica !!!!!! Intr-un alt elan semidoct, cind i-am amintit care sint raporturile comparative intre Norvegia si Romania la capitolul respectarii drepturilor omului, mi-a spus triumfator nu ca Romania a fost condamnata in mii de cazuri, ci ca Norvegia a fost condamnata in cazul Johanesen. L-am intrebat daca in afara de numele cazului, cunoaste si speta, si ca un badaran ce se afla, mi-a raspuns ca nu imi face el temele.

Adevarul este ca cel care nu si-a facut temele este chiar Ben-Oni Ardelean, pentru ca relevanta cazului Johanesen in afacerea Bodnariu este egala cu zero. Spetele sint diferite. In cazul Johanesen era vorba de un proces de adoptie careia mama biologica i s-a opus, sub pretextul ca i s-ar putea (subliniez s-ar putea) interzice de catre parintii adoptivi sa-si viziteze copilul, care se afla, cu acordul mamei biologice, de 8 ani in plasament familial in familia care voia sa il adopte si pentru a-i putea acorda drepturi succesorale. Asta desi mama biologica recunoscuse ca parintii in familia carora a fost plasat copilul sint singurele persoane care au avut vreodata grija de copil si singurii parinti pe care copilul i-a cunoscut. In cazul Bodnariu se disputa masura plasamentului familial si nicidecum adoptia, dar cind iti faci temele dupa ureche sau cu impostori de genul lui Reikerås, te acoperi de ridicol.
Printre vorbitorii agreati s-a numarat si Cecilie B., o norvegiana care intervine deseori in discutiile despre Barnevernet purtate pe net. Versiunile ei sint diferite, in functie de interlocutori si mediul in care se desfasoara. Cel mai adesea ea spune ca si-a recuperat printr-o sentinta judecatoreasca copilul luat in grija de autoritatile de protectia copilului. Si ca traieste cu el la o adresa secreta. Ceea ce nu a impiedicat-o sa vina la ambasada (la invitatia cui ma intreb), si sa ne prezinte o alta versiune, si mai incoerenta si mai aiuritoare (sublinierea mea). Tatal copilului ar fi un medic român, aflat la Bucuresti, cea care a cerut autoritatilor sa intervina si sa puna copilul la adapost este chiar mama Ceciliei (oare de ce ?), iar copilul este plasat in fostercare in Marea Britanie. Cecilie pretinde ca este urmarita de politia britanica (nu doar de cea norvegiana) de cite ori coboara din avion la Londra, cind se duce la cumparaturi. Pentru ca autoritatilor britanice le-ar fi frica ca a venit sa rapeasca copilul ! James Bond, se aude ? Inca un « martor de constiinta » al politicienilor români. Cred ca la episodul acesta au fost pina si ei jenati …
Ce ar fi mai de adaugat? Că exista o comunitate penticostala româna suficient de numeroasa in Norvegia? Care pare a fi majoritar compusa din oameni fara prea multa instruire si ale caror elucubratii au fost redate de massmedia româna fara un elementar control al faptelor. Unii dintre ei isi fac un titlu de glorie din faptul ca nu cunosc legea, care «oricum este supusa interpretarilor».

Că fracturile lor logice sint evidente oricarui om care pastreaza o urma de rationalitate? Unul dintre ei sustinea ca a intrat in atentia autoritatilor de protectia copilului pentru că un vecin invidios din cauza unui loc de parcare l-ar fi reclamat ca isi tine copiii in frig. Autoritatile au cercetat reclamatia si au concluzionat ca nu este nevoie sa intervina. Pentru bravul nostru concetatean aceasta nu este o dovada a faptului ca autoritatile cerceteaza temeinic informatiile primite si ca nu intervin decit atunci cind ele se confirma….
Mi-am permis sa-i intreb pe citiva dintre penticostalii prezenti cum vad ei faptul ca un copil educat in frica lui Dumnezeu este acuzat de parinti si sustinatorii lor ca ar minti? Mi s-a raspuns ca un copil este un crestin imperfect !!!!! Sugestia mea ca parintii ar fi avut sanse mai mari sa isi recapete drepturile parentale daca isi cereau iertare, in primul rind copiilor, a fost primita cu stupoare. Cum adica sa ceri iertare unui copil?

La final am fost avertizata ca Norvegia va fi lovita de minia lui Dumnezeu (din cauza afacerii Bodnariu, se intelege) si ca Dumnezeu a prevazut ca in curind ne vor fi implantate cipuri. Cind se va intimpla va fi prea tirziu sa ma pocaiesc….
I rest my case

Francesca Andrei

Comentarii

Comentarii

One Response to Despre întîlnirea de la Ambasada Romaniei la Oslo si delegatia de parlamentari inepti din Romania. O punere in scena patetica presarata de aberatii, elucubratii si misticism tembel. Titus, Dolha & Co., niste penibili chiloţari

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: