Jurnalul de Nord : Solicitare a românilor din Bergen pentru sectie de votare, ramasa fara raspuns

Între cele două tururi ale alegerilor prezidențiale, au existat numeroase discuții în spațiul public și solicitări către autorități pentru înființarea de secții de votare în principalele orașe norvegiene. Una dintre aceste solicitări a mai mult|more »

Cooperare româno-norvegiană în domeniul relațiilor interetnice susținută de granturile SEE și Norvegiene

În perioada 24 – 28 noiembrie 2014, o delegație a Departamentului pentru Relații Interetnice (DRI) din cadrul Secretariatului General al Guvernului României, efectuează o vizită de studiu la Oslo, Norvegia. Delegația este mai mult|more »

Cum se pot inspira românii din Constituția Norvegiei

Actul constituțional a asigurat democratizarea și modernizarea Norvegiei și a rămas ­neschimbat de la obținerea independenței față de Danemarca, apoi față de Suedia. În timp ce România se pre­gă­tește să își schimbe mai mult|more »

Un român prins ieri nopate în timp ce dadea o spargere la Rømskog. Complicele sau este cautat în continuare

Tyv tatt på fersken Rømsjinger sørget for at politiet fikk en forholdsvis enkel jobb. Klokken 01.30 natt til tirsdag fikk politiet melding om et pågående innbrudd ved Rømskog Spa og Resort. Lokale mai mult|more »

Sărbătorirea la Oslo a 50 de ani de relații diplomatice la nivel de Ambasadă între România și Regatul Norvegiei

Vineri, 21 noiembrie 2014 au fost aniversaţi la Oslo 50 de ani de relaţii diplomatice la nivel de Ambasadă între România şi Regatul Norvegiei. Programul manifestărilor, organizate la iniţiativa Ambasadorului României la mai mult|more »

Agenţii de poliţie din Norvegia vor fi dotaţi temporar cu arme de foc, de teama unui atac terorist

Agenţii de poliţie din Norvegia, care circulă de obicei neînarmaţi, vor primi arme de foc pe durata următoarelor patru săptămâni, în contextul riscului unui atac terorist, relatează AFP. “Poliţiştii în uniformă care mai mult|more »

Ţara europeană care nu mai ştie ce să facă cu banii cheltuie milioane pe noile paşapoarte: “Sunt concepute pentru ca cetăţenii altor state să se simtă inferiori”

După succesul înregistrat de noile bancnote emise anul acesta, Norvegia a decis să investească într-un nou proiect: modificarea paşapoartelor. Designul a fost realizat de către Neue Studio, o companie din Oslo. “Interiorul mai mult|more »

Aftenposten, cel mai mare cotidian norvegian : En tysker fra Transylvania blir president i Romania

Velgerne strømmet til urnene i en uventet mobilisering. Nå må Klaus Iohannis vise om han er Santa Klaus nok til å oppfylle ønskene. – Alle vil bli overrasket. Jeg kommer nemlig til mai mult|more »

Ambasadorul Romaniei în Norvegia, dl. Daniel Ionita a distribuit pe Facebook urmatorul link. Îl recomandam

Ce înseamnă MAE Spaţiul public a fost de-a dreptul invadat în ultima perioadă cu informaţii, mesaje, comentarii, păreri, zvonuri, opinii, legate de ceea ce se crede că NU face MAE. Atât de mai mult|more »

Articol extraordinar pe situl televiziunii nationale a Norvegiei : Generatia Facebook a învins în Romania

Articolul a fost scris de Iulian Bulai , un artist român stabilit în Norvegia, si publicat astazi pe situl NRK.no Iulian Bulai, nascut în Romania în 1987, locuieste în Oslo si si mai mult|more »

Români din Norvegia, 550 de kilometri cu avionul pentru a vota la Oslo

Un grup de zece români care lucrează în oraşul Stavanger din Norvegia au mers cu avionul, duminică, pentru a vota la Ambasada României de la Oslo, situată la o distanţă de peste mai mult|more »

Trei români arestati la HAUGESUND pentru trafic de droguri expulzati dupa ce au executat 5 luni de pîrnaie

SALGSSTED: I smuget mellom bygget og Risøybrua ble de tre rumenerne observert da de solgte Rivotril. Rumenere utvist etter narkosalg Tre menn fra Romania er dømt til fem måneders fengsel og er mai mult|more »

Norvegienii nu mai au loc în puscarii pentru infractorii români. Unul din suspectii arestati de politistii din Hamar a dormit într-o teava de canal din garajul politiei

Ceilalti doi români din banda, complici la mai multe furturi si spargeri in comuna Stange au fost mai norocosi. Pentru ei s-au gasit doua paturi calde si mîncare de trei ori pe mai mult|more »

Scrisoare deschisa adresata Ambasadorului României la Oslo, Daniel Ionita si noului președinte al României, Klaus Iohannis

Domnule ambasador Daniel Ioniță, ne adresăm dumneavoastră, ca reprezentant al misiunii diplomatice românești din Norvegia, cu privire la imposibilitatea unui mare număr de cetățeni români din această țară de a-și exercita dreptul mai mult|more »

Elodia de Norvegia. Românca disparuta la Trondheim, amantul arestat , banuit de crima

Frykter at savnet rumener kan ha blitt drept Ifølge Adresseavisen jobber politiet ut fra tre teorier om hva som kan ha skjedd med kvinnen: Hun kan ha blitt utsatt for noe kriminelt mai mult|more »

Norvegia promite Ucrainei asistenţă financiară de milioane de euro

Premierul norvegian, Erna Solberg, a vizita Kievul pentru a discuta cu omologul ei ucrainean, Arseni Iaţeniuk. Ea este primul premier norvegian care a vizitat Ucraina. Solberg a anunţat că ţara sa va mai mult|more »

Presidentvalget i Romania ga et overraskende resultat som lover godt for kampen mot korrupsjon

Mens Ukraina ser ut til å bli en fastfryst krise til skade for både Russland og Vesten, er værutsiktene i de sentral- og østeuropeiske landene høyst variable. BERLIN: Presidentvalget i Romania ga mai mult|more »

Cadre didactice din Norvegia la Universitatea din Craiova

Doi profesori de la Universitatea Nesna din Norvegia vor fi prezenți în perioada 19 – 23 noiembrie, la Universitatea din Craiova pentru a susține două workshop-uri și pentru a participa la Conferința mai mult|more »

Cel mai “cool” pasaport din lume. Dupa cel mai tare design al unei bancnote, Norvegia uimeste din nou

Este acesta cel mai “cool” pasaport din lume, se intreaba jurnalistii de la The Telegraph. Pasaportul norvegian “ascunde” de acum o caracteristica unica, ce i-ar face pe cetatenii altor tari “verzi” de mai mult|more »

Românii din Norvegia : Intenționăm să acționăm în instanță Ambasada României de la Oslo în solidar cu Ministerul Român de Externe

Anunț important: Rugăm pe toți românii, care vor veni dumincă la Oslo să voteze, de la distanțe mai mari de 200 de km, să păstreze bonurile fiscale cu cheltuielile generate de această mai mult|more »

 

Norvegienii …

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d bloggers like this: