Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi ministrul norvegian al Apărării, Frank Bakke-Jensen, şi-au cerut scuze faţă de Turcia. Dictatorul sîngeros Erdogan nu le accepta. Erodgane, hai sictir !

Recep Tayyip Erdogan respinge scuzele NATO cu privire la incidentul din Norvegia. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins sâmbătă scuzele transmise de către NATO după ce numele său a apărut pe mai mult|more »

Cea mai bogată femeie din Norvegia, condamnată la 18 zile de închisoare și o amendă de 26.000 de euro

Cea mai bogată femeie din Norvegia a primit o pedeapsă de 18 zile de închisoare cu suspendare și o amendă de aproape 26.000 de euro, după ce a fost oprită de polițiștii mai mult|more »

Cersetorii din Romania se bat pe locurile de cersit din Norvegia. Dupa o bataie ca-n filme cu bîte, lanturi si cutite, 5 cetateni români au fost arestati la Verdal

Tiggere sloss om tiggerplasser. Fem rumenere har vedtatt forelegg på 8000 kroner hver, etter å ha slåss på en bensinstasjon om hvem som skal tigge i Verdal.Inne på YX-bensinstasjonen i Verdal gikk mai mult|more »

Noi investitori la Dinamo. Un grup din Norvegia vrea să vină în Ştefan cel Mare

La o zi după ce Ionuţ Negoiţă a anunţat că renunţă la Dinamo, iar decizia sa este ireversibilă, există informaţii că un grup de oameni de afaceri sunt pregătiţi să preia clubul mai mult|more »

Primul restaurant sub apă, în Norvegia!

Clienţii vor mânca la adâncime, printre peşti. Clădirea va fi finalizată în anul 2019. Veţi putea mânca printre peşti, în Europa! Primul restaurant subacvatic de pe continent se va deschide în Norvegia. mai mult|more »

Delicatesele Norvegiene ridicate la rang de artă îşi fac loc în bucătăria românească. Preţul unui păstrăv afumat

Afumătorile româneşti, ocupate în general de cârnaţi şi şuncă, au mai nou şi pește. Fie că vorbim de păstrăv ori somon, delicatesele ridicate la rang de artă în ţările nordice îşi fac mai mult|more »

Echipajele de intervenţie norvegiene au descoperit cadavrul unei persoane decedate în urma prăbuşirii unui elicopter rus în Marea Groenlandei

Elicopterul rus prăbuşit în Marea Groenlandei. A fost descoperit cadavrul unei persoane, la 130 de metri de locul accidentului aviatic. Cadavrul a fost descoperit de un vehicul submarin la aproximativ 130 de mai mult|more »

Norvegia anunţă că ar fi descoperit locul unde s-a prăbuşit în mare elicopterul rus dispărut în zona arhipelagului Svalbard

Autorităţile norvegiene au anunţat că ar fi descoperit locul unde s-a prăbuşit în mare elicopterul rus care a dispărut în apropierea arhipelagului Svalbard din Oceanul Arctic, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters. mai mult|more »

Morminte din Epoca Bronzului au fost descoperite în Norvegia

Arheologii norvegieni au descoperit în centrul ţării lor mai multe morminte vechi de peste 3.000 de ani, ce datează din Epoca Bronzului, a anunţat luni postul public de televiziune NRK, citat de mai mult|more »

A plouat cu goluri în Norvegia » Dinamo a luat 40 la Elverum!

Campioana României a pierdut fără să emită nicio pretenție, scor 32-40 în fața norvegienilor de la Elverum, și șansele de a trece de grupe sunt din ce în ce mai mici. Dinamo mai mult|more »

Țara în care fiecare cetățean deține 200.000 de dolari. Fondul suveran al Norvegiei a ajuns la 1 trilion de dolari, pentru prima dată în istorie

Fondul suveran al Norvegiei, alimentat din banii pe care țara nordică îi câștigă din expoatarea rezervelor de petrol, a atins valoarea de 1 trilion de dolari, pentru prima data de la înființarea mai mult|more »

Fondul suveran al Norvegiei depaseste pragul simbolic de 1.000 de miliarde de dolari

Fondul suveran al Norvegiei, cel mai mare din lume, a depasit marti pentru prima oara pragul de 1.000 de miliarde de dolari, a anuntat banca centrala norvegiana, care gestioneaza acest fond, scrie mai mult|more »

Pedeapsa pentru un politist corupt din Norvegia: 21 de ani de inchisoare

Un politist din 🇳🇴 Norvegia a fost condamnat, luni, la 21 de ani de inchisoare pentru ca a luat mita si a ajutat un traficant de droguri. Eirik Jensen, care era responsabil mai mult|more »

Doi români arestati la Trondheim în Norvegia. Furau cosmetice din magazine.

Pågrep rumenske tyver på Sirkus Shopping etter tv-progra. I løpet av fredagen blir de to, en mann og en kvinne, fremstilt for varetektsfengsling. Rumenere har fått 20 000 kroner i bot. Rumenerne, mai mult|more »

Romanias ambassade i Norge / Ambasada României la Oslo a găzduit o seară culturală românească

România – destinație turistică și culturală La 8 septembrie 2017, Ambasada României la Oslo a găzduit o seară culturală românească la care au participat un grup de 40 de norvegieni, membri și mai mult|more »

Postul national norvegian a difuzat documentarul „Norvegia er Lykkelandet adica tara fericirii pentru români” . Românii, cei mai multi expulzati din regatul nordic pentru „Sex, dop og tiggerkop” adica „Prostitutie, droguri si cersetorie”

Rumenere topper listen av tvangsutsendte kriminelle. «Tiggermiljø» i Bergen er et skalkeskjul for prostitusjon, narkotikasalg og tyverier, ifølge NRK Brennpunkt. NETTAVISEN MENER: I to år har NRK kartlagt et kriminelt miljø av mai mult|more »

Scandal. Norvegienii au dorit sa ajute victimele traficului uman din Romania cu un proiect în valoare de 9 milioane coroane norvegiene. Banii au disparut în Romania iar proiectul a fost oprit din indolenta autoritatilor românesti

Nota pentru norvegieni: Nu mai dati bani românilor înainte. Îi vor fura si nici la munca nu vor mai veni. Întotdeauna dupa sau în timpul derularii unui proiect. BUCURESTI I ROMANIA (Dagbladet): mai mult|more »

NORVEGIA. Să vină pompierii! Cea mai „focoasă” femeie din brigadă a aprins fantezia bărbaților cu aceste poze

Gunn Narten, de 30 de ani din localitatea Stavanger, a ajuns la un număr uriaș de urmăritori pe Instagram după ce a postat nu doar fotografii de la locul de muncă, ci mai mult|more »

Sondaj de opinie: Partidul Conservator al lui Erna Solberg, actualul prim-ministru din Norvegia ar putea castiga alegerile parlamentare din 11 septembrie in fata Partidului Socialist, pentru prima data in 93 de ani

Potrivit ultimului sondaj de opinie realizat pentru televiziunea publica din Norvegia, NRK, Partidul Socialist din Norvegia, formatiune de centru-stanga, a pierdut din sustinerea populatiei, iar Partidul Conservator, principala formatiune politica de centru-dreapta, mai mult|more »

Valoarea fondului suveran de investiţii al Norvegiei a trecut de 1.000 de miliarde de dolari

Fondul suveran de investiţii al Norvegiei, cel mai mare fond de acest fel din lume, a ajuns, la data de 30 iunie 2017, la o valoare de 8.020 miliarde coroane (peste 1.000 mai mult|more »

 

Noi investiţii norvegiene pentru sectorul maritim românesc

Noi investiţii norvegiene pentru sectorul maritim românesc Ambasadorul Regatului Norvegiei în România, Excelenţa Sa Øystein Hovdkinn: „În cadrul celei de-a doua etape, volumul financiar va fi mai mare, Regatul Norvegiei oferind 306 milioane de euro. Din această sumă, sectorul maritim va beneficia de 15 milioane de euro.”

Universitatea Maritimă Constanţa (UMC) a găzduit, ieri, conferinţa de închidere a proiectului RoNoMar. Proiectul s-a derulat în cadrul programului norvegian de cooperare cu România, care a avut ca obiectiv stimularea creşterii economice, dezvoltarea durabilă şi întărirea relaţiilor dintre cele două state. În cadrul programului, Guvernul norvegian a oferit 48 de milioane de euro pentru cofinanţarea proiectelor ce contribuie la inovare, schimburi de tehnologii şi dezvoltarea afacerilor între România şi Norvegia. RoNoMar, finanţat cu patru milioane de euro din valoarea totală a programului norvegian, a presupus derularea de activităţi educaţionale şi de cercetare în cele două universităţi cu profil maritim din Constanţa (UMC şi Academia Navală „Mircea cel Bătrân”) şi înfiinţarea unui incubator de afaceri în domeniul maritim (RoNoMar Innovation Center). „RoNoMar Innovation Center a desfăşurat o serie de activităţi care au ajutat la reducerea ratei de eşec timpuriu al unei companii şi a urmărit creşterea companiilor care au potenţial de a deveni generatori substanţiali de locuri de muncă în domeniul maritim”, a declarat managerul de proiect din cadrul UMC, conf. univ. dr. Ghiorghe Bătrânca. Prezent la conferinţa de închidere a proiectului, ambasadorul Regatului Norvegiei în România, Excelenţa Sa Øystein Hovdkinn, a declarat că proiectul RoNoMar a avut trei activităţi principale: incubatorul de afaceri, cercetarea şi educaţia. Potrivit demnitarului, cea mai relevantă caracteristică a reprezentat-o incubatorul de afaceri. „În cadrul incubatorului au fost dezvoltate cinci companii, care sperăm să se transforme în cinci noi companii româneşti”, a spus Excelenţa Sa Øystein Hovdkinn. În cadrul activităţii de cercetare, atât UMC cât şi Academia Navală au beneficiat de investiţii în echipamente pentru cercetare şi pentru desfăşurarea procesului didactic. De asemenea, studenţii din cadrul celor două instituţii de învăţământ au avut parte de schimburi de experienţă, în cadrul componentei dedicate educaţiei. „Aceasta a fost doar prima etapă din cadrul programului norvegian de cooperare cu România. În cadrul celei de-a doua etape, volumul financiar va fi mai mare, Regatul Norvegiei oferind 306 milioane de euro. Din această sumă, sectorul maritim va beneficia de 15 milioane de euro. În acest moment nu putem oferi mai multe detalii, fiind abia la începutul etapei”, a mai spus ambasadorul Regatului Norvegiei în România. Potrivit rectorului UMC, conf. univ. dr. Violeta Ciucur, proiectul RoNoMar a însemnat pentru universitatea constănţeană achiziţionarea a două obiective majore: poligonul PSI (prevenirea şi stingerea incendiilor) şi upgradarea simulatorului compartiment maşină, prin achiziţionarea unor plasme touch screen, care permit studenţilor să vizualizeze componentele fiecărui echipament electric, în timpul funcţionării acestuia.

sursa : http://www.telegrafonline.ro/1335387600/articol/196944/noi_investitii_norvegiene_pentru_sectorul_maritim_romanesc.html

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: