Norvegia doneaza 18 milioane de coroane norvegiene pentru restaurarea si crearea unui muzeu al icoanelor în Alba Iulia

I byen Alba Iulia i Transylvania åpnet Museikon 1. desember. Et sykehus for sinnslidende, reist på 1700-tallet, er bygget om for å vise frem områdets rike ikontradisjon. 18 millioner kroner i norske mai mult|more »

Norvegia a exportat anul trecut fructe de mare in valoare de peste 12 miliarde de euro

Norvegia a exportat anul trecut 2,6 milioane de tone de fructe de mare, in valoare de 94,5 miliarde de coroane norvegiene, adica 12,69 miliarde de euro, un nivel record, a anuntat Consiliul mai mult|more »

Norvegia îşi suspendă vânzările de armament către Emiratele Arabe Unite

Norvegia şi-a suspendat exporturile de armament şi muniţie către Emiratele Arabe Unite (EAU), de teamă că acestea pot fi folosite în Războiul din Yemen, a anunţat miercuri Ministerul norvegian de Externe, scrie mai mult|more »

Norvegia, tara care ne arata cum se dezvolta cu adevarat viitorul industriei auto

Nu mai este nicio noutate ca masinile electrice reprezinta viitorul industriei auto, dar rapiditatea cu care lucrurile evolueaza in Norvegia este de-a dreptul admirabila. Aproape o treime dintre masinile noi vandute in mai mult|more »

Ambasada României în Norvegia/Romanias ambassade i Norge : Sărbătoarea Pomului de Crăciun la Ambasada României la Oslo

Copii și tineri din comunitate au colindat în tradiția românească și s-au întâlnit cu Moș Crăciun, duminică, 17 decembrie 2017, la Ambasada României la Oslo. Le mulțumim tuturor celor mici și mari mai mult|more »

În Norvegia se intra numai cu pasaportul. Controale severe la granita

Pentru calatorii in afara granitelor Norvegiei, chiar si la cumparaturi la Svinnesund, sa aveti pasaport sau documente valabile de calatorie. In urmatoarele 10 zile se vor intensifica controalele vamale, atat pe uscat mai mult|more »

MASACRU în Norvegia! Țara se află în mijlocul celui mai mare SCANDAL, după uciderea a 100 de reni

Norvegia se află în mijlocul celui mai mare scandal din ultimii ani după uciderea a 100 de reni. Cifra enormă de victime a fost înregistrată în doar patru zile, sâmbătă având loc mai mult|more »

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi ministrul norvegian al Apărării, Frank Bakke-Jensen, şi-au cerut scuze faţă de Turcia. Dictatorul sîngeros Erdogan nu le accepta. Erodgane, hai sictir !

Recep Tayyip Erdogan respinge scuzele NATO cu privire la incidentul din Norvegia. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins sâmbătă scuzele transmise de către NATO după ce numele său a apărut pe mai mult|more »

Cea mai bogată femeie din Norvegia, condamnată la 18 zile de închisoare și o amendă de 26.000 de euro

Cea mai bogată femeie din Norvegia a primit o pedeapsă de 18 zile de închisoare cu suspendare și o amendă de aproape 26.000 de euro, după ce a fost oprită de polițiștii mai mult|more »

Cersetorii din Romania se bat pe locurile de cersit din Norvegia. Dupa o bataie ca-n filme cu bîte, lanturi si cutite, 5 cetateni români au fost arestati la Verdal

Tiggere sloss om tiggerplasser. Fem rumenere har vedtatt forelegg på 8000 kroner hver, etter å ha slåss på en bensinstasjon om hvem som skal tigge i Verdal.Inne på YX-bensinstasjonen i Verdal gikk mai mult|more »

Noi investitori la Dinamo. Un grup din Norvegia vrea să vină în Ştefan cel Mare

La o zi după ce Ionuţ Negoiţă a anunţat că renunţă la Dinamo, iar decizia sa este ireversibilă, există informaţii că un grup de oameni de afaceri sunt pregătiţi să preia clubul mai mult|more »

Primul restaurant sub apă, în Norvegia!

Clienţii vor mânca la adâncime, printre peşti. Clădirea va fi finalizată în anul 2019. Veţi putea mânca printre peşti, în Europa! Primul restaurant subacvatic de pe continent se va deschide în Norvegia. mai mult|more »

Delicatesele Norvegiene ridicate la rang de artă îşi fac loc în bucătăria românească. Preţul unui păstrăv afumat

Afumătorile româneşti, ocupate în general de cârnaţi şi şuncă, au mai nou şi pește. Fie că vorbim de păstrăv ori somon, delicatesele ridicate la rang de artă în ţările nordice îşi fac mai mult|more »

Echipajele de intervenţie norvegiene au descoperit cadavrul unei persoane decedate în urma prăbuşirii unui elicopter rus în Marea Groenlandei

Elicopterul rus prăbuşit în Marea Groenlandei. A fost descoperit cadavrul unei persoane, la 130 de metri de locul accidentului aviatic. Cadavrul a fost descoperit de un vehicul submarin la aproximativ 130 de mai mult|more »

Norvegia anunţă că ar fi descoperit locul unde s-a prăbuşit în mare elicopterul rus dispărut în zona arhipelagului Svalbard

Autorităţile norvegiene au anunţat că ar fi descoperit locul unde s-a prăbuşit în mare elicopterul rus care a dispărut în apropierea arhipelagului Svalbard din Oceanul Arctic, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters. mai mult|more »

Morminte din Epoca Bronzului au fost descoperite în Norvegia

Arheologii norvegieni au descoperit în centrul ţării lor mai multe morminte vechi de peste 3.000 de ani, ce datează din Epoca Bronzului, a anunţat luni postul public de televiziune NRK, citat de mai mult|more »

A plouat cu goluri în Norvegia » Dinamo a luat 40 la Elverum!

Campioana României a pierdut fără să emită nicio pretenție, scor 32-40 în fața norvegienilor de la Elverum, și șansele de a trece de grupe sunt din ce în ce mai mici. Dinamo mai mult|more »

Țara în care fiecare cetățean deține 200.000 de dolari. Fondul suveran al Norvegiei a ajuns la 1 trilion de dolari, pentru prima dată în istorie

Fondul suveran al Norvegiei, alimentat din banii pe care țara nordică îi câștigă din expoatarea rezervelor de petrol, a atins valoarea de 1 trilion de dolari, pentru prima data de la înființarea mai mult|more »

Fondul suveran al Norvegiei depaseste pragul simbolic de 1.000 de miliarde de dolari

Fondul suveran al Norvegiei, cel mai mare din lume, a depasit marti pentru prima oara pragul de 1.000 de miliarde de dolari, a anuntat banca centrala norvegiana, care gestioneaza acest fond, scrie mai mult|more »

Pedeapsa pentru un politist corupt din Norvegia: 21 de ani de inchisoare

Un politist din 🇳🇴 Norvegia a fost condamnat, luni, la 21 de ani de inchisoare pentru ca a luat mita si a ajutat un traficant de droguri. Eirik Jensen, care era responsabil mai mult|more »

 

Programului de Cooperare Norvegian (Granturile norvegiene): Aproape 100 de milioane de euro au fost alocate pentru 70 de proiecte

Fonduri nerambursabile în valoare de circa 100 de milioane de euro au fost acordate pentru 70 de proiecte prin intermediul Mecanismului Financiar SEE (Granturile SEE) şi al Programului de Cooperare Norvegian (Granturile norvegiene).

 

La mijlocul lunii iunie, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de Ambasada Regală a Norvegiei la Bucureşti şi Innovation Norway, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice din România au fost anunţate rezultatele privind proiectele selectate în urma procesului de evaluare şi aprobare a aplicaţiilor depuse în vederea finanţării.

 

Asistenţa financiară nerambursabilă acordată celor două programe financiare, Granturile Norvegiene şi Granturile SEE,  lansate în 2007, ca urmare a aderării României la Uniunea Europeană şi la Spaţiul Economic European a fost prezentată de Excelenţa Sa Domnul Øystein Hovdkinn, Ambasadorul Regatului Norvegiei la Bucureşti: ,,Atunci când România a intrat în U.E. şi prin urmare în Spaţiul Economic European, Norvegia, împreună cu ţările partenere din  SEE-EFTA, Islanda şi Liechtenstein s-au angajat să contribuie la dezvoltarea economică şi socială a României. Am fost de acord să sprijinim cu aproape 100 de milioane de euro proiecte în domeniile: patrimoniu cultural, energie, producţie sustenabilă, mediu, sănătatea şi îngrijirea copilului şi dezvoltarea resurselor umane.”

 

Ambasadorul Regatului Norvegiei la Bucureşti a prezentat şi concluziile analizei celor 280 de proiecte înscrise în cadrul celor două mecanisme financiare, care au demarat în septembrie 2007. „Astăzi putem concluziona că singura veste proastă este că un mare număr de proiecte bune nu au putut fi finanţate pentru că sumele solicitate au depăşit cu mult finanţarea disponibilă prin intermediul celor două mecanisme financiare. În schimb, vestea bună este că proiectele care vor fi finanţate, şi anume 70 dintr-un total de 280 de aplicaţii, sunt de cea mai bună calitate”.

 

Finanţare nerambursabilă au obţinut 40 de proiecte individuale în cadrul programului Mecanismul Financiar SEE.  Proiectele individuale vizează patru domenii importante cu nevoi de finanţare importante, respectiv protecţia mediului, sănătate şi protecţia copilului, un al treilea domeniu vizează conservarea patrimoniului cultural şi ultimul fiind dedicat resurselor umane şi capacităţii administrative. Pentru finanţarea acestor domenii  alocarea este de 50,5 milioane de euro, ne-a precizat domnul Ştefan Ciobanu, reprezentantul Ministerului Finanţelor Publice, director în cadrul Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale.

 

În ceea ce priveşte mecanismele financiare ale Spaţiului Economic European, România beneficiază de o alocare de 50,5 milioane de euro, sumă care trebuie cheltuită în perioada 2009 – 2011. „Această alocare este repartizată pe două categorii de intervenţii, respectiv proiecte individuale şi două fonduri – unul pentru ONG-uri, în valoare de circa 5 milioane de euro şi un fond pentru burse destinate elevilor şi studenţilor, cu o valoare de circa 1,1 milioane de euro”, a afirmat în intervenţia sa, domnul Ştefan Ciobanu…. http://www.reportereconomic.ro/categorii/eveniment_actualitate/news732343

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: