Valoarea fondului suveran de investiţii al Norvegiei a trecut de 1.000 de miliarde de dolari

Fondul suveran de investiţii al Norvegiei, cel mai mare fond de acest fel din lume, a ajuns, la data de 30 iunie 2017, la o valoare de 8.020 miliarde coroane (peste 1.000 mai mult|more »

Cea mai mare „puşculiţă” a lumii: Fondul Suveran al Norvegiei creşte cu 285 de milioane de dolari pe zi

Fondul Suveran al Norvegiei, în valoare de 970 de miliarde dolari, a înregistrat o creştere de 2,6% în al doilea trimestru din 2017, crescând pentru al cincilea trimestru consecutiv, pe fondul optimismului mai mult|more »

Norvegianul Yngve Slyngstad, unul dintre cei mai puternici oameni din lume are un cuvânt de spus şi în România

Yngve Slyngstad, aflat pe lista celor mai puternici oameni din lumea financiară, conduce cel mai mare fond de investiţii din lume, care a plasat până acum 157 mil. dolari şi în România. mai mult|more »

DÂMBOVIŢENII AU AJUNS ŞI ÎN CAMPIONATUL NORVEGIEI!

Alexandru Bărboiu – fostul portar al FC Aninoasa, joacă în Norvegia, acolo unde a început deja… returul! Vezi la ce echipa joaca! Alexandru Bărboiu joacă în Liga a 4-a norvegiană, la Emblem mai mult|more »

Scandal într-un oraș din Norvegia, din cauza unei lebede. Revoltă, după ce primăria a eutanasiat pasărea, care era agresivă

O lebădă agresivă a semănat discordie într-un orăşel din Norvegia. Localnicii au poreclit-o ”Şefa portului” pentru că nu permitea nimănui să intre pe teritoriul ei. Dar, pentru că a atacat inclusiv copii mai mult|more »

Oraşul Longyearbyen din Norvegia, locul din Europa unde este ilegal să nu ai casă şi serviciu. În România nu ar putea exista niciodată

Deşi are aproape 3.000 de locuitori şi o suprafaţă de două ori cât a statului New Jersey, oraşul Longyearbyen din Norvegia este cunoscut pentru rata criminalităţii de sub 1%. Localitatea are doar mai mult|more »

Norvegia: Un grup anti-imigratie a confundat niste scaune de autobuz cu femei care poarta burqa. Comentariile au abundat – „Tragic”, „ingrozitor”, „dezgustator”

Un grup inchis pe Facebook realizat de norvegieni anti-imigratie a devenit tinta ironiilor, dupa ce a postat o fotografie in care apar sase scaune goale dintr-un autobuz si pe care le-a confundat mai mult|more »

Norvegia, primul deficit comercial din 20 de ani

Norvegia a înregistrat, pentru prima dată din 1998, un deficit comercial pe luna iunie sub efectul unei creşteri a importurilor, scrie Le Figaro. Deficitul s-a ridicat la 756 milioane de coroane (80,4 mai mult|more »

Un proces SCANDALOS și o nouă DRAMĂ în Norvegia. Un român a PIERDUT DEFINITIV lupta cu BARNEVERNET. Copilul i-a fost LUAT și DAT unui BĂRBAT

Miercuri, 12 iulie, un tribunal norvegian a decis respingerea apelului declarat de românul Stelică Rodică Dina împotriva deciziei de a i se lua băiatul, în vârstă de 10 ani, și de a mai mult|more »

Norvegienii strâng bani ca să „ridice“ la loc o „stâncă-penis“ vandalizată

Activiştii de mediu strâng bani pentru a repara o stâncă de forma unui penis în erecţie, aflată în sudul Norvegiei, după ce atracţia turistică a fost grav avariată. Localnicii au descoperit, sâmbătă mai mult|more »

Cel mai mare fond din lume, deţinut de Norvegia, investeşte banii norvegienilor în România

Fondul suveran Gouvernment Pension Fund Global (GPFG), care gestionează veniturile suplimentare obţinute din exploatările petroliere ale statului Norvegian, a realizat până acum plasamente de peste 157 mil. dolari pe piaţa românească. Fondul mai mult|more »

Gazoductul Norvegia-Polonia trebuie să genereze cerere pentru cel puţin 7,5 miliarde de metri cubi

O conductă destinată transportului de gaze naturale din Norvegia şi Polonia, cu costuri estimate la două miliarde de euro, va fi construită doar dacă există cerere pentru cel puţin 75% din cantitatea mai mult|more »

Filmul românesc Fixeur / The Fixer la prima ediție a Festivalului de film Oslo Pix

Producţia cinematografică Fixeur, cel mai nou lungmetraj al regizorului Adrian Sitaru, va fi prezentată în premieră în Norvegia, în cadrul primei ediții a Festivalului Internațional de Film Oslo Pix (8 – 13 mai mult|more »

Militarii norvegieni sosesc vineri pe Aeroportul Sibiu

Parte din trupele NATO care participă la exercițiul militar de la Centrul Naţional de Instruire din Cincu sosesc în România, vineri, pe Aeroportul Internațional Sibiu. Corpul norvegian din cadrul Forței Întrunite cu mai mult|more »

Norvegienii investesc în piaţa de îmbrăcăminte second-hand din Târgu Cărbuneşti

O organizaţie nonguvernamentală din Norvegia va trimite bani autorităților locale din Târgu Cărbuneşti ca să acopere piața second-hand din oraș. Investiția are o valoare de peste 30.000 de euro. Peste 80% din mai mult|more »

Norvegia, ţara unde se va interzice vânzarea de ţigări. „Până în 2035 vrem o societate în care nu se fumează”

Cea mai mare oganizatie medicală din Norvegia vrea să interzică vânzarea de tigari adulţilor în această ţară, relatează The Indepedent. Asociaţia Medicală din Norvegia presează guvernul acestei ţări pentru a susţine propunerea mai mult|more »

Norvegia. O eroare a Google Maps transformă un oraş în atracţie turistică!

Potrivit NY Post, citat de digi24, turiştii dornici să găsească celebra stâncă Preikestolen cu ajutorul Google Maps sunt direcționați greșit către orașul Fossmork, aflat la aproximativ 30 de kilometri distanță, pe cealaltă mai mult|more »

Festivități în Norvegia, cu ocazia aniversării de 80 de ani a regelui Harald și a reginei Sonja

Câteva mii de norvegieni l-au sărbătorit marțea trecuta pe regele Harald și regina Sonja cu ocazia aniversării de 80 de ani, alături de mai mulți membri ai familiilor regale și de președinții mai mult|more »

Norvegia va lansa primul cargo electric autonom

Norvegia va lansa primul cargo electric autonom din lume în 2018. Acesta va fi 100% electric, va avea o autonomie de 120 km şi va putea transporta o greutate de 3.000 până mai mult|more »

Topul țărilor cu cele mai multe mașini electrice! Norvegia salvează onoarea Europei

Norvegia este țara cu cele mai multe vehicule electrice pe cap de locuitor din Europa. Aproximativ jumătate dintre mașinile vândute în ultimul an în Norvegia sunt electrice sau hibride, iar autoritățile intenționează mai mult|more »

 

Programului de Cooperare Norvegian (Granturile norvegiene): Aproape 100 de milioane de euro au fost alocate pentru 70 de proiecte

Fonduri nerambursabile în valoare de circa 100 de milioane de euro au fost acordate pentru 70 de proiecte prin intermediul Mecanismului Financiar SEE (Granturile SEE) şi al Programului de Cooperare Norvegian (Granturile norvegiene).

 

La mijlocul lunii iunie, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de Ambasada Regală a Norvegiei la Bucureşti şi Innovation Norway, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice din România au fost anunţate rezultatele privind proiectele selectate în urma procesului de evaluare şi aprobare a aplicaţiilor depuse în vederea finanţării.

 

Asistenţa financiară nerambursabilă acordată celor două programe financiare, Granturile Norvegiene şi Granturile SEE,  lansate în 2007, ca urmare a aderării României la Uniunea Europeană şi la Spaţiul Economic European a fost prezentată de Excelenţa Sa Domnul Øystein Hovdkinn, Ambasadorul Regatului Norvegiei la Bucureşti: ,,Atunci când România a intrat în U.E. şi prin urmare în Spaţiul Economic European, Norvegia, împreună cu ţările partenere din  SEE-EFTA, Islanda şi Liechtenstein s-au angajat să contribuie la dezvoltarea economică şi socială a României. Am fost de acord să sprijinim cu aproape 100 de milioane de euro proiecte în domeniile: patrimoniu cultural, energie, producţie sustenabilă, mediu, sănătatea şi îngrijirea copilului şi dezvoltarea resurselor umane.”

 

Ambasadorul Regatului Norvegiei la Bucureşti a prezentat şi concluziile analizei celor 280 de proiecte înscrise în cadrul celor două mecanisme financiare, care au demarat în septembrie 2007. „Astăzi putem concluziona că singura veste proastă este că un mare număr de proiecte bune nu au putut fi finanţate pentru că sumele solicitate au depăşit cu mult finanţarea disponibilă prin intermediul celor două mecanisme financiare. În schimb, vestea bună este că proiectele care vor fi finanţate, şi anume 70 dintr-un total de 280 de aplicaţii, sunt de cea mai bună calitate”.

 

Finanţare nerambursabilă au obţinut 40 de proiecte individuale în cadrul programului Mecanismul Financiar SEE.  Proiectele individuale vizează patru domenii importante cu nevoi de finanţare importante, respectiv protecţia mediului, sănătate şi protecţia copilului, un al treilea domeniu vizează conservarea patrimoniului cultural şi ultimul fiind dedicat resurselor umane şi capacităţii administrative. Pentru finanţarea acestor domenii  alocarea este de 50,5 milioane de euro, ne-a precizat domnul Ştefan Ciobanu, reprezentantul Ministerului Finanţelor Publice, director în cadrul Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale.

 

În ceea ce priveşte mecanismele financiare ale Spaţiului Economic European, România beneficiază de o alocare de 50,5 milioane de euro, sumă care trebuie cheltuită în perioada 2009 – 2011. „Această alocare este repartizată pe două categorii de intervenţii, respectiv proiecte individuale şi două fonduri – unul pentru ONG-uri, în valoare de circa 5 milioane de euro şi un fond pentru burse destinate elevilor şi studenţilor, cu o valoare de circa 1,1 milioane de euro”, a afirmat în intervenţia sa, domnul Ştefan Ciobanu…. http://www.reportereconomic.ro/categorii/eveniment_actualitate/news732343

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: