Norvegian.net devine Norvegian.ro

Ne-am mutat la www.Norvegian.ro Similare mai mult|more »

Un antreprenor plecat din ţară acum 15 ani şi-a înfiinţat o agenţie de turism în Norvegia şi aduce scandinavi să viziteze România

Antreprenorul român Cristian Turc a plecat din ţară acum 15 ani către Marea Britanie, iar în 2011 s-a mutat în Norvegia, unde locuieşte şi astăzi. Acolo, în una dintre cele mai dezvoltate mai mult|more »

Scandal diplomatic între Norvegia și Polonia. Gestul consulului polonez la Oslo

Autoritățile norvegiene le-au solicitat celor poloneze rechemarea consulului de la Oslo, pe care îl acuză de „comportament inacceptabil” față de funcționarii săi. „Putem confirma că Ministerul de Externe a îndemnat Polonia să-l mai mult|more »

La 24 de ani, e cel mai bogat om din Norvegia. Cum a ajuns Gustav Magnar Witzøe la averea uriașă

Viața celui mai bogat om din Norvegia – și, totodată, al treilea cel mai tânăr miliardar din lume -, Gustav Magnar Witzøe, reprezintă un studiu de caz interesant pentru presă. La doar mai mult|more »

Norvegia : Cine şi cât de influent este conducătorul celui mai mare fond de investiţii din lume: „Când ia o decizie, investitorii din întreaga lume îşi iau notiţe” | FOTO

Yngve Slyngstad este CEO-ul Fondului Suveran de Investiţii din Norvegia, cel mai mare fond suveran din lume, parte din Banca Centrală a Norvegiei. Când Yngve Slyngstad ia o decizie, investitorii din întreaga mai mult|more »

„Sunt PREA MULȚI norvegieni în GUVERNUL norvegian!”

Centrul Norvegian de Combatere a Rasismului a criticat noul guvern al premierului Erna Solberg pentru că „nu reflectă populația”. Rune Beerglund Steen, șeful acestui ONG, a explicat că lipsa de diversitate reprezintă mai mult|more »

Acum doi ani visa la nationala, azi da probe in liga a doua din Norvegia! Cazul senzational al unui stranier roman

Acum o luna a decis sa plece iar din Romania. Destinatia sa a luat si de aceasta data pe toata lumea prin surprindere. Dupa ce a jucat in Malaezia, Victoras Astafei incearca mai mult|more »

Norvegia doneaza 18 milioane de coroane norvegiene pentru restaurarea si crearea unui muzeu al icoanelor în Alba Iulia

I byen Alba Iulia i Transylvania åpnet Museikon 1. desember. Et sykehus for sinnslidende, reist på 1700-tallet, er bygget om for å vise frem områdets rike ikontradisjon. 18 millioner kroner i norske mai mult|more »

Norvegia a exportat anul trecut fructe de mare in valoare de peste 12 miliarde de euro

Norvegia a exportat anul trecut 2,6 milioane de tone de fructe de mare, in valoare de 94,5 miliarde de coroane norvegiene, adica 12,69 miliarde de euro, un nivel record, a anuntat Consiliul mai mult|more »

Norvegia îşi suspendă vânzările de armament către Emiratele Arabe Unite

Norvegia şi-a suspendat exporturile de armament şi muniţie către Emiratele Arabe Unite (EAU), de teamă că acestea pot fi folosite în Războiul din Yemen, a anunţat miercuri Ministerul norvegian de Externe, scrie mai mult|more »

Norvegia, tara care ne arata cum se dezvolta cu adevarat viitorul industriei auto

Nu mai este nicio noutate ca masinile electrice reprezinta viitorul industriei auto, dar rapiditatea cu care lucrurile evolueaza in Norvegia este de-a dreptul admirabila. Aproape o treime dintre masinile noi vandute in mai mult|more »

Ambasada României în Norvegia/Romanias ambassade i Norge : Sărbătoarea Pomului de Crăciun la Ambasada României la Oslo

Copii și tineri din comunitate au colindat în tradiția românească și s-au întâlnit cu Moș Crăciun, duminică, 17 decembrie 2017, la Ambasada României la Oslo. Le mulțumim tuturor celor mici și mari mai mult|more »

În Norvegia se intra numai cu pasaportul. Controale severe la granita

Pentru calatorii in afara granitelor Norvegiei, chiar si la cumparaturi la Svinnesund, sa aveti pasaport sau documente valabile de calatorie. In urmatoarele 10 zile se vor intensifica controalele vamale, atat pe uscat mai mult|more »

MASACRU în Norvegia! Țara se află în mijlocul celui mai mare SCANDAL, după uciderea a 100 de reni

Norvegia se află în mijlocul celui mai mare scandal din ultimii ani după uciderea a 100 de reni. Cifra enormă de victime a fost înregistrată în doar patru zile, sâmbătă având loc mai mult|more »

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi ministrul norvegian al Apărării, Frank Bakke-Jensen, şi-au cerut scuze faţă de Turcia. Dictatorul sîngeros Erdogan nu le accepta. Erodgane, hai sictir !

Recep Tayyip Erdogan respinge scuzele NATO cu privire la incidentul din Norvegia. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins sâmbătă scuzele transmise de către NATO după ce numele său a apărut pe mai mult|more »

Cea mai bogată femeie din Norvegia, condamnată la 18 zile de închisoare și o amendă de 26.000 de euro

Cea mai bogată femeie din Norvegia a primit o pedeapsă de 18 zile de închisoare cu suspendare și o amendă de aproape 26.000 de euro, după ce a fost oprită de polițiștii mai mult|more »

Cersetorii din Romania se bat pe locurile de cersit din Norvegia. Dupa o bataie ca-n filme cu bîte, lanturi si cutite, 5 cetateni români au fost arestati la Verdal

Tiggere sloss om tiggerplasser. Fem rumenere har vedtatt forelegg på 8000 kroner hver, etter å ha slåss på en bensinstasjon om hvem som skal tigge i Verdal.Inne på YX-bensinstasjonen i Verdal gikk mai mult|more »

Noi investitori la Dinamo. Un grup din Norvegia vrea să vină în Ştefan cel Mare

La o zi după ce Ionuţ Negoiţă a anunţat că renunţă la Dinamo, iar decizia sa este ireversibilă, există informaţii că un grup de oameni de afaceri sunt pregătiţi să preia clubul mai mult|more »

Primul restaurant sub apă, în Norvegia!

Clienţii vor mânca la adâncime, printre peşti. Clădirea va fi finalizată în anul 2019. Veţi putea mânca printre peşti, în Europa! Primul restaurant subacvatic de pe continent se va deschide în Norvegia. mai mult|more »

Delicatesele Norvegiene ridicate la rang de artă îşi fac loc în bucătăria românească. Preţul unui păstrăv afumat

Afumătorile româneşti, ocupate în general de cârnaţi şi şuncă, au mai nou şi pește. Fie că vorbim de păstrăv ori somon, delicatesele ridicate la rang de artă în ţările nordice îşi fac mai mult|more »

 

Despre întîlnirea de la Ambasada Romaniei la Oslo si delegatia de parlamentari inepti din Romania. O punere in scena patetica presarata de aberatii, elucubratii si misticism tembel. Titus, Dolha & Co., niste penibili chiloţari

Despre intilnirea organizata la ambasada Romaniei la Oslo cu membrii delegatiei parlamentare române
IOANA CHRISTENSON·24. JANUAR 2016

Ambasada Romaniei la Oslo a organizat o intilnire la care au participat membrii delegatiei parlamentare române si cetateni romani rezidenti in Norvegia. Probabil la initiativa parlamentarilor, dornici sa acumuleze capital electoral.

Dupa o discutie despre legea votului prin corespondenta, pe care multi dintre noi o considera greoaie si incompleta, s-a trecut la subiectul mentionat in invitatie, respectiv cazul Bodnariu. Nu inainte ca unul dintre conationali sa declare ca a venit inarmat cu un fluier, pe care il va folosi de cite ori se vor face declaratii anti-românesti. O inedita forma de intimidare ….

Au fost destule interventii care, in opinia păstorului, se incadrau in categoria declaratiilor anti-românesti, dar fara acordul celor implicati, ma rezum sa redau interventia mea. In intervalul relativ scurt avut la dispozitie am reusit sa le spun politicienilor :

1. Că exista zeci, poate chiar sute de cazuri in care copii ai imigrantilor romani din Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, etc. au fost indepartati din familiile lor biologice si pusi sub protectia autoritatilor statelor respective. Fara ca aceste cazuri sa fie mediatizate in Romania si fara ca autoritatile romane, respectiv Ministerul de Externe, Primul Ministru, Presedintele si parlamentarii romani sa intervina….

2. Că in scrisoarea oficiala adresata domnului Pastor Moise Ardelean, presedintele cultului penticostal, de catre Minstrul de Externe al Romaniei, domnul Lazar Comanescu se precizeaza urmatoarele :
« In legatura cu motivatia masurilor dispuse de catre serviciile locale de protectie a copiilor, atragem atentia asupra faptului ca ultimele informatii obtinute de Ambasada României la Oslo, inclusiv in urma intrevederii cu sotii Bodnariu, nu concorda cu afirmatiile vehiculate la nivel mediatic sau prin retelele de socializare din România. »

« Pe de alta parte, acest sistem este complet descentralizat, nefiind admise imixtiuni din partea autoritatilor guvernamentale centrale in activittaea serviciilor locale cu atributii in materie. In egala masura, institutiile locale sint refractare fata de interventiile externe, exercitate pe canale diplomatice si consulare »

« In consecinta, asigurarea protectiei copiilor in cauza este privita pe plan local drept un domeniu de suveranitate exclusiva a statului norvegian »
3. Că cele mai cunoscute publicatii crestine din Norvegia, Vårt Land, respectiv Dagen au publicat articole in care se afirma fara echivoc ca nu este vorba de persecutie religioasa, ci este un caz ordinar de interventie a Barnevernet, motivat de abuzurile parintilor (Vårt Land – Do not use the word persecution lightly; Dagen – Norway is not the Soviet Union)

4. Că sotii Bodnariu fac si obiectul unei anchete penale pentru infractiuni definite de articolul 282 din codul penal norvegian, ceea ce nu este decit rareori cazul altor parinti ai caror copii sint luati in grija de Protectia copilului. In contextul acesta i-am intrebat daca statul român are drept cutuma sa intervina in anchete penale ale altor state sub motivul ca cei anchetati sint cetateni români.

5. Că timpul de asteptare pentru eliberarea unor documente pentru cetatenii romani domiciliati in strainatate este de luni, si citeodata de ani de zile si multi parinti decid sa calatoreasca in Romania pentru a inregistra certificatele de nastere ale copiilor lor. De aceea este surprinzatoare si discriminatorie celeritatea cu care au fost emise acte care sa dovedeasca cetatenia romana a copiilor Bodnariu, cind acestia aveau de la nastere cetatenia norvegiana, iar parintii, la data la care au cerut inregistrarea certificatelor, erau in practica decazuti din drepturile parentale.

6. Că la o emisiune la antena 3 despre cazul Bodnariu, Titus Corlatean a vorbit laudativ despre contributia Norvegiei la reforma institutiilor si economiei romanesti prin intermediul fondurilor de restructurare, al grant-urilor de care au beneficiat atitea institutii si organizatii din Romania. Coroborind aceste informatii cu afirmatiile din scrisoarea ministrului de externe despre felul in care privesc autoritatile norvegiune imixtiunile in functionarea sistemului de protectie a copilului si cu faptul ca Norvegia este recunoscuta ca fiind tara cu cele mai bune conditii de locuit, ca toate statisticile si rapoartele Consiliului Europei si ale UNICEF arata ca Norvegia se afla la ani lumina in fata Romaniei la capitolul apararii drepturilor copilului, eu consider ca vizita delegatiei parlamentare romane este deplasata si potential contraproductiva.

N.B. La momentul respectiv nu citisem pe pagina NRK ca delegatia româna a amenintat partea norvegiana ca acest caz va avea consecinte negative pentru relatiile bilaterale ! Daca as fi stiut le-as fi spus ca in opinia mea a periclita interesul national din dorinta de a satisface clientela politica si religioasa, echivaleaza cu un act de tradare.
Prezenta lui Corlatean in delegatie mi s-a parut o insulta, dupa ce la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014 a tratat cu dispret zeci de mii de cetateni romani domiciliati in strainatate prin modul in care a organizat alegerile. Si prin afirmtia potrivit careia : “Pe lângă oamenii de bună-credință care au dorit să voteze și trebuie să le respectăm acest lucru, au fost și provocatori. Acest sistem securist pe care Traian Băsescu l-a menținut in acesti ani » Din pacate restrictiile de timp si atmosfera m-au impiedicat sa-i spun si asta Uttrykksikonet frown
Au fost si alte interventii care au ridicat problema imixtiunii parlamentarilor români in sistemul de administratie si de justitie norvegian. Am publicat acum citeva zile scrisoarea pe aceasta tema adresata de un grup de români domiciliati in Norvegia ambasadei române la Oslo. Scrisoare pe care intiatoarele ei nu au fost lasate sa o prezinte la intilnire. De fiecare data cind interventia era una critica la adresa demersului parlamentarilor, acestia intrebau insinuant daca persoana respectiva lucreaza cumva pentru statul norvegian. Cind interventiile le erau pe plac, intrebarile despre profesie si angajator lipseau.
Interventiile celor care considera ca amestecul parlamentarilor romani este abuziv si ca poate periclita relatiile norvegiano-române, au fost boicotate. Interventiile agreate de parlamentari erau cele de genul : Copilul meu de 3 ani a mintit ca ar fi fost batut de mama sau un frate mai mare, deci si copiii familiei Bodnariu mint ca ar fi fost batuti. Sau cea a unui alt penticostal care sustinea ca si-a urcat copiii in masina la miezul noptii si a fugit din Norvegia pentru ca stia ca cei de la gradinita ii tin familia sub supraveghere. Sic ! Faptul ca se intorsese cu tot cu familie nu a produs nici o ridicare de sprincene din partea alesilor. Iar senatorul Vasiliev nu se sfieste sa prezinte aceasta elucubratie drept un argment pentru a incrimina « abuzurile Protectiei Copilului »
Am auzit si un mic discurs despre libertatea care este mai importanta decit piinea pusa pe masa copiilor, asa ca mi-am permis sa-i intreb retoric pe cei care sustin ca traiesc sub teroarea Barnevernet de ce nu parasesc Norvegia. Si aici a venit geniala replica, urlata in urechea mea, a unuia dintre « frati ». Vor pleca din Norvegia, sigur ca da, Norvegia nu ii merita, dar inainte de a pleca vor schimba legea in Norvegia. No further comment.
Parlamentarii nostri au raspuns, fiecare dupa puteri si tupeu. Corlatean, pe care il detest de ani de zile, a fost cel mai abil dintre ei, raspunzind la intrebari fara sa raspunda de fapt, mutind discutia din domeniul faptelor in cel al supozitiilor si insistind in continuare ca este vorba de un caz de prigoana religioasa. El a acuzat printre altele autoritatile norvegiene ca ar fi incalcat principiul inviolabilitatii domiciliului. Pentru el si cei ca el (vezi Neamtu & co), la adapostul acestui principiu, poti sa iti bati linistit nevasta si copilul, pentru ca autoritatile nu ar trebui sa intervina. Inca un jurist stralucit iesit de sub pulpana lui Adrian Nastase!

Mai departe Corlatean a incercat sa sugereze ca oficialii norvegieni intilniti nu s-ar fi suparat pentru imixtiune de vreme ce le-au intins mina si le-au zimbit. Un fost ministru de externe care nu stie ca norvegienii sint gazde politicoase si cu musafirii neinvitati si pe deasupra si prost crescuti! A invocat, incercind sa ne impresioneze, vechimea relatiilor diplomatice si contactele avute « pe sub mina » in epoca Ceausescu. De unde sa stie domnul ministru ca il cunosc pe profesorul Seim, care a tradus toata corespondenta diplomatica intre Romania si Norvegia cu ocazia centenearului stabilirii relatiilor diplomatice intre cele doua tari ? (Pentru ca informatia, in sine, era irelevanta pentru caz). Asa cum nici eu nu stiam la ora dialogului ca bravii nostri parlamentari tocmai amenintasera partea norvegiana ca afacerea Bodnariu va influenta negativ relatiile bilaterale.

Celalalt parlamentar care a sustinut ca e vorba de prigoana religioasa este Ben-Oni Ardelean, un monument de tupeu si semidoctism. L-a invocat de citeva ori pe Jürgen Habermas, ca sa intelegem ce lecturi elevate are, a vorbit despre fabrica de diplome pe care a fondat-o si a sustinut cu tarie ca Barnevernet indeparteaza in fiecare an din familiile biologice zeci de mii de copii, repetind, spunea el, informatiile oferite de Barnevernet. Un exemplu fie de mistificare, fie de prostie, pentru ca cifra anuala este de 1100 copii, restul fiind copii care au fost luati in custodie de autoritati in anii anteriori, totalul copiilor aflati in ingrijire anual fiind de ca. 9600 copii.

Cel mai amuzant moment a fost cel in care, atunci cind nu ne mai aflam in lumina reflectoarelor camerelor de luat vederi, m-a acuzat ca i-as fi discriminat pe penticostali cind am citat din scrisoarea adresata de Ministrul de externe presedintelui cultului penticostal. In viziunea acestui mare specialist in drepturile omului, faptul ca citezi un document oficial de raspuns adresat liderului unui cult este un act de discriminare la adresa membrilor cultului!

Si ei sint cei care ii acuza pe occidentali de corectitudine politica !!!!!! Intr-un alt elan semidoct, cind i-am amintit care sint raporturile comparative intre Norvegia si Romania la capitolul respectarii drepturilor omului, mi-a spus triumfator nu ca Romania a fost condamnata in mii de cazuri, ci ca Norvegia a fost condamnata in cazul Johanesen. L-am intrebat daca in afara de numele cazului, cunoaste si speta, si ca un badaran ce se afla, mi-a raspuns ca nu imi face el temele.

Adevarul este ca cel care nu si-a facut temele este chiar Ben-Oni Ardelean, pentru ca relevanta cazului Johanesen in afacerea Bodnariu este egala cu zero. Spetele sint diferite. In cazul Johanesen era vorba de un proces de adoptie careia mama biologica i s-a opus, sub pretextul ca i s-ar putea (subliniez s-ar putea) interzice de catre parintii adoptivi sa-si viziteze copilul, care se afla, cu acordul mamei biologice, de 8 ani in plasament familial in familia care voia sa il adopte si pentru a-i putea acorda drepturi succesorale. Asta desi mama biologica recunoscuse ca parintii in familia carora a fost plasat copilul sint singurele persoane care au avut vreodata grija de copil si singurii parinti pe care copilul i-a cunoscut. In cazul Bodnariu se disputa masura plasamentului familial si nicidecum adoptia, dar cind iti faci temele dupa ureche sau cu impostori de genul lui Reikerås, te acoperi de ridicol.
Printre vorbitorii agreati s-a numarat si Cecilie B., o norvegiana care intervine deseori in discutiile despre Barnevernet purtate pe net. Versiunile ei sint diferite, in functie de interlocutori si mediul in care se desfasoara. Cel mai adesea ea spune ca si-a recuperat printr-o sentinta judecatoreasca copilul luat in grija de autoritatile de protectia copilului. Si ca traieste cu el la o adresa secreta. Ceea ce nu a impiedicat-o sa vina la ambasada (la invitatia cui ma intreb), si sa ne prezinte o alta versiune, si mai incoerenta si mai aiuritoare (sublinierea mea). Tatal copilului ar fi un medic român, aflat la Bucuresti, cea care a cerut autoritatilor sa intervina si sa puna copilul la adapost este chiar mama Ceciliei (oare de ce ?), iar copilul este plasat in fostercare in Marea Britanie. Cecilie pretinde ca este urmarita de politia britanica (nu doar de cea norvegiana) de cite ori coboara din avion la Londra, cind se duce la cumparaturi. Pentru ca autoritatilor britanice le-ar fi frica ca a venit sa rapeasca copilul ! James Bond, se aude ? Inca un « martor de constiinta » al politicienilor români. Cred ca la episodul acesta au fost pina si ei jenati …
Ce ar fi mai de adaugat? Că exista o comunitate penticostala româna suficient de numeroasa in Norvegia? Care pare a fi majoritar compusa din oameni fara prea multa instruire si ale caror elucubratii au fost redate de massmedia româna fara un elementar control al faptelor. Unii dintre ei isi fac un titlu de glorie din faptul ca nu cunosc legea, care «oricum este supusa interpretarilor».

Că fracturile lor logice sint evidente oricarui om care pastreaza o urma de rationalitate? Unul dintre ei sustinea ca a intrat in atentia autoritatilor de protectia copilului pentru că un vecin invidios din cauza unui loc de parcare l-ar fi reclamat ca isi tine copiii in frig. Autoritatile au cercetat reclamatia si au concluzionat ca nu este nevoie sa intervina. Pentru bravul nostru concetatean aceasta nu este o dovada a faptului ca autoritatile cerceteaza temeinic informatiile primite si ca nu intervin decit atunci cind ele se confirma….
Mi-am permis sa-i intreb pe citiva dintre penticostalii prezenti cum vad ei faptul ca un copil educat in frica lui Dumnezeu este acuzat de parinti si sustinatorii lor ca ar minti? Mi s-a raspuns ca un copil este un crestin imperfect !!!!! Sugestia mea ca parintii ar fi avut sanse mai mari sa isi recapete drepturile parentale daca isi cereau iertare, in primul rind copiilor, a fost primita cu stupoare. Cum adica sa ceri iertare unui copil?

La final am fost avertizata ca Norvegia va fi lovita de minia lui Dumnezeu (din cauza afacerii Bodnariu, se intelege) si ca Dumnezeu a prevazut ca in curind ne vor fi implantate cipuri. Cind se va intimpla va fi prea tirziu sa ma pocaiesc….
I rest my case

Francesca Andrei

Comentarii

Comentarii

One Response to Despre întîlnirea de la Ambasada Romaniei la Oslo si delegatia de parlamentari inepti din Romania. O punere in scena patetica presarata de aberatii, elucubratii si misticism tembel. Titus, Dolha & Co., niste penibili chiloţari

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: