A plouat cu goluri în Norvegia » Dinamo a luat 40 la Elverum!

Campioana României a pierdut fără să emită nicio pretenție, scor 32-40 în fața norvegienilor de la Elverum, și șansele de a trece de grupe sunt din ce în ce mai mici. Dinamo mai mult|more »

Țara în care fiecare cetățean deține 200.000 de dolari. Fondul suveran al Norvegiei a ajuns la 1 trilion de dolari, pentru prima dată în istorie

Fondul suveran al Norvegiei, alimentat din banii pe care țara nordică îi câștigă din expoatarea rezervelor de petrol, a atins valoarea de 1 trilion de dolari, pentru prima data de la înființarea mai mult|more »

Fondul suveran al Norvegiei depaseste pragul simbolic de 1.000 de miliarde de dolari

Fondul suveran al Norvegiei, cel mai mare din lume, a depasit marti pentru prima oara pragul de 1.000 de miliarde de dolari, a anuntat banca centrala norvegiana, care gestioneaza acest fond, scrie mai mult|more »

Pedeapsa pentru un politist corupt din Norvegia: 21 de ani de inchisoare

Un politist din 🇳🇴 Norvegia a fost condamnat, luni, la 21 de ani de inchisoare pentru ca a luat mita si a ajutat un traficant de droguri. Eirik Jensen, care era responsabil mai mult|more »

Doi români arestati la Trondheim în Norvegia. Furau cosmetice din magazine.

Pågrep rumenske tyver på Sirkus Shopping etter tv-progra. I løpet av fredagen blir de to, en mann og en kvinne, fremstilt for varetektsfengsling. Rumenere har fått 20 000 kroner i bot. Rumenerne, mai mult|more »

Romanias ambassade i Norge / Ambasada României la Oslo a găzduit o seară culturală românească

România – destinație turistică și culturală La 8 septembrie 2017, Ambasada României la Oslo a găzduit o seară culturală românească la care au participat un grup de 40 de norvegieni, membri și mai mult|more »

Postul national norvegian a difuzat documentarul „Norvegia er Lykkelandet adica tara fericirii pentru români” . Românii, cei mai multi expulzati din regatul nordic pentru „Sex, dop og tiggerkop” adica „Prostitutie, droguri si cersetorie”

Rumenere topper listen av tvangsutsendte kriminelle. «Tiggermiljø» i Bergen er et skalkeskjul for prostitusjon, narkotikasalg og tyverier, ifølge NRK Brennpunkt. NETTAVISEN MENER: I to år har NRK kartlagt et kriminelt miljø av mai mult|more »

Scandal. Norvegienii au dorit sa ajute victimele traficului uman din Romania cu un proiect în valoare de 9 milioane coroane norvegiene. Banii au disparut în Romania iar proiectul a fost oprit din indolenta autoritatilor românesti

Nota pentru norvegieni: Nu mai dati bani românilor înainte. Îi vor fura si nici la munca nu vor mai veni. Întotdeauna dupa sau în timpul derularii unui proiect. BUCURESTI I ROMANIA (Dagbladet): mai mult|more »

NORVEGIA. Să vină pompierii! Cea mai „focoasă” femeie din brigadă a aprins fantezia bărbaților cu aceste poze

Gunn Narten, de 30 de ani din localitatea Stavanger, a ajuns la un număr uriaș de urmăritori pe Instagram după ce a postat nu doar fotografii de la locul de muncă, ci mai mult|more »

Sondaj de opinie: Partidul Conservator al lui Erna Solberg, actualul prim-ministru din Norvegia ar putea castiga alegerile parlamentare din 11 septembrie in fata Partidului Socialist, pentru prima data in 93 de ani

Potrivit ultimului sondaj de opinie realizat pentru televiziunea publica din Norvegia, NRK, Partidul Socialist din Norvegia, formatiune de centru-stanga, a pierdut din sustinerea populatiei, iar Partidul Conservator, principala formatiune politica de centru-dreapta, mai mult|more »

Valoarea fondului suveran de investiţii al Norvegiei a trecut de 1.000 de miliarde de dolari

Fondul suveran de investiţii al Norvegiei, cel mai mare fond de acest fel din lume, a ajuns, la data de 30 iunie 2017, la o valoare de 8.020 miliarde coroane (peste 1.000 mai mult|more »

Cea mai mare „puşculiţă” a lumii: Fondul Suveran al Norvegiei creşte cu 285 de milioane de dolari pe zi

Fondul Suveran al Norvegiei, în valoare de 970 de miliarde dolari, a înregistrat o creştere de 2,6% în al doilea trimestru din 2017, crescând pentru al cincilea trimestru consecutiv, pe fondul optimismului mai mult|more »

Norvegianul Yngve Slyngstad, unul dintre cei mai puternici oameni din lume are un cuvânt de spus şi în România

Yngve Slyngstad, aflat pe lista celor mai puternici oameni din lumea financiară, conduce cel mai mare fond de investiţii din lume, care a plasat până acum 157 mil. dolari şi în România. mai mult|more »

DÂMBOVIŢENII AU AJUNS ŞI ÎN CAMPIONATUL NORVEGIEI!

Alexandru Bărboiu – fostul portar al FC Aninoasa, joacă în Norvegia, acolo unde a început deja… returul! Vezi la ce echipa joaca! Alexandru Bărboiu joacă în Liga a 4-a norvegiană, la Emblem mai mult|more »

Oraşul Longyearbyen din Norvegia, locul din Europa unde este ilegal să nu ai casă şi serviciu. În România nu ar putea exista niciodată

Deşi are aproape 3.000 de locuitori şi o suprafaţă de două ori cât a statului New Jersey, oraşul Longyearbyen din Norvegia este cunoscut pentru rata criminalităţii de sub 1%. Localitatea are doar mai mult|more »

Norvegia: Un grup anti-imigratie a confundat niste scaune de autobuz cu femei care poarta burqa. Comentariile au abundat – „Tragic”, „ingrozitor”, „dezgustator”

Un grup inchis pe Facebook realizat de norvegieni anti-imigratie a devenit tinta ironiilor, dupa ce a postat o fotografie in care apar sase scaune goale dintr-un autobuz si pe care le-a confundat mai mult|more »

Norvegia, primul deficit comercial din 20 de ani

Norvegia a înregistrat, pentru prima dată din 1998, un deficit comercial pe luna iunie sub efectul unei creşteri a importurilor, scrie Le Figaro. Deficitul s-a ridicat la 756 milioane de coroane (80,4 mai mult|more »

Un proces SCANDALOS și o nouă DRAMĂ în Norvegia. Un român a PIERDUT DEFINITIV lupta cu BARNEVERNET. Copilul i-a fost LUAT și DAT unui BĂRBAT

Miercuri, 12 iulie, un tribunal norvegian a decis respingerea apelului declarat de românul Stelică Rodică Dina împotriva deciziei de a i se lua băiatul, în vârstă de 10 ani, și de a mai mult|more »

Norvegienii strâng bani ca să „ridice“ la loc o „stâncă-penis“ vandalizată

Activiştii de mediu strâng bani pentru a repara o stâncă de forma unui penis în erecţie, aflată în sudul Norvegiei, după ce atracţia turistică a fost grav avariată. Localnicii au descoperit, sâmbătă mai mult|more »

Cel mai mare fond din lume, deţinut de Norvegia, investeşte banii norvegienilor în România

Fondul suveran Gouvernment Pension Fund Global (GPFG), care gestionează veniturile suplimentare obţinute din exploatările petroliere ale statului Norvegian, a realizat până acum plasamente de peste 157 mil. dolari pe piaţa românească. Fondul mai mult|more »

 

Egalitatea de drepturi şi respectul acordate homosexualilor şi lesbienelor

In ultimii ani, guvernul a făcut numeroase eforturi pentru schimbarea atitudinilor şi crearea unor condiţii mai bune de viaţă pentru homosexualii şi lesbienele din Norvegia. Aceste eforturi se bazează pe Raportul nr. 25 (2000-2001) prezentat Storting privind condiţiile de trai şi calitatea vieţii pentru homosexualii şi lesbienele din Norvegia, precum şi pe deciziile ulterioare ale guvernului adoptate ca răspuns la respectivul raport. Astfel, peste 20 milioane coroane norvegiene au fost acordate pentru finanţarea diferitelor măsuri menite să împiedice discriminarea şi să promoveze egalitatea şi acceptarea homosexualilor şi lesbienelor în Norvegia. Aceste activităţi au contribuit la sporirea eforturilor anti-discriminare din Norvegia.

 

Asociaţia Norvegiană pentru Eliberarea Lesbienelor şi Homosexualilor (LLH) acţionează la nivelurile politice şi sociale naţionale pentru a le asigura lesbienelor, homosexualilor şi bisexualilor posibilitatea de a-şi declara orientarea sexuală fără teama de ostracizare, discriminare sau persecuţie. Asociaţia primeşte fonduri anuale în valoare de 2 milioane coroane norvegiene. Fondurile sunt utilizate la actualizarea unei bănci de informaţii, printre altele. Se acordă prioritate tinerilor şi activităţilor la nivel regional. În plus, LLH a primit fonduri pentru perioada 2002-2004 destinate promovării eforturilor anti-discriminare, în special la locul de muncă şi în organizaţiile salariaţilor şi ale angajatorilor. Proiectul anti-discriminare va fi evaluat în 2005.

Informarea publicului cu privire la viaţa de zi cu zi a lesbienelor şi homosexualilor, precum şi la istoria lor, este un element cheie în cadrul eforturilor de îmbunătăţire a condiţiilor de trai ale acestora. În prezent se utilizează alocaţii acordate de Ministerul Copiilor şi Familiei Consiliului de Cercetare din Norvegia pentru finanţarea diferitelor programe de cercetare privind chestiunile specifice homosexualilor sau lesbienelor.

Blikk, cea mai importantă revistă pentru homosexuali şi lesbiene din Norvegia, apare lunar şi are un tiraj de 6 000 exemplare. Revista beneficiază de finanţare din partea statului.

O modificare adusă Legii privind Mediul Profesional a introdus un capitol nou legat de egalitatea de drepturi la locul de muncă, în care se interzicere tratamentul diferenţiat în funcţie de orientarea sexuală. Capitolul respectiv a intrat în vigoare la 1 mai 2004.

Legea privind Parteneriatul Oficializat a intrat în vigoare la 1 august 2003. Legea Parteneriatului le permite persoanelor de acelaşi sex să încheie un parteneriat legal, care are aceleaşi consecinţe juridice ca şi căsătoria, mai puţin dreptul la consacrarea legăturii într-o instituţie religioasă şi dreptul de a adopta copii împreună. Un partener poate însă adopta copilul celuilalt partener (adopţia copilului vitreg – vezi în continuare).

Pentru a-şi putea înregistra parteneriatul, cel puţin unul din cei doi parteneri trebuie să fie cetăţean norvegian şi unul sau amândoi trebuie să locuiască în Norvegia.

Un parteneriat legal încheiat în Norvegia nu este neapărat recunoscut şi în altă ţară. Chiar dacă o altă ţară îşi fondează decizia pe legislaţia norvegiană, partenerii se pot găsi în situaţia de a nu avea acelaşi statut ca şi persoanele căsătorite din ţara respectivă.

Din 1 ianuarie 2002, partenerii care au încheiat o astfel de legătură oficializată pot adopta copilul concubinului lor (adopţia copilului vitreg). Această modificare statutară a fost introdusă pentru a asigura că copiii beneficiază de un cadru legal sigur şi previzibil în timpul copilăriei şi adolescenţei. Aceleaşi criterii care se aplică adopţiei copiilor vitregi în cazul persoanelor căsătorite se aplică şi în cazul partenerilor de acelaşi sex.

Adopţia copilului vitreg este posibilă în cazul copilului biologic al celuilalt partener, precum şi în cazul copilului adoptat de acesta sau de aceasta, mai puţin în situaţiile în care copilul adoptat provine dintr-o ţară care nu permite adopţia de către lesbiene sau homosexuali.

Noile reglementări adoptate în 18 decembrie 2003 în privinţa încredinţării minorilor unei familii adoptive prevăd considerentele legate de homosexuali şi lesbiene care se aplică la alegerea familiei adoptive pentru un copil anume. Astfel, se stipulează că un cămin adoptiv trebuie să fie format din doi părinţi adoptivi de sexe diferite. Cuplurile de acelaşi sex pot fi însă selectate ca părinţi adoptivi, dacă serviciile de asistenţă a copilului consideră că acest lucru ar fi în interesul său. Dispoziţia respectivă se aplică exclusiv pe baza nevoilor copilului. Oricine doreşte să contribuie ca părinte adoptiv are dreptul să fie evaluat. Calităţile personale de îngrijitor şi educator ale candidaţilor la adopţie şi nevoile copilului în cauză sunt considerate elementele cruciale ale acestui proces, nu orientarea sexuală sau statutul social al cuplului avut în vedere.

Pagină realizată de Ministerul Norvegian al Copiilor şi Familiei

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: