Un antreprenor plecat din ţară acum 15 ani şi-a înfiinţat o agenţie de turism în Norvegia şi aduce scandinavi să viziteze România

Antreprenorul român Cristian Turc a plecat din ţară acum 15 ani către Marea Britanie, iar în 2011 s-a mutat în Norvegia, unde locuieşte şi astăzi. Acolo, în una dintre cele mai dezvoltate mai mult|more »

Scandal diplomatic între Norvegia și Polonia. Gestul consulului polonez la Oslo

Autoritățile norvegiene le-au solicitat celor poloneze rechemarea consulului de la Oslo, pe care îl acuză de „comportament inacceptabil” față de funcționarii săi. „Putem confirma că Ministerul de Externe a îndemnat Polonia să-l mai mult|more »

La 24 de ani, e cel mai bogat om din Norvegia. Cum a ajuns Gustav Magnar Witzøe la averea uriașă

Viața celui mai bogat om din Norvegia – și, totodată, al treilea cel mai tânăr miliardar din lume -, Gustav Magnar Witzøe, reprezintă un studiu de caz interesant pentru presă. La doar mai mult|more »

Norvegia : Cine şi cât de influent este conducătorul celui mai mare fond de investiţii din lume: „Când ia o decizie, investitorii din întreaga lume îşi iau notiţe” | FOTO

Yngve Slyngstad este CEO-ul Fondului Suveran de Investiţii din Norvegia, cel mai mare fond suveran din lume, parte din Banca Centrală a Norvegiei. Când Yngve Slyngstad ia o decizie, investitorii din întreaga mai mult|more »

„Sunt PREA MULȚI norvegieni în GUVERNUL norvegian!”

Centrul Norvegian de Combatere a Rasismului a criticat noul guvern al premierului Erna Solberg pentru că „nu reflectă populația”. Rune Beerglund Steen, șeful acestui ONG, a explicat că lipsa de diversitate reprezintă mai mult|more »

Acum doi ani visa la nationala, azi da probe in liga a doua din Norvegia! Cazul senzational al unui stranier roman

Acum o luna a decis sa plece iar din Romania. Destinatia sa a luat si de aceasta data pe toata lumea prin surprindere. Dupa ce a jucat in Malaezia, Victoras Astafei incearca mai mult|more »

Norvegia doneaza 18 milioane de coroane norvegiene pentru restaurarea si crearea unui muzeu al icoanelor în Alba Iulia

I byen Alba Iulia i Transylvania åpnet Museikon 1. desember. Et sykehus for sinnslidende, reist på 1700-tallet, er bygget om for å vise frem områdets rike ikontradisjon. 18 millioner kroner i norske mai mult|more »

Norvegia a exportat anul trecut fructe de mare in valoare de peste 12 miliarde de euro

Norvegia a exportat anul trecut 2,6 milioane de tone de fructe de mare, in valoare de 94,5 miliarde de coroane norvegiene, adica 12,69 miliarde de euro, un nivel record, a anuntat Consiliul mai mult|more »

Norvegia îşi suspendă vânzările de armament către Emiratele Arabe Unite

Norvegia şi-a suspendat exporturile de armament şi muniţie către Emiratele Arabe Unite (EAU), de teamă că acestea pot fi folosite în Războiul din Yemen, a anunţat miercuri Ministerul norvegian de Externe, scrie mai mult|more »

Norvegia, tara care ne arata cum se dezvolta cu adevarat viitorul industriei auto

Nu mai este nicio noutate ca masinile electrice reprezinta viitorul industriei auto, dar rapiditatea cu care lucrurile evolueaza in Norvegia este de-a dreptul admirabila. Aproape o treime dintre masinile noi vandute in mai mult|more »

Ambasada României în Norvegia/Romanias ambassade i Norge : Sărbătoarea Pomului de Crăciun la Ambasada României la Oslo

Copii și tineri din comunitate au colindat în tradiția românească și s-au întâlnit cu Moș Crăciun, duminică, 17 decembrie 2017, la Ambasada României la Oslo. Le mulțumim tuturor celor mici și mari mai mult|more »

În Norvegia se intra numai cu pasaportul. Controale severe la granita

Pentru calatorii in afara granitelor Norvegiei, chiar si la cumparaturi la Svinnesund, sa aveti pasaport sau documente valabile de calatorie. In urmatoarele 10 zile se vor intensifica controalele vamale, atat pe uscat mai mult|more »

MASACRU în Norvegia! Țara se află în mijlocul celui mai mare SCANDAL, după uciderea a 100 de reni

Norvegia se află în mijlocul celui mai mare scandal din ultimii ani după uciderea a 100 de reni. Cifra enormă de victime a fost înregistrată în doar patru zile, sâmbătă având loc mai mult|more »

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi ministrul norvegian al Apărării, Frank Bakke-Jensen, şi-au cerut scuze faţă de Turcia. Dictatorul sîngeros Erdogan nu le accepta. Erodgane, hai sictir !

Recep Tayyip Erdogan respinge scuzele NATO cu privire la incidentul din Norvegia. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins sâmbătă scuzele transmise de către NATO după ce numele său a apărut pe mai mult|more »

Cea mai bogată femeie din Norvegia, condamnată la 18 zile de închisoare și o amendă de 26.000 de euro

Cea mai bogată femeie din Norvegia a primit o pedeapsă de 18 zile de închisoare cu suspendare și o amendă de aproape 26.000 de euro, după ce a fost oprită de polițiștii mai mult|more »

Cersetorii din Romania se bat pe locurile de cersit din Norvegia. Dupa o bataie ca-n filme cu bîte, lanturi si cutite, 5 cetateni români au fost arestati la Verdal

Tiggere sloss om tiggerplasser. Fem rumenere har vedtatt forelegg på 8000 kroner hver, etter å ha slåss på en bensinstasjon om hvem som skal tigge i Verdal.Inne på YX-bensinstasjonen i Verdal gikk mai mult|more »

Noi investitori la Dinamo. Un grup din Norvegia vrea să vină în Ştefan cel Mare

La o zi după ce Ionuţ Negoiţă a anunţat că renunţă la Dinamo, iar decizia sa este ireversibilă, există informaţii că un grup de oameni de afaceri sunt pregătiţi să preia clubul mai mult|more »

Primul restaurant sub apă, în Norvegia!

Clienţii vor mânca la adâncime, printre peşti. Clădirea va fi finalizată în anul 2019. Veţi putea mânca printre peşti, în Europa! Primul restaurant subacvatic de pe continent se va deschide în Norvegia. mai mult|more »

Delicatesele Norvegiene ridicate la rang de artă îşi fac loc în bucătăria românească. Preţul unui păstrăv afumat

Afumătorile româneşti, ocupate în general de cârnaţi şi şuncă, au mai nou şi pește. Fie că vorbim de păstrăv ori somon, delicatesele ridicate la rang de artă în ţările nordice îşi fac mai mult|more »

Echipajele de intervenţie norvegiene au descoperit cadavrul unei persoane decedate în urma prăbuşirii unui elicopter rus în Marea Groenlandei

Elicopterul rus prăbuşit în Marea Groenlandei. A fost descoperit cadavrul unei persoane, la 130 de metri de locul accidentului aviatic. Cadavrul a fost descoperit de un vehicul submarin la aproximativ 130 de mai mult|more »

 

Norvegia sărbătorește Ziua națională la 17 mai, data promulgării Constituției, în 1814

Regatul Norvegiei are o suprafață de 385.252 kmp și o populație de 5.258.317 locuitori (ianuarie 2017), potrivit www.ssb.no. Cea mai nordică țară din Europa, Norvegia, oficial Regatul Norvegiei, este o monarhie constituțională unitară, al cărei teritoriu cuprinde partea vestică a Peninsulei Scandinave, insula Jan Mayen, arhipelagul arctic Svalbard și insula subantarctică Bouvet.

Norvegia și-a declarat independența în 1905, când uniunea cu Suedia a fost dizolvată. În Primul Război Mondial, țara a rămas neutră. În al Doilea Război Mondial, în ciuda declarației de neutralitate, a fost ocupată timp de cinci an de forțele naziste din Germania. În 1949, a renunțat la neutralitate și a devenit membru fondator al Organizației Nord-Atlantice (NATO).

Puterea executivă este exercitată de Consiliul de Stat (numit și Consiliul de Coroană, format din primul ministru și cabinetul său), în numele regelui. Casa regală a Norvegiei provine din familia princiară Glücksburg, din regiunea Schleswig-Holstein din Germania. Prințul Harald a devenit rege în urma decesului tatălui săi, Olav al V-lea, în 1991.

Capitala țării, Oslo, este cel mai mare oraș din țară, cu o populație de peste 650.000 de locuitori. În Oslo se află aproape 50 de muzee și o multitudine de galerii de artă. Printre obiectivele turistice se numără Parcul de Sculptură Vigeland, Palatul Regal, Muzeul de Ambarcațiuni ale Vikingilor, Muzeul Munch și Holmenkollen. Palatul Regal reprezintă unul dintre cele mai importante obiective turistice din Oslo și totodată o emblemă a istoriei Norvegiei. Construcția clădirii a început în anul 1824, notează http://www.kongehuset.no/, arhitectura sa aparținând stilului neoclasic. Interiorul camerei de zi din palat este construit în stil pompeian, aici regăsindu-se și o serie de colecții impresionante de artă, sculptură, artefacte de argint și fotografii istorice. Clădirea palatului este înconjurată de un parc spectaculos — Slottsparken.

Parcul de Sculptură Vigeland este situat în cartierul Frogner, având aproape 32 de hectare și cuprinde aproape 200 de sculpturi și o serie de figuri diferite din fier, granit, bronz sau oțel proiectate și create de sculptorul norvegian Gustav Vigeland. La Muzeul de Ambarcațiuni ale Vikingilor sunt păstrate nave ale vikingilor. Muzeul se află în peninsula Bydgoy fiind construit în 1927 de către arhitectul suedez Arnestein Arneberg, care a vrut să ridice o clădire care să găzduiască descoperirile din perioada vikingilor datate de la sfârșitul secolului XIX, începutul secolului XX.

Printre numeroasele tezaure culturale pentru care Norvegia este cunoscută în întreaga lume, se numără muzica. De la faimoși compozitori de muzică clasică, până la importante nume ale jazz-ului contemporan și chiar până la controversatul gen black metal, țara fiordurilor și aurorelor boreale este o destinație pe harta multor melomani. Edvard Hagerup Grieg (1843-1907), compozitor și pianist, este considerat ca făcând parte din elita curentului romantic. O altă personalitate a muzicii clasice din Norvegia este Rikard Nordraak (1842-1866), autorul imnului național al țării sale, Ja, vi elsker dette landet (Da, iubim această țară). La rândul său, Johan Svendsen (1840-1911) a fost un compozitor, dirijor și violonist apreciat pe plan internațional.

 

https://www.agerpres.ro/flux-documentare/2017/05/17/zile-nationale-regatul-norvegiei-03-44-02

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: