Un antreprenor plecat din ţară acum 15 ani şi-a înfiinţat o agenţie de turism în Norvegia şi aduce scandinavi să viziteze România

Antreprenorul român Cristian Turc a plecat din ţară acum 15 ani către Marea Britanie, iar în 2011 s-a mutat în Norvegia, unde locuieşte şi astăzi. Acolo, în una dintre cele mai dezvoltate mai mult|more »

Scandal diplomatic între Norvegia și Polonia. Gestul consulului polonez la Oslo

Autoritățile norvegiene le-au solicitat celor poloneze rechemarea consulului de la Oslo, pe care îl acuză de „comportament inacceptabil” față de funcționarii săi. „Putem confirma că Ministerul de Externe a îndemnat Polonia să-l mai mult|more »

La 24 de ani, e cel mai bogat om din Norvegia. Cum a ajuns Gustav Magnar Witzøe la averea uriașă

Viața celui mai bogat om din Norvegia – și, totodată, al treilea cel mai tânăr miliardar din lume -, Gustav Magnar Witzøe, reprezintă un studiu de caz interesant pentru presă. La doar mai mult|more »

Norvegia : Cine şi cât de influent este conducătorul celui mai mare fond de investiţii din lume: „Când ia o decizie, investitorii din întreaga lume îşi iau notiţe” | FOTO

Yngve Slyngstad este CEO-ul Fondului Suveran de Investiţii din Norvegia, cel mai mare fond suveran din lume, parte din Banca Centrală a Norvegiei. Când Yngve Slyngstad ia o decizie, investitorii din întreaga mai mult|more »

„Sunt PREA MULȚI norvegieni în GUVERNUL norvegian!”

Centrul Norvegian de Combatere a Rasismului a criticat noul guvern al premierului Erna Solberg pentru că „nu reflectă populația”. Rune Beerglund Steen, șeful acestui ONG, a explicat că lipsa de diversitate reprezintă mai mult|more »

Acum doi ani visa la nationala, azi da probe in liga a doua din Norvegia! Cazul senzational al unui stranier roman

Acum o luna a decis sa plece iar din Romania. Destinatia sa a luat si de aceasta data pe toata lumea prin surprindere. Dupa ce a jucat in Malaezia, Victoras Astafei incearca mai mult|more »

Norvegia doneaza 18 milioane de coroane norvegiene pentru restaurarea si crearea unui muzeu al icoanelor în Alba Iulia

I byen Alba Iulia i Transylvania åpnet Museikon 1. desember. Et sykehus for sinnslidende, reist på 1700-tallet, er bygget om for å vise frem områdets rike ikontradisjon. 18 millioner kroner i norske mai mult|more »

Norvegia a exportat anul trecut fructe de mare in valoare de peste 12 miliarde de euro

Norvegia a exportat anul trecut 2,6 milioane de tone de fructe de mare, in valoare de 94,5 miliarde de coroane norvegiene, adica 12,69 miliarde de euro, un nivel record, a anuntat Consiliul mai mult|more »

Norvegia îşi suspendă vânzările de armament către Emiratele Arabe Unite

Norvegia şi-a suspendat exporturile de armament şi muniţie către Emiratele Arabe Unite (EAU), de teamă că acestea pot fi folosite în Războiul din Yemen, a anunţat miercuri Ministerul norvegian de Externe, scrie mai mult|more »

Norvegia, tara care ne arata cum se dezvolta cu adevarat viitorul industriei auto

Nu mai este nicio noutate ca masinile electrice reprezinta viitorul industriei auto, dar rapiditatea cu care lucrurile evolueaza in Norvegia este de-a dreptul admirabila. Aproape o treime dintre masinile noi vandute in mai mult|more »

Ambasada României în Norvegia/Romanias ambassade i Norge : Sărbătoarea Pomului de Crăciun la Ambasada României la Oslo

Copii și tineri din comunitate au colindat în tradiția românească și s-au întâlnit cu Moș Crăciun, duminică, 17 decembrie 2017, la Ambasada României la Oslo. Le mulțumim tuturor celor mici și mari mai mult|more »

În Norvegia se intra numai cu pasaportul. Controale severe la granita

Pentru calatorii in afara granitelor Norvegiei, chiar si la cumparaturi la Svinnesund, sa aveti pasaport sau documente valabile de calatorie. In urmatoarele 10 zile se vor intensifica controalele vamale, atat pe uscat mai mult|more »

MASACRU în Norvegia! Țara se află în mijlocul celui mai mare SCANDAL, după uciderea a 100 de reni

Norvegia se află în mijlocul celui mai mare scandal din ultimii ani după uciderea a 100 de reni. Cifra enormă de victime a fost înregistrată în doar patru zile, sâmbătă având loc mai mult|more »

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi ministrul norvegian al Apărării, Frank Bakke-Jensen, şi-au cerut scuze faţă de Turcia. Dictatorul sîngeros Erdogan nu le accepta. Erodgane, hai sictir !

Recep Tayyip Erdogan respinge scuzele NATO cu privire la incidentul din Norvegia. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins sâmbătă scuzele transmise de către NATO după ce numele său a apărut pe mai mult|more »

Cea mai bogată femeie din Norvegia, condamnată la 18 zile de închisoare și o amendă de 26.000 de euro

Cea mai bogată femeie din Norvegia a primit o pedeapsă de 18 zile de închisoare cu suspendare și o amendă de aproape 26.000 de euro, după ce a fost oprită de polițiștii mai mult|more »

Cersetorii din Romania se bat pe locurile de cersit din Norvegia. Dupa o bataie ca-n filme cu bîte, lanturi si cutite, 5 cetateni români au fost arestati la Verdal

Tiggere sloss om tiggerplasser. Fem rumenere har vedtatt forelegg på 8000 kroner hver, etter å ha slåss på en bensinstasjon om hvem som skal tigge i Verdal.Inne på YX-bensinstasjonen i Verdal gikk mai mult|more »

Noi investitori la Dinamo. Un grup din Norvegia vrea să vină în Ştefan cel Mare

La o zi după ce Ionuţ Negoiţă a anunţat că renunţă la Dinamo, iar decizia sa este ireversibilă, există informaţii că un grup de oameni de afaceri sunt pregătiţi să preia clubul mai mult|more »

Primul restaurant sub apă, în Norvegia!

Clienţii vor mânca la adâncime, printre peşti. Clădirea va fi finalizată în anul 2019. Veţi putea mânca printre peşti, în Europa! Primul restaurant subacvatic de pe continent se va deschide în Norvegia. mai mult|more »

Delicatesele Norvegiene ridicate la rang de artă îşi fac loc în bucătăria românească. Preţul unui păstrăv afumat

Afumătorile româneşti, ocupate în general de cârnaţi şi şuncă, au mai nou şi pește. Fie că vorbim de păstrăv ori somon, delicatesele ridicate la rang de artă în ţările nordice îşi fac mai mult|more »

Echipajele de intervenţie norvegiene au descoperit cadavrul unei persoane decedate în urma prăbuşirii unui elicopter rus în Marea Groenlandei

Elicopterul rus prăbuşit în Marea Groenlandei. A fost descoperit cadavrul unei persoane, la 130 de metri de locul accidentului aviatic. Cadavrul a fost descoperit de un vehicul submarin la aproximativ 130 de mai mult|more »

 

ȚARA care a refuzat de două ori intrarea în UE are o PROBLEMĂ pe care nu știe cum s-o rezolve

Norvegienii au probleme cu romii, care au venit masiv în ţara fiordurilor. Dreapta şi populiştii cer introducerea interzicerii cerşitului. Guvernul face apel la prudenţă, dar nu prea ştie ce să facă.

Romii au pus Norvegia la o încercare grea şi aceasta în momentul în care ţara continuă să-şi lingă rănile după masacrul de anul trecut al lui Anders Breivik, care a ucis 77 de persoane în numele ideii de eliberare a ţării de musulmani şi imigranţi. Guvernului nu-i vine uşor acum să ridice problema imigraţiei, cu toate că tema va apărea inevitabil anul viitor înaintea alegerilor parlamentare.

Nervii l-au lăsat pe unul din politicienii locali ai Partidului Progresului, Per Egil Eira, din orăşelul Kaytokeino din noerdul Norvegiei, care s-a înfuritat când a văzut că un activist haker a aderat fără voia lui la grupul care îi sprijină pe romi pe Facebook. "Nu am cerut să fiu membru al acestui grup idiot, blestemat" a replicat Eira pe aceeaşi pagină de Facebook. "Dacă ar fi după mine, romii ar putea fi aruncaţi în mare pentru a înota spre casele lor. Sau aş dori ca cineva să-i taie în bucăţi mici, pe care să le dea la câini".

Comentariul scandalos al politicianului a aparut în unul din ziarele locale. Procuraturii nu i-a rămas altceva decât să înceapă ancheta privind eventuala încălcare de către Eira a legii care interzice ura.

Partidul Progresului, de care a fost legat cu ani în urmă şi Breivik, pregăteşte deja un proiect de lege care interzice cerşitul,. Coaliţia roşu-verde care conduce Norvegia se opune, dar unii membri ai Partidului Centrum din coaliţie cer de asemenea măsuri radicale, dar de altă natură: cer ieşirea Norvegiei din zona Schengen.

"Trebuie să preluăm controlul asupra graniţelor noastre" – a spus recent deputata Partidului eurosceptic Centrum, Jenny Klinge. "Schengen le uşurează criminalilor intrarea în Norvegia" – a explicat ea. Deşi Norvegia rămâne în afara UE, ea este membră în Schengen şi participă în Spaţiul Economic European (EOG). Aşa stând lucrurile, ea a acceptat 75% din legislaţia Uniunii. Plăteşte de asemenea miliarde de euro la bugetul Uniunii (în schimbul accesului pe piaţa comună) fără posibilitatea de a influenţa direcţia în care se îndreaptă Uniunea.
Unele comune, fără să aştepte rezultatul dezbaterii pe tema romilor, au decis să rezolve singure o parte din probleme. Astfel autorităţile din Kristiansand, al optulea oraş ca mărime al Norvegiei, a decis să construiască toalete pentru romii fără adăpost. La fel au procedat autorităţile din Trondheim, iar stânga norvegiană dă aceste oraşe ca exemplu pentru alte localităţi.

"Romii migratori constituie o problemă general europeană, care în acest an a afectat în mod deosebit Norvegia" – spune pentru "Gazeta" Jakub Godzimirski, analist la Institutul Norvegian de Afaceri Internaţionale din Oslo. În opinia sa, criza, care işi face de cap în Europa, a făcut ca imigranţii din România şi Bulgaria, care acum un an-doi şi-au căutat norocul în Austria, în Italia şi Spania, acum au venit în bogata şi relativ rezistantă la criză Norvegie. Mai înainte, ca urmare a diverselor restricţii şi deportări au fost alungaţi din Franţa şi Finlanda.

Potrivit lui Godzimirski, problema romilor care cerşesc trebuie rezolvată la nivel european cu participarea României şi Bulgariei, care nu se angajează deloc în rezolvarea ei. În Norvegia apar voci care spun că în acest scop ar trebui alocaţi o parte din banii pe care Oslo îi dă la bugetul Uniunii. Ar fi în orice caz o soluţie mai bună decât interzicerea cerşitului.

…   http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/tara-care-a-refuzat-de-doua-ori-intrare-in-ue-are-o-problema-pe-care-nu-stie-cum-s-o-rezolve-17.html

Comentarii

Comentarii

Lasati un comentariu

%d blogeri au apreciat: