A plouat cu goluri în Norvegia » Dinamo a luat 40 la Elverum!

Campioana României a pierdut fără să emită nicio pretenție, scor 32-40 în fața norvegienilor de la Elverum, și șansele de a trece de grupe sunt din ce în ce mai mici. Dinamo mai mult|more »

Țara în care fiecare cetățean deține 200.000 de dolari. Fondul suveran al Norvegiei a ajuns la 1 trilion de dolari, pentru prima dată în istorie

Fondul suveran al Norvegiei, alimentat din banii pe care țara nordică îi câștigă din expoatarea rezervelor de petrol, a atins valoarea de 1 trilion de dolari, pentru prima data de la înființarea mai mult|more »

Fondul suveran al Norvegiei depaseste pragul simbolic de 1.000 de miliarde de dolari

Fondul suveran al Norvegiei, cel mai mare din lume, a depasit marti pentru prima oara pragul de 1.000 de miliarde de dolari, a anuntat banca centrala norvegiana, care gestioneaza acest fond, scrie mai mult|more »

Pedeapsa pentru un politist corupt din Norvegia: 21 de ani de inchisoare

Un politist din 🇳🇴 Norvegia a fost condamnat, luni, la 21 de ani de inchisoare pentru ca a luat mita si a ajutat un traficant de droguri. Eirik Jensen, care era responsabil mai mult|more »

Doi români arestati la Trondheim în Norvegia. Furau cosmetice din magazine.

Pågrep rumenske tyver på Sirkus Shopping etter tv-progra. I løpet av fredagen blir de to, en mann og en kvinne, fremstilt for varetektsfengsling. Rumenere har fått 20 000 kroner i bot. Rumenerne, mai mult|more »

Romanias ambassade i Norge / Ambasada României la Oslo a găzduit o seară culturală românească

România – destinație turistică și culturală La 8 septembrie 2017, Ambasada României la Oslo a găzduit o seară culturală românească la care au participat un grup de 40 de norvegieni, membri și mai mult|more »

Postul national norvegian a difuzat documentarul „Norvegia er Lykkelandet adica tara fericirii pentru români” . Românii, cei mai multi expulzati din regatul nordic pentru „Sex, dop og tiggerkop” adica „Prostitutie, droguri si cersetorie”

Rumenere topper listen av tvangsutsendte kriminelle. «Tiggermiljø» i Bergen er et skalkeskjul for prostitusjon, narkotikasalg og tyverier, ifølge NRK Brennpunkt. NETTAVISEN MENER: I to år har NRK kartlagt et kriminelt miljø av mai mult|more »

Scandal. Norvegienii au dorit sa ajute victimele traficului uman din Romania cu un proiect în valoare de 9 milioane coroane norvegiene. Banii au disparut în Romania iar proiectul a fost oprit din indolenta autoritatilor românesti

Nota pentru norvegieni: Nu mai dati bani românilor înainte. Îi vor fura si nici la munca nu vor mai veni. Întotdeauna dupa sau în timpul derularii unui proiect. BUCURESTI I ROMANIA (Dagbladet): mai mult|more »

NORVEGIA. Să vină pompierii! Cea mai „focoasă” femeie din brigadă a aprins fantezia bărbaților cu aceste poze

Gunn Narten, de 30 de ani din localitatea Stavanger, a ajuns la un număr uriaș de urmăritori pe Instagram după ce a postat nu doar fotografii de la locul de muncă, ci mai mult|more »

Sondaj de opinie: Partidul Conservator al lui Erna Solberg, actualul prim-ministru din Norvegia ar putea castiga alegerile parlamentare din 11 septembrie in fata Partidului Socialist, pentru prima data in 93 de ani

Potrivit ultimului sondaj de opinie realizat pentru televiziunea publica din Norvegia, NRK, Partidul Socialist din Norvegia, formatiune de centru-stanga, a pierdut din sustinerea populatiei, iar Partidul Conservator, principala formatiune politica de centru-dreapta, mai mult|more »

Valoarea fondului suveran de investiţii al Norvegiei a trecut de 1.000 de miliarde de dolari

Fondul suveran de investiţii al Norvegiei, cel mai mare fond de acest fel din lume, a ajuns, la data de 30 iunie 2017, la o valoare de 8.020 miliarde coroane (peste 1.000 mai mult|more »

Cea mai mare „puşculiţă” a lumii: Fondul Suveran al Norvegiei creşte cu 285 de milioane de dolari pe zi

Fondul Suveran al Norvegiei, în valoare de 970 de miliarde dolari, a înregistrat o creştere de 2,6% în al doilea trimestru din 2017, crescând pentru al cincilea trimestru consecutiv, pe fondul optimismului mai mult|more »

Norvegianul Yngve Slyngstad, unul dintre cei mai puternici oameni din lume are un cuvânt de spus şi în România

Yngve Slyngstad, aflat pe lista celor mai puternici oameni din lumea financiară, conduce cel mai mare fond de investiţii din lume, care a plasat până acum 157 mil. dolari şi în România. mai mult|more »

DÂMBOVIŢENII AU AJUNS ŞI ÎN CAMPIONATUL NORVEGIEI!

Alexandru Bărboiu – fostul portar al FC Aninoasa, joacă în Norvegia, acolo unde a început deja… returul! Vezi la ce echipa joaca! Alexandru Bărboiu joacă în Liga a 4-a norvegiană, la Emblem mai mult|more »

Oraşul Longyearbyen din Norvegia, locul din Europa unde este ilegal să nu ai casă şi serviciu. În România nu ar putea exista niciodată

Deşi are aproape 3.000 de locuitori şi o suprafaţă de două ori cât a statului New Jersey, oraşul Longyearbyen din Norvegia este cunoscut pentru rata criminalităţii de sub 1%. Localitatea are doar mai mult|more »

Norvegia: Un grup anti-imigratie a confundat niste scaune de autobuz cu femei care poarta burqa. Comentariile au abundat – „Tragic”, „ingrozitor”, „dezgustator”

Un grup inchis pe Facebook realizat de norvegieni anti-imigratie a devenit tinta ironiilor, dupa ce a postat o fotografie in care apar sase scaune goale dintr-un autobuz si pe care le-a confundat mai mult|more »

Norvegia, primul deficit comercial din 20 de ani

Norvegia a înregistrat, pentru prima dată din 1998, un deficit comercial pe luna iunie sub efectul unei creşteri a importurilor, scrie Le Figaro. Deficitul s-a ridicat la 756 milioane de coroane (80,4 mai mult|more »

Un proces SCANDALOS și o nouă DRAMĂ în Norvegia. Un român a PIERDUT DEFINITIV lupta cu BARNEVERNET. Copilul i-a fost LUAT și DAT unui BĂRBAT

Miercuri, 12 iulie, un tribunal norvegian a decis respingerea apelului declarat de românul Stelică Rodică Dina împotriva deciziei de a i se lua băiatul, în vârstă de 10 ani, și de a mai mult|more »

Norvegienii strâng bani ca să „ridice“ la loc o „stâncă-penis“ vandalizată

Activiştii de mediu strâng bani pentru a repara o stâncă de forma unui penis în erecţie, aflată în sudul Norvegiei, după ce atracţia turistică a fost grav avariată. Localnicii au descoperit, sâmbătă mai mult|more »

Cel mai mare fond din lume, deţinut de Norvegia, investeşte banii norvegienilor în România

Fondul suveran Gouvernment Pension Fund Global (GPFG), care gestionează veniturile suplimentare obţinute din exploatările petroliere ale statului Norvegian, a realizat până acum plasamente de peste 157 mil. dolari pe piaţa românească. Fondul mai mult|more »

 

Programului de Cooperare Norvegian (Granturile norvegiene): Aproape 100 de milioane de euro au fost alocate pentru 70 de proiecte

Fonduri nerambursabile în valoare de circa 100 de milioane de euro au fost acordate pentru 70 de proiecte prin intermediul Mecanismului Financiar SEE (Granturile SEE) şi al Programului de Cooperare Norvegian (Granturile norvegiene).

 

La mijlocul lunii iunie, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de Ambasada Regală a Norvegiei la Bucureşti şi Innovation Norway, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice din România au fost anunţate rezultatele privind proiectele selectate în urma procesului de evaluare şi aprobare a aplicaţiilor depuse în vederea finanţării.

 

Asistenţa financiară nerambursabilă acordată celor două programe financiare, Granturile Norvegiene şi Granturile SEE,  lansate în 2007, ca urmare a aderării României la Uniunea Europeană şi la Spaţiul Economic European a fost prezentată de Excelenţa Sa Domnul Øystein Hovdkinn, Ambasadorul Regatului Norvegiei la Bucureşti: ,,Atunci când România a intrat în U.E. şi prin urmare în Spaţiul Economic European, Norvegia, împreună cu ţările partenere din  SEE-EFTA, Islanda şi Liechtenstein s-au angajat să contribuie la dezvoltarea economică şi socială a României. Am fost de acord să sprijinim cu aproape 100 de milioane de euro proiecte în domeniile: patrimoniu cultural, energie, producţie sustenabilă, mediu, sănătatea şi îngrijirea copilului şi dezvoltarea resurselor umane.”

 

Ambasadorul Regatului Norvegiei la Bucureşti a prezentat şi concluziile analizei celor 280 de proiecte înscrise în cadrul celor două mecanisme financiare, care au demarat în septembrie 2007. „Astăzi putem concluziona că singura veste proastă este că un mare număr de proiecte bune nu au putut fi finanţate pentru că sumele solicitate au depăşit cu mult finanţarea disponibilă prin intermediul celor două mecanisme financiare. În schimb, vestea bună este că proiectele care vor fi finanţate, şi anume 70 dintr-un total de 280 de aplicaţii, sunt de cea mai bună calitate”.

 

Finanţare nerambursabilă au obţinut 40 de proiecte individuale în cadrul programului Mecanismul Financiar SEE.  Proiectele individuale vizează patru domenii importante cu nevoi de finanţare importante, respectiv protecţia mediului, sănătate şi protecţia copilului, un al treilea domeniu vizează conservarea patrimoniului cultural şi ultimul fiind dedicat resurselor umane şi capacităţii administrative. Pentru finanţarea acestor domenii  alocarea este de 50,5 milioane de euro, ne-a precizat domnul Ştefan Ciobanu, reprezentantul Ministerului Finanţelor Publice, director în cadrul Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale.

 

În ceea ce priveşte mecanismele financiare ale Spaţiului Economic European, România beneficiază de o alocare de 50,5 milioane de euro, sumă care trebuie cheltuită în perioada 2009 – 2011. „Această alocare este repartizată pe două categorii de intervenţii, respectiv proiecte individuale şi două fonduri – unul pentru ONG-uri, în valoare de circa 5 milioane de euro şi un fond pentru burse destinate elevilor şi studenţilor, cu o valoare de circa 1,1 milioane de euro”, a afirmat în intervenţia sa, domnul Ştefan Ciobanu…. http://www.reportereconomic.ro/categorii/eveniment_actualitate/news732343

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: