Un antreprenor plecat din ţară acum 15 ani şi-a înfiinţat o agenţie de turism în Norvegia şi aduce scandinavi să viziteze România

Antreprenorul român Cristian Turc a plecat din ţară acum 15 ani către Marea Britanie, iar în 2011 s-a mutat în Norvegia, unde locuieşte şi astăzi. Acolo, în una dintre cele mai dezvoltate mai mult|more »

Scandal diplomatic între Norvegia și Polonia. Gestul consulului polonez la Oslo

Autoritățile norvegiene le-au solicitat celor poloneze rechemarea consulului de la Oslo, pe care îl acuză de „comportament inacceptabil” față de funcționarii săi. „Putem confirma că Ministerul de Externe a îndemnat Polonia să-l mai mult|more »

La 24 de ani, e cel mai bogat om din Norvegia. Cum a ajuns Gustav Magnar Witzøe la averea uriașă

Viața celui mai bogat om din Norvegia – și, totodată, al treilea cel mai tânăr miliardar din lume -, Gustav Magnar Witzøe, reprezintă un studiu de caz interesant pentru presă. La doar mai mult|more »

Norvegia : Cine şi cât de influent este conducătorul celui mai mare fond de investiţii din lume: „Când ia o decizie, investitorii din întreaga lume îşi iau notiţe” | FOTO

Yngve Slyngstad este CEO-ul Fondului Suveran de Investiţii din Norvegia, cel mai mare fond suveran din lume, parte din Banca Centrală a Norvegiei. Când Yngve Slyngstad ia o decizie, investitorii din întreaga mai mult|more »

„Sunt PREA MULȚI norvegieni în GUVERNUL norvegian!”

Centrul Norvegian de Combatere a Rasismului a criticat noul guvern al premierului Erna Solberg pentru că „nu reflectă populația”. Rune Beerglund Steen, șeful acestui ONG, a explicat că lipsa de diversitate reprezintă mai mult|more »

Acum doi ani visa la nationala, azi da probe in liga a doua din Norvegia! Cazul senzational al unui stranier roman

Acum o luna a decis sa plece iar din Romania. Destinatia sa a luat si de aceasta data pe toata lumea prin surprindere. Dupa ce a jucat in Malaezia, Victoras Astafei incearca mai mult|more »

Norvegia doneaza 18 milioane de coroane norvegiene pentru restaurarea si crearea unui muzeu al icoanelor în Alba Iulia

I byen Alba Iulia i Transylvania åpnet Museikon 1. desember. Et sykehus for sinnslidende, reist på 1700-tallet, er bygget om for å vise frem områdets rike ikontradisjon. 18 millioner kroner i norske mai mult|more »

Norvegia a exportat anul trecut fructe de mare in valoare de peste 12 miliarde de euro

Norvegia a exportat anul trecut 2,6 milioane de tone de fructe de mare, in valoare de 94,5 miliarde de coroane norvegiene, adica 12,69 miliarde de euro, un nivel record, a anuntat Consiliul mai mult|more »

Norvegia îşi suspendă vânzările de armament către Emiratele Arabe Unite

Norvegia şi-a suspendat exporturile de armament şi muniţie către Emiratele Arabe Unite (EAU), de teamă că acestea pot fi folosite în Războiul din Yemen, a anunţat miercuri Ministerul norvegian de Externe, scrie mai mult|more »

Norvegia, tara care ne arata cum se dezvolta cu adevarat viitorul industriei auto

Nu mai este nicio noutate ca masinile electrice reprezinta viitorul industriei auto, dar rapiditatea cu care lucrurile evolueaza in Norvegia este de-a dreptul admirabila. Aproape o treime dintre masinile noi vandute in mai mult|more »

Ambasada României în Norvegia/Romanias ambassade i Norge : Sărbătoarea Pomului de Crăciun la Ambasada României la Oslo

Copii și tineri din comunitate au colindat în tradiția românească și s-au întâlnit cu Moș Crăciun, duminică, 17 decembrie 2017, la Ambasada României la Oslo. Le mulțumim tuturor celor mici și mari mai mult|more »

În Norvegia se intra numai cu pasaportul. Controale severe la granita

Pentru calatorii in afara granitelor Norvegiei, chiar si la cumparaturi la Svinnesund, sa aveti pasaport sau documente valabile de calatorie. In urmatoarele 10 zile se vor intensifica controalele vamale, atat pe uscat mai mult|more »

MASACRU în Norvegia! Țara se află în mijlocul celui mai mare SCANDAL, după uciderea a 100 de reni

Norvegia se află în mijlocul celui mai mare scandal din ultimii ani după uciderea a 100 de reni. Cifra enormă de victime a fost înregistrată în doar patru zile, sâmbătă având loc mai mult|more »

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi ministrul norvegian al Apărării, Frank Bakke-Jensen, şi-au cerut scuze faţă de Turcia. Dictatorul sîngeros Erdogan nu le accepta. Erodgane, hai sictir !

Recep Tayyip Erdogan respinge scuzele NATO cu privire la incidentul din Norvegia. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins sâmbătă scuzele transmise de către NATO după ce numele său a apărut pe mai mult|more »

Cea mai bogată femeie din Norvegia, condamnată la 18 zile de închisoare și o amendă de 26.000 de euro

Cea mai bogată femeie din Norvegia a primit o pedeapsă de 18 zile de închisoare cu suspendare și o amendă de aproape 26.000 de euro, după ce a fost oprită de polițiștii mai mult|more »

Cersetorii din Romania se bat pe locurile de cersit din Norvegia. Dupa o bataie ca-n filme cu bîte, lanturi si cutite, 5 cetateni români au fost arestati la Verdal

Tiggere sloss om tiggerplasser. Fem rumenere har vedtatt forelegg på 8000 kroner hver, etter å ha slåss på en bensinstasjon om hvem som skal tigge i Verdal.Inne på YX-bensinstasjonen i Verdal gikk mai mult|more »

Noi investitori la Dinamo. Un grup din Norvegia vrea să vină în Ştefan cel Mare

La o zi după ce Ionuţ Negoiţă a anunţat că renunţă la Dinamo, iar decizia sa este ireversibilă, există informaţii că un grup de oameni de afaceri sunt pregătiţi să preia clubul mai mult|more »

Primul restaurant sub apă, în Norvegia!

Clienţii vor mânca la adâncime, printre peşti. Clădirea va fi finalizată în anul 2019. Veţi putea mânca printre peşti, în Europa! Primul restaurant subacvatic de pe continent se va deschide în Norvegia. mai mult|more »

Delicatesele Norvegiene ridicate la rang de artă îşi fac loc în bucătăria românească. Preţul unui păstrăv afumat

Afumătorile româneşti, ocupate în general de cârnaţi şi şuncă, au mai nou şi pește. Fie că vorbim de păstrăv ori somon, delicatesele ridicate la rang de artă în ţările nordice îşi fac mai mult|more »

Echipajele de intervenţie norvegiene au descoperit cadavrul unei persoane decedate în urma prăbuşirii unui elicopter rus în Marea Groenlandei

Elicopterul rus prăbuşit în Marea Groenlandei. A fost descoperit cadavrul unei persoane, la 130 de metri de locul accidentului aviatic. Cadavrul a fost descoperit de un vehicul submarin la aproximativ 130 de mai mult|more »

 

Romania a predat Norvegiei presedintia Protocolului privind apa si sanatatea

Reprezentanţi din 34 de state europene, atât membrii cât şi non-membrii ai Protocolului, s-au întâlnit pentru a analiza progresul în asigurarea unei ape cât mai curate şi a unei salubrizări mai bune pentru cât mai mulţi oameni, în special în vremuri de criză economică.
Protocolul privind apa şi sănătatea este primul acord internaţional care vizează protejarea sănătăţii umane şi a bunăstării prin optimizarea managementului apei şi prevenirea, controlul şi reducerea bolilor legate de calitatea apei. Protocolul a intrat în vigoare în anul 2005 şi a fost ratificat de 24 de ţări din întreaga regiune pan-europeană.
La deschiderea reuniunii, au participat, pe lângă miniştrii László Borbély şi Attila Cseke, şi Ragnhild Mathisen, Secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii din Norvegia, Dr. Srdan Matic, Coordonator în domeniul mediului şi al sănătăţii (Biroul regional OMS pentru Europa), Andrey Vasilyev- Secretar Executiv adjunct al UNECE dar şi alţi reprezentanţi din 34 de state europene.

“Ne întâlnim la Bucureşti, la aproape trei ani de la prima reuniune a Părţilor care a avut loc la Geneva, în cursul lunii ianuarie 2007 şi la 11 ani de la semnarea Protocolului la Londra în 1999. Mă alătur celor care spun că Protocolul este un instrument juridic unic, inovativ şi provocator fiindcă reuneşte două domenii complementare: mediul şi sănătatea. Nu putem vorbi de sănătate fără un mediu curat. Este o provocare pentru mine, dar mai ales pentru România, ca politicile naţionale din cele două domenii să nu rămână doar pe hârtie, ci să reuşim să le implementăm şi să avem rezultate concrete . Este evident că asigurarea apei, calitativ şi cantitativ, este o cerinţă de bază a unui mediu sănătos şi a unei populaţii sănătoase” a declarat ministrul László Borbély.
Ministrul Mediului şi Pădurilor a prezentat priorităţile Ministerului Mediului şi Pădurilor, asumate în cadrul Programului de guvernare şi în alte documente strategice precum Planul Naţional de Dezvoltare şi Programul Operaţional Sectorial Mediu, printre acestea numărându-se îmbunătăţirea infrastructurii de mediu, respectiv crearea de sisteme de alimentare cu apă, canalizare şi epurare, sisteme integrate de gestionare a deşeurilor, reabilitarea terenurilor poluate dar şi sisteme de apărare împotriva dezastrelor naturale.
 “Pentru finantarea investiţiilor necesare sunt utilizate surse din Programul Operaţional Sectorial Mediu, şi aş dori să menţionez că pentru axa prioritară 1 – Extinderea şi modernizarea sistemelor de apa potabilă şi  apă uzată – sunt alocate circa 3 miliarde de Euro, incluzând cofinanţarea naţională. Această sumă reprezintă peste 50% din fondurile alocate acestui program.  În plus se finanţează investitii din Fondul de mediu, care dispune de un buget de peste 1 miliard de Euro, dar şi din bugetul naţional şi bugetele locale”, a subliniat László Borbély.
În cadrul reuniunii, Părţile vor raporta pentru prima dată toate aspectele legate de apă şi sănătate. Vor trece în revistă progresul în atingerea ţintelor naţionale şi vor face planuri pentru provocările pe care le au în faţă.  În plus, participanţii vor discuta o varietate de aspecte abordate în ultimii trei ani, inclusiv ratificarea şi implementarea protocolului, dezvoltarea strategiilor integrate pentru apă şi sănătate, provocările specifice asigurării cu apă la scală mică şi accesul la informare şi participare publică în cadrul Protocolului.
 “Sper ca rezultatele reuniunii să confirme angajamentul asumat prin semnarea Protocolului şi, totodată, să consolideze poziţia Protocolului ca instrument juridic care contribuie la dezvoltarea durabilă a regiunii” a încheiat ministrul Mediului şi Pădurilor.
După sesiunea de deschidere a lucrărilor reuniuniunii Părţilor la Protocolul privind apa şi sănătatea  ministrul László Borbély a avut o întâlnire bilaterală cu delegaţia UNECE condusă de dl Andrey Vasilzev, Secretar Executiv adjunct al acestei organizaţii, discuţia fiind axată pe atribuţiile donorilor în cadrul acestui Protocol. În acest context Andrey Vasilyev a subliniat că „viziunea şi expertiza, atât a României, ca ţară ce a deţinut Preşedinţia Protocolului, cât şi a ministrului László Borbély se vor confirma în acţiunile viitoare, dedicarea continuă, atât la nivel politic dar şi financiar fiind semnificativă.”
Reuniunea, ce se desfăşoară în perioada 23-25 noiembrie,  este organizată de UNECE şi Biroul regional al OMS pentru Europa, care asigură secretariatul Protocolului, şi este găzduită de Ministerul Mediului din România.

…. Romania a predat Norvegiei presedintia Protocolului privind apa si sanatatea

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: