Norvegian.net devine Norvegian.ro

Ne-am mutat la www.Norvegian.ro Similare mai mult|more »

Un antreprenor plecat din ţară acum 15 ani şi-a înfiinţat o agenţie de turism în Norvegia şi aduce scandinavi să viziteze România

Antreprenorul român Cristian Turc a plecat din ţară acum 15 ani către Marea Britanie, iar în 2011 s-a mutat în Norvegia, unde locuieşte şi astăzi. Acolo, în una dintre cele mai dezvoltate mai mult|more »

Scandal diplomatic între Norvegia și Polonia. Gestul consulului polonez la Oslo

Autoritățile norvegiene le-au solicitat celor poloneze rechemarea consulului de la Oslo, pe care îl acuză de „comportament inacceptabil” față de funcționarii săi. „Putem confirma că Ministerul de Externe a îndemnat Polonia să-l mai mult|more »

La 24 de ani, e cel mai bogat om din Norvegia. Cum a ajuns Gustav Magnar Witzøe la averea uriașă

Viața celui mai bogat om din Norvegia – și, totodată, al treilea cel mai tânăr miliardar din lume -, Gustav Magnar Witzøe, reprezintă un studiu de caz interesant pentru presă. La doar mai mult|more »

Norvegia : Cine şi cât de influent este conducătorul celui mai mare fond de investiţii din lume: „Când ia o decizie, investitorii din întreaga lume îşi iau notiţe” | FOTO

Yngve Slyngstad este CEO-ul Fondului Suveran de Investiţii din Norvegia, cel mai mare fond suveran din lume, parte din Banca Centrală a Norvegiei. Când Yngve Slyngstad ia o decizie, investitorii din întreaga mai mult|more »

„Sunt PREA MULȚI norvegieni în GUVERNUL norvegian!”

Centrul Norvegian de Combatere a Rasismului a criticat noul guvern al premierului Erna Solberg pentru că „nu reflectă populația”. Rune Beerglund Steen, șeful acestui ONG, a explicat că lipsa de diversitate reprezintă mai mult|more »

Acum doi ani visa la nationala, azi da probe in liga a doua din Norvegia! Cazul senzational al unui stranier roman

Acum o luna a decis sa plece iar din Romania. Destinatia sa a luat si de aceasta data pe toata lumea prin surprindere. Dupa ce a jucat in Malaezia, Victoras Astafei incearca mai mult|more »

Norvegia doneaza 18 milioane de coroane norvegiene pentru restaurarea si crearea unui muzeu al icoanelor în Alba Iulia

I byen Alba Iulia i Transylvania åpnet Museikon 1. desember. Et sykehus for sinnslidende, reist på 1700-tallet, er bygget om for å vise frem områdets rike ikontradisjon. 18 millioner kroner i norske mai mult|more »

Norvegia a exportat anul trecut fructe de mare in valoare de peste 12 miliarde de euro

Norvegia a exportat anul trecut 2,6 milioane de tone de fructe de mare, in valoare de 94,5 miliarde de coroane norvegiene, adica 12,69 miliarde de euro, un nivel record, a anuntat Consiliul mai mult|more »

Norvegia îşi suspendă vânzările de armament către Emiratele Arabe Unite

Norvegia şi-a suspendat exporturile de armament şi muniţie către Emiratele Arabe Unite (EAU), de teamă că acestea pot fi folosite în Războiul din Yemen, a anunţat miercuri Ministerul norvegian de Externe, scrie mai mult|more »

Norvegia, tara care ne arata cum se dezvolta cu adevarat viitorul industriei auto

Nu mai este nicio noutate ca masinile electrice reprezinta viitorul industriei auto, dar rapiditatea cu care lucrurile evolueaza in Norvegia este de-a dreptul admirabila. Aproape o treime dintre masinile noi vandute in mai mult|more »

Ambasada României în Norvegia/Romanias ambassade i Norge : Sărbătoarea Pomului de Crăciun la Ambasada României la Oslo

Copii și tineri din comunitate au colindat în tradiția românească și s-au întâlnit cu Moș Crăciun, duminică, 17 decembrie 2017, la Ambasada României la Oslo. Le mulțumim tuturor celor mici și mari mai mult|more »

În Norvegia se intra numai cu pasaportul. Controale severe la granita

Pentru calatorii in afara granitelor Norvegiei, chiar si la cumparaturi la Svinnesund, sa aveti pasaport sau documente valabile de calatorie. In urmatoarele 10 zile se vor intensifica controalele vamale, atat pe uscat mai mult|more »

MASACRU în Norvegia! Țara se află în mijlocul celui mai mare SCANDAL, după uciderea a 100 de reni

Norvegia se află în mijlocul celui mai mare scandal din ultimii ani după uciderea a 100 de reni. Cifra enormă de victime a fost înregistrată în doar patru zile, sâmbătă având loc mai mult|more »

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi ministrul norvegian al Apărării, Frank Bakke-Jensen, şi-au cerut scuze faţă de Turcia. Dictatorul sîngeros Erdogan nu le accepta. Erodgane, hai sictir !

Recep Tayyip Erdogan respinge scuzele NATO cu privire la incidentul din Norvegia. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins sâmbătă scuzele transmise de către NATO după ce numele său a apărut pe mai mult|more »

Cea mai bogată femeie din Norvegia, condamnată la 18 zile de închisoare și o amendă de 26.000 de euro

Cea mai bogată femeie din Norvegia a primit o pedeapsă de 18 zile de închisoare cu suspendare și o amendă de aproape 26.000 de euro, după ce a fost oprită de polițiștii mai mult|more »

Cersetorii din Romania se bat pe locurile de cersit din Norvegia. Dupa o bataie ca-n filme cu bîte, lanturi si cutite, 5 cetateni români au fost arestati la Verdal

Tiggere sloss om tiggerplasser. Fem rumenere har vedtatt forelegg på 8000 kroner hver, etter å ha slåss på en bensinstasjon om hvem som skal tigge i Verdal.Inne på YX-bensinstasjonen i Verdal gikk mai mult|more »

Noi investitori la Dinamo. Un grup din Norvegia vrea să vină în Ştefan cel Mare

La o zi după ce Ionuţ Negoiţă a anunţat că renunţă la Dinamo, iar decizia sa este ireversibilă, există informaţii că un grup de oameni de afaceri sunt pregătiţi să preia clubul mai mult|more »

Primul restaurant sub apă, în Norvegia!

Clienţii vor mânca la adâncime, printre peşti. Clădirea va fi finalizată în anul 2019. Veţi putea mânca printre peşti, în Europa! Primul restaurant subacvatic de pe continent se va deschide în Norvegia. mai mult|more »

Delicatesele Norvegiene ridicate la rang de artă îşi fac loc în bucătăria românească. Preţul unui păstrăv afumat

Afumătorile româneşti, ocupate în general de cârnaţi şi şuncă, au mai nou şi pește. Fie că vorbim de păstrăv ori somon, delicatesele ridicate la rang de artă în ţările nordice îşi fac mai mult|more »

 

Furtună politică în Norvegia pe seama cerşetorilor români | Romania …

Lidera Partidului Progresului din Norvegia, Siv Jensen, øi adjunctul sæu, Per Sandberg, au cerut expulzarea tuturor"cerøetorilor români" din Norvegia, chiar dacæ aceøtia nu au comis vreo infracfliune. Apelul lor a fost denunflat drept o generalizare pripitæ, iar ambasadorul României la Oslo, Daniel Ioniflæ, øi-a exprimat nemulflumirea, informeazæ miercuri web site-ul norvegian ”Views and News from Norway”, citat de Agerpres.

"Acest gen de generalizare creeazæ mari probleme pentru flara mea", a declarat Daniel Ioniflæ pentru postul naflional norvegian NRK, adæugând cæ poate afecta imaginea flærii. "România este prezentatæ ca o nafliune plinæ de cerøetori", a adæugat diplomatul român. Acest lucru nu este adeværat, a subliniat înaltul diplomat român, sugerând cæ compatrioflii sæi sunt stigmatizafli.

Jensen øi Sandberg au pærut sæ aibæ obiecflii faflæ de numærul tot mai mare de romi care vin în Norvegia, pe care îi acuzæ cæ lasæ în urma lor gunoaie, campeazæ ilegal øi folosesc stræzi, grædini, parcuri publice øi chiar o grædiniflæ de copii, ca toalete în aer liber.

Sandberg a susflinut cæ Armata Salværii locale estimeazæ cæ existæ aproximativ 750 persoane de etnie romæ sau "români", înregistrafli la Oslo. El i-a acuzat de comiterea unor delicte øi ræspândirea de mizerie în oraø. Chiar dacæ nu a avut nicio dovadæ imediatæ privind presupusele delicte, Sandberg a pærut sæ-i considere vinovafli pe cerøetori.

"Din cei 750, nu øtiu dacæ exista unul sau 13 (delincvenfli), dar tofli ar trebui dafli afaræ din flaræ", a declarat el reporterilor, având sprijinul deplin al lui Jensen. "Ceea ce vedem este cæ ceea ce ei numesc ‘cerøit’ conduce, de asemenea, la provocæri infracflionale majore, în special la Oslo. Aceasta este o problemæ în creøtere constantæ pentru lege øi ordine", a declarat Jensen.

Ambasadorul Ioniflæ a subliniat cæ nu tofli românii sunt romi, denumifli anterior fligani, care provin din diferite flæri. "Numai unii dintre ei sunt cetæfleni români øi doar unii dintre ei træiesc pe stræzi", a spus el.

Diplomatul român vrea o clarificare cu privire la ce înflelege Jensen cu adeværat prin "cerøetori români" care "polueazæ" Oslo. NRK a relatat cæ miercuri ambasadorul Ioniflæ a contactat biroul Partidului Progresului øi a solicitat o întâlnire cu Jensen. "Cred cæ trebuie sæ clarificæm câteva lucruri", a declarat el pentru NRK.

Ioniflæ a afirmat cæ în Norvegia træiesc 4.541 de români, potrivit unor date de anul trecut. "Cei mai mulfli dintre ei sunt deplin integrafli øi contribuie la societatea norvegianæ", a spus el. "Este o mare greøealæ sæ-i pui laolaltæ pe tofli românii. Acest lucru îi stigmatizeazæ pe românii care locuiesc aici øi îøi aduc o contribuflie importantæ", a subliniat diplomatul român.

Oficiali ai Partidului Progresului au confirmat cæ au primit un e-mail de la ambasador, în care acesta a cerut o întrevedere. Jensen a plecat însæ în vacanflæ øi nu va fi în mæsuræ sæ se întâlneascæ cu diplomatul român pânæ dupæ vacanfla ei, au declarat ei pentru NRK. Dupæ cât se pare, Jensen nu a vrut sæ facæ comentarii ulterioare, potrivit web site-ului norvegian.

Comentariile peiorative ale partidului la adresa românilor survin la numai câteva zile dupæ ce formafliunea le-a cerut imigranflilor, în special solicitanflilor de azil, ”sæ træiascæ ca norvegienii". Dupæ mai multe indicii potrivit cærora Partidul Progresului, cel mai conservator din Norvegia, øi-a moderat ceea ce mulfli numesc tonul sæu anti-imigraflie, fiind pe cale sæ câøtige un nou respect, nu în ultimul rând pentru contribuflia sa la recentele negocieri privind clima, partidul pare sæ reaprindæ încercærile de a ræspândi teama de stræini. Unii observatori politici au numit demersul o întoarcere la populism øi "Partidul Progresului în ipostaza cea mai rea”.

Furtună politică în Norvegia pe seama cerşetorilor români | Romania

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: