Norvegian.net devine Norvegian.ro

Ne-am mutat la www.Norvegian.ro Similare mai mult|more »

Un antreprenor plecat din ţară acum 15 ani şi-a înfiinţat o agenţie de turism în Norvegia şi aduce scandinavi să viziteze România

Antreprenorul român Cristian Turc a plecat din ţară acum 15 ani către Marea Britanie, iar în 2011 s-a mutat în Norvegia, unde locuieşte şi astăzi. Acolo, în una dintre cele mai dezvoltate mai mult|more »

Scandal diplomatic între Norvegia și Polonia. Gestul consulului polonez la Oslo

Autoritățile norvegiene le-au solicitat celor poloneze rechemarea consulului de la Oslo, pe care îl acuză de „comportament inacceptabil” față de funcționarii săi. „Putem confirma că Ministerul de Externe a îndemnat Polonia să-l mai mult|more »

La 24 de ani, e cel mai bogat om din Norvegia. Cum a ajuns Gustav Magnar Witzøe la averea uriașă

Viața celui mai bogat om din Norvegia – și, totodată, al treilea cel mai tânăr miliardar din lume -, Gustav Magnar Witzøe, reprezintă un studiu de caz interesant pentru presă. La doar mai mult|more »

Norvegia : Cine şi cât de influent este conducătorul celui mai mare fond de investiţii din lume: „Când ia o decizie, investitorii din întreaga lume îşi iau notiţe” | FOTO

Yngve Slyngstad este CEO-ul Fondului Suveran de Investiţii din Norvegia, cel mai mare fond suveran din lume, parte din Banca Centrală a Norvegiei. Când Yngve Slyngstad ia o decizie, investitorii din întreaga mai mult|more »

„Sunt PREA MULȚI norvegieni în GUVERNUL norvegian!”

Centrul Norvegian de Combatere a Rasismului a criticat noul guvern al premierului Erna Solberg pentru că „nu reflectă populația”. Rune Beerglund Steen, șeful acestui ONG, a explicat că lipsa de diversitate reprezintă mai mult|more »

Acum doi ani visa la nationala, azi da probe in liga a doua din Norvegia! Cazul senzational al unui stranier roman

Acum o luna a decis sa plece iar din Romania. Destinatia sa a luat si de aceasta data pe toata lumea prin surprindere. Dupa ce a jucat in Malaezia, Victoras Astafei incearca mai mult|more »

Norvegia doneaza 18 milioane de coroane norvegiene pentru restaurarea si crearea unui muzeu al icoanelor în Alba Iulia

I byen Alba Iulia i Transylvania åpnet Museikon 1. desember. Et sykehus for sinnslidende, reist på 1700-tallet, er bygget om for å vise frem områdets rike ikontradisjon. 18 millioner kroner i norske mai mult|more »

Norvegia a exportat anul trecut fructe de mare in valoare de peste 12 miliarde de euro

Norvegia a exportat anul trecut 2,6 milioane de tone de fructe de mare, in valoare de 94,5 miliarde de coroane norvegiene, adica 12,69 miliarde de euro, un nivel record, a anuntat Consiliul mai mult|more »

Norvegia îşi suspendă vânzările de armament către Emiratele Arabe Unite

Norvegia şi-a suspendat exporturile de armament şi muniţie către Emiratele Arabe Unite (EAU), de teamă că acestea pot fi folosite în Războiul din Yemen, a anunţat miercuri Ministerul norvegian de Externe, scrie mai mult|more »

Norvegia, tara care ne arata cum se dezvolta cu adevarat viitorul industriei auto

Nu mai este nicio noutate ca masinile electrice reprezinta viitorul industriei auto, dar rapiditatea cu care lucrurile evolueaza in Norvegia este de-a dreptul admirabila. Aproape o treime dintre masinile noi vandute in mai mult|more »

Ambasada României în Norvegia/Romanias ambassade i Norge : Sărbătoarea Pomului de Crăciun la Ambasada României la Oslo

Copii și tineri din comunitate au colindat în tradiția românească și s-au întâlnit cu Moș Crăciun, duminică, 17 decembrie 2017, la Ambasada României la Oslo. Le mulțumim tuturor celor mici și mari mai mult|more »

În Norvegia se intra numai cu pasaportul. Controale severe la granita

Pentru calatorii in afara granitelor Norvegiei, chiar si la cumparaturi la Svinnesund, sa aveti pasaport sau documente valabile de calatorie. In urmatoarele 10 zile se vor intensifica controalele vamale, atat pe uscat mai mult|more »

MASACRU în Norvegia! Țara se află în mijlocul celui mai mare SCANDAL, după uciderea a 100 de reni

Norvegia se află în mijlocul celui mai mare scandal din ultimii ani după uciderea a 100 de reni. Cifra enormă de victime a fost înregistrată în doar patru zile, sâmbătă având loc mai mult|more »

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi ministrul norvegian al Apărării, Frank Bakke-Jensen, şi-au cerut scuze faţă de Turcia. Dictatorul sîngeros Erdogan nu le accepta. Erodgane, hai sictir !

Recep Tayyip Erdogan respinge scuzele NATO cu privire la incidentul din Norvegia. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins sâmbătă scuzele transmise de către NATO după ce numele său a apărut pe mai mult|more »

Cea mai bogată femeie din Norvegia, condamnată la 18 zile de închisoare și o amendă de 26.000 de euro

Cea mai bogată femeie din Norvegia a primit o pedeapsă de 18 zile de închisoare cu suspendare și o amendă de aproape 26.000 de euro, după ce a fost oprită de polițiștii mai mult|more »

Cersetorii din Romania se bat pe locurile de cersit din Norvegia. Dupa o bataie ca-n filme cu bîte, lanturi si cutite, 5 cetateni români au fost arestati la Verdal

Tiggere sloss om tiggerplasser. Fem rumenere har vedtatt forelegg på 8000 kroner hver, etter å ha slåss på en bensinstasjon om hvem som skal tigge i Verdal.Inne på YX-bensinstasjonen i Verdal gikk mai mult|more »

Noi investitori la Dinamo. Un grup din Norvegia vrea să vină în Ştefan cel Mare

La o zi după ce Ionuţ Negoiţă a anunţat că renunţă la Dinamo, iar decizia sa este ireversibilă, există informaţii că un grup de oameni de afaceri sunt pregătiţi să preia clubul mai mult|more »

Primul restaurant sub apă, în Norvegia!

Clienţii vor mânca la adâncime, printre peşti. Clădirea va fi finalizată în anul 2019. Veţi putea mânca printre peşti, în Europa! Primul restaurant subacvatic de pe continent se va deschide în Norvegia. mai mult|more »

Delicatesele Norvegiene ridicate la rang de artă îşi fac loc în bucătăria românească. Preţul unui păstrăv afumat

Afumătorile româneşti, ocupate în general de cârnaţi şi şuncă, au mai nou şi pește. Fie că vorbim de păstrăv ori somon, delicatesele ridicate la rang de artă în ţările nordice îşi fac mai mult|more »

 

„Romania on the Menu”, amplă serie de manifestări publice organizate la Bergen, la 24 ianuarie 2014

Vineri, 24 ianuarie 2014, va avea loc la Bergen, sub egida “Romania on the Menu”, o amplă suită de evenimente publice, menite să arate o imagine actuală şi diversificată a României. Astfel, pe durata unei întregi zile, se vor desfăşura la Universitatea din Bergen, la Camera de Comerț şi la Casa de Literatură din localitate conferinţe publice, seminarii tematice şi întâlniri de afaceri. Toţi cei interesaţi de România, profesori universitari,  specialişti în domeniul literaturii, artei si culturii, oameni de afaceri, jurnalişti, politicieni şi oficiali locali, dar şi publicul larg vor avea prilejul să afle mai multe despre cultura, tradiţiile, frumuseţile naturale, oportunităţile economice şi de turism, posibilităţile de cooperare dintre România şi Norvegia oferite de granturile SEE şi norvegiene, dar şi despre experienţele personale ale unor cetăţeni români stabiliţi în Norvegia.

Programul zilei, prezentat detaliat mai jos, este organizat de Ambasada României la Oslo în colaborare  cu Asociaţia pro-Europa din Hordaland, cu sprijinul Institutului Cultural Român, care a asigurat participarea la evenimente a directorului general al Muzeului Ţăranului Român, Virgil Niţulescu, şi a scriitorului, criticului literar, jurnalistului şi traducătorului Marius Chivu.

Ambasada României la Oslo îşi exprimă convingerea că, astfel, Ziua Unirii Principatelor Române va fi marcată corespunzător, prin organizarea la Bergen, în cel de-al doilea oraş ca importanţă politică şi economică al Norvegiei, a unor evenimente dedicate exclusiv României, care vor spori gradul de cunoaştere asupra ţării noastre, spre beneficiul unei mai bune înţelegeri reciproce între norvegieni şi români, precum şi al adâncirii şi diversificării cooperării bilaterale la toate nivelurile.

Toţi cei interesaţi sunt aşteptaţi cu drag la manifestări, intrarea fiind liberă. Pentru întrevederile de la Camera de Comerţ va trebui însă o înregistrare prealabilă.

Programul manifestărilor este următorul:

Universitatea din Bergen

  • ora 10:15 – prelegerea Arta tradiţională românească, susţinută de către domnul Virgil Niţulescu, director general al Muzeului Ţăranului Român
  • ora 12:30 – prelegerea Literatura română contemporană, susţinută de către domnul Marius Chivu, scriitor, critic literar, jurnalist şi traducător

Publicul ţintă: profesori universitari, specialişti în domeniile literaturii, artei şi culturii, studenţi, pasionaţi de România şi bogatul său patrimoniu cultural.

Camera de Comerţ din Bergen

  • ora 11:45 – întâlnire a oamenilor de afaceri români şi norvegieni

Publicul ţintă: oameni de afaceri români şi norvegieni.

Litteraturhuset din Bergen:

  • ora 14:30 – România: o destinație surprinzătoare și interesantă pentru norvegieni

Ambasadorul României la Oslo, Daniel Ioniţă, va prezenta o serie de motive pentru care norvegienii ar trebui să viziteze România.

  • ora 15:30 – Norvegia-România 2-2?

Ambasadorul României la Oslo, Daniel Ioniţă, vicerectorul pentru cooperare internaţională a Universităţii din Bergen, Anne Christine Johannessen, şi un reprezentant al Ministerului norvegian al Afacerilor Externe vor prezenta oportunităţile de cooperare dintre România şi Norvegia oferite de granturile SEE şi norvegiene.

  • ora 16:30 – „Ce credem unul despre altul?” Experienţele românilor obişnuiţi în Norvegia

Trei români stabiliţi în Bergen, medicul Daniela Costea, arhitectul Zsolt Nagy şi asistenta stomatologică Monica Epure, vor prezenta experienţele lor de muncă şi de viaţă din Norvegia.

  • ora 18:00 – Locul literaturii în România post-comunistă, prelegere susţinută de Marius Chivu, scriitor, critic literar, jurnalist şi traducător.

Publicul ţintă: publicul larg norvegian. 

Seara va fi încheiată cu o cină cu specific românesc, cu participarea unor înalte oficialităţi locale, unde vor putea fi degustate unele produse bio, precum şi vinuri româneşti.

„Romania on the Menu”, amplă serie de manifestări publice organizate la Bergen, la 24 ianuarie 2014

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: