La 24 de ani, e cel mai bogat om din Norvegia. Cum a ajuns Gustav Magnar Witzøe la averea uriașă

Viața celui mai bogat om din Norvegia – și, totodată, al treilea cel mai tânăr miliardar din lume -, Gustav Magnar Witzøe, reprezintă un studiu de caz interesant pentru presă. La doar mai mult|more »

Norvegia : Cine şi cât de influent este conducătorul celui mai mare fond de investiţii din lume: „Când ia o decizie, investitorii din întreaga lume îşi iau notiţe” | FOTO

Yngve Slyngstad este CEO-ul Fondului Suveran de Investiţii din Norvegia, cel mai mare fond suveran din lume, parte din Banca Centrală a Norvegiei. Când Yngve Slyngstad ia o decizie, investitorii din întreaga mai mult|more »

„Sunt PREA MULȚI norvegieni în GUVERNUL norvegian!”

Centrul Norvegian de Combatere a Rasismului a criticat noul guvern al premierului Erna Solberg pentru că „nu reflectă populația”. Rune Beerglund Steen, șeful acestui ONG, a explicat că lipsa de diversitate reprezintă mai mult|more »

Acum doi ani visa la nationala, azi da probe in liga a doua din Norvegia! Cazul senzational al unui stranier roman

Acum o luna a decis sa plece iar din Romania. Destinatia sa a luat si de aceasta data pe toata lumea prin surprindere. Dupa ce a jucat in Malaezia, Victoras Astafei incearca mai mult|more »

Norvegia doneaza 18 milioane de coroane norvegiene pentru restaurarea si crearea unui muzeu al icoanelor în Alba Iulia

I byen Alba Iulia i Transylvania åpnet Museikon 1. desember. Et sykehus for sinnslidende, reist på 1700-tallet, er bygget om for å vise frem områdets rike ikontradisjon. 18 millioner kroner i norske mai mult|more »

Norvegia a exportat anul trecut fructe de mare in valoare de peste 12 miliarde de euro

Norvegia a exportat anul trecut 2,6 milioane de tone de fructe de mare, in valoare de 94,5 miliarde de coroane norvegiene, adica 12,69 miliarde de euro, un nivel record, a anuntat Consiliul mai mult|more »

Norvegia îşi suspendă vânzările de armament către Emiratele Arabe Unite

Norvegia şi-a suspendat exporturile de armament şi muniţie către Emiratele Arabe Unite (EAU), de teamă că acestea pot fi folosite în Războiul din Yemen, a anunţat miercuri Ministerul norvegian de Externe, scrie mai mult|more »

Norvegia, tara care ne arata cum se dezvolta cu adevarat viitorul industriei auto

Nu mai este nicio noutate ca masinile electrice reprezinta viitorul industriei auto, dar rapiditatea cu care lucrurile evolueaza in Norvegia este de-a dreptul admirabila. Aproape o treime dintre masinile noi vandute in mai mult|more »

Ambasada României în Norvegia/Romanias ambassade i Norge : Sărbătoarea Pomului de Crăciun la Ambasada României la Oslo

Copii și tineri din comunitate au colindat în tradiția românească și s-au întâlnit cu Moș Crăciun, duminică, 17 decembrie 2017, la Ambasada României la Oslo. Le mulțumim tuturor celor mici și mari mai mult|more »

În Norvegia se intra numai cu pasaportul. Controale severe la granita

Pentru calatorii in afara granitelor Norvegiei, chiar si la cumparaturi la Svinnesund, sa aveti pasaport sau documente valabile de calatorie. In urmatoarele 10 zile se vor intensifica controalele vamale, atat pe uscat mai mult|more »

MASACRU în Norvegia! Țara se află în mijlocul celui mai mare SCANDAL, după uciderea a 100 de reni

Norvegia se află în mijlocul celui mai mare scandal din ultimii ani după uciderea a 100 de reni. Cifra enormă de victime a fost înregistrată în doar patru zile, sâmbătă având loc mai mult|more »

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi ministrul norvegian al Apărării, Frank Bakke-Jensen, şi-au cerut scuze faţă de Turcia. Dictatorul sîngeros Erdogan nu le accepta. Erodgane, hai sictir !

Recep Tayyip Erdogan respinge scuzele NATO cu privire la incidentul din Norvegia. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins sâmbătă scuzele transmise de către NATO după ce numele său a apărut pe mai mult|more »

Cea mai bogată femeie din Norvegia, condamnată la 18 zile de închisoare și o amendă de 26.000 de euro

Cea mai bogată femeie din Norvegia a primit o pedeapsă de 18 zile de închisoare cu suspendare și o amendă de aproape 26.000 de euro, după ce a fost oprită de polițiștii mai mult|more »

Cersetorii din Romania se bat pe locurile de cersit din Norvegia. Dupa o bataie ca-n filme cu bîte, lanturi si cutite, 5 cetateni români au fost arestati la Verdal

Tiggere sloss om tiggerplasser. Fem rumenere har vedtatt forelegg på 8000 kroner hver, etter å ha slåss på en bensinstasjon om hvem som skal tigge i Verdal.Inne på YX-bensinstasjonen i Verdal gikk mai mult|more »

Noi investitori la Dinamo. Un grup din Norvegia vrea să vină în Ştefan cel Mare

La o zi după ce Ionuţ Negoiţă a anunţat că renunţă la Dinamo, iar decizia sa este ireversibilă, există informaţii că un grup de oameni de afaceri sunt pregătiţi să preia clubul mai mult|more »

Primul restaurant sub apă, în Norvegia!

Clienţii vor mânca la adâncime, printre peşti. Clădirea va fi finalizată în anul 2019. Veţi putea mânca printre peşti, în Europa! Primul restaurant subacvatic de pe continent se va deschide în Norvegia. mai mult|more »

Delicatesele Norvegiene ridicate la rang de artă îşi fac loc în bucătăria românească. Preţul unui păstrăv afumat

Afumătorile româneşti, ocupate în general de cârnaţi şi şuncă, au mai nou şi pește. Fie că vorbim de păstrăv ori somon, delicatesele ridicate la rang de artă în ţările nordice îşi fac mai mult|more »

Echipajele de intervenţie norvegiene au descoperit cadavrul unei persoane decedate în urma prăbuşirii unui elicopter rus în Marea Groenlandei

Elicopterul rus prăbuşit în Marea Groenlandei. A fost descoperit cadavrul unei persoane, la 130 de metri de locul accidentului aviatic. Cadavrul a fost descoperit de un vehicul submarin la aproximativ 130 de mai mult|more »

Norvegia anunţă că ar fi descoperit locul unde s-a prăbuşit în mare elicopterul rus dispărut în zona arhipelagului Svalbard

Autorităţile norvegiene au anunţat că ar fi descoperit locul unde s-a prăbuşit în mare elicopterul rus care a dispărut în apropierea arhipelagului Svalbard din Oceanul Arctic, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters. mai mult|more »

Morminte din Epoca Bronzului au fost descoperite în Norvegia

Arheologii norvegieni au descoperit în centrul ţării lor mai multe morminte vechi de peste 3.000 de ani, ce datează din Epoca Bronzului, a anunţat luni postul public de televiziune NRK, citat de mai mult|more »

 

Prima vizita in Romania a ASR Printul Mostenitor Haakon al Norvegiei

La invitaţia Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, prin programul ProRISE şi cu sprijinul Comisiei Europene şi al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Alteţa Sa Regală Prinţul Moştenitor Haakon al Norvegiei va susţine o prelegere intitulată „Demnitate umană în dezvoltarea internaţională: Responsabilitatea noastră comună în atingerea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului”, la ora 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”.

Evenimentul este unul din seria de conferinţe Kapuscinski care vor avea loc in noile ţări membre ale Uniunii Europene. Conferinţele oferă studenţilor, organizaţiilor neguvernamentale, mediului de afaceri si guvernelor oportunitate de a învăţa şi discuta despre cooperare pentru dezvoltare. Aceste 12 ţări au devenit recent donatori de asistanţă pentru dezvoltare. Cunatumul asistenţei acestor ţări va ajunge la aproximativ 1 miliard de euro în anul 2010.
 
Prelegerea va fi completată de intervenţii susţinute de dl. Jan Sørensen, Coordonator Rezident ONU şi Reprezentant Rezident PNUD, dl. Niculae Idu, Şef al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, dl. Doru Costea, Secretar de Stat pentru Afaceri Globale, Ministerul Afacerilor Externe, prof. univ. dr. Iulia Motoc, profesor de drept internaţional, Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti şi membru al Comitetului Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, şi lect.univ.dr. Luciana Alexandra Ghica, coordonator al programului ProRISE al Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti. Discuţiile vor fi moderate de dl.Jan Szczycinski, specialist în comunicare publică ODA, PNUD Centrul Regional Bratislava.

La eveniment sunt invitaţi să participe studenţi, reprezentanţi ai societăţii civile, mediului academic, ai corpului diplomatic şi ai mediului de afaceri.

În aceeaşi sală, între 20:10 şi 20:20, Alteţa Sa Regală Prinţul Moştenitor Haakon al Norvegiei va răspunde exclusiv întrebărilor presei.

Alteţa Sa Regală Prinţul Moştenitor Haakon al Norvegiei, absolvent al University of California in Berkley şi London School of Economics, este ambasador al bunăvoinţei al PNUD din 2003 şi participarea sa la acest eveniment reprezintă prima sa vizită în România.

Conferinţele onorează numele lui Ryszard Kapuscinski (1937-2007), ziarist şi scriitor polonez care este recunoscut în întreaga lume pentru reportaje şi cărţi care descriu dezvoltarea ţărilor de pe toate continentele. Kapuscinski, ale cărui cărţi au fost traduse în multe limbi, erau adesea numite "Third World Chronicle" sau “Voice of the Poor.” Urmatoarele cărţi l-au facut celebru în toată lumea: Emperor of Ethiopia, Shah of Shas, The Shadow of the Sun, Another Day of Life şi Imperium.

Prima vizita in Romania a ASR Printul Mostenitor Haakon al Norvegiei

cititi si :

 1. ASR Prinţul Moştenitor Haakon al Norvegiei, lector principal la un

   – [ Translate this page ]

  Facultatea de Ştiinţe Politice oferă programe de studii universitare, de master şi doctorat.
  www.fspub.ro/…/asrprintulmostenitorhaakonalnorvegieilectorprincipallauneveniment… – Cached

 2. Alteţa Sa Regală Prinţul Moştenitor Haakon al Norvegiei – Home

   – [ Translate this page ]

  Alteţa Sa Regală Prinţul Moştenitor Haakon al Norvegiei, absolvent al Universităţii Berkley şi London School of Economics, este ambasador al bunăvoinţei al
  www.unibuc.ro/ro/anunturi_main_ro?func=viewSubmission… – Cached

 3. Haakon, Prinţul Moştenitor al Norvegiei – Wikipedia

   – [ Translate this page ]

  Haakon, Prinţul Moştenitor al Norvegiei (Haakon Magnus; n. 20 iulie 1973, Oslo) este moștenitorul tronului Norvegiei. A devenit Prinț Moștenitor când tatăl
  ro.wikipedia.org/…/Haakon,_Prinţul_Moştenitor_al_Norvegiei – CachedSimilar

 4. PRINTUL MOSTENITOR HAAKON AL NORVEGIEI LA UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI

   – [ Translate this page ]

  La invitatia Facultatii de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti, prin programul ProRISE si cu sprijinul Comisiei Europene si al Programului

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: