Norvegianul Yngve Slyngstad, unul dintre cei mai puternici oameni din lume are un cuvânt de spus şi în România

Yngve Slyngstad, aflat pe lista celor mai puternici oameni din lumea financiară, conduce cel mai mare fond de investiţii din lume, care a plasat până acum 157 mil. dolari şi în România. mai mult|more »

DÂMBOVIŢENII AU AJUNS ŞI ÎN CAMPIONATUL NORVEGIEI!

Alexandru Bărboiu – fostul portar al FC Aninoasa, joacă în Norvegia, acolo unde a început deja… returul! Vezi la ce echipa joaca! Alexandru Bărboiu joacă în Liga a 4-a norvegiană, la Emblem mai mult|more »

Scandal într-un oraș din Norvegia, din cauza unei lebede. Revoltă, după ce primăria a eutanasiat pasărea, care era agresivă

O lebădă agresivă a semănat discordie într-un orăşel din Norvegia. Localnicii au poreclit-o ”Şefa portului” pentru că nu permitea nimănui să intre pe teritoriul ei. Dar, pentru că a atacat inclusiv copii mai mult|more »

Oraşul Longyearbyen din Norvegia, locul din Europa unde este ilegal să nu ai casă şi serviciu. În România nu ar putea exista niciodată

Deşi are aproape 3.000 de locuitori şi o suprafaţă de două ori cât a statului New Jersey, oraşul Longyearbyen din Norvegia este cunoscut pentru rata criminalităţii de sub 1%. Localitatea are doar mai mult|more »

Norvegia: Un grup anti-imigratie a confundat niste scaune de autobuz cu femei care poarta burqa. Comentariile au abundat – „Tragic”, „ingrozitor”, „dezgustator”

Un grup inchis pe Facebook realizat de norvegieni anti-imigratie a devenit tinta ironiilor, dupa ce a postat o fotografie in care apar sase scaune goale dintr-un autobuz si pe care le-a confundat mai mult|more »

Norvegia, primul deficit comercial din 20 de ani

Norvegia a înregistrat, pentru prima dată din 1998, un deficit comercial pe luna iunie sub efectul unei creşteri a importurilor, scrie Le Figaro. Deficitul s-a ridicat la 756 milioane de coroane (80,4 mai mult|more »

Un proces SCANDALOS și o nouă DRAMĂ în Norvegia. Un român a PIERDUT DEFINITIV lupta cu BARNEVERNET. Copilul i-a fost LUAT și DAT unui BĂRBAT

Miercuri, 12 iulie, un tribunal norvegian a decis respingerea apelului declarat de românul Stelică Rodică Dina împotriva deciziei de a i se lua băiatul, în vârstă de 10 ani, și de a mai mult|more »

Norvegienii strâng bani ca să „ridice“ la loc o „stâncă-penis“ vandalizată

Activiştii de mediu strâng bani pentru a repara o stâncă de forma unui penis în erecţie, aflată în sudul Norvegiei, după ce atracţia turistică a fost grav avariată. Localnicii au descoperit, sâmbătă mai mult|more »

Cel mai mare fond din lume, deţinut de Norvegia, investeşte banii norvegienilor în România

Fondul suveran Gouvernment Pension Fund Global (GPFG), care gestionează veniturile suplimentare obţinute din exploatările petroliere ale statului Norvegian, a realizat până acum plasamente de peste 157 mil. dolari pe piaţa românească. Fondul mai mult|more »

Gazoductul Norvegia-Polonia trebuie să genereze cerere pentru cel puţin 7,5 miliarde de metri cubi

O conductă destinată transportului de gaze naturale din Norvegia şi Polonia, cu costuri estimate la două miliarde de euro, va fi construită doar dacă există cerere pentru cel puţin 75% din cantitatea mai mult|more »

Filmul românesc Fixeur / The Fixer la prima ediție a Festivalului de film Oslo Pix

Producţia cinematografică Fixeur, cel mai nou lungmetraj al regizorului Adrian Sitaru, va fi prezentată în premieră în Norvegia, în cadrul primei ediții a Festivalului Internațional de Film Oslo Pix (8 – 13 mai mult|more »

Militarii norvegieni sosesc vineri pe Aeroportul Sibiu

Parte din trupele NATO care participă la exercițiul militar de la Centrul Naţional de Instruire din Cincu sosesc în România, vineri, pe Aeroportul Internațional Sibiu. Corpul norvegian din cadrul Forței Întrunite cu mai mult|more »

Norvegienii investesc în piaţa de îmbrăcăminte second-hand din Târgu Cărbuneşti

O organizaţie nonguvernamentală din Norvegia va trimite bani autorităților locale din Târgu Cărbuneşti ca să acopere piața second-hand din oraș. Investiția are o valoare de peste 30.000 de euro. Peste 80% din mai mult|more »

Norvegia, ţara unde se va interzice vânzarea de ţigări. „Până în 2035 vrem o societate în care nu se fumează”

Cea mai mare oganizatie medicală din Norvegia vrea să interzică vânzarea de tigari adulţilor în această ţară, relatează The Indepedent. Asociaţia Medicală din Norvegia presează guvernul acestei ţări pentru a susţine propunerea mai mult|more »

Norvegia. O eroare a Google Maps transformă un oraş în atracţie turistică!

Potrivit NY Post, citat de digi24, turiştii dornici să găsească celebra stâncă Preikestolen cu ajutorul Google Maps sunt direcționați greșit către orașul Fossmork, aflat la aproximativ 30 de kilometri distanță, pe cealaltă mai mult|more »

Festivități în Norvegia, cu ocazia aniversării de 80 de ani a regelui Harald și a reginei Sonja

Câteva mii de norvegieni l-au sărbătorit marțea trecuta pe regele Harald și regina Sonja cu ocazia aniversării de 80 de ani, alături de mai mulți membri ai familiilor regale și de președinții mai mult|more »

Norvegia va lansa primul cargo electric autonom

Norvegia va lansa primul cargo electric autonom din lume în 2018. Acesta va fi 100% electric, va avea o autonomie de 120 km şi va putea transporta o greutate de 3.000 până mai mult|more »

Topul țărilor cu cele mai multe mașini electrice! Norvegia salvează onoarea Europei

Norvegia este țara cu cele mai multe vehicule electrice pe cap de locuitor din Europa. Aproximativ jumătate dintre mașinile vândute în ultimul an în Norvegia sunt electrice sau hibride, iar autoritățile intenționează mai mult|more »

În Norvegia, dacă nu mai sunt locuri în închisoare, condamnaţii sunt puşi pe lista de aşteptare. Când le vine rândul, se prezintă singuri

În Norvegia, condamnaţi sunt înscrişi pe o listă de aşteptare, iar când le vine rândul, se prezintă la penitenciar de bună voie. Este cazul celor care au primit pedepse mici. S-a ajuns mai mult|more »

Guvernul norvegian, măsuri urgente după afluxul de români de acolo

Românii schimbă legislaţia în Norvegia. Premierul ţării nordice a cerut interzicerea cerşetoriei după un documentar difuzat de televiziunea publică. Documentarul arată că cerşetoarele românce din Bergen se transformă noaptea în prostituate şi mai mult|more »

 

Despre întîlnirea de la Ambasada Romaniei la Oslo si delegatia de parlamentari inepti din Romania. O punere in scena patetica presarata de aberatii, elucubratii si misticism tembel. Titus, Dolha & Co., niste penibili chiloţari

Despre intilnirea organizata la ambasada Romaniei la Oslo cu membrii delegatiei parlamentare române
IOANA CHRISTENSON·24. JANUAR 2016

Ambasada Romaniei la Oslo a organizat o intilnire la care au participat membrii delegatiei parlamentare române si cetateni romani rezidenti in Norvegia. Probabil la initiativa parlamentarilor, dornici sa acumuleze capital electoral.

Dupa o discutie despre legea votului prin corespondenta, pe care multi dintre noi o considera greoaie si incompleta, s-a trecut la subiectul mentionat in invitatie, respectiv cazul Bodnariu. Nu inainte ca unul dintre conationali sa declare ca a venit inarmat cu un fluier, pe care il va folosi de cite ori se vor face declaratii anti-românesti. O inedita forma de intimidare ….

Au fost destule interventii care, in opinia păstorului, se incadrau in categoria declaratiilor anti-românesti, dar fara acordul celor implicati, ma rezum sa redau interventia mea. In intervalul relativ scurt avut la dispozitie am reusit sa le spun politicienilor :

1. Că exista zeci, poate chiar sute de cazuri in care copii ai imigrantilor romani din Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, etc. au fost indepartati din familiile lor biologice si pusi sub protectia autoritatilor statelor respective. Fara ca aceste cazuri sa fie mediatizate in Romania si fara ca autoritatile romane, respectiv Ministerul de Externe, Primul Ministru, Presedintele si parlamentarii romani sa intervina….

2. Că in scrisoarea oficiala adresata domnului Pastor Moise Ardelean, presedintele cultului penticostal, de catre Minstrul de Externe al Romaniei, domnul Lazar Comanescu se precizeaza urmatoarele :
« In legatura cu motivatia masurilor dispuse de catre serviciile locale de protectie a copiilor, atragem atentia asupra faptului ca ultimele informatii obtinute de Ambasada României la Oslo, inclusiv in urma intrevederii cu sotii Bodnariu, nu concorda cu afirmatiile vehiculate la nivel mediatic sau prin retelele de socializare din România. »

« Pe de alta parte, acest sistem este complet descentralizat, nefiind admise imixtiuni din partea autoritatilor guvernamentale centrale in activittaea serviciilor locale cu atributii in materie. In egala masura, institutiile locale sint refractare fata de interventiile externe, exercitate pe canale diplomatice si consulare »

« In consecinta, asigurarea protectiei copiilor in cauza este privita pe plan local drept un domeniu de suveranitate exclusiva a statului norvegian »
3. Că cele mai cunoscute publicatii crestine din Norvegia, Vårt Land, respectiv Dagen au publicat articole in care se afirma fara echivoc ca nu este vorba de persecutie religioasa, ci este un caz ordinar de interventie a Barnevernet, motivat de abuzurile parintilor (Vårt Land – Do not use the word persecution lightly; Dagen – Norway is not the Soviet Union)

4. Că sotii Bodnariu fac si obiectul unei anchete penale pentru infractiuni definite de articolul 282 din codul penal norvegian, ceea ce nu este decit rareori cazul altor parinti ai caror copii sint luati in grija de Protectia copilului. In contextul acesta i-am intrebat daca statul român are drept cutuma sa intervina in anchete penale ale altor state sub motivul ca cei anchetati sint cetateni români.

5. Că timpul de asteptare pentru eliberarea unor documente pentru cetatenii romani domiciliati in strainatate este de luni, si citeodata de ani de zile si multi parinti decid sa calatoreasca in Romania pentru a inregistra certificatele de nastere ale copiilor lor. De aceea este surprinzatoare si discriminatorie celeritatea cu care au fost emise acte care sa dovedeasca cetatenia romana a copiilor Bodnariu, cind acestia aveau de la nastere cetatenia norvegiana, iar parintii, la data la care au cerut inregistrarea certificatelor, erau in practica decazuti din drepturile parentale.

6. Că la o emisiune la antena 3 despre cazul Bodnariu, Titus Corlatean a vorbit laudativ despre contributia Norvegiei la reforma institutiilor si economiei romanesti prin intermediul fondurilor de restructurare, al grant-urilor de care au beneficiat atitea institutii si organizatii din Romania. Coroborind aceste informatii cu afirmatiile din scrisoarea ministrului de externe despre felul in care privesc autoritatile norvegiune imixtiunile in functionarea sistemului de protectie a copilului si cu faptul ca Norvegia este recunoscuta ca fiind tara cu cele mai bune conditii de locuit, ca toate statisticile si rapoartele Consiliului Europei si ale UNICEF arata ca Norvegia se afla la ani lumina in fata Romaniei la capitolul apararii drepturilor copilului, eu consider ca vizita delegatiei parlamentare romane este deplasata si potential contraproductiva.

N.B. La momentul respectiv nu citisem pe pagina NRK ca delegatia româna a amenintat partea norvegiana ca acest caz va avea consecinte negative pentru relatiile bilaterale ! Daca as fi stiut le-as fi spus ca in opinia mea a periclita interesul national din dorinta de a satisface clientela politica si religioasa, echivaleaza cu un act de tradare.
Prezenta lui Corlatean in delegatie mi s-a parut o insulta, dupa ce la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014 a tratat cu dispret zeci de mii de cetateni romani domiciliati in strainatate prin modul in care a organizat alegerile. Si prin afirmtia potrivit careia : „Pe lângă oamenii de bună-credință care au dorit să voteze și trebuie să le respectăm acest lucru, au fost și provocatori. Acest sistem securist pe care Traian Băsescu l-a menținut in acesti ani » Din pacate restrictiile de timp si atmosfera m-au impiedicat sa-i spun si asta Uttrykksikonet frown
Au fost si alte interventii care au ridicat problema imixtiunii parlamentarilor români in sistemul de administratie si de justitie norvegian. Am publicat acum citeva zile scrisoarea pe aceasta tema adresata de un grup de români domiciliati in Norvegia ambasadei române la Oslo. Scrisoare pe care intiatoarele ei nu au fost lasate sa o prezinte la intilnire. De fiecare data cind interventia era una critica la adresa demersului parlamentarilor, acestia intrebau insinuant daca persoana respectiva lucreaza cumva pentru statul norvegian. Cind interventiile le erau pe plac, intrebarile despre profesie si angajator lipseau.
Interventiile celor care considera ca amestecul parlamentarilor romani este abuziv si ca poate periclita relatiile norvegiano-române, au fost boicotate. Interventiile agreate de parlamentari erau cele de genul : Copilul meu de 3 ani a mintit ca ar fi fost batut de mama sau un frate mai mare, deci si copiii familiei Bodnariu mint ca ar fi fost batuti. Sau cea a unui alt penticostal care sustinea ca si-a urcat copiii in masina la miezul noptii si a fugit din Norvegia pentru ca stia ca cei de la gradinita ii tin familia sub supraveghere. Sic ! Faptul ca se intorsese cu tot cu familie nu a produs nici o ridicare de sprincene din partea alesilor. Iar senatorul Vasiliev nu se sfieste sa prezinte aceasta elucubratie drept un argment pentru a incrimina « abuzurile Protectiei Copilului »
Am auzit si un mic discurs despre libertatea care este mai importanta decit piinea pusa pe masa copiilor, asa ca mi-am permis sa-i intreb retoric pe cei care sustin ca traiesc sub teroarea Barnevernet de ce nu parasesc Norvegia. Si aici a venit geniala replica, urlata in urechea mea, a unuia dintre « frati ». Vor pleca din Norvegia, sigur ca da, Norvegia nu ii merita, dar inainte de a pleca vor schimba legea in Norvegia. No further comment.
Parlamentarii nostri au raspuns, fiecare dupa puteri si tupeu. Corlatean, pe care il detest de ani de zile, a fost cel mai abil dintre ei, raspunzind la intrebari fara sa raspunda de fapt, mutind discutia din domeniul faptelor in cel al supozitiilor si insistind in continuare ca este vorba de un caz de prigoana religioasa. El a acuzat printre altele autoritatile norvegiene ca ar fi incalcat principiul inviolabilitatii domiciliului. Pentru el si cei ca el (vezi Neamtu & co), la adapostul acestui principiu, poti sa iti bati linistit nevasta si copilul, pentru ca autoritatile nu ar trebui sa intervina. Inca un jurist stralucit iesit de sub pulpana lui Adrian Nastase!

Mai departe Corlatean a incercat sa sugereze ca oficialii norvegieni intilniti nu s-ar fi suparat pentru imixtiune de vreme ce le-au intins mina si le-au zimbit. Un fost ministru de externe care nu stie ca norvegienii sint gazde politicoase si cu musafirii neinvitati si pe deasupra si prost crescuti! A invocat, incercind sa ne impresioneze, vechimea relatiilor diplomatice si contactele avute « pe sub mina » in epoca Ceausescu. De unde sa stie domnul ministru ca il cunosc pe profesorul Seim, care a tradus toata corespondenta diplomatica intre Romania si Norvegia cu ocazia centenearului stabilirii relatiilor diplomatice intre cele doua tari ? (Pentru ca informatia, in sine, era irelevanta pentru caz). Asa cum nici eu nu stiam la ora dialogului ca bravii nostri parlamentari tocmai amenintasera partea norvegiana ca afacerea Bodnariu va influenta negativ relatiile bilaterale.

Celalalt parlamentar care a sustinut ca e vorba de prigoana religioasa este Ben-Oni Ardelean, un monument de tupeu si semidoctism. L-a invocat de citeva ori pe Jürgen Habermas, ca sa intelegem ce lecturi elevate are, a vorbit despre fabrica de diplome pe care a fondat-o si a sustinut cu tarie ca Barnevernet indeparteaza in fiecare an din familiile biologice zeci de mii de copii, repetind, spunea el, informatiile oferite de Barnevernet. Un exemplu fie de mistificare, fie de prostie, pentru ca cifra anuala este de 1100 copii, restul fiind copii care au fost luati in custodie de autoritati in anii anteriori, totalul copiilor aflati in ingrijire anual fiind de ca. 9600 copii.

Cel mai amuzant moment a fost cel in care, atunci cind nu ne mai aflam in lumina reflectoarelor camerelor de luat vederi, m-a acuzat ca i-as fi discriminat pe penticostali cind am citat din scrisoarea adresata de Ministrul de externe presedintelui cultului penticostal. In viziunea acestui mare specialist in drepturile omului, faptul ca citezi un document oficial de raspuns adresat liderului unui cult este un act de discriminare la adresa membrilor cultului!

Si ei sint cei care ii acuza pe occidentali de corectitudine politica !!!!!! Intr-un alt elan semidoct, cind i-am amintit care sint raporturile comparative intre Norvegia si Romania la capitolul respectarii drepturilor omului, mi-a spus triumfator nu ca Romania a fost condamnata in mii de cazuri, ci ca Norvegia a fost condamnata in cazul Johanesen. L-am intrebat daca in afara de numele cazului, cunoaste si speta, si ca un badaran ce se afla, mi-a raspuns ca nu imi face el temele.

Adevarul este ca cel care nu si-a facut temele este chiar Ben-Oni Ardelean, pentru ca relevanta cazului Johanesen in afacerea Bodnariu este egala cu zero. Spetele sint diferite. In cazul Johanesen era vorba de un proces de adoptie careia mama biologica i s-a opus, sub pretextul ca i s-ar putea (subliniez s-ar putea) interzice de catre parintii adoptivi sa-si viziteze copilul, care se afla, cu acordul mamei biologice, de 8 ani in plasament familial in familia care voia sa il adopte si pentru a-i putea acorda drepturi succesorale. Asta desi mama biologica recunoscuse ca parintii in familia carora a fost plasat copilul sint singurele persoane care au avut vreodata grija de copil si singurii parinti pe care copilul i-a cunoscut. In cazul Bodnariu se disputa masura plasamentului familial si nicidecum adoptia, dar cind iti faci temele dupa ureche sau cu impostori de genul lui Reikerås, te acoperi de ridicol.
Printre vorbitorii agreati s-a numarat si Cecilie B., o norvegiana care intervine deseori in discutiile despre Barnevernet purtate pe net. Versiunile ei sint diferite, in functie de interlocutori si mediul in care se desfasoara. Cel mai adesea ea spune ca si-a recuperat printr-o sentinta judecatoreasca copilul luat in grija de autoritatile de protectia copilului. Si ca traieste cu el la o adresa secreta. Ceea ce nu a impiedicat-o sa vina la ambasada (la invitatia cui ma intreb), si sa ne prezinte o alta versiune, si mai incoerenta si mai aiuritoare (sublinierea mea). Tatal copilului ar fi un medic român, aflat la Bucuresti, cea care a cerut autoritatilor sa intervina si sa puna copilul la adapost este chiar mama Ceciliei (oare de ce ?), iar copilul este plasat in fostercare in Marea Britanie. Cecilie pretinde ca este urmarita de politia britanica (nu doar de cea norvegiana) de cite ori coboara din avion la Londra, cind se duce la cumparaturi. Pentru ca autoritatilor britanice le-ar fi frica ca a venit sa rapeasca copilul ! James Bond, se aude ? Inca un « martor de constiinta » al politicienilor români. Cred ca la episodul acesta au fost pina si ei jenati …
Ce ar fi mai de adaugat? Că exista o comunitate penticostala româna suficient de numeroasa in Norvegia? Care pare a fi majoritar compusa din oameni fara prea multa instruire si ale caror elucubratii au fost redate de massmedia româna fara un elementar control al faptelor. Unii dintre ei isi fac un titlu de glorie din faptul ca nu cunosc legea, care «oricum este supusa interpretarilor».

Că fracturile lor logice sint evidente oricarui om care pastreaza o urma de rationalitate? Unul dintre ei sustinea ca a intrat in atentia autoritatilor de protectia copilului pentru că un vecin invidios din cauza unui loc de parcare l-ar fi reclamat ca isi tine copiii in frig. Autoritatile au cercetat reclamatia si au concluzionat ca nu este nevoie sa intervina. Pentru bravul nostru concetatean aceasta nu este o dovada a faptului ca autoritatile cerceteaza temeinic informatiile primite si ca nu intervin decit atunci cind ele se confirma….
Mi-am permis sa-i intreb pe citiva dintre penticostalii prezenti cum vad ei faptul ca un copil educat in frica lui Dumnezeu este acuzat de parinti si sustinatorii lor ca ar minti? Mi s-a raspuns ca un copil este un crestin imperfect !!!!! Sugestia mea ca parintii ar fi avut sanse mai mari sa isi recapete drepturile parentale daca isi cereau iertare, in primul rind copiilor, a fost primita cu stupoare. Cum adica sa ceri iertare unui copil?

La final am fost avertizata ca Norvegia va fi lovita de minia lui Dumnezeu (din cauza afacerii Bodnariu, se intelege) si ca Dumnezeu a prevazut ca in curind ne vor fi implantate cipuri. Cind se va intimpla va fi prea tirziu sa ma pocaiesc….
I rest my case

Francesca Andrei

Comentarii

Comentarii

One Response to Despre întîlnirea de la Ambasada Romaniei la Oslo si delegatia de parlamentari inepti din Romania. O punere in scena patetica presarata de aberatii, elucubratii si misticism tembel. Titus, Dolha & Co., niste penibili chiloţari

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: