Norvegian.net devine Norvegian.ro

Ne-am mutat la www.Norvegian.ro Similare mai mult|more »

Un antreprenor plecat din ţară acum 15 ani şi-a înfiinţat o agenţie de turism în Norvegia şi aduce scandinavi să viziteze România

Antreprenorul român Cristian Turc a plecat din ţară acum 15 ani către Marea Britanie, iar în 2011 s-a mutat în Norvegia, unde locuieşte şi astăzi. Acolo, în una dintre cele mai dezvoltate mai mult|more »

Scandal diplomatic între Norvegia și Polonia. Gestul consulului polonez la Oslo

Autoritățile norvegiene le-au solicitat celor poloneze rechemarea consulului de la Oslo, pe care îl acuză de „comportament inacceptabil” față de funcționarii săi. „Putem confirma că Ministerul de Externe a îndemnat Polonia să-l mai mult|more »

La 24 de ani, e cel mai bogat om din Norvegia. Cum a ajuns Gustav Magnar Witzøe la averea uriașă

Viața celui mai bogat om din Norvegia – și, totodată, al treilea cel mai tânăr miliardar din lume -, Gustav Magnar Witzøe, reprezintă un studiu de caz interesant pentru presă. La doar mai mult|more »

Norvegia : Cine şi cât de influent este conducătorul celui mai mare fond de investiţii din lume: „Când ia o decizie, investitorii din întreaga lume îşi iau notiţe” | FOTO

Yngve Slyngstad este CEO-ul Fondului Suveran de Investiţii din Norvegia, cel mai mare fond suveran din lume, parte din Banca Centrală a Norvegiei. Când Yngve Slyngstad ia o decizie, investitorii din întreaga mai mult|more »

„Sunt PREA MULȚI norvegieni în GUVERNUL norvegian!”

Centrul Norvegian de Combatere a Rasismului a criticat noul guvern al premierului Erna Solberg pentru că „nu reflectă populația”. Rune Beerglund Steen, șeful acestui ONG, a explicat că lipsa de diversitate reprezintă mai mult|more »

Acum doi ani visa la nationala, azi da probe in liga a doua din Norvegia! Cazul senzational al unui stranier roman

Acum o luna a decis sa plece iar din Romania. Destinatia sa a luat si de aceasta data pe toata lumea prin surprindere. Dupa ce a jucat in Malaezia, Victoras Astafei incearca mai mult|more »

Norvegia doneaza 18 milioane de coroane norvegiene pentru restaurarea si crearea unui muzeu al icoanelor în Alba Iulia

I byen Alba Iulia i Transylvania åpnet Museikon 1. desember. Et sykehus for sinnslidende, reist på 1700-tallet, er bygget om for å vise frem områdets rike ikontradisjon. 18 millioner kroner i norske mai mult|more »

Norvegia a exportat anul trecut fructe de mare in valoare de peste 12 miliarde de euro

Norvegia a exportat anul trecut 2,6 milioane de tone de fructe de mare, in valoare de 94,5 miliarde de coroane norvegiene, adica 12,69 miliarde de euro, un nivel record, a anuntat Consiliul mai mult|more »

Norvegia îşi suspendă vânzările de armament către Emiratele Arabe Unite

Norvegia şi-a suspendat exporturile de armament şi muniţie către Emiratele Arabe Unite (EAU), de teamă că acestea pot fi folosite în Războiul din Yemen, a anunţat miercuri Ministerul norvegian de Externe, scrie mai mult|more »

Norvegia, tara care ne arata cum se dezvolta cu adevarat viitorul industriei auto

Nu mai este nicio noutate ca masinile electrice reprezinta viitorul industriei auto, dar rapiditatea cu care lucrurile evolueaza in Norvegia este de-a dreptul admirabila. Aproape o treime dintre masinile noi vandute in mai mult|more »

Ambasada României în Norvegia/Romanias ambassade i Norge : Sărbătoarea Pomului de Crăciun la Ambasada României la Oslo

Copii și tineri din comunitate au colindat în tradiția românească și s-au întâlnit cu Moș Crăciun, duminică, 17 decembrie 2017, la Ambasada României la Oslo. Le mulțumim tuturor celor mici și mari mai mult|more »

În Norvegia se intra numai cu pasaportul. Controale severe la granita

Pentru calatorii in afara granitelor Norvegiei, chiar si la cumparaturi la Svinnesund, sa aveti pasaport sau documente valabile de calatorie. In urmatoarele 10 zile se vor intensifica controalele vamale, atat pe uscat mai mult|more »

MASACRU în Norvegia! Țara se află în mijlocul celui mai mare SCANDAL, după uciderea a 100 de reni

Norvegia se află în mijlocul celui mai mare scandal din ultimii ani după uciderea a 100 de reni. Cifra enormă de victime a fost înregistrată în doar patru zile, sâmbătă având loc mai mult|more »

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi ministrul norvegian al Apărării, Frank Bakke-Jensen, şi-au cerut scuze faţă de Turcia. Dictatorul sîngeros Erdogan nu le accepta. Erodgane, hai sictir !

Recep Tayyip Erdogan respinge scuzele NATO cu privire la incidentul din Norvegia. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins sâmbătă scuzele transmise de către NATO după ce numele său a apărut pe mai mult|more »

Cea mai bogată femeie din Norvegia, condamnată la 18 zile de închisoare și o amendă de 26.000 de euro

Cea mai bogată femeie din Norvegia a primit o pedeapsă de 18 zile de închisoare cu suspendare și o amendă de aproape 26.000 de euro, după ce a fost oprită de polițiștii mai mult|more »

Cersetorii din Romania se bat pe locurile de cersit din Norvegia. Dupa o bataie ca-n filme cu bîte, lanturi si cutite, 5 cetateni români au fost arestati la Verdal

Tiggere sloss om tiggerplasser. Fem rumenere har vedtatt forelegg på 8000 kroner hver, etter å ha slåss på en bensinstasjon om hvem som skal tigge i Verdal.Inne på YX-bensinstasjonen i Verdal gikk mai mult|more »

Noi investitori la Dinamo. Un grup din Norvegia vrea să vină în Ştefan cel Mare

La o zi după ce Ionuţ Negoiţă a anunţat că renunţă la Dinamo, iar decizia sa este ireversibilă, există informaţii că un grup de oameni de afaceri sunt pregătiţi să preia clubul mai mult|more »

Primul restaurant sub apă, în Norvegia!

Clienţii vor mânca la adâncime, printre peşti. Clădirea va fi finalizată în anul 2019. Veţi putea mânca printre peşti, în Europa! Primul restaurant subacvatic de pe continent se va deschide în Norvegia. mai mult|more »

Delicatesele Norvegiene ridicate la rang de artă îşi fac loc în bucătăria românească. Preţul unui păstrăv afumat

Afumătorile româneşti, ocupate în general de cârnaţi şi şuncă, au mai nou şi pește. Fie că vorbim de păstrăv ori somon, delicatesele ridicate la rang de artă în ţările nordice îşi fac mai mult|more »

 

Egalitatea de drepturi şi respectul acordate homosexualilor şi lesbienelor

In ultimii ani, guvernul a făcut numeroase eforturi pentru schimbarea atitudinilor şi crearea unor condiţii mai bune de viaţă pentru homosexualii şi lesbienele din Norvegia. Aceste eforturi se bazează pe Raportul nr. 25 (2000-2001) prezentat Storting privind condiţiile de trai şi calitatea vieţii pentru homosexualii şi lesbienele din Norvegia, precum şi pe deciziile ulterioare ale guvernului adoptate ca răspuns la respectivul raport. Astfel, peste 20 milioane coroane norvegiene au fost acordate pentru finanţarea diferitelor măsuri menite să împiedice discriminarea şi să promoveze egalitatea şi acceptarea homosexualilor şi lesbienelor în Norvegia. Aceste activităţi au contribuit la sporirea eforturilor anti-discriminare din Norvegia.

 

Asociaţia Norvegiană pentru Eliberarea Lesbienelor şi Homosexualilor (LLH) acţionează la nivelurile politice şi sociale naţionale pentru a le asigura lesbienelor, homosexualilor şi bisexualilor posibilitatea de a-şi declara orientarea sexuală fără teama de ostracizare, discriminare sau persecuţie. Asociaţia primeşte fonduri anuale în valoare de 2 milioane coroane norvegiene. Fondurile sunt utilizate la actualizarea unei bănci de informaţii, printre altele. Se acordă prioritate tinerilor şi activităţilor la nivel regional. În plus, LLH a primit fonduri pentru perioada 2002-2004 destinate promovării eforturilor anti-discriminare, în special la locul de muncă şi în organizaţiile salariaţilor şi ale angajatorilor. Proiectul anti-discriminare va fi evaluat în 2005.

Informarea publicului cu privire la viaţa de zi cu zi a lesbienelor şi homosexualilor, precum şi la istoria lor, este un element cheie în cadrul eforturilor de îmbunătăţire a condiţiilor de trai ale acestora. În prezent se utilizează alocaţii acordate de Ministerul Copiilor şi Familiei Consiliului de Cercetare din Norvegia pentru finanţarea diferitelor programe de cercetare privind chestiunile specifice homosexualilor sau lesbienelor.

Blikk, cea mai importantă revistă pentru homosexuali şi lesbiene din Norvegia, apare lunar şi are un tiraj de 6 000 exemplare. Revista beneficiază de finanţare din partea statului.

O modificare adusă Legii privind Mediul Profesional a introdus un capitol nou legat de egalitatea de drepturi la locul de muncă, în care se interzicere tratamentul diferenţiat în funcţie de orientarea sexuală. Capitolul respectiv a intrat în vigoare la 1 mai 2004.

Legea privind Parteneriatul Oficializat a intrat în vigoare la 1 august 2003. Legea Parteneriatului le permite persoanelor de acelaşi sex să încheie un parteneriat legal, care are aceleaşi consecinţe juridice ca şi căsătoria, mai puţin dreptul la consacrarea legăturii într-o instituţie religioasă şi dreptul de a adopta copii împreună. Un partener poate însă adopta copilul celuilalt partener (adopţia copilului vitreg – vezi în continuare).

Pentru a-şi putea înregistra parteneriatul, cel puţin unul din cei doi parteneri trebuie să fie cetăţean norvegian şi unul sau amândoi trebuie să locuiască în Norvegia.

Un parteneriat legal încheiat în Norvegia nu este neapărat recunoscut şi în altă ţară. Chiar dacă o altă ţară îşi fondează decizia pe legislaţia norvegiană, partenerii se pot găsi în situaţia de a nu avea acelaşi statut ca şi persoanele căsătorite din ţara respectivă.

Din 1 ianuarie 2002, partenerii care au încheiat o astfel de legătură oficializată pot adopta copilul concubinului lor (adopţia copilului vitreg). Această modificare statutară a fost introdusă pentru a asigura că copiii beneficiază de un cadru legal sigur şi previzibil în timpul copilăriei şi adolescenţei. Aceleaşi criterii care se aplică adopţiei copiilor vitregi în cazul persoanelor căsătorite se aplică şi în cazul partenerilor de acelaşi sex.

Adopţia copilului vitreg este posibilă în cazul copilului biologic al celuilalt partener, precum şi în cazul copilului adoptat de acesta sau de aceasta, mai puţin în situaţiile în care copilul adoptat provine dintr-o ţară care nu permite adopţia de către lesbiene sau homosexuali.

Noile reglementări adoptate în 18 decembrie 2003 în privinţa încredinţării minorilor unei familii adoptive prevăd considerentele legate de homosexuali şi lesbiene care se aplică la alegerea familiei adoptive pentru un copil anume. Astfel, se stipulează că un cămin adoptiv trebuie să fie format din doi părinţi adoptivi de sexe diferite. Cuplurile de acelaşi sex pot fi însă selectate ca părinţi adoptivi, dacă serviciile de asistenţă a copilului consideră că acest lucru ar fi în interesul său. Dispoziţia respectivă se aplică exclusiv pe baza nevoilor copilului. Oricine doreşte să contribuie ca părinte adoptiv are dreptul să fie evaluat. Calităţile personale de îngrijitor şi educator ale candidaţilor la adopţie şi nevoile copilului în cauză sunt considerate elementele cruciale ale acestui proces, nu orientarea sexuală sau statutul social al cuplului avut în vedere.

Pagină realizată de Ministerul Norvegian al Copiilor şi Familiei

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: