Un antreprenor plecat din ţară acum 15 ani şi-a înfiinţat o agenţie de turism în Norvegia şi aduce scandinavi să viziteze România

Antreprenorul român Cristian Turc a plecat din ţară acum 15 ani către Marea Britanie, iar în 2011 s-a mutat în Norvegia, unde locuieşte şi astăzi. Acolo, în una dintre cele mai dezvoltate mai mult|more »

Scandal diplomatic între Norvegia și Polonia. Gestul consulului polonez la Oslo

Autoritățile norvegiene le-au solicitat celor poloneze rechemarea consulului de la Oslo, pe care îl acuză de „comportament inacceptabil” față de funcționarii săi. „Putem confirma că Ministerul de Externe a îndemnat Polonia să-l mai mult|more »

La 24 de ani, e cel mai bogat om din Norvegia. Cum a ajuns Gustav Magnar Witzøe la averea uriașă

Viața celui mai bogat om din Norvegia – și, totodată, al treilea cel mai tânăr miliardar din lume -, Gustav Magnar Witzøe, reprezintă un studiu de caz interesant pentru presă. La doar mai mult|more »

Norvegia : Cine şi cât de influent este conducătorul celui mai mare fond de investiţii din lume: „Când ia o decizie, investitorii din întreaga lume îşi iau notiţe” | FOTO

Yngve Slyngstad este CEO-ul Fondului Suveran de Investiţii din Norvegia, cel mai mare fond suveran din lume, parte din Banca Centrală a Norvegiei. Când Yngve Slyngstad ia o decizie, investitorii din întreaga mai mult|more »

„Sunt PREA MULȚI norvegieni în GUVERNUL norvegian!”

Centrul Norvegian de Combatere a Rasismului a criticat noul guvern al premierului Erna Solberg pentru că „nu reflectă populația”. Rune Beerglund Steen, șeful acestui ONG, a explicat că lipsa de diversitate reprezintă mai mult|more »

Acum doi ani visa la nationala, azi da probe in liga a doua din Norvegia! Cazul senzational al unui stranier roman

Acum o luna a decis sa plece iar din Romania. Destinatia sa a luat si de aceasta data pe toata lumea prin surprindere. Dupa ce a jucat in Malaezia, Victoras Astafei incearca mai mult|more »

Norvegia doneaza 18 milioane de coroane norvegiene pentru restaurarea si crearea unui muzeu al icoanelor în Alba Iulia

I byen Alba Iulia i Transylvania åpnet Museikon 1. desember. Et sykehus for sinnslidende, reist på 1700-tallet, er bygget om for å vise frem områdets rike ikontradisjon. 18 millioner kroner i norske mai mult|more »

Norvegia a exportat anul trecut fructe de mare in valoare de peste 12 miliarde de euro

Norvegia a exportat anul trecut 2,6 milioane de tone de fructe de mare, in valoare de 94,5 miliarde de coroane norvegiene, adica 12,69 miliarde de euro, un nivel record, a anuntat Consiliul mai mult|more »

Norvegia îşi suspendă vânzările de armament către Emiratele Arabe Unite

Norvegia şi-a suspendat exporturile de armament şi muniţie către Emiratele Arabe Unite (EAU), de teamă că acestea pot fi folosite în Războiul din Yemen, a anunţat miercuri Ministerul norvegian de Externe, scrie mai mult|more »

Norvegia, tara care ne arata cum se dezvolta cu adevarat viitorul industriei auto

Nu mai este nicio noutate ca masinile electrice reprezinta viitorul industriei auto, dar rapiditatea cu care lucrurile evolueaza in Norvegia este de-a dreptul admirabila. Aproape o treime dintre masinile noi vandute in mai mult|more »

Ambasada României în Norvegia/Romanias ambassade i Norge : Sărbătoarea Pomului de Crăciun la Ambasada României la Oslo

Copii și tineri din comunitate au colindat în tradiția românească și s-au întâlnit cu Moș Crăciun, duminică, 17 decembrie 2017, la Ambasada României la Oslo. Le mulțumim tuturor celor mici și mari mai mult|more »

În Norvegia se intra numai cu pasaportul. Controale severe la granita

Pentru calatorii in afara granitelor Norvegiei, chiar si la cumparaturi la Svinnesund, sa aveti pasaport sau documente valabile de calatorie. In urmatoarele 10 zile se vor intensifica controalele vamale, atat pe uscat mai mult|more »

MASACRU în Norvegia! Țara se află în mijlocul celui mai mare SCANDAL, după uciderea a 100 de reni

Norvegia se află în mijlocul celui mai mare scandal din ultimii ani după uciderea a 100 de reni. Cifra enormă de victime a fost înregistrată în doar patru zile, sâmbătă având loc mai mult|more »

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi ministrul norvegian al Apărării, Frank Bakke-Jensen, şi-au cerut scuze faţă de Turcia. Dictatorul sîngeros Erdogan nu le accepta. Erodgane, hai sictir !

Recep Tayyip Erdogan respinge scuzele NATO cu privire la incidentul din Norvegia. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins sâmbătă scuzele transmise de către NATO după ce numele său a apărut pe mai mult|more »

Cea mai bogată femeie din Norvegia, condamnată la 18 zile de închisoare și o amendă de 26.000 de euro

Cea mai bogată femeie din Norvegia a primit o pedeapsă de 18 zile de închisoare cu suspendare și o amendă de aproape 26.000 de euro, după ce a fost oprită de polițiștii mai mult|more »

Cersetorii din Romania se bat pe locurile de cersit din Norvegia. Dupa o bataie ca-n filme cu bîte, lanturi si cutite, 5 cetateni români au fost arestati la Verdal

Tiggere sloss om tiggerplasser. Fem rumenere har vedtatt forelegg på 8000 kroner hver, etter å ha slåss på en bensinstasjon om hvem som skal tigge i Verdal.Inne på YX-bensinstasjonen i Verdal gikk mai mult|more »

Noi investitori la Dinamo. Un grup din Norvegia vrea să vină în Ştefan cel Mare

La o zi după ce Ionuţ Negoiţă a anunţat că renunţă la Dinamo, iar decizia sa este ireversibilă, există informaţii că un grup de oameni de afaceri sunt pregătiţi să preia clubul mai mult|more »

Primul restaurant sub apă, în Norvegia!

Clienţii vor mânca la adâncime, printre peşti. Clădirea va fi finalizată în anul 2019. Veţi putea mânca printre peşti, în Europa! Primul restaurant subacvatic de pe continent se va deschide în Norvegia. mai mult|more »

Delicatesele Norvegiene ridicate la rang de artă îşi fac loc în bucătăria românească. Preţul unui păstrăv afumat

Afumătorile româneşti, ocupate în general de cârnaţi şi şuncă, au mai nou şi pește. Fie că vorbim de păstrăv ori somon, delicatesele ridicate la rang de artă în ţările nordice îşi fac mai mult|more »

Echipajele de intervenţie norvegiene au descoperit cadavrul unei persoane decedate în urma prăbuşirii unui elicopter rus în Marea Groenlandei

Elicopterul rus prăbuşit în Marea Groenlandei. A fost descoperit cadavrul unei persoane, la 130 de metri de locul accidentului aviatic. Cadavrul a fost descoperit de un vehicul submarin la aproximativ 130 de mai mult|more »

 

Luxoasele închisori din Norvegia

După dublul carnagiu din Oslo şi insula Utoya al cărui autor a fost teroristul fanatic Anders Breivik (care se declara simpatizant al sionismului, poziţie respinsă de organizaţiile şi comunităţile evreieşti din lume, în primul rând de evreii norvegieni care şi-au manifestat temerea faţă de reizbucnirea unor manifestări antisemite), investigaţiile poliţiei continuă pentru a se putea stabili exact ce s-a întâmplat şi cum. Procesul  va avea loc anul viitor când se aşteaptă şi sentinţa –închisoare nu pe viaţă, deoarce aceasta nu există în jurisprudenţa norvegiană, ci pe 21 de ani, dar care poate fi prelungită. ..“Viitorul” “inamicului public nr.1” al Norvegiei, aduce în faţa opiniei publice  prea puţin cunoscutul sistem penitenciar din această ţară, în care, potrivit celor implicaţi în sistem dar şi sociologilor,  primează, reabilitarea deţinuţilor, respectarea drepturilor lor  şi nu sancţiunea. Revista americană “Foreign Policy” prezintă o imagine deadreptul incredibilă a penitenciarelor norvegiene, cel mai uman system din lume.  Nu numai hoţii de buzunar, spărgătorii sau escrocii, dar şi traficanţii de droguri sau ucigaşii, violatorii  îşi petrec condamnările în instituţii care nu seamănă deloc cu întunecoasele închisori europene păzite cu stricteţe.  Norvegia este una dintre cele mai bogate ţări din lume , unde rata criminalităţii este extrem de redusă.

Potrivit unui articol publicat anul trecut în săptămânalul american “Time”, în închisorile norvegiene se găsesc în total 3300 de condamnaţi. Proporţional, la 100.000 de locuitori revin doar 69 de condamnaţi, pe când în SUA -735. Deoarece cea mai mare pedeapsă este de 21 de ani de închisoare, tendinţa este de a recupera cât mai mulţi dintre deţinuţi, chiar şi  pe cei care au comis crime grave..  “Noi nu vrem să-i pedepsim ci să-i reeducăm. Faptul că au fost lipsiţi de libertate pentru un timp este o pedeapsă suficient de mare”, a declarat cotidianului britanic “The Daily Mail”, un ofiţer-gardian. De aceea, deţinuţilor li se asigură programe speciale, cursuri de pregătire, de calificare.

Închisoarea de pe insula Bastoy- un exemplu al modelului norvegian

Închisoarea se găseşte pe insula Bastoy, aflată la trei kilometri sud de Oslo. Este una dintre cele patru închisori mai puţin păzite din ţară. Locul pare mai degrabă un sătuc compus din case confortabile unde locuiesc cei 120 de deţinuţi. Ei se pot plimba liberi prin pădurea din insulă, pot înota sau pescui în mare dar au şi terenuri de tenis şi fotbal. Locuiesc în căsuţe mobilate elegant, cu televiziune prin cablu, iau masa în comun într-o sufragerie împodobită cu opera de artă şi au la dispoziţie şezlonguri pentru  a sta la soare, saună şi sală de cinema. Pe insulă, scrie Daily Mail, nu există celule, gratii sau camere de supraveghere. În prima închisoare ecologică din lume care se autoaprovizionează, ucigaşii şi alţi criminali fac muncă fizică. Ei supraveghează şi bacul care circula până pe continent. Unii dintre ei lucrează cu topoare, cuţite, freze şi, cu toate acestea, niciodată nu s-a întâmplat nici o agresiune. Bastoy este un experiment, dar în Norvegia, nici aşa zisele centre închise nu sunt întunecoase sau înghesuite.

De exemplu închisoarea Halden, dată în folosinţă în 2010 (pentru care s-au cheltuit 1,5 miliarde de coroane) se aseamănă, scrie “The Foreign Policy”, mai degrabă cu un hotel sau hostel elegant pentru tineret  Institutul  cu cea mai mare securitate, în care se găsesc cei mai periculoşi criminali se întinde pe 30 de hectare şi la deschidere a fost considerat cea mai umană închisoare din lume.. Clădirea este înconjurată de brazi, celulele seamănă cu camere de cămine studenţeşti scumpe, fiecare avnd TV cu plasmă şi frigider iar geamurile fără zăbrele sunt imense pentru a lăsa să pătrundă cât mai multă lumină. La fiecare 10 celule există o bucătărie şi un living cu canapele, măsuţe şi alte piese de mobilier moderne. Închisoarea dispune de o bibliotecă imensă, reviste, CD-uri şi DVD-uri. Deţinuţii îşi pot crea propria orchestră, pot face repetiţii cu instrumentele căpătate şi-şi pot înregistra albume în studioul închisorii. Exită un profesor de muzică iar cei care vor să facă sport au antrenor individual, pot face jogging în uriaşa curte a închisorii.

mai mult:
….Luxoasele închisori din Norvegia

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: