Norvegian.net devine Norvegian.ro

Ne-am mutat la www.Norvegian.ro Similare mai mult|more »

Un antreprenor plecat din ţară acum 15 ani şi-a înfiinţat o agenţie de turism în Norvegia şi aduce scandinavi să viziteze România

Antreprenorul român Cristian Turc a plecat din ţară acum 15 ani către Marea Britanie, iar în 2011 s-a mutat în Norvegia, unde locuieşte şi astăzi. Acolo, în una dintre cele mai dezvoltate mai mult|more »

Scandal diplomatic între Norvegia și Polonia. Gestul consulului polonez la Oslo

Autoritățile norvegiene le-au solicitat celor poloneze rechemarea consulului de la Oslo, pe care îl acuză de „comportament inacceptabil” față de funcționarii săi. „Putem confirma că Ministerul de Externe a îndemnat Polonia să-l mai mult|more »

La 24 de ani, e cel mai bogat om din Norvegia. Cum a ajuns Gustav Magnar Witzøe la averea uriașă

Viața celui mai bogat om din Norvegia – și, totodată, al treilea cel mai tânăr miliardar din lume -, Gustav Magnar Witzøe, reprezintă un studiu de caz interesant pentru presă. La doar mai mult|more »

Norvegia : Cine şi cât de influent este conducătorul celui mai mare fond de investiţii din lume: „Când ia o decizie, investitorii din întreaga lume îşi iau notiţe” | FOTO

Yngve Slyngstad este CEO-ul Fondului Suveran de Investiţii din Norvegia, cel mai mare fond suveran din lume, parte din Banca Centrală a Norvegiei. Când Yngve Slyngstad ia o decizie, investitorii din întreaga mai mult|more »

„Sunt PREA MULȚI norvegieni în GUVERNUL norvegian!”

Centrul Norvegian de Combatere a Rasismului a criticat noul guvern al premierului Erna Solberg pentru că „nu reflectă populația”. Rune Beerglund Steen, șeful acestui ONG, a explicat că lipsa de diversitate reprezintă mai mult|more »

Acum doi ani visa la nationala, azi da probe in liga a doua din Norvegia! Cazul senzational al unui stranier roman

Acum o luna a decis sa plece iar din Romania. Destinatia sa a luat si de aceasta data pe toata lumea prin surprindere. Dupa ce a jucat in Malaezia, Victoras Astafei incearca mai mult|more »

Norvegia doneaza 18 milioane de coroane norvegiene pentru restaurarea si crearea unui muzeu al icoanelor în Alba Iulia

I byen Alba Iulia i Transylvania åpnet Museikon 1. desember. Et sykehus for sinnslidende, reist på 1700-tallet, er bygget om for å vise frem områdets rike ikontradisjon. 18 millioner kroner i norske mai mult|more »

Norvegia a exportat anul trecut fructe de mare in valoare de peste 12 miliarde de euro

Norvegia a exportat anul trecut 2,6 milioane de tone de fructe de mare, in valoare de 94,5 miliarde de coroane norvegiene, adica 12,69 miliarde de euro, un nivel record, a anuntat Consiliul mai mult|more »

Norvegia îşi suspendă vânzările de armament către Emiratele Arabe Unite

Norvegia şi-a suspendat exporturile de armament şi muniţie către Emiratele Arabe Unite (EAU), de teamă că acestea pot fi folosite în Războiul din Yemen, a anunţat miercuri Ministerul norvegian de Externe, scrie mai mult|more »

Norvegia, tara care ne arata cum se dezvolta cu adevarat viitorul industriei auto

Nu mai este nicio noutate ca masinile electrice reprezinta viitorul industriei auto, dar rapiditatea cu care lucrurile evolueaza in Norvegia este de-a dreptul admirabila. Aproape o treime dintre masinile noi vandute in mai mult|more »

Ambasada României în Norvegia/Romanias ambassade i Norge : Sărbătoarea Pomului de Crăciun la Ambasada României la Oslo

Copii și tineri din comunitate au colindat în tradiția românească și s-au întâlnit cu Moș Crăciun, duminică, 17 decembrie 2017, la Ambasada României la Oslo. Le mulțumim tuturor celor mici și mari mai mult|more »

În Norvegia se intra numai cu pasaportul. Controale severe la granita

Pentru calatorii in afara granitelor Norvegiei, chiar si la cumparaturi la Svinnesund, sa aveti pasaport sau documente valabile de calatorie. In urmatoarele 10 zile se vor intensifica controalele vamale, atat pe uscat mai mult|more »

MASACRU în Norvegia! Țara se află în mijlocul celui mai mare SCANDAL, după uciderea a 100 de reni

Norvegia se află în mijlocul celui mai mare scandal din ultimii ani după uciderea a 100 de reni. Cifra enormă de victime a fost înregistrată în doar patru zile, sâmbătă având loc mai mult|more »

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi ministrul norvegian al Apărării, Frank Bakke-Jensen, şi-au cerut scuze faţă de Turcia. Dictatorul sîngeros Erdogan nu le accepta. Erodgane, hai sictir !

Recep Tayyip Erdogan respinge scuzele NATO cu privire la incidentul din Norvegia. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins sâmbătă scuzele transmise de către NATO după ce numele său a apărut pe mai mult|more »

Cea mai bogată femeie din Norvegia, condamnată la 18 zile de închisoare și o amendă de 26.000 de euro

Cea mai bogată femeie din Norvegia a primit o pedeapsă de 18 zile de închisoare cu suspendare și o amendă de aproape 26.000 de euro, după ce a fost oprită de polițiștii mai mult|more »

Cersetorii din Romania se bat pe locurile de cersit din Norvegia. Dupa o bataie ca-n filme cu bîte, lanturi si cutite, 5 cetateni români au fost arestati la Verdal

Tiggere sloss om tiggerplasser. Fem rumenere har vedtatt forelegg på 8000 kroner hver, etter å ha slåss på en bensinstasjon om hvem som skal tigge i Verdal.Inne på YX-bensinstasjonen i Verdal gikk mai mult|more »

Noi investitori la Dinamo. Un grup din Norvegia vrea să vină în Ştefan cel Mare

La o zi după ce Ionuţ Negoiţă a anunţat că renunţă la Dinamo, iar decizia sa este ireversibilă, există informaţii că un grup de oameni de afaceri sunt pregătiţi să preia clubul mai mult|more »

Primul restaurant sub apă, în Norvegia!

Clienţii vor mânca la adâncime, printre peşti. Clădirea va fi finalizată în anul 2019. Veţi putea mânca printre peşti, în Europa! Primul restaurant subacvatic de pe continent se va deschide în Norvegia. mai mult|more »

Delicatesele Norvegiene ridicate la rang de artă îşi fac loc în bucătăria românească. Preţul unui păstrăv afumat

Afumătorile româneşti, ocupate în general de cârnaţi şi şuncă, au mai nou şi pește. Fie că vorbim de păstrăv ori somon, delicatesele ridicate la rang de artă în ţările nordice îşi fac mai mult|more »

 

Nici o remuscare pentru macelarul din Oslo

Autorităţile norvegiene l-au izolat pe Anders Breivik de lume în ultimele patru luni. După interogatorii de până la 10 ore pe zi, poliţia nu ştie de ce a omorât acesta 77 de oameni în iulie. Procesul lui Breivik va avea loc în 2012.

Un articol din Der Spiegel arată impasul în care au intrat anchetatorii norvegieni la peste 4 luni de la reţinerea asasinului Anders Breivik. Potrivit poliţiei, interogatoriul lui Breivik durează uneori şi 10 ore pe zi. Răspunsurile întârzie să apară însă. „Nimeni nu îl înţelege pe Breivik", a declarat directoarea Serviciului de Securitate a Poliţiei, Janne Kristiansen. Psihologul echipei de anchetă, Asborn Rachlew atrage atenţia că Breivik nu se consideră doar ucigaşul a 77 de oameni, ci un „inculpat-vedetă". Astfel, teroristul cu convingeri extremiste de dreapta impune propriile reguli în desfăşurarea anchetei. „După zece ore de interogatoriu, când toată lumea este obosită, el vrea să continuăm", completează Rachlew. În timpul chestionărilor, Breivik se opreşte brusc, aruncă privirea pe ceasul fixat pe perete şi soarbe la intervale fixe dintr-o sticlă cu apă.

La orele de masă, restaurantul său preferat îi livrează în arest un hamburger, conform înţelegerii obţinute prin avocatul său. „El deţine controlul situaţiei pentru că este singurul care ne poate spune ceva în acest caz", a explicat şefa poliţiei norvegiene, Janne Kristiansen.

Vorbeşte cu plăcere despre crimele sale

Totuşi, potrivit Der Spiegel, inchizitorii susţin că Breivik „răspunde politicos" la întrebări şi chiar „îi place să vorbească despre crimele sale".  Autorităţile au strâns peste 100 de ore de interogatoriu, dar nu au ajuns la nici o concluzie despre motivele care l-au împins pe Breivik să ucidă. Avocatul acuzării, Christian Hatlo, a dezvăluit pentru Der Spiegel că l-a auzit pe inculpat vorbind ore întregi despre crimele sale. „De obicei, asasinii nu vorbesc despre faptele lor. Breivik ar povesti zile, după care fumează cu poftă sau mănâncă un hamburger", a adăugat Christian Hatlo. „Este o persoană absolut malefică, foarte calculată, foarte rece şi foarte inteligentă", a completat Janne Kristiansen. Teroristul norvegian le-a mărturisit anchetatorilor că în timp ce mitralia 69 de adolescenţi pe insula Utoya, de lângă Oslo, asculta la căşti „Lux Aeterna", coloana sonoră a filmului „Lord of the Rings". „Nu are nici o remuşcare faţă de faptele sale. Crede că peste ani norvegienii îi vor fi recunoscători pentru ce a făcut", a declarat Rachlew. Când este întrebat de ce a comis ororile din iulie, Breivik răspunde că era datoria lui de „cavaler templier" să lupte împotriva degradării civilizaţiei umane şi a Norvegiei.

Avocatul lui Breivik: „E instabil emoţional şi a avut o copilărie nefericită"

Explicaţiile inculpatului îl lasă fără cuvinte şi pe avocatul său din oficiu, Geir Lippestad, care a mărturisit pentru Der Spiegel că sunt momente în care nu poate urmări până la capăt argumentaţia clientului său. Totuşi, avocatul încearcă să pună faptele lui Breivik pe seama instabilităţii  emoţionale şi a unei copilării lipsite de afecţiune. De la vârsta de 4 ani, inculpatul a crescut doar cu mama sa din cauza divorţului părinţilor. La 15 ani a rupt orice legătură cu tatăl său şi tot atunci s-a izolat de prieteni. Reprezentantul lui Breivik spune că acesta a vrut să se integreze în societate, încercând cariere în hip-hop şi în arta grafitti-ului. „N-a reuşit şi până la urmă a ajuns membrul unui partid de extremă dreapta", a conchis Geir Lippestad.

Procesul lui Anders Breivik va începe anul viitor, dar concluziile de până acum ale anchetei sunt departe de a oferi un răpuns familiilor victimelor pentru masacrul care a îndoliat Norvegia în luna iulie.   

sursa :

Nici o remuscare pentru macelarul din Oslo

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: