În Norvegia, dacă nu mai sunt locuri în închisoare, condamnaţii sunt puşi pe lista de aşteptare. Când le vine rândul, se prezintă singuri

În Norvegia, condamnaţi sunt înscrişi pe o listă de aşteptare, iar când le vine rândul, se prezintă la penitenciar de bună voie. Este cazul celor care au primit pedepse mici. S-a ajuns mai mult|more »

Guvernul norvegian, măsuri urgente după afluxul de români de acolo

Românii schimbă legislaţia în Norvegia. Premierul ţării nordice a cerut interzicerea cerşetoriei după un documentar difuzat de televiziunea publică. Documentarul arată că cerşetoarele românce din Bergen se transformă noaptea în prostituate şi mai mult|more »

Dupa Wizz Air, si compania Blue Air atacă nordul Europei cu zboruri spre Oslo

Wizz Air, Blue Air şi Ryanair pun destinaţii din nordul Europei şi Slovacia pe harta turiştilor români. Companiile aeriene low-cost Wizz Air, Blue Air şi Ryanair au luat cu asalt piaţa zborurilor mai mult|more »

Raport ONU: Norvegia țara cu indicele cel mai mare al fericirii în lume

Norvegia a luat locul Danemarcei de cea mai fericită țară, potrivit unui studiu internațional sub egida ONU, care îndeamnă țările lumii să se concentreze asupra întăririi încrederii între oameni și echității sociale, mai mult|more »

Hochei: Doua echipe din Norvegia au stabilit un nou record pentru cel mai lung meci de hochei din istorie

Storhamar si Sparta Warriors, doua echipe din Norvegia, au stabilit un nou record pentru cel mai lung meci de hochei pe gheata din istorie. Dupa 217 minute si 14 secunde de joc, mai mult|more »

 Jumătate din autovehiculele noi din Norvegia au propulsie electrică sau hibridă

Norvegia are deja cel mai mare număr de autovehicule electrice pe cap de locuitor din lume, scrie The Independent. Ţara a anunţat că autovehiculele electrice sau hibride reprezintă jumătate din numărul autovehiculelor mai mult|more »

Vaccinul împotriva hepatitei B ar putea fi adus din Norvegia. Statul va aloca fonduri şi pentru vaccinul pneumococic

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat joi că a fost activat un mecanism european pentru achiziția de vaccin împotriva hepatitei B, în prezent specialiștii români purtând discuții cu omologii lor din Norvegia mai mult|more »

Doi români arestati în Norvegia pentru furturi. Au declarat politiei norvegiene ca au venit la Bergen sa munceasca dar în schimb au fost trimisi la furat

Rumenere hevder de fikk beskjed om å stjele. To rumenske menn hevder de var lovet arbeid i Norge, men ble beordret til å stjele da de kom hit. Lørdag morgen ble mennene mai mult|more »

Autoritatea Norvegiană de Protecţie împotriva Radioactivităţii: Vladimir Putin a detonat bomba atomică la Pol? Rușii sunt bănuiți că au efectuat teste nucleare în Cercul Arctic

Alarmă nucleară! Presa britanică a publicat cu litere de o şchioapă rezultatele monitorizării realizate de Autoritatea Norvegiană de Protecţie împotriva Radioactivităţii (NRPA). În mai multe ţări europene au fost detectate în luna mai mult|more »

Norvegia – Val de cersetorii români în Hordaland. Se pot adaposti în timpul noptii în primaria de la Bergen

Hjemløse kan få sove i rådhuset. Årsaken til at denne situasjonen har oppstått er at det er veldig mange tilreisende rumenere i byen for øyeblikket. – Normalt sett har vi opplevd at mai mult|more »

Preşedintele Comitetului Nobel din Norvegia a murit la vârsta de 65 de ani

Preşedintele Comitetului Nobel din Norvegia, Kaci Kullmann Five, organismul care acordă Premiul Nobel pentru Pace, a murit după o lungă luptă cu cancerul, la vârsta de 65 de ani, notează Agerpres. Președintă mai mult|more »

Temeri în Norvegia cu privire la „secarea“ celui mai mare fond suveran

Atât guvernatorul băncii centrale a Norvegiei, cât şi Partidul de Centru, o formaţiune cu agendă populistă care urcă în sondaje şi vrea să joace un rol esenţial în îndepărtarea de la putere mai mult|more »

Norvegia alege submarinele germane în detrimentul celor făcute de francezi

Norvegia şi-a exprimat vineri preferinţa pentru constructorul german TKMS, în defavoarea francezului DCNS pentru furnizarea a patru submarine, aceasta constituind o mini-revanşă pentru grupul german după pierderea unei megacontract cu Australia, relatează mai mult|more »

Norvegia renunță la radiourile FM

Norvegia este prima țară din lume care renunță la posturile radiofonice FM. Majoritatea populației se opune trecerii la radiourile digitale exclusiv și mișcarea este urmărită îndeaproape de alte țări care vor să mai mult|more »

Bravo Iohannis ! Romania får ikkje kvinne som statsminister. Dragnea og Tariceanu vil ødelegge Romania

Romanias president seier nei til å la den sosialdemokratiske statsministerkandidaten Sevil Shhaideh danne ny regjering. Shhaideh (52) kunne blitt Romanias første kvinnelege og også muslimske statsminister. – Eg har gjort ein grundig mai mult|more »

Norvegia, a şaptea oară campioană europeană la handbal feminin

Naţionala de handbal feminin a Norvegiei a câştigat, duminică, la Goteborg, titlul european pentru a şaptea oară, după ce a învins, în finala Campionatului European din Suedia, reprezentativa Olandei, cu scorul de mai mult|more »

Autorităţile norvegiene au descoperit o poartă care ar putea să provină din lagărul de concentrare Dachau

Anchetatorii germani şi norvegieni încearcă să determine dacă o poartă cu mesajul „Arbeit macht frei” (n.r. – „Munca te eliberează”), care a fost descoperită recent în localitatea Bergen, este aceeaşi cu poarta mai mult|more »

Norvegia, apel disperat adresat lui Trump: RUSIA a inceput sa faca manevre periculoase

Guvernul Norvegiei a lansat un apel catre Donald Trump, sa clarifice politica fata de Rusia, pe fondul temerilor legate de intensificarea activitatii militare in nordul extrem. Ine Eriksen Soreide, ministrul de Aparare mai mult|more »

Norvegia: Curtea Supremă validează extrădarea mollahului Krekar

Curtea Supremă norvegiană a refuzat miercuri să examineze recursul mollahului Krekar, predicator fundamentalist kurd irakian, validând astfel extrădarea sa în Italia unde el este suspectat într-un caz de „asociație teroristă”, informează AFP. mai mult|more »

Autoturism Toyota furat din Norvegia, depistat la Galaţi. Maşina a fost sechestrată până la lămurirea situaţiei

Şoferul maşinii, deşi a declarat că nu ştia că autoturismul este furat, s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire şi riscă inclusiv o pedeapsă cu închisoarea. În data de mai mult|more »

 

Despre întîlnirea de la Ambasada Romaniei la Oslo si delegatia de parlamentari inepti din Romania. O punere in scena patetica presarata de aberatii, elucubratii si misticism tembel. Titus, Dolha & Co., niste penibili chiloţari

Despre intilnirea organizata la ambasada Romaniei la Oslo cu membrii delegatiei parlamentare române
IOANA CHRISTENSON·24. JANUAR 2016

Ambasada Romaniei la Oslo a organizat o intilnire la care au participat membrii delegatiei parlamentare române si cetateni romani rezidenti in Norvegia. Probabil la initiativa parlamentarilor, dornici sa acumuleze capital electoral.

Dupa o discutie despre legea votului prin corespondenta, pe care multi dintre noi o considera greoaie si incompleta, s-a trecut la subiectul mentionat in invitatie, respectiv cazul Bodnariu. Nu inainte ca unul dintre conationali sa declare ca a venit inarmat cu un fluier, pe care il va folosi de cite ori se vor face declaratii anti-românesti. O inedita forma de intimidare ….

Au fost destule interventii care, in opinia păstorului, se incadrau in categoria declaratiilor anti-românesti, dar fara acordul celor implicati, ma rezum sa redau interventia mea. In intervalul relativ scurt avut la dispozitie am reusit sa le spun politicienilor :

1. Că exista zeci, poate chiar sute de cazuri in care copii ai imigrantilor romani din Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, etc. au fost indepartati din familiile lor biologice si pusi sub protectia autoritatilor statelor respective. Fara ca aceste cazuri sa fie mediatizate in Romania si fara ca autoritatile romane, respectiv Ministerul de Externe, Primul Ministru, Presedintele si parlamentarii romani sa intervina….

2. Că in scrisoarea oficiala adresata domnului Pastor Moise Ardelean, presedintele cultului penticostal, de catre Minstrul de Externe al Romaniei, domnul Lazar Comanescu se precizeaza urmatoarele :
« In legatura cu motivatia masurilor dispuse de catre serviciile locale de protectie a copiilor, atragem atentia asupra faptului ca ultimele informatii obtinute de Ambasada României la Oslo, inclusiv in urma intrevederii cu sotii Bodnariu, nu concorda cu afirmatiile vehiculate la nivel mediatic sau prin retelele de socializare din România. »

« Pe de alta parte, acest sistem este complet descentralizat, nefiind admise imixtiuni din partea autoritatilor guvernamentale centrale in activittaea serviciilor locale cu atributii in materie. In egala masura, institutiile locale sint refractare fata de interventiile externe, exercitate pe canale diplomatice si consulare »

« In consecinta, asigurarea protectiei copiilor in cauza este privita pe plan local drept un domeniu de suveranitate exclusiva a statului norvegian »
3. Că cele mai cunoscute publicatii crestine din Norvegia, Vårt Land, respectiv Dagen au publicat articole in care se afirma fara echivoc ca nu este vorba de persecutie religioasa, ci este un caz ordinar de interventie a Barnevernet, motivat de abuzurile parintilor (Vårt Land – Do not use the word persecution lightly; Dagen – Norway is not the Soviet Union)

4. Că sotii Bodnariu fac si obiectul unei anchete penale pentru infractiuni definite de articolul 282 din codul penal norvegian, ceea ce nu este decit rareori cazul altor parinti ai caror copii sint luati in grija de Protectia copilului. In contextul acesta i-am intrebat daca statul român are drept cutuma sa intervina in anchete penale ale altor state sub motivul ca cei anchetati sint cetateni români.

5. Că timpul de asteptare pentru eliberarea unor documente pentru cetatenii romani domiciliati in strainatate este de luni, si citeodata de ani de zile si multi parinti decid sa calatoreasca in Romania pentru a inregistra certificatele de nastere ale copiilor lor. De aceea este surprinzatoare si discriminatorie celeritatea cu care au fost emise acte care sa dovedeasca cetatenia romana a copiilor Bodnariu, cind acestia aveau de la nastere cetatenia norvegiana, iar parintii, la data la care au cerut inregistrarea certificatelor, erau in practica decazuti din drepturile parentale.

6. Că la o emisiune la antena 3 despre cazul Bodnariu, Titus Corlatean a vorbit laudativ despre contributia Norvegiei la reforma institutiilor si economiei romanesti prin intermediul fondurilor de restructurare, al grant-urilor de care au beneficiat atitea institutii si organizatii din Romania. Coroborind aceste informatii cu afirmatiile din scrisoarea ministrului de externe despre felul in care privesc autoritatile norvegiune imixtiunile in functionarea sistemului de protectie a copilului si cu faptul ca Norvegia este recunoscuta ca fiind tara cu cele mai bune conditii de locuit, ca toate statisticile si rapoartele Consiliului Europei si ale UNICEF arata ca Norvegia se afla la ani lumina in fata Romaniei la capitolul apararii drepturilor copilului, eu consider ca vizita delegatiei parlamentare romane este deplasata si potential contraproductiva.

N.B. La momentul respectiv nu citisem pe pagina NRK ca delegatia româna a amenintat partea norvegiana ca acest caz va avea consecinte negative pentru relatiile bilaterale ! Daca as fi stiut le-as fi spus ca in opinia mea a periclita interesul national din dorinta de a satisface clientela politica si religioasa, echivaleaza cu un act de tradare.
Prezenta lui Corlatean in delegatie mi s-a parut o insulta, dupa ce la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014 a tratat cu dispret zeci de mii de cetateni romani domiciliati in strainatate prin modul in care a organizat alegerile. Si prin afirmtia potrivit careia : „Pe lângă oamenii de bună-credință care au dorit să voteze și trebuie să le respectăm acest lucru, au fost și provocatori. Acest sistem securist pe care Traian Băsescu l-a menținut in acesti ani » Din pacate restrictiile de timp si atmosfera m-au impiedicat sa-i spun si asta Uttrykksikonet frown
Au fost si alte interventii care au ridicat problema imixtiunii parlamentarilor români in sistemul de administratie si de justitie norvegian. Am publicat acum citeva zile scrisoarea pe aceasta tema adresata de un grup de români domiciliati in Norvegia ambasadei române la Oslo. Scrisoare pe care intiatoarele ei nu au fost lasate sa o prezinte la intilnire. De fiecare data cind interventia era una critica la adresa demersului parlamentarilor, acestia intrebau insinuant daca persoana respectiva lucreaza cumva pentru statul norvegian. Cind interventiile le erau pe plac, intrebarile despre profesie si angajator lipseau.
Interventiile celor care considera ca amestecul parlamentarilor romani este abuziv si ca poate periclita relatiile norvegiano-române, au fost boicotate. Interventiile agreate de parlamentari erau cele de genul : Copilul meu de 3 ani a mintit ca ar fi fost batut de mama sau un frate mai mare, deci si copiii familiei Bodnariu mint ca ar fi fost batuti. Sau cea a unui alt penticostal care sustinea ca si-a urcat copiii in masina la miezul noptii si a fugit din Norvegia pentru ca stia ca cei de la gradinita ii tin familia sub supraveghere. Sic ! Faptul ca se intorsese cu tot cu familie nu a produs nici o ridicare de sprincene din partea alesilor. Iar senatorul Vasiliev nu se sfieste sa prezinte aceasta elucubratie drept un argment pentru a incrimina « abuzurile Protectiei Copilului »
Am auzit si un mic discurs despre libertatea care este mai importanta decit piinea pusa pe masa copiilor, asa ca mi-am permis sa-i intreb retoric pe cei care sustin ca traiesc sub teroarea Barnevernet de ce nu parasesc Norvegia. Si aici a venit geniala replica, urlata in urechea mea, a unuia dintre « frati ». Vor pleca din Norvegia, sigur ca da, Norvegia nu ii merita, dar inainte de a pleca vor schimba legea in Norvegia. No further comment.
Parlamentarii nostri au raspuns, fiecare dupa puteri si tupeu. Corlatean, pe care il detest de ani de zile, a fost cel mai abil dintre ei, raspunzind la intrebari fara sa raspunda de fapt, mutind discutia din domeniul faptelor in cel al supozitiilor si insistind in continuare ca este vorba de un caz de prigoana religioasa. El a acuzat printre altele autoritatile norvegiene ca ar fi incalcat principiul inviolabilitatii domiciliului. Pentru el si cei ca el (vezi Neamtu & co), la adapostul acestui principiu, poti sa iti bati linistit nevasta si copilul, pentru ca autoritatile nu ar trebui sa intervina. Inca un jurist stralucit iesit de sub pulpana lui Adrian Nastase!

Mai departe Corlatean a incercat sa sugereze ca oficialii norvegieni intilniti nu s-ar fi suparat pentru imixtiune de vreme ce le-au intins mina si le-au zimbit. Un fost ministru de externe care nu stie ca norvegienii sint gazde politicoase si cu musafirii neinvitati si pe deasupra si prost crescuti! A invocat, incercind sa ne impresioneze, vechimea relatiilor diplomatice si contactele avute « pe sub mina » in epoca Ceausescu. De unde sa stie domnul ministru ca il cunosc pe profesorul Seim, care a tradus toata corespondenta diplomatica intre Romania si Norvegia cu ocazia centenearului stabilirii relatiilor diplomatice intre cele doua tari ? (Pentru ca informatia, in sine, era irelevanta pentru caz). Asa cum nici eu nu stiam la ora dialogului ca bravii nostri parlamentari tocmai amenintasera partea norvegiana ca afacerea Bodnariu va influenta negativ relatiile bilaterale.

Celalalt parlamentar care a sustinut ca e vorba de prigoana religioasa este Ben-Oni Ardelean, un monument de tupeu si semidoctism. L-a invocat de citeva ori pe Jürgen Habermas, ca sa intelegem ce lecturi elevate are, a vorbit despre fabrica de diplome pe care a fondat-o si a sustinut cu tarie ca Barnevernet indeparteaza in fiecare an din familiile biologice zeci de mii de copii, repetind, spunea el, informatiile oferite de Barnevernet. Un exemplu fie de mistificare, fie de prostie, pentru ca cifra anuala este de 1100 copii, restul fiind copii care au fost luati in custodie de autoritati in anii anteriori, totalul copiilor aflati in ingrijire anual fiind de ca. 9600 copii.

Cel mai amuzant moment a fost cel in care, atunci cind nu ne mai aflam in lumina reflectoarelor camerelor de luat vederi, m-a acuzat ca i-as fi discriminat pe penticostali cind am citat din scrisoarea adresata de Ministrul de externe presedintelui cultului penticostal. In viziunea acestui mare specialist in drepturile omului, faptul ca citezi un document oficial de raspuns adresat liderului unui cult este un act de discriminare la adresa membrilor cultului!

Si ei sint cei care ii acuza pe occidentali de corectitudine politica !!!!!! Intr-un alt elan semidoct, cind i-am amintit care sint raporturile comparative intre Norvegia si Romania la capitolul respectarii drepturilor omului, mi-a spus triumfator nu ca Romania a fost condamnata in mii de cazuri, ci ca Norvegia a fost condamnata in cazul Johanesen. L-am intrebat daca in afara de numele cazului, cunoaste si speta, si ca un badaran ce se afla, mi-a raspuns ca nu imi face el temele.

Adevarul este ca cel care nu si-a facut temele este chiar Ben-Oni Ardelean, pentru ca relevanta cazului Johanesen in afacerea Bodnariu este egala cu zero. Spetele sint diferite. In cazul Johanesen era vorba de un proces de adoptie careia mama biologica i s-a opus, sub pretextul ca i s-ar putea (subliniez s-ar putea) interzice de catre parintii adoptivi sa-si viziteze copilul, care se afla, cu acordul mamei biologice, de 8 ani in plasament familial in familia care voia sa il adopte si pentru a-i putea acorda drepturi succesorale. Asta desi mama biologica recunoscuse ca parintii in familia carora a fost plasat copilul sint singurele persoane care au avut vreodata grija de copil si singurii parinti pe care copilul i-a cunoscut. In cazul Bodnariu se disputa masura plasamentului familial si nicidecum adoptia, dar cind iti faci temele dupa ureche sau cu impostori de genul lui Reikerås, te acoperi de ridicol.
Printre vorbitorii agreati s-a numarat si Cecilie B., o norvegiana care intervine deseori in discutiile despre Barnevernet purtate pe net. Versiunile ei sint diferite, in functie de interlocutori si mediul in care se desfasoara. Cel mai adesea ea spune ca si-a recuperat printr-o sentinta judecatoreasca copilul luat in grija de autoritatile de protectia copilului. Si ca traieste cu el la o adresa secreta. Ceea ce nu a impiedicat-o sa vina la ambasada (la invitatia cui ma intreb), si sa ne prezinte o alta versiune, si mai incoerenta si mai aiuritoare (sublinierea mea). Tatal copilului ar fi un medic român, aflat la Bucuresti, cea care a cerut autoritatilor sa intervina si sa puna copilul la adapost este chiar mama Ceciliei (oare de ce ?), iar copilul este plasat in fostercare in Marea Britanie. Cecilie pretinde ca este urmarita de politia britanica (nu doar de cea norvegiana) de cite ori coboara din avion la Londra, cind se duce la cumparaturi. Pentru ca autoritatilor britanice le-ar fi frica ca a venit sa rapeasca copilul ! James Bond, se aude ? Inca un « martor de constiinta » al politicienilor români. Cred ca la episodul acesta au fost pina si ei jenati …
Ce ar fi mai de adaugat? Că exista o comunitate penticostala româna suficient de numeroasa in Norvegia? Care pare a fi majoritar compusa din oameni fara prea multa instruire si ale caror elucubratii au fost redate de massmedia româna fara un elementar control al faptelor. Unii dintre ei isi fac un titlu de glorie din faptul ca nu cunosc legea, care «oricum este supusa interpretarilor».

Că fracturile lor logice sint evidente oricarui om care pastreaza o urma de rationalitate? Unul dintre ei sustinea ca a intrat in atentia autoritatilor de protectia copilului pentru că un vecin invidios din cauza unui loc de parcare l-ar fi reclamat ca isi tine copiii in frig. Autoritatile au cercetat reclamatia si au concluzionat ca nu este nevoie sa intervina. Pentru bravul nostru concetatean aceasta nu este o dovada a faptului ca autoritatile cerceteaza temeinic informatiile primite si ca nu intervin decit atunci cind ele se confirma….
Mi-am permis sa-i intreb pe citiva dintre penticostalii prezenti cum vad ei faptul ca un copil educat in frica lui Dumnezeu este acuzat de parinti si sustinatorii lor ca ar minti? Mi s-a raspuns ca un copil este un crestin imperfect !!!!! Sugestia mea ca parintii ar fi avut sanse mai mari sa isi recapete drepturile parentale daca isi cereau iertare, in primul rind copiilor, a fost primita cu stupoare. Cum adica sa ceri iertare unui copil?

La final am fost avertizata ca Norvegia va fi lovita de minia lui Dumnezeu (din cauza afacerii Bodnariu, se intelege) si ca Dumnezeu a prevazut ca in curind ne vor fi implantate cipuri. Cind se va intimpla va fi prea tirziu sa ma pocaiesc….
I rest my case

Francesca Andrei

Comentarii

Comentarii

One Response to Despre întîlnirea de la Ambasada Romaniei la Oslo si delegatia de parlamentari inepti din Romania. O punere in scena patetica presarata de aberatii, elucubratii si misticism tembel. Titus, Dolha & Co., niste penibili chiloţari

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: